- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • Wheel Size Vs Tyre Size: Which Tyre Size Best Or Suitable For Your Sport Rim Width? – Saiz Tayar Dan Rim Sesuai
  • MyGreenOil – Breakthrough Fuel Reformulator

     

    MGO

    MyGreenOil is a Multifunctional Breakthrough Fuel Reformulator. When mixed with fuel, it immediately changes normal fuel, making it a super efficient fuel which performs at optimum value,resulting in multiple benefits such as:

    1. FUEL SAVINGS – from the ever increasing cost of fuel.

    2. REDUCED EMMISSIONS – from harmful toxic exhaust emmissions.

    3. REDUCED MAINTENANCE COSTS – from expensive engine wear and tear.

    4. INCREASED POWER & PERFORMANCE – giving optimum value for net gain against cost.

    5. SAFE and is NOT dangerous.

    6. None corrosive.

    7. NO heavy metals.

    8. NO chemicals.

    9. PH 7 (neutral).

    10. Ash 0 – upon combustion.

    PRODUCT APPLICATIONS

    MyGreenOil is a unique formula of high-quality natural esters. It is non-toxic, non-hazardous and free of carcinogens. The unique natural esters in MyGreenOil is made up of 100% plant quintessence, it is not derived from petroleum and is biodegradable. Laboratory tests confirm that MyGreenOil is clean and safe upon ignition, reducing emissions without adding any of its own components to the exhaust and is 99.999% ash-less upon combustion.

    It is natural and made up of 100% plant quintessence. When fuel is reformulated by it; fuel consumption, toxic exhaust emissions and engine maintenance costs will be reduced significantly.

    MyGreenOil can reformulate any kind of liquid fuel such as; petrol, diesel, light fuel, medium fuel, heavy (bunker) fuel or biodiesel.

    It brings economic savings when used for cars, trucks, RV’s, boats, motorcycle, diesel powered engines, generator sets, lawn, garden, farm equipment, furnaces, burners, boilers and industries that use large amounts of fuel.

    MGO 2

     

    PETROL APPLICATION

    Mix 1 ml of MyGreenOil to every 1000ml (1 litre) of Petrol.

    Example: For 50 litres of petrol, mix 50ml of MyGreenOil.
    DIESEL APPLICATION

    Mix 1.2ml of MyGreenOil to every 1000ml (1litre) of Diesel

    Example: For 50 litres of Diesel, mix (50×1.2) = 60 ml of MyGreenOil

    Many people make the mistake of expecting optimal fuel economy results on the first tank of fuel mixed with MyGreenOil. Although the majority of the people do get results on the very first tank, there are people who don’t.

    Please remember that your engine has been running on incomplete combustion for a long time and as such carbon deposits would have already built up. The first application clears away this carbon deposit, thus preparing the way for an efficient combustion thereafter.

    Optimum results of MyGreenOil usually comes into full effect after 5 tanks of usage of fuel.

    Internal components of the engine benefit from the lubricating and cleansing properties of MyGreenOil, this includes the fuel lines, filters, carburettors, spark plugs, injectors and all engine seals, keeping them tighter and longer lasting.

    The cleansing properties also prevent new carbon deposits and remove old deposits, which robs the engine of power and performance. As a result, horsepower and torque returns closer to the manufacturer’s specifications. Less carbon also results in cleaner and longer lasting spark plugs and engine oil lubricants, providing significant savings on maintenance costs.

    Long-term benefits of MyGreenOil start appearing after several weeks of continuous use. As the reformulated fuel continues to run through the engine, the natural esters which have very small molecular structures starts penetrating the imperfections on the metal surfaces of the engine, forming a lubricating layer of film between all moving surfaces. As a result, the engine begins to run noticeably smoother with less power-robbing friction and heat. Engine performance & engine efficiency continues to improve measurably, over a period of months and fuel savings will be very evident from then on.

    MGO 1

     

    MGO 3

    UTUSAN MALAYSIA

    Sirim

    SIRIM REPORT

     

     

     

    Please follow and like us:

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    27 Responses

    1. Mat says:

      aku pnah pkai bnde nih..agak lame pakai baru rasa penjimatannya…ok gak la…

    2. kdi says:

      hurm.. member saya pernah guna mygreen oil ni. baru pakai dan takde rase apa2 penjimatan pun. memang ikut apa yang diorang cakap, kena tunggu sampai 5 tangki penuh minyak baru leh dapat penjimatan. x sure sangat betul ke teori tu. cuba sesapa letak lepas kereta diservis. sape lagi yang penah guna, bagila info bape banyak penjimatan yang dah bejaya dihasilkan oleh mygreenoil ni. sebab setakat ni, orang2 keliling saya yang pakai xde cakap ada beza sangat.

    3. nizam says:

      Salam semua…. Saya ingin berkongsi sedikit apa yang saya tau pasal produk mygreenoil ni. Produk ni bukan setakat dapat mengurangkan penggunaan minyak, tetapi dapat membersihkan sistem enjin dan melancarkan sistem pembakaran bagi mengelakkan pemendapan karbon yang [email protected] Karbon tetap ada, tetapi tidaklah semakin menebal.

      Untuk dapat penjimatan yang cepat, bergantung kepada kenderaan tersebut. Bukan kena tunggu sampai 5 tangki penuh baru dapat penjimatan. Ada sesetengah kenderaan, botol pertama sudah dapat rasa penjimatan dan ada cuma dapat rasa perbezaan dari segi kuasa dan prestasi enjin. Untuk dapat info lebih lagi boleh hubungi saya, nizam 012-2993692

    4. ATOY says:

      aku pnah pakai kira jimat jugalah.kalau jalan jauh lagi nampak dia punya kesan.

    5. ZAK says:

      ANDA PERLU CUBA DAHULU BARU TAHU KEBERKESANANNYA. PETALING JAYA AREA HUBUNGI SAYA- 012-2285679

    6. janggut says:

      aku dah guna.. nak citer skit.. produk nie bagus hanya utk keter yg jalan jauh jer..itu jer kesan yg aku nampak lah.. pastu kelajuan memandu jugak mempengaruhi faktor penjimatan guna produk nie.. aku bukan nak kondem tp terus terang stakat jalan kat area dekat2 nie tak payah guna pun takpe beza cuma beberape peratus jer tp sesuai sgt utk sapa nk long drive..

      i give 4star from 10star to this pruduct by USM researcher.. :p

    7. ishamuddin says:

      buka minda…korang kejap. aku tgh tension ni.baru petang td minyak mygreenoil 1 botol kena buang dlm tong sampah oleh akak aku…so dia ckp apa class pakai benda ni mcm botol syampoo je.ni terbaru…oil baru GREAT BIO-FUEL ENHANCER(warna dia hijau pekat,botol ada class.mahal sikit dr MyGreenOil).so aku nak ckp kat korang nak yang mahal ke nak yang murah.penyimatan sama je..xde beza sama MyGreenOil.ok ada sapa2 ada idea challenger oil ni.bagitau kitorang k.aku xde idea nak lwn akak aku la.

    8. xpenah dgr la psl minyak nie..bape henget 1 [email protected] pakej minyak nie…

    9. mcm menarik jer…ade sape² leh cite x….

    10. zak says:

      minyak ni nak kata jimat sangat bergantung kepada cara memandu kita la, tapi kalau nak bagi enjin keta kita senyap,lembut dan power memang berkesan. nak cuba leh contact saya. [email protected]

    11. zak, xde effect pape ker…

    12. iz says:

      [email protected]
      Bnde nh kire macam additive tok campurkan dlm minyak kete..org kata tok jimat minyak.. tp b’gantung pada jenis kereta dan cara pemanduan gak.. harga dlm RM10 tok sebotol 60ml..

    13. oo…sme la konsep mcm yg lain² tu…nie la bru dgr jenama yg nie..yg lain² tu dh biase dgr…

    14. iz says:

      Bende ni pun agak famous mase harga minyak melambung naik aritu…time tu mesti ko dpt tgok byk company promote brg2 fuel saver diorg..

    15. Aniz says:

      produk yg ni boleh tahan juga…

    16. nizam says:

      belilah barangan tempatan
      produk ni pun dapat membantu menjaga enjin kenderaan kita
      untuk info [email protected]

    17. Comment says:

      Untuk dapat keputusan yang baik, sesuai utk jalan jauh. Kalau jalan area bandar rasanya tak berapa efektif sangat dari segi penjimatan. Tak pasti pula tentang faedah lain macam enjin lebih senyap dsb. MyGreenOil ini ada persaingan ke? Satu produk lagi yang diberi nama e-biogreen. Web http://www.e-biogreen.com Mana satu yang original ni? Konpius..

    18. MyGreenOil says:

      MyGreenOil adalah produk yang terbukti dan diiktiraf oleh pelbagai badan di Msia dan luar negara.

    19. jimatlah. aku pakai kelisa, guna petronas. dapat 8 sen sekilometer. perjalanan sehari lebih 60 kilo.

    20. john sening(agen bahagian johor) says:

      kepada semua pengguna mygreenoil………. kenyataan baru yg baru saja diterima daripada pihak pengeluar:
      minyak MYGREENOIL pada peringkat permulaan penggunaannya, ia adalah bertugas sebagai pencuci enjin kenderaan anda…….. selepas beberapa liter ia digunakan, baru lah ia bertindak sebagai penjimat minyak selepas mendapat keserasian enjin tersebut…….. jangan lah anda ragu lagi tentang MYGREENOIL kerana ia dijamin effektif kepada semua jenis enjin yang menggunakan bahan api minyak………. ia lebih cepat bertindak kepada kenderaan baru yg belum pernah diubahsuai……. bagi mereka yang pernah mengubahsuai enjin mereka, minyak MYGREENOIL ini akan mengambil masa sedikit untuk mencari keserasian……. jangan ragu lagi………. MYGREENOIL telah terbukti berkesan……. cuba dulu, dan rasakan buktinya sendiri…… rugi jikalau anda menjadi orang yang terlewat menggunakannya…….. marilah kita bersama-sama menjaga alam sekitar dengan menggunakan MYGREENOIL yang mesra alam dan selamat untuk semua enjin kenderaan anda dengan kelebihan ditangan anda……… selamat mencuba…….. untuk lebih info lawati laman web [email protected]……….(pengguna dan juga agen MYGREENOIL bahagian Kota Tinggi Johor Darul Ta’azim)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)