- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • MODIFIED HONDA CITY RS 1.0 TURBO 2020
  • SENARAI HARGA TIMING BELT KIT SET PROTON DAN PRODUA

    image

    Berikut merupakan info harga set timing belt kit untuk kereta jenama Proton Campro CPS CFE dan Perodua dvvt dohc. Set timing belt termasuk bearing dan oil seal serta warranty 100k km. Pemasangan di mana-mana bengkel kereta dengan upah tukar timing belt sekitar RM100.

    SENARAI HARGA TIMING BELT KIT SET PROTON DAN PRODUA

    Proton-Mitsubishi(MMC JAPAN)

    1.3cc = RM100.00 (SAGA-ISWARA-WIRA-SATRIA)
    1.5cc = RM100.00 (SAGA-ISWARA-WIRA-SATRIA)
    1.6cc = RM150.00 (WIRA-SATRIA-WAJA) SINGLE CAM
    1.8cc = RM280.00 (WIRA,SATRIA,PUTRA,GTi, GSR) TWIN CAM
    1.8cc = RM220.00 (WIRA-SATRIA)
    1.5cc = RM220.00 (4g91) 1.5 TWIN CAM
    1.6cc = RM180.00 (BLM,GEN2,PERSONA,NEO,WAJA CAMPRO)
    1.3cc = RM200.00 (SAGA FLX)
    1.6cc = RM200.00 (PRAVE)
    2.0cc = RM240.00 (PERDANA SEI)
    2.0cc = RM250.00 (PERDANA V6)
    2.0cc = RM250.00 (ETERNA TWIN TURBO V6)
    2.0cc = RM260.00 (VR4)
    2.0cc = RM260.00 (RVR)
    2.0cc = RM260.00 (EVO 1 EVO 2 EVO 3 )
    2.0cc = RM260.00 (EVO 4 EVO 5 EVO 6 )
    2.0cc = RM260.00 (EVO 7 EVO 8 EVO 9 )
    1.2cc = RM330.00 SAVVY (MADE IN FRANCE)

    PERODUA (DAIHATSU JAPAN)

    KANCIL      = RM110.00
    KELISA       = RM 140.00
    KENARI      = RM 140.00
    VIVA           = RM140.00
    MYVI 1.0    = RM140.00
    RUSA          = RM150.00
    KEMBARA = RM 150.00

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    13 Responses

    1. abuya says:

      harge tu dh msuk GST ke?..

    2. joao says:

      how to set timing belt for proton

    3. nabila says:

      Mcm mne nk tahu timing bell tu still ok or kena tukar dah?

    4. Abdul Halim Awang says:

      Flx saya dh tk hidup,pada mula nya hidup,lepas tu mati terus,start semula rasa engine laju. Klau timing belt rosak, valve rosak juga ke.

    5. fadil says:

      mcm mn nk dptkn stok sparepart di atas??

    6. din says:

      kalo injection kebanyakan pakai timing chain boleh taw kalo rosak dye ad bunyi ketik2…tapi kalo timing belt enjin karburetor ni kena bukak dan kena tengok ad crack atau berbulu x sekitar tali belt tu..kalo nak servis better kereta bergerak 80,000km tukar..tp kalo 100,000km pon boleh..lagi baik water pump tukar sekali..main tulley atas dan bwh ad marking point so masa nak pasang selaras tepat kearah point..senang je buat..

    7. Lim says:

      Mano nak dapek timming belt mitsubishi orijenal punyo…dlm kotak pon ado copy made in blkg rumah,so mano nak bolivyg ori,

    8. anzalna says:

      Harga di atas ni masih sama ke untuk sekarang rate dia

    9. nafsah binti gastan says:

      mana kedai ada jual timing belt untk perdana v6…bagi alamat kalau siapa ada yang tahu dan yang murah..

    10. kdi says:

      Nafsah, hampir semua workshop ada jual. Tapi nk jimat pegi beli sendiri kat kedai auto parts

    11. Norsyuhaili salleh says:

      Apa punca valve bengkok&brapa biji valve kereta persona….brapa kos nk tukar/repair??

    12. Jonjoni says:

      Sy tukar timing belt kancil660 dgn upah rm175.bush timing cover rm28.bush timing s 5biji rm40.crankshaft washer rm20.ok x harga tu.mcm mahal je

    13. johari says:

      Blh beritahu brp kos utk set Persona pd masa ini…??(2019)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)