• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

MITSUBISHI 4G ENGINE GUIDE AND SPECIFICATION : EVO I-IX, GSR TURBO, VR4, MIVEC, AND 6A10 V6

After the Vtec engine guide the other day, I decided to make a Mitsubishi engine guide. And hopefully i will be able to make more compilation of engine specification from other manufacturer such as Toyota Nissan and Mazda.
A word or two on Mitsubishi engine.The mitsubishi engine swap is famous in Malaysia for only one reason. Proton. As we all know Proton car is derived from Mitsubishi. Almost every Proton will have its twin Mitsubishi brothers.(But things has change now).So even the engine used is based form Mitsubishi, so there is no problem on swapping it for a Mitsubishi engine.Unless the JPJ wont let you.
The famous engine which is often transplanted into a proton includes a Mivec engine,the gsr turbo, the vr4 and the evo engine.As you can see, i’ve already combined the details and specification of the engines from various sources.This compilation i’ve made is for guidance only.Any ammendment or additional info, please leave a comment.Lets start with the 1.5 liter NA engine from Mitsubishi.

4G91

 

4g91t engine

 4G91 1.5 liter NA Engine

DOHC 16-valve
Compression Ratio:9.5:1
Bore: 78.4mm
Stroke: 77.5 mm
Maximum Power: 112.65HP at 6000 rpm
Maximum Torque: 135Nm at 5000 rpm

4G61T

4g61t engine

 4G61t 1.6 liter Turbo Engine

DOHC 16-valve
Displacement: 1595 cc
Compression Ratio: 8.0:1
Bore: 82.3
Stroke: 75.0
Mitsubishi electronic with port fuel injection (MPFI)
Emission controls: 3-way catalytic converter, feedback fuel-air-ratio control, EGR
Turbocharger: Mitsubishi TDO4-11b
Max boost pressure: 12.1psi
Redline:7000rpm
Maximum Power
4G61T (USA/Canada only) 135HP/6000 191Nm/3000
4G61T (Japan) 160HP/6000 220.65Nm/2500

4G92 Mivec

4g92 mivec

 4G92 Mivec 1.6 liter Engine

Capacity: 1597cc
Fuel System: (Mitsubishi) multi-point fuel injection
Valve train: dohc 16v with MIVEC
Compression Ratio: 11:1
Bore: 81.0
Stroke: 77.5
Maximum Output: 172HP at 7500rpm
Maximum Torque: 167Nm at 7000 rpm

4G93

Engine Model
4G93 SOHC 16 Valve
Electronic Controlled Injection (MPI)
Total Displacement: 1834cc
Bore: 81.0mm
Stroke: 89.0mm
Compression Ratio: 9.5:1
Maximum Output: 115HP at 5,500rpm
Maximum Torque: 161Nm at 4,500rpm

4G93 DOHC 16 Valve
Gasoline Direct Injection (GDI)
Total Displacement: 1834cc
Bore: 81.0mm
Stroke: 89.0mm
Compression Ratio: 12:1
Maximum Output: 128HP at 6,000rpm
Maximum Torque: 177Nm at 3,750rpm

4G93T (GSR T)

4g93t gsr

 4G93 GSR 1.8 liter Turbo Engine

4G93 DOHC 16 Valve Turbocharged.
Total Displacement: 1834cc
Mitsubishi electronic with port fuel injection (MPFI)
Turbocharger: Mitsubishi IHI TD04L-13G-5
Compression Ratio: 8.5:1
Bore: 81.0mm
Stroke: 89.0mm
Maximum Power: 190HP At 6,000rpm
Maximum Torque: 250Nm At 3,750rpm

4G63 Vr4

4g63t vr4

 4G63 VR4 2.0 literTurbo Engine

DOHC 16v inline 4 cylinder
Displacement: 1997 cc
Fuel System: ECI-MULTI
Compression Ratio: 7.8:1
Bore: 85mm
Stroke: 88 mm
Maximum power: 240Hp at 6000 rpm
Maximum torque: 304 Nm at 3500 rpm

4G63 Evo

evo 7 engine

 4G63t Evo 2.0 liter Turbo Engine

DOHC 16v inline 4 cylinder
Displacement: 1997 cc
Fuel System: ECI-MULTI
Bore: 85mm
Stroke: 88 mm
Maximum Power/Torque from base model
Evo I : 244 hp at 6000rpm and 309Nm at 3000rpm
Evo II : 252 hp at 6000rpm and 309Nm at 3000rpm
Evo III : 270 hp at 6250rpm and 309Nm at 3000rpm
Ev0 IV : 276 hp at 6500rpm and 352Nm at 3000rpm
Evo V : 276 hp at 6500rpm and 373Nm at 3000rpm
Evo VI : 276 hp at 6500rpm and 373Nm at 3000rpm
Evo VII : 276 hp at 6500rpm and 385Nm at 3000rpm
Evo VIII: 276 hp at 6500rpm and 385Nm at 3000rpm
Evo IX:(Mivec):286hp at 6500rpm and 392Nm at 3500rpm

6a10 V6 24-Valve

6a10 v6 engine

 6A10 1.6 liter V6 Engine

Displacement: 1597 cc
Bore: 73.0 mm
Stroke: 63.6 mm
Engine type: V type 6 cylinder DOHC 24 valve
Compression ratio: 10.0:1
Fuel system: ECI multi
Peak power: 103 kW (140 PS) at 7000 rpm
Peak torque: 147 N·m (108 ft·lbf) at 4500 rpm

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

mel

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

128 Responses

  1. muaz says:

    apa kata publishkan info tentang enjin2 daihatsu mira pula
    mcm L5 ke L2 ke..
    tq.

  2. azameel says:

    akan dipertimbangkan,
    thanks

  3. ADHA says:

    ANTARA MIVEC N GSR..,MANA LAGI BAGUS..SILA JELASKAN

  4. azameel says:

    gsr lagi bagos, lagi high potential modified, lg kuat, lg puas hati
    mivec power x kuat sgt, tapi minyak lg jimat kot, responsive sebab NA, pastu boleh save duit byk sket sebab kalo tebo ni snang gatal tgn nak mod,
    dari pengalaman, mivec hp tinggi tapi tak pegi sgt, kalo standard la
    gsr tatau plak, tapi byk gak org buat kuat2
    kalo nak engine yg power skt amek mivec dah cukup, kalo ade niat nk bg lg laju amekla GSR,

  5. harif says:

    info yang menarik ada tertinggal enjin berkod 4G67, sila update tuan moderator.

  6. PUYUH says:

    ADA ENGJIN NAK JUAL X 4G61

  7. odyssey says:

    salam.
    bagaimana pula market price skrg antara mivec n mirage?
    pemasangan mana yg mudah untuk kete iswara?
    and which one is better? 1) performance , 2) maintenance?

    tq.

  8. harif says:

    odyssey

    engin mivec boleh dimasukkan di iswara termasuk gak enjin kod 4g91 pon bleh cuma akan trjadinya kekurangan sbb dashboard xleh nk sumbat(mlainkan sumbat secara xrela), bagi model kereta iswara/saga modifikasi enjin yg sering di buat 4g61T(yg ni kasik masuk sumbat skali dashboard) lagi satu enjin yg hati kering bubuh 4g63T generasi vr4.pemasangan plak brgantung pada bngkel, maklum lah bengkel kt malaysia ni nk bubuh enjin v8 pon bleh MALAYSIA BOLEH hehehe

    salah silap minta maaf

  9. RM says:

    kalau waja enjin apa leh masuk, dan tahan lasak sbb byk jalan jauh, boleh sentiasa tekan laju kat hiway

  10. harif says:

    kpd RM :

    waja bleh masuk kategori enjin NA dan Turbo, terpulang pada kehendak n keperluan, tp mcm bg saudara yg mahukan banyak jln jauh n sentiasa bleh tekan laju tu prkara subjektif, ambil contoh masuk enjin mivec terbalik(1.6cc) kt waja, dr segi lasak orait cuma kurang daya G,pastu enjin mivec ni jenis NA(normaly aspirated) bleh di lenjan sepanjang masa(sntiasa ikut undang2 ye) laju wooo mivec 180kmh(meter jepun) pejam2 mata je.

    pastu amik contoh masuk lak gsr 1.8 terbalik kt waja pn bleh, tp ni dh berkuasa turbo lain lak hal nya, soal lasak plak brgantung pada tuning,boost, maksud nya tuning xcantik or overboost enjin pecah tau kalau slamt turbo koyak je. perlukan penjagaan lebih rapi, hose smua nk kne cantik, tak leh ade bocor, fuelpump nk kuat, pakai turbo lebih byk gatal tgn nanti, nk lenjan boleh tp xdigalakan sgt mlenjan kaw2 dlm temph masa yg kerap, kalau bleh tarik skit then rilek kejap pastu tarik balik dan seterusnya, krn enjin turbo ni panas beb. sekian n kalau ikutkan panjang lg ni.

    so trpulang pada saudara nk pilih enjin mane yg lebih sesuai tu info n pngalaman aku sndri, ape2 pn pilihan ditangan anda.

  11. 4G91 says:

    salam ! lau enjin 4G91 masuk turbo agak2 ok x n budget mcmana ye ? bkn nk laju pon saja je nk dgr bunyi psssssttttt

  12. azameel says:

    kalo nk bunyi psstt saje boleh cari blow off valve electronic,
    die buat sound bila tuka gear.
    kalo nak pasang tubo cost around 3-5k jugakla, tapi xleh boost kuat2 sebab internal keta non turbo lain sket dari turbo punya

  13. harif says:

    kpd 4G91 : wsalam, penambahan turbo ntuk enjin non-turbo mmg bleh dilakukan tp sedia maklum cost adalah tinggi untuk bolt on turbo, kadang2 kos tu org ckp baik tukar truih enjin spesis pendesak turbo lg selamat n efektif, bagi pngalaman aku lah kalau dh guna enjin turbo tgn mesti akan gatal esp nk up boost n tidak pon tukar turbo, bagi enjin 4g91+bolt on turbo kadar selamat boost hanya 0.7bar tp kena amik kira internal parts gak.aku bleh jamin mmg ko akn ckp nk skadar bunyi turbo spooling tp caya lah lama-lama2 ko akan desak gila-gila enjin ko tu silap haribulan pecah, so akhir kata boleh buat bolt on turbo tp risiko amat lah tinggi.

  14. shah rizal says:

    nak tanye sajae..musykil.. boleh keh? head MIVEC g92 gantikan. Tukar dengan head asal g91 yang duduk dalam engin

  15. 4G91 says:

    thank kepada AZAMEL & HARIF aku da amik keputusan nekad tukar enjin kod 4G93T plak hehehehehe takut lau convert terjadi seperti yg korg bgtau tu lg budget byk melayang kn THANX !

  16. azameel says:

    owh, brape abes bajet tuh ?
    aku x pnah plak tjumpe gsr di jalanan, kalo x blehla tgk
    power gsr mcm mane.

    shahrizal, nape nk tuka head 91? kalo tuka kire dah tadela mivec.
    tuka boleh ke x aku x sure, toi 4g93 ngan 92 bleh tuka

  17. fadil says:

    bolehkah enjin 4G61 nak masuk supercharger,brapa kos?

  18. harif says:

    4g91 : bagus kalau nk tukar 4g93T tp jgn salah compare dgn 4g63T nanti org ckp aku melaga2 lak, dua2 enjin bagus dr segi penggunaan nye sgt praktikal lah bg aku yg travel jauh esp bila nk balik kg, naik bukit n memotong mmg xtrasa just tekan minyak, bila turbo masuk,bunyi kahak & bersin kadang2 wat kita segar bugar n tak mngntuk heheh, dari segi brg2 rojak 4g63T lebih bagus dan banyak cth: penukaran piston guna SR20,1JZ dll.. kalau 4g63 lak brg sdikit mahal tp power gak beb, kete aku penah di titik ngan 4g93T, kete aku slow nk wat cmne.

    fadil : masuk supercharger boleh je tp kos melibatkan rm4-5k

  19. bob says:

    assalamualaikum en azameel

    kalau gen2 boleh tak pakai engine 4g92 mivec?dash board dia boleh masuk terus ke gen2 ke? bagaimana pula system eksos. kena tukar sekali ke? terima kasih

  20. neocpsturbogti says:

    a’kum…
    tnye sket pasal gear box lsd mivec, gear box ni memng berbunyi kuat ke bile turn,
    aku dah tanye kedai ni kate patut xde bunyi, ade yg kate mmng bunyi….
    skang ni aku xtau mane yg betul pasal kalu turn tu meloncat2 pun ade cam nek pecah je bunyi nye..
    tolong ler…

  21. azameel says:

    bob
    gen 2 mivec kalo mivec tbalik tu boleh rasenye, tapi x surela bleh approve jpj ke x, sbab mcm pnah dgr org utka mivec tbalik dlm gen 2,
    try korek kat sini http://www.gen2club.com/v2/
    dashboard aku x sure, maybe xbleh, pasal exhaust tu nk sedap kna tuka la, mivec biase sdap dlm 2.25inch camtu

    neocpsturbogti yg pasal lsd aku x sure gak, sbab aku pon x pnah merase pkai gbox lsd ni,
    tpi kalau ikot logik tade bunyila, pastu corner patut lg smooth dari non lsd
    ko try cari wsyop yg buat keta2 modified la tanye, jgn pg wsyop biase2 tu

  22. neocpsturbogti says:

    meel, aku dah pegi 3 pat biji bengkel kat s’ban ni yg dah ade antar kete gi sepang, pun same gak…
    corner time laju atas 100kmh best laa tp tang kete slow cam masuk simpang ke siap melantun lantun tu….
    dan pade sape2 yg ade pengalaman lsd full lock sila la kongsi pengalaman anda… tq

  23. SUFFIAN GSR says:

    NAK TANYE NI…
    CAM NE NAK CERMAT PAKAI ENGINE GSR 1.8 TURBO UNTUK JALAN JAUH NAIK TURUN HIGHWAY?

  24. azameel says:

    neocpsturbogti, sorry la ku pon tatau la, tade experience pakai lsd,
    kna tanye org yg pnah pakai la

    SUFFIAN GSR
    nak cermat?
    biar standard jela, jgn kacau boost dgn internal

  25. wira says:

    aku kereta wira 1.5 soch manual mod flyweel st klac 8″ kalau 8.5″ lg bagus ekstraktor 4-2-1 open air cleaner. naik bukit tinggi karak 90-100km gear 4 je enjin lancar naik 4 org dewasa gear 3 leh 110 tapi sebat skit. tapi syang itu plug sudah basah sama minyak 1 minggu 1 x mau suci itu plug. skrg pakai enjin 4g91 doch carb boleh lah bajet rendah je siap pasang semua x RM2000. tp rasanya pickup best enjin lame lagi senang2 je 120-130km

  26. aLOng_kK says:

    salam.. ni nK tny neyh.. sye dh tkr engne stndrd 1.3(wira) p 4g91 ..kLu nk tmbh blow off x de ape2 effct ke…? ngah bgung ne..hehhhe

  27. aim says:

    apa tujuan tambah blow-off ???

    enjin tu pon tak cukup angin lagi nak tambah blow-off ….

  28. azameel says:

    aLOng_kK,
    keta yang bukan turbo atau supercharge tak boleh tambah blow off, kalau tambah pon mmg x akan bunyi,
    kalau nk ade bunyi kena cari yg electronic punyela, tapi just ade bunyi jela time tuka gear 2,

    sape kate keta x cukup angin?
    kalo keta mcm turbo bile dah maximum boost angin telebih2 sampai kena buang,
    lpas tu bile lpas minyak contohnya utk tuka gear, throttle body aka butterfly valve akn tutup tapi turbo still bagi angin,
    so angin yang tsangkut tuh akan kuar kat blow off

    nk lg detail bace article ni

    http://kereta.info/how-turbocharger-works-blow-off-valve/

  29. aLOng_kK says:

    uwh beGitu..nway thnx 4 nAsihat tUh..
    hMm..
    kLu dh psg tU x de effct kt engne ke?

  30. azameel says:

    kalo paasng yg electronic tuh mmg tadela, die kire mcm alarm la,
    tapi die bunyi kecepish, die detect bila tuka gear rasenya

  31. 4G91 now 4G93T says:

    nk tanye le….. kod enjin 4G93T kat no enjin ade tulis T ke ? & lau enjin turbo pakai ekzos senyap (muffler evo twin tip) ok x & agak-agak ada effect pada apa-apa x ? rasa nya aku je… org kat m’sia ni yang pakai turbo nk bunyi ekzos senyap heheheheeeee

  32. aLOng_kK says:

    uWh mcm tUh.. V6 engne ade 2.0 je ke..? atau ade 1.6.? coz ade jMp engne V6 tp x tau plak brpa cc nye.. kLu 2.0 mmg x dpt pSg coZ limit psg smpai 1.6 je..kLu nk sUmbt je mmG kneoLEh jPj kang..hehheh..

  33. nAz says:

    bLeh trang kn x ttg 4g91…Kebaikan dn keLajuan..dn nk tNY ckit kLu enge tuh psg intercoller bLey x yg bSr tuh bkn pa sje nk ltk sbb smrt kot..hhekkekek..

  34. justsmile says:

    Saya nak convert engine perdana dengan engine LBR – airtrack turbo, tapi saya masih belum pasti dengan prestasinya.
    sesiapa yang mahir tentang engine boleh kongsi maklumat….

  35. azameel says:

    4G91 now 4G93T ,aku rase spatutnye ade, kalo engine proton 4g93p, tade effect punye, namepon muffler tu dari keta turbo standard (evo), kalo nk senyape\ pakai je ape2 s-flow, btw aku pon nk keta senyap, tapi kadang2 nk bising balik haha

    aLOng_kK, ade 1.6 punye, kan ade kat atas tu, engine yg last, code 6a10

    nAz, 4g91 tu engine NA, bukan turbo, performance die aku x sure sgt, tapi lagi elok dari 4g15 la (1.5 proton) so sbab keta tu bkn tebo, xlehla pasang intercooler, tpi kalo nk buat lawa je bli je intercooler pastu ltak kt bumper tpi xyah sambung ape2, tapi bazir sketla pastu jgn marahla kalo tetibe ade keta turbo lain cucuk ko
    ni lagi detail
    http://kereta.info/how-turbocharger-works-intercooler/

    justsmile , airtrek turbo pakai engine evo 7, code 4g63t, perfromance mmg bagusla, beza evo 7 ngan airtrek tubo tu gearbox jela, kalo x lbih krg jer,
    kalo perdana masuk je engine evo, x pon eterna twin turbo punye engine, code die 6a12, usya2 la kat google ke forum2 ke

  36. 4G91 now 4G93T says:

    kepada kawan naz enjin 4G91 MMG OK PWR PUN LEBIH SKET LA dr 4g15 tp kena rajin nk jaga (minyak enjin) lau x valve retainer akn bunyi lau da bunyi susah nk senyap kn spare part pun ok x mahal sgt tp apa yg penting JIMAT minyak !!!!!!

  37. nAz says:

    uwH mcm tu..
    yUp..!
    tuL 2..
    mmg jiMAt..
    hehehe…

  38. aLOng_kK says:

    crta psL ekzos2 ni ..
    bLEh trangkn ka apa tu s-flow..
    x pHm la..
    hahha…
    nk juge tau ni..
    hehhehe..

  39. nAz says:

    nK tNy bLEh ka 4G91 d upgrde atau dlm erti kata len tingkat kn kelajuan..
    brpa kos nye dn mac ekonomi mnyk x..?

  40. YAN GSR says:

    SESIAPA YANG PAKAR TOLONG JAWABKAN,
    EZOZ YANG PALING SESUAI DAN SEDAP UNTUK 4G93 TURBO?

  41. azameel says:

    kalo gsr pakai 2.5 inch all the way, ltak satu straight flow kat blakang,
    kalo dah mod byk pakai 3 inch.

  42. 4GBP says:

    azameel
    aku bru 1st time pakai 4g93turbo tapi yang standard gaban la intercooler kecik,
    boleh x gna intercooler besar tapi enjin xde mod ape2 pun,
    just nak plessing intercooler..
    agak2 mendatangkan masalah x?

  43. kej@m says:

    azameel..ade info pasal supercharge x..
    cube cite sket psl supercharge..x pon buat 1 lg topik ker psl supercharge..
    aku ade nmpk la la supercharge dr impul..
    aku rse yg ni lom ade lg kot kt KDI..hehe…

  44. azameel says:

    4GBP
    boleh pakai besar, tpik kalo pakai tlampau besar nanti lag sket la, lbt masuk boost,
    kalo intercooler size vr4 or evo ok lgla kot, kalo pakai size gtr maybe rase sgt kot lag die,

    kej@m
    supercharge tu leceh sket,
    sbab aku x familliar sgt, hehe
    tpi nanti akn aku usahakan,
    die konsep same je ngan turbo, cume die x pakai angin exhaust utk spin turbine,
    die pakai belt dari pulley engine utk spin kan compressor, cam compressor aircond la hehe

  45. 4gBP says:

    Meel,,
    ezoz straight flow model ape punye yang paling sedap,bagus, laju,senyap untuk 4g93 turbo?

  46. azameel says:

    exhaust straight flow sume lebih kurang same je, lgpon utk turbo exhaust x sepenting keta NA,
    mane2 pon ok cuma beza die bunyi jela, pastu size dia,
    kalo senyap aku pon x sure yg mane,
    kalo nk btol2 senyap s-flow la, tpi power kurang la sket

  47. azar 1.5i says:

    aku nak tengok kete yang da masuk vr4
    heheheheh tolong beri keja sama…heheheh
    mcm mn mentenen n performance…
    200/220/240 hp n 1.8

  48. satrianeocpsturbo says:

    tny… gear box vr4 lock blkg bole ngam x ngan engine 4g92, monting dier ngam x ngan body satria…. tq

  49. Kuzer_RF says:

    aku skrg wira 1.3(i) je, cadang2 tu nk cari 4G91, bkn nk laju2 pn, aku bkn racer pn, nk sedap bawa je, bape harga skrg ek? siap pasang bape agak2? ok ke enjin ni? maintenance ok ke?

  50. vncnt says:

    i dah menyesal masuk 4g91 1500cc…..(rasa tak cukup laju)boleh ke upgrade…

  51. mel_b6t says:

    sorry, bende2 specific pasal engine or gearbox mitsu aku tatau sgt
    sbab aku pon x pakai mitsu

    vncnt
    memang boleh upgrade, but how i pon x brape sure

  52. Kuzer_RF says:

    slm.. microcompressor tu amende ek? utk ape? effect? blow off lak? utk kegunaan? effect? enjin biasa leh pkai ke?

  53. vncnt says:

    morning~~~~~~~~~~~

  54. adi says:

    salam bro2 sumer..
    aku dalam process beli spesis high perfom enjin ni, cuma masih berkira2 mivec 1.6 atau gsr 1.8,
    cara paling mudah aku cari jer 2nd hand car already mod- with jpj approval.. masa nak beli nanti aku
    upah ler mekanik aku follow to check the condition of the car and test the performance.
    tapi hati aku berat ke arah gsr1.8 NA..sesuai untuk aku yg dah tak berapa remaja, dan utk ulang
    alik opis jer (20km dari umah), yg kdg2 gian push the pedal at max torque.. ni pun sbg second car aku..

    dlm kepala aku terbyg gen2 atau waja tahun 05/06 yg disumbat (full half cut) 4G93T

    so amacam bro2 sekalian? ada suggest? tima kasih byk2

  55. vncnt says:

    nak..tanya tentang upgrade,tambah laju wira 4g91~sesiapa boleh jawab….tq

  56. adi says:

    lupa lak nak tambah info, aku pilih already made coz takyah pening2 pasal jpj endorsement, dashboard,
    spoiler/ bumper, painting, accessories, etc.. asal berkenan dihati + performance tip top aku rembat..
    FC.. no hal, since aku entitle dari company even fuel pun cheaper nowadays.. tapi gsr pun takler
    mentakedarah sgt.. bout 350km for full tank (rm75).. ok per..
    chop.. kalo gsr 1.8 NA ader kan? kalo camtu enjin dia 4G93 lah kan? plz support gua bro…

  57. fordthrothle says:

    vncnt….bleh kot,
    Kena ‘main’ stroker…
    Tuka ke stroker 4G61T tu,,,,
    Secara x langsung CC dah bertambah…
    Xyah susah nk endorsed kat jpj…

    Kalo mcm proton ‘singgit’ tu sonang jo…
    sumbat je barang2 waja….berdesup….
    heheh…

  58. vncnt says:

    halo..halo..boleh ke engine 4g91 + turbo kit ….tq

  59. vncnt says:

    fordthrothle…sorry !! bang i tak faham tentang ….main.
    …tq

  60. fordthrothle says:

    To vncnt….

    Cuba nko baca artikel kt atas tu…
    Stroke utk 4g91…77.5mm kan
    Stroke 4g61T….75mm kan….
    So apa yg aku maksudkan tu ialah…
    Kasi tuka conrod 4g91 ke 4g61T…atau kepada conrod yg lagi pendek…
    Sbbnye….secara xlansung CC kete nko yg 1.5 tu akan bertambah….
    w/pun beberapa mm je perubahannya…
    Jd nko x perlu bersusah payah nk endorsed kt JPJ…
    Ni penukaran yg ‘halal’….

    Kalo xngam conrod tu…nko cari yg ngam la…lg pendek dr yg original….huhu
    Ttp kalo x silap bleh d ngam kan conrod tu…
    Tu yg aku maksudkan….main stroker tu…
    Pastu…pasang la hi-cam a.k.a….racing cam….
    Tp makesure setting cam( aci sesondol ) kena btol..huhu

    Bleh bikin laju…tp modal mau besa ler..
    Kete NA mmg mcm tu….manja dan leceh skit…
    Kalo tebo sonang je modif….

  61. fordthrothle says:

    To vncnt..

    4g91 pon bleh psg bolt on turbo…ttp
    Kosnya lebih kurang sama mcm nko tuka enjin seketui/halfcut turbo…
    Sbb pe…bila dh psg turbo pd enjin non turbo…dah tentu nko kena tuka piston yg tahan..dan kuat..
    Nak match kan kuasa turbo yg dtg tu….
    Pastu…segala part2 enjin yg std tu…mesti kena tuka dgn yg bleh tahan dgn kuasa turbo…
    Kalo x brg std tu mudah rosak…
    So..moral of the story…kalo nko ade duit lebih…
    Tuka aja ke enjin turbo….beli je halfcut turbo….senang citer…
    Baru puas hati…kalo x mesti ada yg nko rasa x puas hati…huhu

    Regards,

  62. vncnt says:

    to fordthrothle …
    kata member..enjin turbo leceh susah nak dijaga..sikit2 masuk workshop…
    tak tahan jalan jauh..lagi pun kos repair tinggi..betul tak..
    i selalu seremban–kl–klang..

  63. fordthrothle says:

    vncnt..
    Kalo nko pandai maintain enjin turbo no problem….
    Utk pemanduan biasa/harian…nko set boost tu jgn tggi2 sgt….
    Yg penting nko jga minyak enjin….
    Sbb minyak enjin tu la yg jd penyejuk kpd turbin tu…
    Tp tu la…turbo utk long distance pd pendpt aku x baper sesuai….
    Turbo ni utk ‘short’ je…sbb dia ada blow off….xleh nk maintain hi sentiasa…
    Tp fuel injection pon sama gak…dia ada cut off…utk jga ‘kesihatan’ enjin…RPM xleh g maximum..8000rpm
    Hanya enjin yg spec racing je bleh g ke hi RPM..spt MIVEC tp ttp kena ada cut off..kalo x pecah enjin…

    Pd pendpt aku…
    Kalo nko nk guna utk pemanduan harian…
    Elok je std modified 4G91 tu…
    Minyak pon save…power pon ok wat…
    Kalo nk laju KM/H tu..nko psg Fuel Cut….atau dgn erti kata len nko buang cut off RPM tu….
    Tp sentiasa beringat le bila tarik2…
    Kang terburai enjin nko nnt..

    Regards,

  64. vncnt says:

    to fordthrothle …

    tak nak la masuk halfcut turbo..leceh la..
    nak gi puspacom la ..ini la..itu ..la..ha….
    nanti jumpa jpj lagi banyak2 hal…kan..
    i rasa upgrade tu cukup la..
    kata u hi-cam tu..kalau nak pasang dalam harga ?
    sebab piston yang i pakai ni mivec 1.6 .gam tak kalau masuk hi-cam….
    tambah laju tak??….tq

  65. vncnt says:

    to fordthrothle …
    tq…for semua ni…bang!
    tentang semua ni u pandai la…
    u ada workshop ke…kat mana??

  66. vncnt says:

    to fordthrothle …
    lupa nak tanya…bang..
    hi-cam tu tambah laju ke.. tambah pickup??

  67. mel_b6t says:

    vncnt
    main purpose ko nk buqat keta ko utk ape?
    utk sedap bwk ke mmg nk btol2 laju smpai tapau keta org lain ke mcm mane?
    kalau masuk hi-cam, minyak kuat sket makan even bile ko tak accelerate kaw2,
    and kurang best bwak daily drive

    and turbo x leceh pon
    macam fordthrothle ckp
    as long as biar standard ngan tuka minyak itam elok sume
    tade ape problem pnye

    tp lg elok upgrade je, tapi ratio kos dgn power gain tu rendah la
    spend banyak power naik sikit

  68. fordthrothle says:

    A’ah..btol pe yg mel_b6t ckp tu…
    Hi-cam ni kalo d psg RPM dia x stabil…
    Mcm enjin rotary la bunyi dia lebih kuang…
    Minyak mmg ‘melantak’ la…tp kalo kena setting kureng skit ‘melantak’ myk tp ttp xjimat myk la…
    Rege aku x baper pasti….aku ingat2…..x ingat…huhu

    Tp utk permulaan…aku rasa bgs nko buang cut off tu….
    Tp bersedia la utk mencari enjin halfcut..haha
    Pape pon..yg penting nko tu….
    Kena tau hati dan perasaan kete tu jgk…
    Jgn duk melenjan je dia tu….
    Kalo dah xleh pegi jgn duk paksa….
    Nnt kang s/ada kete tu yg pegi atau nko yg ‘pegi’…huhu

    Dun drive crazy…drive smart2 only…hihi

    Adios

  69. fordthrothle says:

    Hi-cam laju pon iya…pickup pun iya….

    Note: aku xde wokshop tp wokshop ada aku…
    dan aku bkn mekanik tp mekanik itu aku…kwah3x…penin2

  70. mel_b6t says:

    fordthrothle
    off topic sket, ko pakai keta ape ar

    speed cut buang tape kalo rev cut or boost cut buang bahaye sket

  71. vncnt says:

    sesiapa ada wokshop at seremben / pd…
    4g91 nak masuk hi-cam..berapa kosnya..tq

  72. mel_b6t says:

    hi-cam tu plg kurang pon seribu lebih gak tu
    tpi nk cari satu keje lg
    tpi tataula cam ape bleh masuk kat 4g91

  73. neocpsturbogti says:

    saje nyampok….
    hi-cam nk murah lg gi antar potong sendri,
    tp nasib la kn dapat bengkel cap ayam, cam ko tu lingkup ler heheeee….
    vncnt…ko dah pakai piston mivec 1.6 xkn xcukup laju lg kot….
    aku rase block ko tu dah sampai limit, sudah2 ler tu… heheee

  74. Baron says:

    4G61T mmg best woo….enjin 1.6 jer..tp dia punye pegi mmg boleh thn.adik aku pakai dulu…
    tp skrg nak jual enjin tu..dah ade famili la katakan.

  75. vncnt says:

    to ..neocpsturbogti..
    he..he.

  76. vncnt says:

    to.fordthrothle..
    //ok..tq

  77. vncnt says:

    to..mel_b6t.
    ..ok..tq

  78. vncnt says:

    bro…hi-cam 4g91 susah dapat…
    apa tu buli…kena tambah…
    ini la..itu..la..dapat ni..tak dapat tu…
    tak jadi.la…
    nak tanya..head 4g91 sama tak dengan 4g93..
    kalau masuk..macam-mana…
    ada budak nak jual head 4g93…rm 600 (rosak..cam bengkok)

  79. fordthrothle says:

    vncnt….
    vncnt..
    Xyah amik la head tu…
    Byk masalh kalo nko pakai….
    Aku pasti head dia dah problem tu…sam5 cam bleh bengkok…kuat tu effect dia tuh…

    to mel_b6t…
    Aku dulu bujang2 pakai kete ford jerung….mcm2 dah aku rojak kan…jgn pelik la kalao aku dah sumbat enjin evoV…
    Skg aku dah berfamili…kete tu dah aku scrap kan….maklum la kete ujikaji..heheh
    Skg aku kdg2 bwk kete satria bini aku je…1.6 oto utk jumpa kwn2…kdg2 aku nek scooter je…
    Kalo nk balik kg bwk kete beso skit…tp ada supercharger le…std jer..
    Skg ni aku dah xmo bwk laju2….
    Ingat org yg tersyg….
    Anda Mampu Mengubahnya…
    Huhu…

  80. vncnt says:

    to..fordthrothle..
    ok..ok..

  81. vncnt says:

    to..fordthrothle..
    ok..ok..tq..

  82. hadi says:

    salam… aku pakai satria 1.3 thn ’96.. tgh berkira2 nk convert 1.6 Mivec DOHC. agak lps x test ngn Puspakom? Kalo nk upgrade ke GSR 1.8? harap dpt opinion dr otai2 n kongsi pengalamn korg..

  83. poji says:

    salam bro…saya gn enjin wira 1.5 jd nk cr haflcut mivec 1.6 kat mana aada..harga siap pasg sekali…ok

  84. Kuzer_RF says:

    slm bro2 smua.. 4G92M dgn 4G92 ape beza? performance? maintenance?

  85. 4GBP says:

    halo semua
    ada sape2 nak jual ekzoz straight flow x?
    area jb
    bunyi x rabak
    ori japan
    sesuai untuk kete aku GSR turbo standard
    tolong inform
    tq

  86. cipanzi says:

    mmm sesapa bleh advise saya takk.. mm perdana sei soch nie.. sesuai tukar dgn enjin apo.. aku teringin nak pakai turbo.. tapi modal tak cun.. mmm so if tukar enjin cost dia brapa ek.. then ada tak enjin 4g63 (NA)… or just enjin soch aku tu masuk head DOCH.. bleh buat mcm tu kaa.. mm mana lagi ok…tolong ok.. pening pkir nak cari duit nie….

  87. Eder says:

    kalau wira 1.5 nk convert ke 1.8 camne…..
    kne masuk enjin 1.6 ke dulu…

  88. rmy says:

    Salam.

    Nak kepastian pasal enjin 4g91;

    1. Ada berapa jenis?

    2. Ada yg tulis ECI & ada yg tak tulis… or ianya stiker yg boleh tercabut ke?

    Harap ada yg sudi terangkan kerana halfcut yg saya beli takde tertera perkataan ECI or lain2 kat intake tu. Kosong je…

    Terima kasih

  89. wira1.6® says:

    salam..kete wira 1.6 yg dah terasa amat tua ingin ku berikan suntikan baru..tp tengah mikir..nak tukar enjin mibek mahal lak rasanya..Gsr pon. Hasrat itu ku kaburkan. So, penyelesaiannya..nak modi ke enjin asal tu..Justeru, aku terlalu mengharapkan pendapat² yg arif ttg modie ni..kawan2..sila bagi pandangan & pendapat utk ku agak² boleh mentapau kete² yg seangkatan ngan kete wira 1.6 ku..sekian.

  90. 4g91 now 4g93t says:

    keta aku 1.3GL da masuk 4g93t baru je minggu lepas endorse kat jpj tp kat puspakom la… dia org ngade2 tp xpe lau dorg lebih2 ko lapor je kat SPRM senang cite

  91. Kuzer_RF says:

    slm bro2 semua..
    1) harga 4G91 complete(bukan halfcut)+upah pasang bape skrg?
    2) enjin wira 1.3 injection lau nk trade-in bape harga?
    3) blow off electronic harga bape?

  92. BeT for WiN says:

    salam..nk mintak info terkini enijin 6a10 ( 1.6V6 DOHC 24V) harga pasaran skrang brp ye?
    If termasuk rege pasang skali brp..?
    Biasanye ( xperienced la) JPJ lps kan enjin ni..Tp skang camner (Currently sept.2009) , adakah JPJ blh endorse.?
    Totaly brp cost utk cnvrt pd enjin ni(roughly) + – lar, termasuk nk tkr disc brke, wirin, tank, endorse, dashboard, etc..
    tlg ye bro..!

  93. BeT for WiN says:

    one more thing, agak2 jpj skang lps x dr 1.3 cnvrt ke 1.6?
    ader yg kater leh upgrad 200cc jer.
    betul ker?

  94. mrlik mat 6151 says:

    salam…enjin 6a10 v6 1.6 boleh masuk kat waja..6a10 ni ada x yang mmg dah turbo sbb lau beli NA pastu nak BOT huhu banyak mau pakai wang….harga h/cut berape

  95. mrlik mat 6151 says:

    (pembetulan)salam…enjin 6a10 v6 1.6 boleh masuk kat waja x..6a10 ni ada x yang mmg dah turbo ?sbb lau beli NA pastu nak BOT huhu banyak mau pakai wang….harga h/cut berape

  96. Napster says:

    Mivec power gak klu letak tobo…

    tp Mivec payah nk dpt kn engine ni…

  97. eriz says:

    Mivec enjin kecik,hp tinggi…dpt yg na pn da ok…

    aku sokong napster,mivec ni susah nk cr,sbb mivec ni org giler sket…

  98. Ejan says:

    Bro2 semua….aku baru nak belajar ni pasal engine mitsu ni, pastu hrap2 dpt tunjuk ajar la dari bro2 semua…
    1) Nak tya sikit mivec terbalik tuh apa? ada beza ka dgn yg tak terbalik…
    2) Pastu satria 1.3 boleh tak convert trus ke mivec 1.6?
    3) Adakah MIVEC tuh system seperti V-tec?
    4) 4G92 ada byak jenis tak, maksud aku, mungkin ada system tambahan lagi ka atau semua jenis sama ja..?
    5) 4G92 gearbox LSD or regular?
    6) Body satria 1.3 boleh lepas endorsment puspakom kalau masuk GSR-T?
    7) Bro pernah tak dgr pasal ‘punch’ number engine? masuk engine Evo, tapi declare engine GSR. So, aku nak tya la, cover head 4G92 boleh tak temporary pakai kan kat 4G93T?

    Byak tul aku tya, harap2 bro dapat la beri sedikit sebyak info… kita kongsi sama2 k

  99. Napster says:

    bro ejan… bnyk nya soalan… hehehe… aku tlg jawap yg aku tau saje ye…

    1) terbalik tu mungkin maknanya, yg timingbelt & gearbox terbalik cth, satria 1.3 stendet, bro tngk gearbox dia belah kanan driver & timing belt belah passenger… ini sama dgn kereta wira, iswara, putra, saga lama…
    then cuba bro waja stendet, pesona, Satria Neo, Gen2… gearbox dia dah terbalik ke belah passenger & timing belt belah driver…
    ini la dinamakan versi terbalik…
    2) rasanya boleh…
    3) Mivec & Vtec ada persamaan…
    4) ada satu lg 4G92 SOHC 16valve yg kita nmpk kat wira 1.6… mungkin satria 1.6 pun sama 4G92 SOHC.
    5) tak pasti
    6) pun tak pasti…
    7) tak prnh dngr pula…

    sori bro ejan… itu saja yg saya tau… tggu sifu2 lain yg jawap…

  100. Napster says:

    bro hanif…

    hehehe.. betul tu… tobo kena sekali sekala tarik… hehehe… dan xleh dimanja2kan…

  101. Ejan says:

    Thanks bro Napster… tuh pun kira ok dah tuh…

  102. man says:

    Antara byk2 enjin turbo..enjin apa yg paling sesuai masuk kat iswara?gsr ke,vr4 ke atau evo 3?

  103. diham says:

    good work mr.siber. tanqz 4 the tips….
    midsiamz,, sy ade penah dengar nazaria convert enjin mit airtrek…

  104. D-Drag Semput says:

    Nak tanya kepada otai2, engine kod 4G92 Mivec terbalik ini 2nd generation kan? Saya baru2 nie pasang kat Body kereta Wira.

    1. Soalan saya adakah gearbox keta ini menggunakan LSD?

    2. Plug untuk jenis ini yang sesuai adakah menggunakan jenis Iridium?

    3. Minyak engine yang sesuai jenis apa? Adakah 10w – 40w?

    4. Kalau kereta masa bawa tue ada bunyi semput tapi bila dah lepas RPM 3k tue ok sehingga lah system mivec buka ok jer. Kenapa bila time below 2k RPM tue engine nak semput dan gegar2 jer?

    Sekian, harap beri tunjuk ajar

  105. pilot jack says:

    brapa harga engine mivec jenis NA ek,baru ke

  106. CK_Takata_Green says:

    Brador D-Drag semput: Ko pkai wira eeh?? Tu mknenye mivec yg ko pkai bukan dari jenis yg terbalik.. Mivec ngan mivec tebalik nih beze pd kod body. Mivec yg bole msk kat wira tu kod bodynye CJ4A.. Mivec tebalik kod body nye CK4A, same cam waja, gen2 n persona.. Tp kalu nk masuk mivec tebalik nih kat wira bole je.. Cume banyak nk kene ubah mounting.. intake kt depan ejos kat belakang.. Jd cam DC5 i-vtec..

  107. CK_Takata_Green says:

    Oh lupe lah pulaok.. Mintak maaf pada sume warga keretadotinfo…
    ASSALAMU”ALAIKUM….

    neocpsturbogti; ni ade sket info psl GB Lsd.. sedare pkai jenis full lock lsd ke?? Kalu ye, mmg time koner akan melantun-lantun mcm yg anda dakwa…

    GB Lsd ni ade 3 jenis. 1.0 lock, 1.5 lock & 2.0 lock…. 1.0=semi, 1.5=super semi & 2.0=full lock.. 1.0 ngn 1.5 digunakan oleh kebanyakkan track racer sbb Lsd nye tak lock fulltime.. Ia hanya lock pada starting or certain RPM.. 2.0 lock digunakan khas utk drag race, sbb LSD nye di lock setiap masa atau kate lain mmg dilock kan pd kedua-dua tayar.. Ia hanya sesuai utk perlumbaan pada jalan lurus sahaja..

    utk kegunaan harian, yg ade masenye jln lurus, ade masenye nk layan corner, better brador tukar kpd semi lock LSD.. Sbb kereta sy menggunakan enjin mivec bersama GB LSd 1.5 lock, tak terjadi masaalah seperti yg saudara hadapi..

    Cume, bunyi bising tu.. Semi lock bising pada kedudukan free gear.. Tp full lock mase jln n corner pun mmg bising…

  108. Muz says:

    Salam…tumpang tnye..sy ade sebiji gen2 1.3..kalo nk tkr enjin,enjin ape y sesuai ye..nk kasi best ckt..n brape total cost ye… ;)tq

  109. syah says:

    aku nak tanyer pasal baik n buruk enjin rvr N23,sbb aku nak masuk kat perdana kalau banyak kebaikan dr kburukan,harap aku dapat advice dri kawan2

  110. DR says:

    assalamualaikum , nk tnye laa , saya pkai saga lama , bole bg cadangan tk nk pkai enjin apa yg laju dan klau yg sedap klau sentiasa lenjan , cukup sekadar bole follow neo ke . lps tuh yg modal tk brpe tinggi sgt .

  111. 125 says:

    assalamualaikum , klau msuk enjin vr4 dgn evo ni jpj bg lepas ke utk saga lama

  112. DR says:

    assalamualaikum , nk tnye , enjin apa yg sesuai utk saga lama ye ? mana lg elok klau pkai turbo ke tk pkai turbo ? dan mcm mne nk modi saga lama supaya tk ketinggalan dgn kereta2 proton baru ni mcm neo , persona and yg lain2 .

  113. fsracing says:

    kepada DR,janji boleh kejar neo yer??mcm dah bebulu je dgn neo tu?huhuhu..ok..sekarang nak endos enjin cc besar dah susah,perdana je yg lepas untuk cc besar mcm evo or vr4,tpi ada option lain utk cc bawah dari 2.0,ada vr4 4g67 cc 1.8 turbo,tpi body saga,cukup lah sekadar 4g61 mirage turbo 1.6..tu pendapat aku jela..sbb daripada pengalaman aku main turbo ni,(aku x pakai saga turbo,tpi kwn aku ade pakai dulu,enjin vr4)body ringan,power tak balance dengan body,senang ke longkang bila tarik pickup..pastu bila topspeed melambung lambung kete…kecuali klu dah setup cun2 suspension,body xde crack,nak lenjan pun confident…masuk turbo syok,tpi kene ingt safety dulu,
    jangan jadi kan kereta kita sebagai kereta keranda untuk kita…

  114. MUIZ says:

    Assalammualaikum..Salam permotoran,ingin berkongsi pengetahuan dengan semua king..Saya ada sebuah wira 1.5 berjantungkan 4G67 guna balik gearbox lama 1.5 tu….ada apa2 kesan x dekat gearbox…harap otai dapat hilangkan keraguan dari kubis bunga..

  115. shahrizal says:

    salam, head perdana sei swap dgn head vr4 na bole kan? ape yg perlu modifaid?

  116. Harizz says:

    VR4 dengan GSR mana lagi ok ea…?

  117. Harizz says:

    MIVEC dengan VR4 mana lagi ok..? salam dari nubis

  118. Wiewien says:

    Salam..nk tumpang tanya saya ada sebuah mitsubishi colt GTO MR (A53) keluaran 1973..Saya bercadang nak tukar enjin ke 4G63 atau 4G92 N/A tanpa bantuan turbo sbb nk masuk webber..soalan saya adakah kedua2 enjin yg saya sebutkan tadi sepadan dengan Bellhousing gearbox saya??Selain mounting Flywheel,spigot bearing dan klac nk mod ke??yang mana satu enjin lebih bagus dr segi Power dan pick up??terima kasih..

  119. din says:

    skrang sy pki enjin 4g93 soch.klu sy tkr head ,wiring,piston ,enjector,air flow sensor 4g93t .cukup x..ataupn ada brg yg lain perlu sy tkr.mls nk pi endoss klu blh nk pki blk block yg sama

  120. muhammad firdaus93 says:

    Salam, sya nak tanya, kalau waja sesuai dengan engine apa??? 4g63 evo ka 4g93t gsr atau 4g63t vr4….

  121. hilalludin says:

    salam…sy ingin tahu sy guna enjin mitsubishi 4g93 na,baru2 ni sy tukar throttle body guna throttle body perdana v6,sy ingin tahu ape kebaikan atau kelemahan guna throttle body perdana ini pd enjin sy…harap dpt tnjuk ajar..

  122. 4g says:

    Tumpang tnya.antara enjin evo3,gsr turbo n gsr na, yg mana lbih tahan lasak?

  123. 4g says:

    Antara enjin evo3,gsr turbo dan gsr n/a yg mana lbih tahan lasak?

  124. Machinegtr says:

    Salam nk tanya,, kalau satria nk masuk enjin 4g63 evo 4 gearbox nye mcm mana ye?? Bleh lock 2wd ke??

  125. kdi says:

    Engine n/a lebih tahan lasak

  126. Mattrassell says:

    King2… Sila beri penerangan tentang enjin 6a10 manual… Saya nak ambil tetapi saya takot sbb ada org ckp maintenance gile tinggi….sila beri keterangan tentang enjin tu sesiapa yg pernah pakai

  127. dhir says:

    hello bros, sy cuma nak mintak pendapatan,
    -adakah enjin 4g67 sesuai dengan Saga BLM
    -Gen2 + 6A10 adakah sesuai?

    harap boleh bagi pendapatan anda2 semua
    t.kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>