- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • LEXUS RC 200T
  • AIRCOND KURANG SEJUK – CAR AIR CONDITIONING PROBLEM

    By: Zizan

    Mengapa aircond saya bila tgh hari lambut sejuk. termo dah dua kali tukar. tapi aircond tak sejuk. gas dah tambah pun sama juga. ada masa keluar wap walau pun hari panas. Apa masalah tu sebab aircond tak sejuk ya?

    KDI : Car Air conditioning system not producing cool air may be due to several factors. try to troubleshoot from the easiest way which is usually the cabin air filter. it is located under the dashboard front passenger side. When the filter clogged with too much dirt, the air flow is reduced thus reducing the cool air supplied to your car cabin. if you’ve cleaned the filter, but the problem still happen, go to your nearest air cond workshop, bengkel pendingin hawa kereta and ask for air cond gas refill or check if there is any leak along the air cond hose or tubing, check the operation of the compressor and any component related to air cond system.

    AIRCOND KURANG SEJUK - CAR AIR CONDITIONING PROBLEM

    kindly share with us if you have the better solution or any problem regarding air conditioning.

     

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    10 Responses

    1. DOCTOR AIRCOND says:

      solution kena tambah kipas kat condenser… sbb suhu dulu x sama dgn suhu skrg yg smakin panas ni.. condenser x dpt reject heat perfectly di sbbkn suhu waktu tgh hari mgkin sama dgn suhu condenser, bila heat x dpt d bebaskan tekanan dan suhu bahan pendingin semakin meningkat.

    2. man says:

      Sye nak Tanya bila on switch Aircond xde dgr bunyi ktak pads compressor..skjp OK skjp x OK..adakah ITU tanda compressor perlu ditukar atau ada masalah wiring..Kalau beli sendiri comp Dan Suh kedai Padang brp anggaran upah terse but.

    3. prem says:

      Ada masalah aircond kereta Dan Lori boleh pm saya free checking n reasonable price n quality service more in puchong area…more info pm or call me Prem 0162986361

    4. shawal says:

      S.F ENGGINERING

      WSP,012-5758423
      017-4215796

      SERVIS AIR COND
      &
      REPAIR
      SERVIS BIASA
      RM40

    5. ericexec says:

      Berapa kos untuk kipas condensor 12″ untuk myvi siap pasang ye? Area selangor dan KL..

    6. hamzah saleh says:

      nak tanya boleh tak repair bocor kecil pada condensor aircond kereta

    7. hamzah saleh says:

      nak tanya boleh tak nak repair/tampal bocor kecil pada condensor aircond kereta

    8. md nasir says:

      kembara 1.6cc bila on butang acc air cond hidup sekejap dan mati. off dan on balik hidup sekejap dan mati kembali. Apakah masalanya tuan.

    9. rossaliza says:

      Salam sejahtera…sy nk tanya kereta sy x leh on aircon…bila on nnt akn kuar bunyi lain n keta trs jd slow…gi tanya kt kedai dia kt magnetic clutch dah rosak…kena tukau baru,kos rm1000 lebih…betul ke kena tukar seketul…x leh repair ke…pulus kering ni…

    10. rossaliza says:

      Lupa nk bg tau keta sy naza suria..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)