- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • PICTURE OF EXTREME MODIFIED PROTON WAJA – EVOLUTION WAJALUTION

    MODIFIED PROTON WAJA
    MODIFIED PROTON WAJA
    Proton Waja is one of Malaysian car that can be modified to be almost everything. The most famous theme for modification on a Proton Waja is to be the Mitsubishi model especially lancer evolution which is known as “Wajalution”. I personally like the Proton Waja to be converted just like Evo X. Just look at the above picture. All picture in this article have been captured during the last Go Youth carnival. Both of the car above is one of the main attraction during the event.. Own by one of the Waja Owners Club or Waja Club.
    WAJA

    WAJA

     Full of art! The Waja complete with dragon ball drawings. Plus GT wing and wide lips sport rim.

    WAJA CLUB MEMBERS

    WAJA CLUB MEMBERS

    Proton waja modified extremely with carbon fiber hoodBMW sport rims, Intercooler with turbocharge and EVO spoiler. Not to forget the shark side grille design. 

    EXTREME MODIFIED
    Wajalution X! Gold sport rims suitable for any car colour. Clean and smart exterior modification. Most of the waja owners like to modify their car including with the performance, not just interior. If you attended the largest car club gathering during last Go Youth event, you will heard most of the Waja’s Exhaust bass sound and the engine roars!
    WAJA

    WAJA

     White simply beautiful.

    WAJA EVOLUTION = WAJALUTION

    WAJA EVOLUTION = WAJALUTION

     This Waja following the design of Evolution 9 at the rear part.

    WAJA OWNERS CLUB

    WAJA OWNERS CLUB

     Instead of Wajalution, now we can see a wajabee.. (waja + bumblebee) hu2.. with yellow colour and black rims.

    WAJA EVO X POLIS

    WAJA EVO X POLIS

    Last but not least, who said you cannot modify a car if you dont have it? I can! hiii hiii.. Picture of Wajalution like Malaysia Police car Evo X? I wonder if the owner of the waja do something similar like above, hurm.. what will happen then… hmm..
    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    30 Responses

    1. muryadi says:

      awesome!!! very cool….memang rakyat malaysia ni kreatif…

    2. joko says:

      Peh ! cun giler wa cakap lu… tengok keta polis ngan waja mod gambar pertama tu, sebijik hidung dia…

    3. eriz says:

      peh…wajalution…paking sbelah evo,da bleh jd sebijik…

    4. joko says:

      Berapa agak nyer kos nak modified bumper depan jadi cam gitu ? sapa ada info ?

    5. kdi says:

      tu la kan.. memang smart ar wajalution.. tu kalo nak convert memang makan beribu2. x silap kdi dalam rm2k-3k. Kalo bumper depan je paling2 pon 1k. tapi berbaloi ar jadi lawa camtuh..

    6. Lily says:

      Pembaziran!:p

    7. joko says:

      Kaler kuning tu tak berapa cun sebab macam town cab lagak nyer. komdian yg ada gambor naga tuh dah macam kereta sarkis lah pulak… dung dung ceh!, dung dung ceh!, dung dung ceh!
      Tapi WHU8007 kaler biru tu dah kira cukup anggun dan berpada-pada…

    8. joko says:

      Pembaziran ? abih yg korang pegi tiap minggu ke Sogo, J.Jusco beli benda yg dah ada tuh, lagi plak membazir..

    9. waja yg kapla evo tu aku rasa lagi cun dari evo yg ori..
      siyes. huhu…

      ntahler.. sbb aku tak suka ekor lancer evo10 tu kot.. :p ekor waja lagi masyuk~

    10. AYIE says:

      mama mia…..very nice

    11. eriz says:

      Joko,

      aku sokong ko…bg aku modified kete bkn dlm kategori pembaziran…tp dlm kategori kepuasan pemilik…wahaha…

      ape2 pn waja tetap manthop…

    12. eriz says:

      tgh aku komen wajalution ni…tetiba wajalution ni parking kt depan opis aku plak…kaler itam lg…mmg jahat beb…pehh…

    13. protonmania says:

      hidup waja!!!!!

    14. Tuah says:

      pergh cun giler beb…. haha…

    15. CAKAP.Net says:

      tunggu le taun depan kuar WAJA Lancer…

    16. CAKAP.Net says:

      barulah keh modify jadi sebijik mcm EVO X

      http://www.cakap.net/index.php?showforum=24

    17. Comment says:

      :-) gud

    18. Comment says:

      Kreativiti percambahan idea yang dijelmakan.
      Kreativiti adalah komponen dalam kemahiran berfikir.
      Apakah kemahiran berfikir secara kreatif?
      Kecekapan menggunakan minda untuk:
      -menjana dan menghasilkan idea,
      -mencipta sesuatu yang baru, asli, luar biasa, pelbagai, dan bernilai sama ada bersifat maujud, abstrak, idea atau gagasan.
      -menerokai dan mencari makna , pemahaman dan penyelesaian masalah secara inovatif.
      Lihatlah sesuatu idea yang baik secara POSITIF.

    19. mie says:

      Waaa Semua Kereta dari Waja Club Tahniah Waja Club.. Dari WPC xde ker ish ish ish….tak bagus la wpc nie….

    20. norman says:

      Lepas ni Waja owners dah tak payah facelift Lancer X lagi.Waja baru rupa die dah sebijik mcm Lancer X

    21. USTAZ TEBO........WC025 says:

      caya WC……Hidup wc….sesiape yang memiliki kereta waja…dan teringin nak join club kami….jumpe kami di mlm mggu di dataran depan agro bank….

    22. aimWC055 says:

      hidup wajaclub….. wpc x do ker?

    23. aim says:

      waja kuning bkn teksi tp bumblebee

    24. eriz says:

      bumblebee transform jd waja plak…bumblebee wajabot…hehehee

    25. Lily says:

      Ly tgk waja putih pic ats skali muka dpn die dh x mcm waja dh.Mmg cun..
      Dkt town aku krja ni pun ade sorg mamat cine mod wira aerobek die dpn sbijik mcm dpn waja yg pic ats skali..
      Trasa aku pun nk wt dkt kreta aku.Mhal x korang?

    26. USTAZ TEBO........WC025 says:

      x la mahal sangat….kalau fiber bonet,fender kiri kanan & bumper dalam rm1500…x termasuk cat….telimo rogor..

    27. mie_aplus says:

      nak bayar saman tu yang mahal hahahaha

    28. Lily says:

      Berani buat,berani tnggung..:-)

    29. USTAZ TEBO........WC025 says:

      hahaha…boto tu…

    30. RobertLP says:

      next time

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)