- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • MODIFIED HONDA CITY RS 1.0 TURBO 2020
  • KIA INSTANT CASH REWARDS BY KIA MALAYSIA! HOW?

    New Contribution By Munu

    KIA INSTANT CASH REWARDS

    Recently kia malaysia has launched a new Instant Cash rewards campaign which entitled you to earn back cash up to RM12000 when you get a brand new kia cars by paying RM250 as a deposit. How can you accept cash up to RM12k when buy a new car? Suppose you are the one who pay. I think that there is something wrong behind this type of marketing strategy and advertisement.

    For those who want to have the kia cars, better look further in the terms and condition. Maybe rm250 is not refundable and they try to get as many deposit as possible just like the promotion of naza bestari 206.

    For those who have won cash RM12k, can please report here.

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    16 Responses

    1. Tokei says:

      I guess so.tadi i tanya salesman kia.dia kata kalau i nak trade in my savvy yg baru 2 tahun pakai, kia akan bayar 10k kalu amik mana2 kereta dia laa.sebab my savvt tu kalu nak trade in pun kena bayar 15k kalau nak trade in.lepas dia bagi 10k, i only pay 5k.looks good and sounds goood.

    2. sawi says:

      tokey??? betul ke kia byr 10k? kt maner tu? u amik kia spectra5 ke?

    3. liquid says:

      jgan percaya gan promo naza nie penipu ajer…mmgler akan ada yang bertuah,tapi beribu lg yang jadi mangsa dia..aku dah kena masa promo beli naza citra konon dapat rebat…hampehhhhh…duit deposit aku 100 hinggit yang dia kebas…apa punyer syarikat ler malu ajer syarikat beso2….

    4. cd macho says:

      akum…
      knapa la ko liquid masih anti pada naza???
      untuk pengetahuan ko, aku dah pakai naza citra so far no problem punyoooo…
      superb handling n save minyak giler…
      masa beli siap ada free gift n dealer sempoi abis…
      hidup naza citra!!!!!!

    5. sawi says:

      cd macho…. liquid ckp pasal promosi cash back kia la… bukannya pasal condition keta kia tu… alahaiiii

    6. Norman says:

      Sebenarnye senang ckp cashback ni dah di muckupkan oleh syarikat tu sendiri.Mcm ade satu member gua beli Toyota Camry dapat cashback 5k tapi tu semua dah dikira dlm instalment…

    7. apa2 ajer says:

      gua pun rasa cam2.. biasala sykt2 ni kuat menipu ni la akibat sistem ekonomi kapatilis.. branding, strategi jualan lebih penting dari segala2nya.. byk keta yg dijual sbb branding hebat bukan sbb kereta tu hebat sgt pun

    8. org baru says:

      saya ni tangah pk2 nak amik wish atau rondo…kalau ikutkan rondo ni yang latest jagkla kan berbnding wish…so nak tau jgkla kot sahabat2 leh bagi komen pasal mana lebih baik, wish ke rondo?

    9. apa2 ajer says:

      kalau anda mampu beli wih yang harga RM 160, 000 ribu lebih2 tu means anda ada byk choice beli MPV.. selain rondo anda boleh pilih Chery Eastar 2.4, Mitsubishi Grandis 2.4, Honda Stream, Nissan Grand Livina, Naza Citra Rondo, Naza Citra, Naza Ria ( x disyorkan ), Toyota Innova, Mazda 5 MPV, Citroen Picasso, Nissan Serena Highway Star 2.0 dan Proton Exora..

      kalau anda nak pilih enjin besar, luas nampak sporty dan cun sesuai ngan jiwa muda saya nampak pilihan yg anda ada adalah Chery Eastar ( selepas makeup skirting ), Wish dan Mitsubishi Grandis..

      Kalau nak yg nampak bergaya, brandng kukuh saya rasa Mitsubishi Grandis, Toyota Wish dan Honda Stream.. Mazada 5 MPV pun ok..
      kalau nak yang luas tapi x kisah performance dan exterior styling bolehlah pilih Innova.. Exora stylo kalau make up tapi performance kurenggg sikit..kalau bolt on turbo ok la..

      secara jujur antara Naza Rondo dan Wish, saya rasa better Rondo sebab Rondo enjin GEMA 2.0 DOHC dan ianya punya body lebih kecik banding Wish so ikut teori atas kertas, tentulah lebih laju kan..lagipun Wish di Malaysia adalah model lama iaitu model 2004 x silap saya.. mungkin hjg tahun ni Toyota Wish 2009 akan masuk Malaysia.. kalau gian atau teringin nak Wish jugak tunggulag hjg tahun ni.. bukan pe rugi kalau beli awal bila da masuk Wish 2009 nanti, mest org ckp awak beli kereta 2nd hand walhal kereta baru..

      kalau ikut saya, baik ambik jer Chery Eastar..ngan syarat anda jenis x pentingkan jenama sbb Chery ni jenama baru buatan pulak dari China.. tapi jgn pandang lekeh kereta China jenama Chery ni.. nak tau info lanjut bukak blog2 ni..

      http://ilove-cheryeastar.blogspot.com/
      http://cheryeastarclub.forumotion.com/forum.htm

      secara ringkas Chery Eatar ni harga nya hanya 1/2 dari Wish baru.. murah bukan sebab low quality tapi sebab pasang di Malaysia ( CKD ).. harga di China RM 65, 000 lebih kurang so dia lebih mahal banding Wish baru di Jepun..
      enjin 2.4 mitsubishi 4g64 siap steptronic gear ( gabungan auto + manual )… body design by Italiian design, handling dan chasis by Lotus Enguneering.. so x yah risau aspek keselematan dan kemampuan kereta ni.. minyak pun ok dlm RM 0.20/ km atau lebih murah..kalau x puas hati ngan 4g64 boleh je turbo kan atau tukar enjin Evo atau Mivec..body memang bagi saya lebih stylish banding Wish lama, Wish 2009 dan Honda Stream RSZ selepas dipasang skirting yang kos nya bawah RM 1, 000 di KL.. kurang nya bahagian interior tapi boleh diperbaiki kalau ada duit.. kalau ada RM 10, 000. 00 dlm tangan dah boleh tukar kereta ni jd cun exterior dan interior dan jadi senyap macam Audi..

    10. sawi says:

      orang baru>>> baik amik wish.. tapi jgn amik wish yg ada skrg ni sbb wish akan kuar model baru tahun depan. cubalah cari dalam internet “toyota wish 2010″… gempak beb

    11. nilai says:

      Orang Baru,

      Aku owner Rondo, n tanak ckp byk utk recommend apa2 jnis2 keter pun. Baik hang terus msuk forum Rondo kt KDI ni utk tau lebih mklumat kalau hang berminat. Aku dpt rasakan sekurangnya2 90% mklumat kt situ adalah tpt. Sebabnya masing2 meluahkan permasalahan utk dikongsi dan diatasi. Berbeza kalau forum terbuka, semua nk menang sampai ada yang takde kereta pun nyibuk promosi keter ayah dia, sebagai contoh. Akupun pening tak tau sbb, selain dpd nk bagi murah spare part kot bila jenis tertentu byk di atas jalan.

      Hang juga boleh buka forum Wish utk dpt bhn2 berkaitan. Slmt mengkaji.

    12. apa2 ajer says:

      sawi

      wish 2009 bukan wish 2010.. dgr citer hujung tahun ni masuk Malaysia

    13. sawi says:

      oh ye ke… hehehe lupa r. anyway cun giler… pada sapa yg nak beli wish lama tu, baiklah simpan je niat tu dulu. tunggulah wish baru tu nanti… tp aku x mampu lah…

    14. org baru says:

      nyway..thanks sawi n nilai

      nilai..amik rondo ex ke exs? cne d

    15. org baru says:

      bro..cne diskaun 4k tu? ade lg ke.. minat dh ngn rondo ni, wish xmmpu gak kot..
      yg 2008 je ke ada diskaun?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)