- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • PLATE NUMBER KERETA PERLIS ‘RM’ SEMAHAL HAMPIR RM300K – PERLUKAH PEMBAZIRAN SEBANYAK ITU HANYA UNTUK NOMBOR?

  image

  Plate number Perlis kali ini boleh dikatakan paling cantik apabila nombor plate itu menunjukkan matawang negara iaiti ‘RM’. Jualan tender plate number Perlis ini mencecah jutaan ringgit secara keseluruhan dan satu nombor ada yang mencecah hampir RM300K.

  Persoalannya, perlukah membeli nombor semahal itu? Mungkin bagi mereka yang mampu, nilainya tidak besar. Walaupun nilai itu boleh membeli beberapa buah kereta dengan tunai. Trend menggila nombor plet kereta ini menjadi semakin buruk.

  Bagi kdi, lebih baik duit ini disalurkan ke rumah kebajikan atau yang memerlukan. Jpj sepatutnya memainkan peranan untuk mengehadkan harga dan mungkin menggunakan sistem undian. Atau jika mahu juga guna tender tertinggi, pastikan lebihan wang diguna untuk kebaikan bukan untuk pembaziran.

  PLATE NUMBER KERETA PERLIS ‘RM’ SEMAHAL HAMPIR RM300K – PERLUKAH PEMBAZIRAN SEBANYAK ITU HANYA UNTUK NOMBOR?

  image

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  1 Response

  1. E92 335i says:

   Sorry admin, bagi aku xde masalah pun harga plate nak sampai mahal macam sebab kalau rasa nak bergaya dan mampu itu hak mereka. Bagi yg x mampu tu, pakai jerla no biasa2.

   Tapi duit dari hasil tender no pergi “mana” tu yang lebih penting.

   Samada perlu atau x pembaziran sebyk tu, tepuk dada tanya selera dan duit juga la. Bagi billionaire/millionaire, sekali lunch byr lebih RM1k pun tak mahal bagi mereka. Tp bagi org kebykan mgkn RM1k tu boleh cukup mkn sebulan.

   Betul x?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)