- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • TATACARA PAKAIAN PELAWAT KE JPJ JABATAN PENGANGKUTAN JALAN DAN URUSAN KERAJAAN – PATUHI DAN JANGAN BONGKAK DI BUMI MALAYSIA

  image

  Isu yang dimainkan beberapa hari lalu mengenai pemakaian seorang wanita Cina ke JPJ hangat dibincangkan di laman sosial. Setelah mengamati beberapa pendapat, kdi mendapati ada beberapa orang yang ingin menjadi hero dengan membela perlakuan pemakaian tidak beradab untuk urusan rasmi terutama di Pejabat kerajaan.

  Yang salah tetap salah. Tidak perlukan sebarang pembelaan atau pun permainan kaum dan agama. Undang2 kod pemakaian sudah lama diaplikasikan kepada semua dan tiada kena mengena dengan isu racist atau agama. Yang tambah pelik, JPJ memohon maaf pula untuk tindakan mereka itu.

  Kdi selama ini tidaklah terlalu menyokong sebarang tindakan JPJ namun dalam kes ini, apabila undang-undang tidak dipatuhi, kenapa perlu ramai yang menyokong?

  Diharap ramai menjadikan isu ini sebagai pengajaran. Jangan lah dah tahu salah, hendak diviralkan lagi isu ini yang menampakkan kebodohan individu tersebut.

  TATACARA PAKAIAN PELAWAT KE JPJ JABATAN PENGANGKUTAN JALAN DAN URUSAN KERAJAAN – PATUHI DAN JANGAN BONGKAK DI BUMI MALAYSIA

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  1 Response

  1. Alson P says:

   TATACARA PAKAIAN(dress code) untuk pelawat yang hadir bangunan JPJ telah lama diperkenalkan tetapi ada segelintir pelawat tidak mahu mengikut tatacara tersebut.. Setiap banunan JPJ telah lama memaparkan dress code untuk pelawat seperti gambar di atas.. Kadangkala pegawai keselamatan atau rela akan menegur sesiapa yang tidak mengikuti tatacara tersebut..

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)