- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • PROTON SAGA BLM SE SPECIAL EDITION SPECIFICATION PICTURES

     

    PROTON NEW SAGA BLM SE SPECIAL EDITION WHITE SPECIFICATION PICTURE

    PROTON NEW SAGA BLM SE SPECIAL EDITION WHITE SPECIFICATION PICTURE

    Proton New Saga BLM is becoming Malaysian most favourite car and Proton has already launch the new Saga SE Special Edition which include the exterior and interior new finishing and styles. For those who wants to have a special look but dont like to modify your car by yourself can grab this new Saga SE for your new ride.
    The front look is just like we already saw on a standard saga with modulo bodykit and the center part is coloured with black paint and some part with silver paint above the grill.

    PROTON SAGA BLM SE SPECIAL EDITION SPECIFICATION PICTURES

    NEW SAGA

    NEW SAGA

    The rear parts looks sporty with new rear skirting and small lips spoiler. Unfortunately, there are two circle like an exhaust hole but it is not.
    SAGA BLM

    SAGA BLM

    New sport rims and skirting fitted to the new saga SE
    SAGA BLM SE

    SAGA BLM SE

    Black roof top makes this saga SE very different
    SAGA BLM SE SPECIAL EDITION

    SAGA BLM SE SPECIAL EDITION

    A special leather finishing on the seat and at door panel trim. Feel comfortable sitting on the leather seat.
    PROTON NEW SAGA SPECIFICATION

    PROTON NEW SAGA SPECIFICATION

    Click to enlarge the specification of Proton Saga SE
    PROTON NEW SAGA BLM SE SPECIAL EDITION WHITE SPECIFICATION PICTURE
    Saga SE available in two colours which is Brilliant Red like maroon colour and the Solid White.
    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    15 Responses

    1. Norman says:

      Patut pasanglah 15 inch alloy,Muffler oval kat blakang tu baru Special.Bayar 46k pun berbaloi

    2. black evia says:

      aku nengok cam biasa je.. xder la SE sgt..

    3. kdi says:

      memang pon.. proton x buat macam wira SE dulu byk adjust luar dalam, suspension n performance.. skang dah style SE yg mengecewakan. Macam jgak persona SE. adeyh… dah x SE dah.. sume org bleh wat lagi special la.. huh.

      Norman, die saje kasi 14 inch so org bleh trade in kat kedai beli rim 15 lagi lawa.. hak2! =p

    4. black evia says:

      tula pasal.. patut klu nk buat yg SE tue buat la yg senonoh skit..
      bkn aku nk kutuk arr..
      tp elok SE cam kdi nye ker.. bru ummmph.
      tul kn kdi?..
      kurang2 pn kc arrr..rim 15 ker, LED signal ke,spoiler R3 or mogen ke;-)
      dalaman dia je tukar.. xjauh beza pn yg ada skrng..

    5. Eder says:

      nape proton x upgrade dia pnye enjin…..
      ekzos sistem, power window belakang….
      spotrim 16″ cam wira SE…..
      stakat acsesori je rase x leh cakap SPECIAL EDITION….
      mksud SE kn lain dr yg lain….

    6. pak cik says:

      kalu cam ni g kdai luar pon blh buat….ape pnye se ni….x spesel pn…proton ni masih syok sendiri lg…..ape punye engineer yg design ni mcm kayu la….

    7. kekitaan says:

      dah SE la tu eder dan pakcik oii…. terpaksa buat macam tu je la sbb nak bagi affordable… nanti bubuh engin evo kat situ mahai pulakk…. alahai… sekeh aaa

    8. Eder says:

      masuk r enjin 1.6…..
      pas2 suspension n brake system upgrade skali…….
      hrga mst bwh 50k lg…….
      de r lain dr yg lain ckit………….

    9. fernandin says:

      cube tengok website proton edar….kereta saga blm limited edition warna merah….enjin campro 1.6….tapi kene tggu lme skit baru leh dapat…sesape yg dah beli kete nie bole la kongsi ngan kami sume….spec n performance….tapi apa pon saya setuju kdi mod kete die lagi cun….kalo nk wat SE biar SE betul2 luar dan dalam…harge dah la same mahal ngan myvi SE full spec tapi myvi nye lagi cun…..blakang saga blm ade power window ker kene manual lagi??……

    10. pak cik says:

      manual lg…..proton mane tau nk wat power widow blkang…….blom dpt design lg….nak kene hantar g china kot engineer proton nik kot…nak kne blajar lg…..ksian2!

    11. kekitaan says:

      hehehe…. sian pakcik nih… teringin saga SE tapi tak cukup duit nak beli … takpe pakcik… lepasla geram pakcik tu tiap2 hari kat sini sampai cukup duit ye.. hehehe

    12. che where says:

      cam bese je SE ni..hurmmm

    13. apa2 ajer says:

      kdg2 kena kritik, kdg2 kena terima kritikan dan kdg2 kena sokong.. pandai2 la tengok keadaan

    14. Lily says:

      La..atap die kale hitm ke?br tau..

    15. g-mie says:

      Saga BLM SE vs Saga BLM RED

      sy yakin, u’all msti dh tgk model RED, kn..? smart x..?? dgr cter, bodykit sama.. cuma yg lbh pd jenis cat merah yg digunakan.. (cat tu, jenis cat mahal).. pastu, spoiler yg digunakan sy klasifikasi kn sbg mini evo punye spoiler.. warna bingkai kt window, & saiz rim n bntuk rim yg mngancam.. sy rasa, design yg digunakan pd RED sngt laaa sesuai utk model SE.. cuma, cat merah tu wat cat2 yg biasa digunakn pd model2 proton.. tu pn dh OK utk MENAMPAKKAN ciri2 special edition..

      klu nk lg ngam, enjin 1.6 (cam persona) pun OK.. mmg diakui, kapasiti enjin tu agak besar pd model kompak sedan cm BLM tu.. apa pun, hrp model2 Se yg akn dtg lbh baik.. (Wira SE yg u’all kata kn tu, mmg cntik.. wlupun skng dh pn jd model klasik.. hihi)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)