- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • SEAT BELT DUMMY – ALAT MEMBUNUH YANG MURAH DALAM KERETA ANDA!

  Siap bangga lagi abang kita ni post di FB bila jumpa penyelesaian untuk hilangkan bunyi bising amaran untuk memasang seatbelt atau tali pinggang keselamatan. Memang ramai yang seperti ini di Malaysia. Sanggup menggadai nyawa untuk keselesaan sendiri.

  Seatbelt adalah untuk memastikan anda tidak cedera teruk dan mengurangkan risiko meninggal semasa kemalangan. Jika anda abaikan ia, maka jelas nyawa anda tidak berharga. Orang kata, malang tidak berbau. Jadi bila malang tak dapat diduga, kita perlu sentiasa berwaspada.
  Latih diri anda memakai seatbelt walaupun jika anda menaiki kereta untuk ke tempat yang dekat seperti surau taman rumah anda atau kedai runcit tepi kampung. Jika anda sudah terbiasa, maka tidak sukar sebenarnya memakai seatbelt.
  Seatbelt dummy ini berharga tak sampai rm10. Buat apa beli? Kalau nak stop amaran tu, kdi boleh ajar. Cabut sahaja wayar connection di bawah seat anda. Tapi berbaloikah menggadai nyawa? Renung-renungkan..

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)