- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • PENTING! CAR JUMPER CABLE ATAU BOOSTER CABLE PERLU SENTIASA BERADA DI DALAM KERETA!

  Ramai yang tak kisah akan kepentingan jumper cable ini. Harganya tidaklah begitu mahal. 400 amp cable harga tidak lebih rm40 pun. Tapi orang biasa buat tak tahu sampailah kereta sendiri habis bateri dan enjin tak boleh start langsung akibat battery kong.

  Cable jumper kereta ini boleh didapati di mana-mana kedai yang ada menjual alat aksesori kereta. Di stesen petronas pun ada tapi mahal yang amatlah. Digalakkan pengguna kereta membeli jumper cable ini di kedai alat ganti kereta kerana jumper cable yang dijual menepati jumlah ampere yang diperlukan untul melakukan jump start.

  Pernah cuba jump start banyak kali tapi tak berjaya? Antara puncanya adalah cable jumper itu sendiri yang tidak berupaya menghantar arus tinggi kerana cable dibeli terlalu murah dan tidak berkualiti. Cable berkemampuan 300 amp sudah cukup untuk menghidupkan sebuah SUV.

  Jadi, silalah ke kedai alat ganti (spare part) kereta berhampiran untuk memastikan kereta kita boleh diselamatlan dalam keadaan kecemasan.

  PENTING! CAR JUMPER CABLE ATAU BOOSTER CABLE PERLU SENTIASA BERADA DI DALAM KERETA!

  image

  image

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  1 Response

  1. Rozana ismail says:

   ?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)