- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • MODIFIED HONDA CITY RS 1.0 TURBO 2020
  • PROTON EXORA SELLING LIKE HOT CAKES IN INDONESIA

    Malaysian first MPV is a success in Indonesia since the model was brought there last few weeks and Proton plan to increase promotion of the MPV. Read the full news from Bernama below.

    PROTON EXORA SELLING LIKE HOT CAKES IN INDONESIA

    proton-exora-222

    JAKARTA, –  Inspired by 600 bookings for its Exora car within a week of entering the market in Indonesia, Malaysian national car producer, Proton, expects to increase its promotion and publicity for Proton cars here.

    Managing director of Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamad Tahir, who was happy with the encouraging response from buyers in Indonesia for the multi purpose vehicle (MPV), said it showed that Proton had for the first time hit the mark with a product that suited the demand of the market here.

    “For the first time, we have a product that is right for the Indonesian market, so we will be carrying out big time promotions to increase the awareness of the quality of cars produced by Proton,” he told reporters at an international automobile exhibition here Friday.

    He said Indonesia, with its 230 million population, was a large market for MPVs, offering big potential and was an important market for Proton, especially for the Exora which was launched in Malaysia on April 15.

    Following Indonesia, where the Exora will be sold between RM66,500 and RM79,000 depending on the specifications, Thailand, the Philippines and China are expected to be introduced to the compact MPV next.

    The launch of Exora at the Indonesian exhibition here Friday was witnessed by Malaysia’s Ambassador to Indonesia, Datuk Zainal Abidin Mohamad Zain. Also present at the event was Chairman of Proton Holdings Bhd Datuk Mohd Nadzmi Mohd Salleh.

    Proton Indonesia currently has 17 sales centres and 20 maintenance centres to ensure efficient post sales services. It has also set the target of having 33 sales centres and 38 maintenance centres in 2010.

    Towards this, Proton has signed an agreement with Petronas, which has a chain of petrol stations in Indonesia to set up the maintenance centres at the latter’s petrol stations.

    Last year, Proton Indonesia sold 1,059 Proton cars of various makes in the republic.

    proton exora indonesia malaysian first mpv proton holdings mpv multi purpose vehicle maintenance proton indonesia indonesian market specifications promotion national car car

    Please follow and like us:

    mel

    Malaysia car magazine

    10 Responses

    1. mr.eims says:

      Bravo again proton.. :)

    2. tres says:

      tahniah, inilah semangat yg dimahu…namun jgn cepat puas hati

      Kerja mau ikhlas, service mau baik punye, gerenti customer appreciate

    3. muryadi says:

      sokong pendapat tres.. apa2 pun tahniah Proton.. please make us proud…

    4. eriz says:

      aku pun tumpang bangga ngan proton…

      june 2009 selling exora di m’sia pun dah meningkat…TAHNIAH…

    5. Norman says:

      Masa baru2 launch kat S’pore harga promo $57,999 untuk normal car dan 40,999 untuk kereta masa lengang(plet merah).Adelah dlm 5-7 booking memandangkan harga COE(Certificate of entitlement yang valid hingga 10thn,Lepas tu nak hidup tgk harge pasaran),Banyak yang agak hampa kerana M-Line sahaja dibawa masuk..Kawan gua baru tangkap satu hari Isnin dpn keta kuar,Dia dah sediakan rim 16 inchi beserta tayar 205/55(Pirelli),Simota Drop in filter,DVD system dan barangkali pasang fog light..Dia ingat nak tangkap Wish terbaru tapi harga tak berpihak pada dia.Masih ramai yang menunggu hingga bln 1 apabila COE turun mendadak dan harge susut sampai 50k baru buat keputusan..

    6. muryadi says:

      Norman, di Singapore pun ramai juga ke pakai MPV?.. rasanya keluarga di sana tak besar (anak2 tak ramai)…

      Kalau Wish baru harga disana berapa mungkin $95,000 kut? dan rasanya pilihan aksesori terlalu banyak disana mungkin sebab itu juga cuma M-line saje yg dijual disana…

    7. lamie says:

      CONGRATS FOR PROTON….
      JGN BUAT KESILAPAN LALU LAGI
      BELAJAR DR KESILAPAN

    8. gen2 lama says:

      tahniah proton……long way to go….tingkatkan aftersales service….

      nampaknya ramai boleh terima kehadiran ‘underpower’ mpv ni…….tak masuk lagi soft turbo pun orang beli….

      masuk je dlm ‘exora cockpit’…mood driving terus jadi leisure mood…..so power tak penting sangat….

      proud to own exora……

    9. kaka says:

      Sentimen anti malaysia masih kuat di sana. itu antara penghalang. apa2 hal pun masuklah tengok apa kata sebahagian mereka tentang exora

      http://www.kaskus.us/showthread.php?t=2161088&page=6

      dan

      http://www.serayamotor.com/diskusi/viewtopic.php?f=8&t=11461&start=125

    10. Norman says:

      Muryadi,Kami s;pore Proton owners selalu cadangkan supaya Proton diturunkan harga supaya dapat bersaing lebih jauh lagi tapi malangnya..Bayangkan harga Gen2($46,888) dah nak dekat sama ngan Kia Cerato Forte 1.6($49,500) Hyundai Avante 1.6($48,500) dan Toyota Vios 1.5G($49000),Siapa nak beli??Lagi Harga COE tengah melonjak giler ni lagi mahal.Perodua Myvi??Tak payah cakap harge nak dekat $45,000 mamakala Daihatsu Sirion yang lebih banyak accessories tu baru $47,200!!Diharap kalau CEO Proton baca ni harap buat sesuatu..MPV bentuk 20-25% kereta yang ade di sana,Model yang paling popular Toyota Wish 1.8,Honda Stream 1.8,Honda Oddyssey baru 2.4..Kia carens paling jarang org pakai..

      Berikut ni senarai keta yang popular yang selalu digunakan di sana

      Toyota>Vios,Allion,Corolla Axio,Estima,Alphard,Wish,Rush
      Lexus/Volkswagen/Audi/Mercedes-Benz/BMW/Citroen
      Honda>Stream,City,Fit,Jazz,Oddyssey/Airwave
      Kia>Cerato Forte(mcm grg pisang)
      Hyundai>Avante,Sonata facelift
      Proton>Gen2,Savvy
      Perodua>Kelisa,Kenari

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)