- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • MODIFIED HONDA CITY RS 1.0 TURBO 2020
  • THE FUJIWARA TOFU SHOP PERODUA KANCIL TRUENO AE86

    New contribution by Hasan

    kancil-trueno

    Most of us who loves car should know Initial D where a normal car the Toyota Corolla Trueno AE86 becomes a legendary car. Since that anime, the price of the Trueno or Levin had sky rocketed. If you are a big fan of Takumi, or the Hachiruko / AE86 but cant afford one, you can convert your kancil front end to look like a trueno. Like the picture is sent in. Malaysia Boleh!!

    initial-d

    Please follow and like us:

    mel

    Malaysia car magazine

    17 Responses

    1. awg1031 says:

      comel gle..tapi seyes semat

    2. Apismalik says:

      Smart but jpj endorsed ke? Tgk lampu depan cam die wat tapak baru.. Konpem jpj tahan.. Neway smart gile.

    3. kalo dh mcm nie, mne leh leps lg..kompom pusing blik kalo jpj
      wat roadblock..

    4. iz says:

      Haha..betul tu…ade roadblock knpem jpj pun nak “test drive” kete nh..hehe.anyway nice modoficatins…

    5. mat kacau says:

      wah leh wat drift depan jpj!! baru terangkat!!!

    6. rboyz says:

      kalau pasal lampu tu pun JPJ nak tahan memang sajer je la tu… bagi aku kalau pihak penguatkuasa ni guna power terlebih contohnya penguatkuasaan Cermin Gelap hanya untuk VIP, Artis, org alahan cahaya matahri dan sebagainya di malaysia yang semua org tahu cuacanya adalah 32+++ boleh lajak ke 38 celcius maka jangan terkejut pilihanraya akan datang keputusan upset sekali lagi akan jadi semula walaupun banyak masyarakat tak berkenan pun.

      sebab bila dah maju kita tak bole terima alasan macam tu, aku ada anak ramai siap ader yang umur baru setahun lagi, selalu travel pantai timur ke utara mau 8 jam siut… mana leh tahan. bukak aircond pun panas lagi…. JPJ ni gila ke apaer? tak ke kejam tu?

      inikan pulak mamat ni cuma ubah lampu bukan ubah injin????

      jpj ngan puspakom dah macam sykt GLC la plak nak untung ke aper???

      kepada yang marah aku pas ni… adik ipar aku pun keje JPJ tapi manjang kene kutuk ngan aku…

      sebab utama yang jadi mangsanya adala kita ketua keluarga yang mencari rezeki tapi REMPIT tak leh settle aper la….. Chet!!!! POOOOdah!!!

    7. rboyz,
      pasal tinted tu, aku rse dh ok la la skrg…
      smlm aku ade anta email kt jpj tanye psl bape percentage yg leh lps…
      so die ckp,
      utk windshield, max:70% ketelusan cyha – dulu 75% jer..
      utk cermin tepi ngan belakang, max: 50% ketelusan cahaya – dulu 75% gak..
      so aku rse kalo 50% tu dh gelap dah..
      aku pki yg 65% pun dh rse glap..

      lg 1, tinted nie kite kene tgk jenis, klau amik yg gelp gle pun tp x kalis haba pun xgne jgk..kene cr yg kalis haba..bru x pns…

    8. Lily says:

      Buruknya!;-).jgn mrh..ni pndangan ly jer
      Komen psl tnted,kalo gelap mcm ne pun tp x kalis haba pun x guna,stuju n ko [email protected] mbr ly pkai tnted gelap gile siap dauble n kale krum,mmg smart tp ble aku msuk.Adeh!berhaba siot.Tnye2 die pkai tnted gelap hrga rm50,mcm x cye kn?sbb aku punyer tnted 5rat lbh.Mbr aku bgtau toke 2 bgtau murah sbb x lps jpj.Mmg menempuh saman ar 2.Hehe..

    9. iz says:

      Buruk? ni design kete lama..hehe..memangla cmnh..betul tu..biasa kalau tinted yg mahal memag kalis haba gak.. dulu buat dlm 4ratus gakla..

    10. rboyz says:

      tinted kete aku rm580 tuuuu. pasang kat bukit mertajam…. memanglah kalau gelap pun tapi tala polong panas punya tinled haaa… waaa cakapppp hayaaaa… memangg manyak panas woooo…..

    11. Lily says:

      Ele..tinted rm580 pun nk keco.Huawawa..

    12. haiya rboyz, lu sula kena tipu kaa…..itu mcm punya tinted, mura punya tinted maa…

    13. antu kacang says:

      ble taan la…tp tak cukup macho

    14. chomel siowt.. trueno kontot..

      la..ape nk bincang siyes sangat. kalu org dah buat keta tu jadi project car, mmg takkan lalu depan JPJ pong. dan memang bende yg dia akan buat kat kereta dia tu tak masuk akal pong. hehe.. nasib baek dia tak cover kan pintu belakang tu supaya kereta tu jadi kereta 2 pintu. heheh..

    15. protonmania says:

      hehehe kelakar lak tgk…. nie kalau takumi nampak mesti dia NANGIS

    16. rboyz says:

      tak marah pon… kat sini tempat kita nak kata apa pandangan kita, lebih-lebih lagi dengan ditambah dengan pengalaman kan. tapi satu aku nak cakap pengalaman terbaru aku… sapa2 nak aksesori keta yang murah leh datang kat kuantan…

      tapi untuk baik pulih carilah tempat lain, senang kata negeri lain sebab kat kuantan nak servis aircond persona pun Rm700 tu.. tapi aku tak hantar lah. jangan kata aku kena tipu lak…

      tapi kalau ader sapa2 tau tempat servis atau baik pulih kat kuantan ni bagitau lah, sebab semua member aku kat kuantan yangdah duduk lama kat kuantan pun tak tau beb.

    17. jin says:

      Sekarang viva 86 dah ade da,gempak jugak siap masuk trek.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)