- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • Wheel Size Vs Tyre Size: Which Tyre Size Best Or Suitable For Your Sport Rim Width? – Saiz Tayar Dan Rim Sesuai
  • UPCOMING PROTON WAJA LANCER SPYSHOT PICTURES?

    New Contribution By ApisZ

    Message: Proton Waja Lancer spyshot picture

    KDI: Is this the test model of upcoming Proton Waja Lancer? May be not because the picture shows it is exactly like the Mitsubishi Lancer. Usually, Proton will make more modification from the rebadge model exteriorly to makes it look different. The body chassis and other stuff might be the same but exteriorly, Proton will make it up differently.

    UPCOMING PROTON WAJA LANCER SPYSHOT PICTURES?

    UPCOMING PROTON WAJA LANCER SPYSHOT PICTURES?

    UPCOMING PROTON WAJA LANCER SPYSHOT PICTURES?

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    46 Responses

    1. meon says:

      aku rasa stail jugak

    2. ishk2,, ini gambar suda lama la KDI.
      ingatkan pic baru tadi. huhu..

    3. eriz says:

      betul la kdi,gmbo ni da lame…tp ok la kalo nk refresh balik…

      blkg di ala2 lancer gt…yg dpn dia kemungkinan btol atau tidak mcm lacer fortis…tp mmg nampak mengancam…lg2 red colour…

      kira waja lancer ni mcm sport car proton lepas satria gti…kompem meletop beb….

    4. apa2 ajer says:

      kompem meletup kalau jual bawah harga exora dan aku rasa masih meletup jika dijual pada harga bawah rm 75, 000. 00. mest berbaris panjang orang nak beli ngan syarat seperti diwar2 enjin 2.0 dan spesifikasi lbh krg lancer. kalau jual lepas AFTA 2010, mungkin bahaya sikit tapi kalau sebelum mest jd goreng pisang panas

    5. kdi says:

      haha.. dah agak dah korang akan komen gambar lama.. hi2..

      anyway, gambar ni ApisZ yg submit.. so kdi letak jela.. thanks to ApisZ.. lawati laman web ApisZ at http://apismalik.com

    6. kekitaan says:

      off topic sat.. nak tanya betoi kat tak kenaytaan yg aku dpat dari proton kelab UK nih asmarterway said ” Top Gear have no taste, and no udnerstanding of Malaysian economy or car culture or cost of living. Jeremy Clarkson is not comparing like for like and he has a personal vendetta against Proton and Malaysia since the Malsysian government banned him from the country for his comments about Proton. Serves him right! ”

      — asmarterway ni datang malaysia setiap tahun bercuti.. tapi bulan 9 ni dia cakap dia nak buat kunjungan VIP ke Proton.
      Betoi ka JC kena banned ? lawakk

      http://protonownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?t=14390&start=30

    7. apa2 ajer says:

      siapa asmarterway.. Jeremy ni ada ckp dia boleh pakai ada cakap dia tak boleh pakai. Pasal komen dia mengenai Produa/ Proton ada yg sy setuju dan ada yg saya tak setuju. Tapi kalau sy ni jd org kanan Proton, so kenalah ambik berat komen2 pengkritik mcm dia.

    8. apisZ says:

      Jc memang x pat0t. Y diuji keta iswara,kelisa. kereta 2 mmg la x perfect. Cube try gen2. Mesti die ckp handling baik..
      Malaysian auto culture=Japan style(JDM).. Handling mantap enjin kureng.

    9. apisZ says:

      Dan lg 1 memang salah malaysia automaker. Nape la kelisa uk spec hodoh gile. Xmustahil la kene demolish ngan jc.. Xpasal2 da aib.

    10. apa2 ajer says:

      apisz
      tapi ada je jeremy test Satria Neo tak silap aku.. ada org bg tau kat aku

    11. apisZ says:

      So ape komen beliau??

    12. kekitaan says:

      komen JC untuk proton semunya dia kata hampeh.
      Tapi Yg aku persoalkan di sini skrg betoi ka dakwaan tu bahawa JC dibann oleh kerajaan malaysia sbb hantam Proton? macam tak caya la aku… tapi tu la kata orang UK tuh… muahahaha

    13. apisZ says:

      Banned apenye kalo siri top gear ada kat tv malaysia??

    14. apa2 ajer says:

      ala.. kalau kritikan tu baik just terima jer la.. anggap kritikan tu pembakar semangat… think positive k? jgn jd mcm our gov sbb tak mau dgr kritikan dan suara rakyat, last2 padan muka hilang 5 negeri dan x dpt rampas kelantan.. pastu prk pun dr 8 menang 1 je.. 7 -1 kena ngan PR..

    15. aenz says:

      la… dah masuk bab2 politik pulak… bro jgn mula dulu, nanti ada yg sambung.. naya kang nanti thread ni jadi thread politik pulak.. :D ..

    16. apa2 ajer says:

      sowy.. tersasar la pulak..

    17. kekitaan says:

      haiyya.. ni bukan masaalah terima atau tak terima kritikkan…. ni sbb nak dapat kesahihan betoi ka JC diban oleh kerajaan Malaysia… kenyataan ni macam lawak. bagi aku…aku tak percaya… tapi itulah yg aku jumpa dalam forum proton kelab UK tu. dari org UK sendiri.

    18. apa2 ajer says:

      aku rasa x kena ban kot. Kaau kena ban takderlah Top Gear di Ntv7. tp skrg da x der kan. kalau dia stop sebab ni, kira betul la kena ban

    19. apisZ says:

      Hoax la.. Xda pekdah malaysia gov nk gadoh2 top gear. tp Da tgk x vid savvy kat top gear.. Dorang gelak sakan proton savvy dlm masa sama mengagungkan lotus elise.. Blagak pndi la jc n gang.. Mmg la lotus hometown kat uk tp x sedar ke ikon auto terulung mereka da jd malaysian.. Lotus bkn uk punye lg tp Proton! Gelak2 keta malaysia xsedar local automaker dorang y genuine skang hanya tinggal tvr. Y lain sume da jd milik org luar..

    20. kekitaan says:

      off topik lagi sbb aku tak jumpa topik exora. ni ada test drive terbaru dari jurnalist indonesia. http://otomotifnet.com/otoweb/index.php?templet=ototest/Content/0/0/1/7/6326

      LIhat betapa sentimennya komen user2 kat situ …. lebih2 lagi setelah berlakunya kes tarian pendet tuu… aku pelik betul mentaliti orang indo nih.. moga depa berubah. ya lah… kebanyakan mereke pun org islam juga.

    21. kekitaan says:

      oops lagi satu aku nak peringatkan.. baca je review tuu jgn komen apa2 kat situ sbb takder gunanya…mentaliti mereka tak akan depa menerimanya dan akan menambahkan sentimen mereka aje…

    22. apisZ says:

      Sape ada perasan sbnrnye perdana 2010 tuh sebenarnya MITSUBISHI 380 GT aka GALANT VRX. Proton da hilang akal agaknya nk rebadge 3.8 litre vrx? Sape nk bli enjin beso.. 275bhp high tork. Nie ada pic vrx racing. http://www.mumboracing.com/multimedia/gallery/files/_MG_8145_thumb.jpg sahlah proton da join mitsubishi balik. Agaknya nak kasi polis wat MPV(radiokar) kot..

    23. apisZ says:

      Rear of 380 gt http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2007/06/1150871456-vrx3.jpg Sape kate perdana baru hodoh? Try google pic mitsubishi 380 y dah moded. Sbnrnya projek perdana baru da mula pada 2007 dimana Proton tandatangan perjanjian ngan mitsubishi di Australia.. Pasaran 380 ni p0n sbnrnya t0k australia..

    24. apa2 ajer says:

      kuasa enjin tu memang sesuai ngan super vip yg Perdana target macam Exco2, Menteri dan Pak Perdana Menteri.. tp design tu biarlah masuk ngan jiwa VIP.. bg aku tak lawa dan tak mengancam langsung.. baik perdana lama lagi cun tapi dah jd ketinggalan rekabentuknyer..

      aku rasa kerjasama Proton – Mitsubishi dlm projek Waja dan Perdana ni satu strategi bijak untuk tackle kembali market Malaysia.. skrg Proton ketinggalan di belakang Perodua cuma beberapa bulan ni shj mengatasi Pro2 disebabkan faktor Exora. Tapi apakah nasib Proton selepas P2 MPV diperkenalkan nanti atau AFTA mula dikuatkuasa menjelang 2010? So kerjasama ni aku sokong 100%. Proton dpt jimat kos ( x payah buat R&D ) dan produk dikeluarkan lebih diyakini, terbukti diminati.. cuma Projek Perdana tu aku kurang setuju. design x cun dan rasa kalau design tu memang cam2 konpem tak ramai VIP beli perdana.

    25. apisZ says:

      Sekali pandang mcm keta polis dodge kat usa pulak design.. Kesimpulannya x ssuai t0k vip tp t0k org muda y nk sgt keta laju dari proton nah amek 3.8l enjin.. Untung kalo 3.8 mesti die pakai campro. Tgk design mmg taste australia ala2 holden commodore v8. Gt style.

    26. apa2 ajer says:

      APISZ
      tp saya rasa kalau 3.8 harga dia mesti harga 3.8 nanti.. sure2 harga up RM 200, 000.. so saya rasa kalau harga tu anak2 muda sudah tentu sama sekali tak akan pilih Perdana baru ni. Apatah lagi body nya saya tengok agak ketinggalan sikit. apa yg saya maksudkan rekaan exteriornya. mungkin 5 tahun lepas ia menjadi pilihan tapi jika dipasarkan pada 2010, ENTAHLAH.. tengok saja bagaimana nasib Proton Perdana. Berapa unit yg terjual itupun terjual oleh kerana pembelian VIP, kontraktor2 berkaitan UMNO kebanyakannya guna duit advance payment. Apatah lagi dengan harga RM 200, 000 anak muda mempunyai lebih banyak pilihan di luar sana tambah2 berkuatkuasa AFTA pada 2010. Memang ada yang membeli tetapi volume jualannya rendah. Percayalah dan Fikir2 kan..

      Waja lancer aku yakin akan laku mcm goreng pisang jika harganya bawah RM 75, 000. 00.. ia sesuai dengan jiwa anak muda dari segi rekabentuknyer.. tgk lah penerimaan anak2 muda thdp waja yg cuba mengubah waja mereka menjadi seakan lancer mahupun evo..Enjin 2.0 sudah mencukupi untuk kebanyakan orang..

    27. Norman says:

      Jeremy hidup dia dah biasa nagn kete continental dan Jepun.Kete Korea,China atau Malaysia sure kena bash.Silap pun Proton,Kalau nak expot biarlah ade version Special ke,Turbo ke,Luxury ke.Baru dia faham market kita untuk ape.Mentaliti dia hanye berkata Proton/Chery/Hyundai semua nak untung lebih jual kete murah tapi takde citarasa dan kualiti

    28. apa2 ajer says:

      betul2..

    29. kekitaan says:

      norman, skrg pun depa kata spec proton kat uk tu dah tinggi.. grade tinggi berbanding malaysia… hehehe… dan dijadikan point utk hantam proton… sbb konon tak adil utk rakyat malaysia . hehehe

    30. Norman says:

      Org eropah selalu dimanjakan ngan full accessories,Savvy UK pun ade 2 airbag.Sini?Untuk high line ade lah tapi harge dah mengarut,45k untuk 1.2 tempatan.Zaman moden pengeluar dah tak main lagi single airbag,Toyota iq 1.0 tu pun ade 4 airbag.Satu cadangan untuk Proton,Kalau export spec biarlah kerusi kulit dan sport rims untuk model basic barulah diorang puas.

    31. zerkz says:

      macam kureng jer perdana nak buat perdana baru pakai model keta tu, macam tonggek belakang jer, sepatutnya sedan and tampak tinggi dari depan ke hingga ke belakang..

      alang2 nak wat perdana baru 2.0-2.5cc pun dah ok bak kata “apa2 aje”..

      pastu interior, kekuatan body, safety ikut la macam accord or camry.. pastu nak jual mahal pun tak pe.. vip mampu beli jgn isau…

      tapi cari la model lain lau nak wat ilham..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)