- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • BELI KERETA PALING MURAH DI MALAYSIA? BILA WAKTU DISKAUN, REBATE & FREE GIFT BALING BANYAK?
  • WHITE IS SEXY & NAUGHTY – PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    New Contribution By Ayezat Nulhakeem

    Dear all…ni ade sedikit sebanyk pic kereta aku..aku modify xbyk pun..juz masuk skirting n lip dari Wald designspoiler evo 10..double ekzos..n beberape emblem n sticker R3…hope aku boleh bg korang sume idea untuk buat more yg lebih gempak lagi…thanx…

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY - PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE

     

    KDI : Seriously, white saga BLM R3 is rock! & naughty too =) Cool Man! Good job.

    WHITE IS SEXY & NAUGHTY – PROTON SAGA BLM R3 STYLE MODIFIED PICTURE

    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    66 Responses

    1. acap says:

      wow! this is so cool. but when at the front view, its look weird.

    2. stylooo...drifterrrrr says:

      perhhh….melelehhhhhhhh

    3. amore says:

      nice bro……………mane nk dpt acc nie

    4. Aku 2 pintu nak tukau BLM plak says:

      Smart siottt… Brape cost lu perabih bro?

    5. Aku 2 pintu nak tukau BLM plak says:

      ada duit lebeh tukar rim sukan pulak bro… baru nampak garang!! auummmm!!! heheheee

    6. Lily says:

      ayezat..
      blm ly pun ltk epal mcm dkt kreta ko.Huhu..

    7. black evia says:

      wah.. ganas gak krta ko nie ayezat..
      ko ltak kelambu ke kt krta ko nie?..
      black evia nengok.. kilat semcam je..
      bgus2 ko sayang krta ko ye.. cam aku gak.. huhuhu..

    8. Ayezat says:

      amore..
      acc ni ak dpt kt kdi aksesori seksyen 23 shah alam…kt c2 je yg ade jual bodykit cmni..PU plak 2…

      aku 2 pintu nk tukau BLM plak..
      kos utk bodykit siap cat dalam rm1100..(spoiler evo 10 yg mahal…)

      lily..
      yeke…wah..wah…taste kte same la…kuikuikui…

      black evia..
      kelambu?xde la…ak mmg pantang sket klu tengok kete ak xbkilat…time ade mse lapang,ak lap2 sket kete 2…

    9. st3wpid says:

      Tukau jee laa sport rim tuh ayezat.. pakai yg offset lebar sket, ada bibir.. sarung sport spring skali…

    10. Ayezat says:

      st3wpid..
      huhu…sabau2…tgh budget ni…huhuhu…nnt klu dh tuka,ak upload ag pic kete ak…wakaka…

    11. iz says:

      Ayezat…
      Kete ko da sme putih mcm KDI..boleh la korang jumpe nanti..hehe..

    12. diegienismo says:

      please take more pic with wide angle, to blur..anyway good and need more..like KDI blm..

    13. Lily says:

      bg komen blh?
      Ly rsa skirting dpn kalo putih sume lg cun,xpyh hitamkan tgh die.Mcm kreta kdi.Tp xpela..dah itu ayezat suka.

    14. Ayezat says:

      lily…
      ak dh wat dh putih sume…tp nmpk klaka…sbb mulut dpn 2 ak dh itamkn…2 yg ak g tembak itam kat skiriting 2 bg die matching sket…

    15. kdi says:

      Ayezat,

      xpayah putih semua.. dah ok dah tu. Kalo x sambungkan kat mulut die n buat curve sikit kat tepi hitam bawah tu macam gambar yg kdi editkan ni ok kot.:

      http://webd.biz/blm.jpg

      Papepon, BLM putih best! Btol x? kui2.. =)

    16. Ayezat says:

      kdi…
      btol 2…BLM putih mmg terbaek..eh,nnt klu ak nk g tuka sport rim,bleh r ak ajk ko..bg idea sket kt ak nnt…LED 2 ko wat ktne?

    17. Ayezat says:

      kdi…
      agk2 klu ak mntk tolong ko wat kn mcm yg ko edit 2 bleh x?ak bg la upah sket…

    18. kdi says:

      boleh.. xde hal.. biler nak tukar sport rim? Tapi senarnye BLM ni kena pakai sport rim yang jenis jejari die nampak panjang dari tengah sampai hujung lips. x sesuai pakai yang ada lips lebar sebab nanti nampak kecik. Pastu kalo bleh amik kaler putih punye sport rim memang meleleh ar.. yang BLM KDi x pakai sport rim putih sebab dah ada pngalaman pakai putih.. kena rajin basuh.. hu2.. so pakai gold pon lawa gaks.

      yang skirting depan kaler hitam tu spray ke sticker je? Kalo spray leceh jgak nk kena spray balik. Kalo sticker senang je nak potong.

    19. black evia says:

      kdi..
      btul ckp kdi tu. cri rim yg biar bibir pnuh..
      bru nmpk mach..
      mcm black evia pkai jnis bbir dlm..so.. nmpk kocik plak..
      dh pkai nk buat cam ner sabau je la..

      ayezat..
      rim colur cam nescafe brown pn ok gak..lgpn keta ko kn putih ..
      emm..smart gak.
      psal colur skirting tue.. ok la tue xyah dok usik..

    20. Ayezat says:

      kdi..
      tgk la..klu ujung bulan ni masuk bonus,bleh la g rawang…hm…yg dpn 2,ak spray la bro…mula2 cadang nk pki sticker..tp ramai mmber yg pki sticker ckp,nnt sticker 2 sng koyak n bubble…lgpn ak pny kete main long distance…sbln skali ak mest blk jhor pny…so,dorang ckp,better ak spray bahgian 2…slamat sket…

      black evia..
      nescafe brown ek?hm..ak cdang nk masuk kaler putih gak…klu bleh design mcm sportrim honda civic type R…peh…meleleh beb…

    21. Lily says:

      black evia..
      Ko bercerita je..ble nk msuk pic kreta ko cni..nk gak tgk!:-).

      Ayezat,KDI..
      Ly dah tgk KDI edit,cun jgk mcm 2..
      Yela..putih best,ly pun mula nk ambk putih gak dlu,tp sbb rse bkn rjin sgt x bran ambk putih.Huhu..
      Eh,dkt town cni ly pnh usha owner blm b-line putih,die wt sume putih,smpai area dpn yg tgh pun die wt putih,mmg cun!
      Yg tgh hitam ni ala2 style mitsubishi kn?

    22. Ayezat says:

      lily…
      actually klu nk diikutkan,design dpn BLM ni,dorang ade tiru elemen2 yg ade kat kete audi…pas2 bhgian blakang plak dorang amek elemen mercedes benz..(cube ko perhati lampu blakang BLM kte 2,kan same mcm lmpu blakang merc C200…huhu…) so,design “mulut” kaler itam 2,ak amek inpired dari audi…

      kdi…
      kt mne ek nk wat cutom bodykit?tb2 ak termimpi la bro…klu kte wat bumper dpn custom…tiru bulat2 design kete HSV tu pn smart jgk ek…mmg 1 and only la…wakaka…tp…skadar mimpi jela…

    23. black evia says:

      lily..
      sabau ler..black evia lum siap makeup..
      nti siap black evia prsmbahkan kt kwn2 semua ye..
      lgpn black evia makeup x ler smart cam kdi,ayezat..
      black evia nye simple je..tgh dok makeup lg..
      bLm liliy silver kn?.. sama cam sepupu black evia.. pompuan gak..
      tp bLm dia dh makeup pn..
      smart gak black evia nengok.. colur dia pn silver gak..

    24. kdi says:

      Black evia,

      ala.. ok ape ada bibir tebal.. sexy.. kui2.. tapi kalo nak tukar bleh je.. kat rawang tu memang gler murah sport rim die.. harga trade in pon tinggi. try la tanye sane dulu kalo nak tukar. kalo make up simple pun memang dah smart la BLM ni.. kalo extreme lagi la hai.. tadi kdi pergi kedai aksesori kereta tempat kdi beli exhaust tip tu sbab nak cari barang ckit, owner die cam excited gler tanye pasal BLM kdi yang park kat luar tu. siap panggil pekerja2 die lagi tgk BLM kdi.. hu2.. segan lak ai.. tapi die puji gler la cakap cantik la ape la.. macam2 die tanye. hu2..

      ayezat,

      Perh.. memang tangkap lentok la kalo pakai sport rim putih type r tuh.. kat rawang ada jual ari tuh. tapi 16″ tu.. besar sgt kot. kalo nak kena pakai series 40 punye tayar la.. dah jadi x berapa sedapla. tapi handling improve la. ala.. ok cantik ape dah yg kat depan tu.. ade identiti tersendiri. cun ar tuh.

      Pasal custom bodykit tu, actually memang dari mula nak buat custom macam tu.. agipon gambar tu kan kdi yang post dulu kat article tu. Tapi masalahnya lari bajet byk sgt kalo buat custom. tu yang pasang skirting biasa dulu. Tapi kalo dapat buat memang dahsyat ar.. dah tanye kedai kat batu cave die offer RM400 lebey. siap sehari, kat monstermodz x sure lagi bape tapi dorang siap lambatla.

      Lily,

      ala ckp kat black evia camtu die pon senyap je xnak bagi gambar pon.. kaler granite grey pon chun la.. tambah lagi dgn sport rim dark gold memang nampak ganaz.. yang tengah hitam tu ala2 audi la.. mitsubishi lain.. die terbalik..

      kawan2,

      ni ada satu event best. http://kereta.info/youth-2009-motorsports-carnival-go-youth-malaysia-car-largest-gathering/
      kdi ingat nak join la.. jomla ramai2.. join under kelab prosboc. ingat esok baru nak tanye n register. Kalo dapat join, kemungkinan besar kdi akan terus modify bahagian depan tu jadi HSV.

      Sebab kita punye kaler byk lain2, jomla kita buat kdi style version kaler lain2.. mesti besh ar time gathering tuh.. amacam? ok x?

    25. black evia says:

      kdi..
      emm.. ok jgk,klu xder ape2 hal black evia pn nk hdirkn diri jgk lah..
      leh jmpa kdi kt sana ye..
      tp.. brgantung pd kj..
      black evia kj on call memenjang..
      nk rhat pn kdg2 susah.

      ayezat..
      ko xnk g ke?.. cam kdi ckp kn tue.. krnival besar2an keta.
      leh salam ngan PM kita.(slalu dok nengok dlm tv je.)

      lily..
      trun ler..

      iz..
      pn same, ala klu xleh, tumpang je ngan kdi.. naik 1 keta dh ler..
      elak kn trafik jamm..huhuhu.. tu pn klu kdi kc.. (mklum ler keta dh gnas)

    26. black evia says:

      btul gak ckp kdi tue..
      black evia pn tr mimpi2 dlm to nk pkai bumper HSV cam kdi ckp tue..
      tp mimpi je la.. nk pkai tgu lain tahun kot..
      bjet pn dh low nie.. mcm2 nk byor..

    27. Lily says:

      kdi..
      Macih tlg jwb utk black evia.Yup,pkai granite grey..mmg duk usha pun spotrim dark gold or nescafe msuk..
      Duit nk guna ke lain la..duk tapis2 nk mod kreta.xnk jmpe korang slagi x mod kreta ni.Huhu…

    28. black evia says:

      lily..
      ooo..colur granite grey,igtkn silver..
      Limited edition colur tue skrng kn?..
      nescafe kot bru lawo..try ar..suvey dlu..
      bru pasang kt bLm.

      kdi..
      lips yg kdi msd kn tue cam ner ye?..
      black evia xder idea ler nk buat cam kdi ckp kn ari tue..
      warna crom tue ok gak tp tang part nk letak tue je xdok idea..
      cadang nk ltk cam kdi kt grill dpn tue..
      cuma warna je gnti ngan crom..
      kc idea kdi.?
      coz.. skirt blakng black evia pkai evo 9 pnya.
      kt shark dia yg kt bwh tue black evia buat lips colur silver..
      so..x janggal ke klu dpn crom,blakng silver?..

    29. Lily says:

      Kdi,azameel,iz..
      Tlg pdm komen no.29 jap.Silap ar..:-)

    30. iz says:

      Ok lily…komen no 29 lily yg sblm nh da pdm da..sori lmbt ckit..n lame menyepi.. a lot of work to do..so mlm nh..wat kje tok KDI smule..hehe

    31. mike says:

      kereta cantik tapi rim ory pggggggggg lah…

    32. pessal says:

      smart ar kete ko..bagus2.putih mmg smart, wat ape2 style pn smart…org dh putih mmg smart la kan?kena tukar rim sukan tu kasi lg ranggi la…aku pn nk wat style cmner arghhh…gerenti ranggi gila

    33. opie says:

      hye..
      aku br bli BLM smgu lepas.
      leh cdgkn pe2 ke yg bleh canteeek kn lg BLM aku?

    34. Ayezat says:

      pessal…
      nnt ak dh tuko sport rim ak post ag ek…tgh kumpul dwet la ni…nk masuk 16” beb…

      opie..
      welcome 2 d club…ko amek kaler pe?dok area mne?klu area selangor,bleh la lpak skali…nnt ak bwk ko g kdi acc…sng je nk chantek kn blm ni…masuk skirting n spoiler,tuko sport rim,pas 2 wat body sticker sket…kompom dh chantek dh…

    35. Lily says:

      Ayezat..
      Ko punyer blm dgn kdi ni pkai ekzos 2 ni berfungsi x?atau tayangan semata2?stil gne ekzos 1 ke?Mhal x korang buat?

    36. black evia says:

      lily..
      exzos?.. ko nk tkar cam ayezat&kdi ke lily?..

      ayezat..
      lama aku xdgr kabar ko.. ader shat?..
      bLm ko skrng tgh up gred ape brng plak?..
      tp kn ayezat.. lawo jgak klu kita dpt tkar bumper dpn SHV holden.
      mgidam jgk aku nk buat. tp nti2 lah..

    37. Lily says:

      black evia..
      mmg mula plan tuka mcm diaorg,tp pk myb mkn byk kos..pastu aku ade tnye diaorang,lmbt bls..Jd aku still pkai ekzos 2.Huhu..

    38. Lily says:

      black evia..
      mmg mula plan tuka mcm diaorg,tp pk myb mkn byk kos..pastu aku ade tnye diaorang,lmbt bls..Jd aku still pkai ekzos 1.Huhu..

    39. –COMMENT DELETED DUE TO PURE STUPIDITY OF AUTHOR–

    40. gen2 lama says:

      ignore je la [email protected] aorng2 camni….cara penulisan pun dah tau level of education dia….

      tulis ikut sedap je….kita hidup bermasyarakat…jaga hati/perasaan orng lain….jgn ingat kita boleh hidup sorang2…..mati nanti pun orang yg angkatkan kita….

    41. betul ckp ko gen2 lama..sedap je mengata org..pagi² buta plak tu…
      tggu la petang skit ker..sedap skit nk bace…hehe..

    42. Comment says:

      Back to the topic
      WHITE IS SEXY & NAUGHTY – PROTON SAGA BLM STYLE MODIFIED PICTURE
      Kembalilah ke jalan yang benar :-)

    43. Lily says:

      shampoo rejoice..
      Mtk skit aku nk gne utk cuci rmbut aku dgn kwn2 aku dlm ni.Wakakaka..
      Ptut msuk komen shmpoo,jgn msuk komen kreta.

    44. Ayezat says:

      lily…
      sabar lily…sabar…hehehe…hm…sory lambt reply…ak pki 1 ekzos je…yg 1 lg 2 dummy je…tp hjung bln ni bru ak nk wat 2-2 hidup…xde la mahal sgt…dlm lingkungn rm150 je…

    45. Comment says:

      Boleh ‘shampoo’kan hati gak…mcm Saga BLM putih bersih jadinya..
      AMALKAN PEMANDUAN + BERFORUM SECARA BERHEMAH

    46. haa lily..xla mhl pun..RM150 jer..ble sgt la tu…
      aku nnt nk buat gak la kt GL aku..tp tggu psg airmaster dlu la…

    47. Joko says:

      Aku ingat memang awek2 ni semua suka pakai twin ekjos kan… emmm lepas ni boleh taruk stiker kan depan tu tulis macam ni ” Jangan TAK Pandang Belakang” hee hee .. Lily ciut lah bila marah

    48. Ayezat says:

      joko…
      adeh…jgn ckp cm2…ak terase mcm awek2 la plak…hahaha…bkn pe…ak mls nk mod ekzos kc bising…bingit la telinge ak…ckup la dgn kancil turbo ak dlu yg dh tinggl kenangn 2…mcm nk pecah gegendang telinge ak…huhuhu…

    49. Lily says:

      Ayezat..
      ko lmbt bls la,lgpun aku dh psng skirting yg taruh ekzos 1.Time tu nk tnye dlm fon aku xde no. ko lg..

      joko..
      biar la aku setia single tnpa twin..ini ayt utk ekzos bkn lain.Huhu..

    50. Joko says:

      Aiseyman ayezat…. hee hee

      Ko pasang ekjos yg memekak telinga tu, ko pikir telinga sendiri ajer ker, yg telinga jiran2 camana pulak.. itu kena ambil kira gak.. hee hee

      Apa2 pun bunyi akzos ni akan masuk kedalam kalau silencer tengah tu di buang…

    51. liey says:

      salam..nk join skali boleh..?
      aku bru 3 bulan pakai BLM.. tp ada problem skit la.. masa dkat2 2000 km hari tu, dh start bunyi knocking kt enjin.. aku dh pgi tnya kt EON servis, diorg ckp tu masalah biasa pd BLM n persona.. dia punya intake manifold longgar n mesti kena tukar.. skrg ni aku tgh tnggu spare part tu la.. dh dkat 3 minggu blom ada lg..susah kt sabah ni..nk kna order dulu.. korg punya BLM ada masalah mcm aku punya gak ke?

    52. Lily says:

      liey..
      Ws.Nk join ape?borak ke fmily ktaorg?
      Mmg kne tuka bnda 2,ly pun dah tuka.Tp nsb dtg cek trus pst srvis tmp ly trus tuka,ade stok..Ko try cal pusat srvis 2 tnye byk2 kali smpi die pnt then mst wt cpt.

    53. liey says:

      join borak pun bole, join family pun bole.. :)
      tu la..dh 2kali dh tefon..tgk aa mggu dpn nk tepon lg.. klu kt smnajung sng la kan..spare part snang dpt, EOn servis pn byk..
      so lily..lepas tukar bnda tu..bunyi ok balik ke? kdg2 segan gak sbb kete baru lg..tp bunyinya.. tau2 je la..

    54. Lily says:

      Yup,lps tuka ok..dah xde bunyi,ly dlu tau pun ayezat yg informer.Tp bunyi 2 time start kreta n b4 jln aja kn?ble jln dah xde bunyi..ganggu bunyi time x jln je..
      So,kalo nk borak2,join dlm chit chat family kdi k

    55. zul says:

      bmper dpn 2 tkar la bro..
      klakar la bmper std 2..
      pas 2 door lining ksi buang,
      pstu sport rim jgn lpe,
      pkai rim kaler klabu or ptih r..
      bru nmpk RESING sket..!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)