Kereta zaman sekarang sememangnya lebih canggih dan sangat tinggi teknologinya.. Lihat sahaja pada satu side mirror, di dalamnya terdapat lebih dari 4 teknologi yang membantu pemanduan dan memudahkan pemandu untuk melihat sekitar kereta. Apakah yang memeningkan jika terlalu banyak device pada cermin sisi sesebuah kereta?
Di sebalik kecanggihan device seperti side mirror led turn indicator signal light, adjustable mirror with motor, auto flip dan lane watch departure warning system, anda akan mengalami kesulitan jika side mirror anda dilanggar oleh motor atau pun apabila berlaku kemalangan. Kerosakan side mirror memerlukan kos yang lebih tinggi walaupun hanya mempunyai led signal dan motor yang mencecah lebih rm400 untuk satu side mirror sehingga mencecah rm1000++.
Jadi, anda perlu lebih berhati-hati untuk mengelakkan kemalangan dan kos repair yang tinggi. Dahulu side mirror hanya berharga rm50 dan kini ia tidak semurah itu lagi. Walaupun pada model kereta nasional seperti saga dan myvi yang memakan ratusan ringgit. Tidak termasuk kos cat lagi.
SIDE MIRROR – LAGI CANGGIH LAGI PENING?
side mirror kiri dan kanan ford lynx 1.6 tahun 1996 blh dapat ke
sula hubungi saya 013-309 2101