- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • LADY DRIVER OF SUZUKI SWIFT TAILGATE BY V-TEC > DAMANSARA – HARTAMAS HIGHWAY KL.

    suzuki-swift

    [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=m_4NFBN47Lg]

    New Contribution by Ikmal

    I was searching some information about Suzuki Swift when I found this video.I’m quite shock with the Swift performance.

    The Suzuki Swift in this video drove by a lady driver while the driver of the vtec is unknown.
    She used the 1.5 auto Swift with just minor modifications.

    Below are the statement of the lady driver.She got the video from her friend via handphone.

    “i was driving the swift, suddenly a v-tec was behind me…i intend not to race wit that v-tec..but it still behind, so i just drive all the way as my usual driving..”

    KDI editor : The vtec guy wasn’t pressing the gas to the end…we can hear him letting off the pedal at the end of this video.

    Please follow and like us:

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    20 Responses

    1. apa2 ajer says:

      pempuan swift tu takut org nak buat apa2 kat dia kot.. hehe..

    2. mel says:

      vtec tu x tekan abesla
      papepon ish3 korang neh
      apela kejar2 orang ni
      x baik tau
      tgk mcm aku x pnah bwk lbih dari 100

    3. kdi says:

      kah2.. mel, xpenah lebih 100? hu2.. yg ko lenjan BLM aku sampai 150, corner 140kmh, masuk terowong ldp 120kmh, corner sampai skidding… tu ape ek… hek2..

    4. mel says:

      meter ko salah tu huhu

    5. rboyz says:

      aku takut jap lg yg follow kat belakang tu kena tangkap kat polis sbb driver tu bawak laju pas tu g balai buat report…. hehehehe…

    6. kekitaan says:

      err aku tak faham lagi… aku motif artikel . video nih?

    7. mel says:

      tade motif pon
      ruangan ni just utk share benda2 yang menarik dari reader KDI
      x kisah la ape pon asalkan bersesuaian

    8. kekitaan says:

      tak kisahlah cemana pun… cuma nak faham juga apa yg menarik tu sebenarnya dgn posting video nih… hhihihi…. tu la aku cuba faham skrg. tapi tak dapat lagi.
      Adakah yg menariknya sbb pompuan tu pandu laju ? – aku rasa biasa je pemanduan tu.
      atau adakah swift yg 1.6 tu laju daripada swift 1.6 yg lain? ishh tak terpikir camtu lak kot.

      tu la aku musykilkan… hehehe

    9. KCN7767 says:

      bila sebut vtec saja mesti orang akan nampak kereta honda.macamla bagus sgt honda dgn vtec nya tu.mungkin owner2 honda saja yang perasan bagus kot!sebenarnya teknologi vtec mula2 diguna pakai oleh nissan pada tahun 1987 untuk production car nya.tahun 1989 barulah honda menyusul dengan teknologi tersebut!igt fakta tu wahai peminat2 vtec honda..

    10. kdi says:

      Mel,

      KCN7767 bleh jadi geng ko. anti vtec. keh2.. aku nk jadi geng vtec supporter la. bleh kita gado kat sini.. kui2.. =p

      ala video ni sbenarnya nk tunjukkan betapa hebat seorang perempuan bleh bawak kereta. selalu orang cakap lelaki bawak kereta teruk. so ni maybe one of the proof that jantina bukanlah faktor samseng jalanraya.. wakakaka….

    11. KCN7767 says:

      ha..saya bukanlah sampai anti vtec,cuma nak betulkan persepsi sesetengah orang (khasnya yang gila keta honda la ) bahawa vtec tu nama singkatan yang honda pakai.semua pengeluar keta dah pakai teknologi tu (kecuali mungkin proton ),maafla proton supporter..nissan dgn cvtc,toyota dgn vvti,dan lain2 la..teknologi vtec honda bukanla yang terbaik pun.sendiri mau igtla orang jepun yang cukup tahu menilai teknologi hanya meletakkan ranking honda selepas toyota,nissan dan mazda di sana.orang malaysia ja yang gila sgt dengan honda ni,bangga sangat dgn vtec yang tak seberapanya pun..

    12. mel says:

      KCN7767
      vtec mmgla keta honda
      kalo org ckp mivec org akn ckp mitsu
      mungkin vtec bukan technology yg first
      tpi sbenarnye vtec antare engine yg kuat utk engine NA
      1.6 boleh dapat 185 bhp NA

      cvtc tu lain dengan vtec
      due benda yang berbeza, maybe ramai yg tatau
      vtec pakai 2 profile cam, cvtc adjust timing cam
      tpi skarang byk pakai technology tu nk jimat minyak, bkn mcm dulu2

      vvti,dvvt.cvtc tu bende yg same
      pastu mivec,vtec, campro cps pon benda yg same

      sape ckp proton tade technology camni, tu ade campro cps, sebijik mcm vtec, maybe care activation je beza

      KDI
      aku mane ade anti vtec
      tgk ni baik je aku backup vtec
      kat jalanan je lain sket cite haha
      tp last2 member2 gak
      tapi aku teringin gak nak buat vtec turbo neh

    13. kdi says:

      Mel,

      sejak biler ko dapat awek vtec nih? ko dah kena racun ngan die ke sampai backup vtec plak? kah2… yang lambang honda dekat kura2 dalam ym status ko tu ape ek? alamak! abih la ko kena serang ngan vtec owner pasnih.. kih2… =p (batu api dgn muke jahat)

      camnila, lepas ko dah convert jadi 1.6 vtec turbo, aku convert jadi 1.6 campro cps turbo, kita tgk sapa yg kena.. hek2.. tinggi betul cita2 ek. kui2

    14. mel says:

      haha
      mane ade, aku perbetulkan je ade salah sket fakta tuh
      kat kuantan aku pnah nampak awek bwk vtec turbo, tataula keta die ke org lain
      gambar kekure tuh special dedication kat member aku yg pakai vtec
      aritu aku jalan2 ngan member aku jumpe segorombolan vtec
      member aku dok bakar2 tpi tade pahlawan plak huhu
      kecewa dowh haha
      mmg dah universal law turbo vs vtec haha

      buatla campro cps turbo, selamber je haha

    15. KCN7767 says:

      betoila tu mel..tp maksud saya geng2 honda saja yang dok bangga dgn vtec nya.sedangkan teknologi tu semua keta dah pakai pun..bukan honda saja yang ada..igt tu,dok bangga sgt tu yg sampai kena asap dgn swift tu,lady driver lak tu.he,he..

    16. kekitaan says:

      oo.. aku rasa aku dah nampak dah motip tu sikit2

      – Sbb wanita tersebut macam berani mencabar kehebatan dan keagungan Vtec ? .. ya ya ya… dah dapat faham dah artikel / vid nih.

    17. sbab pompuan tu pakai swift sport. ada 2 ekjos blakang tu. nampaknya pompuan ni pun kira sporty jgak ler. rasa tercabar ngn v-tec kot. hehe..

      vtec tu tak tekan abes tu. kompom..saje nk memain jer tu..

      mel. campro cps turbo dengarnya coming out 2010/ hehe.. just wait la..

      nway. untuk info sape yg tgh cari info psl swift. ni yg aku dpt masa aku usha2 keta swift. aku pun minat juga swift.
      pe yg aku dpt bgtau, bila aku msuk dlm keta tu. keluasannya lagi sempit dari savvy aku. (sory bandingkan dgn savvy. dah mmg aku pkai savvy nk wwat cmne..) seat blkg ngn depan 2 2 lagi sempit. kaki org kat depan takleh belunjur langsung banding dgn keta aku ada banyak legroom. suzuki ni lagi utamakan ruang bonet belakang dari ruang penumpang. bonet dia besar. tapi mmg aku dah tau wheelbase swift ngn savvy, sebenarnya swift pnye wheelbase lagi kecil berbanding savvy.

      dari segi performance, aku tak testdrive la pulak. tapi ruang enjin swift masih tak semak.ada banyak ruang kalu nak modify ape2 la.

      nway. harga dia mhl, padan la kot dengan ruang kabin dia yg cam lawa dgn leather etc.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)