- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • LEXUS RC 200T
  • NEW LOTUS – PROTON ENGINE 1600cc EQUAL 2000cc PERFORMANCE LAUNCHED

    A very good news for Proton car lovers, Proton now have launched a new 1600cc engine which has the capability and powerfull like a 2000cc engine developed by 70 engineers most of them are Malaysian. This new proton engine will be ready for production in 2011. Read full news from Bernama.

    NEW LOTUS - PROTON ENGINE 1600cc EQUAL 2000cc PERFORMANCE LAUNCHED

    NEW LOTUS – PROTON ENGINE 1600cc EQUAL 2000cc PERFORMANCE LAUNCHED

    NORWIRCH (United Kingdom), Oct 2 (Bernama) — Proton Holdings Bhd expects its new high-torque pressure-charged performance engine to be ready by 2011.

    Perusahaan Otomobil Nasional Sdn Bhd’s Engineering Division Director Tajul Zahari Abu Bakar said Proton was developing the engine in collaboration with Lotus Engineering with the active involvement of Malaysian engineers and vendors.

    ” Fifty per cent of the special components of the engine is supplied and developed together with Malaysian suppliers,” he told Malaysian reporters in Norwirch today.

    He added that the objective of this engine development was basically to improve its capability as well as facilitate the transfer of technology to Proton and Malaysian suppliers.

    Saying that 70 engineers were involved in the engine development, Tajul Zahari added the performance of the 1,600 cc engine was equivalent to that of a 2,000 cc engine.

    The engine promises a high torque for enhanced driveability with improved economy, performance and emissions, he added.

    Tajul Zahari said the engine, which was launched by Yang Di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin here on Friday, has been tested under all weather conditions and is compatible with the RON 95 and RON 97 fuel.

    He said the engine, designed to have reduced emission level, low maintenance as well as better service ability, would be fitted in Proton’s export models.

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    56 Responses

    1. zerkz says:

      nice job proton..

      pasni leh chalange sebelah nissan slymphy standrd la ek..

    2. eriz says:

      berita yang paling menggembirakan aku dan seluruh fanatik proton…

      aku mmg berharap ada lg enjin yg powerfull by lotus and proton…

      bg aku perkembangan terbaik proton memandangkan setahun dua lg byk model proton yg terbaru di lengkapi dengan enjin2 yg berkuasa dan di harapkan…

      dan harapan aku proton perlu lebih byk improve dr segi kualiti kerete…

      go proton…

    3. rboyz says:

      tapi aku harap proton revised balik supaya dapat dipasang untuk kereta dijual dimalaysia juga dan bukan hanya untuk export model sahaja… tringin nak drive kete proton cam drive mitsubishi…. sure aku pilih kete malaysia punya….

    4. awg1031 says:

      yahuuuu!! ade chance la aku beli ni kalo die produce utk local market..hopefully utk 1st car aku.haha…btw,accessories bile nk upgrade plak

    5. nilai says:

      Salam..

      Bagi aku, berita ni tak seronokpun.. Sebab-sebabnya:
      1) Banyak makan masa sangat. Tak padan dengan jumlah jurutera yang direkrut untuk projek ni (70 orang). Sepatutnya siap pertengahan 2010 ok la..
      2) Pasang pun nanti untuk model ekspot! Kesian kat rakyat M’sia. Sokong matian2 dalam bentuk yang kurang dihargai.
      3) Bila siap betul2 nanti, pada 2011, apakah diharapkan teknologi ni masih kekal sebagai canggih? Aku tinggal seminggupun, bila buka web kereta dah berpuluh2 teknologi enjin terkini yang ditemui di timur dan barat, apatah lagi 2 tahun mendatang!

      Bagi aku, ia adalah projek lembap yang tidak menghargai orang Malaysia. Lebih baik fokus pada enjin hybrid yang lebih praktikal dan futuristik.

    6. kekitaan says:

      sapa kata hanya untuk model eksport…. yg dimaksudkan di situ ia juga sesuai untuk eksport sbb untuk eksport ni kena penuhi pelbagai syarat., dan enjin ni mmg sesuai dgb standard export.

      sodara nilai.
      1- Bagi hang tak seronok, bagi orang lain yg tau menghargai penat lelah , mereka tentu seronok… dan aku sendiri tak akan merendahkan apa2 usaha org lain walaupun nampak remeh.
      2- Banyak makan masa? mmg kalau boleh semua nak cepat, tapi nak test reliable dia bukan boleh dgn cepat…. perlukan masa.. tu kira ok la.. sbb kalau nak bangunkan enjin baru sepenuhnya lagilah perlukan 5-6 tahun.

      dan bagi aku, hang ni adalah orang yg tak menghargai usaha orang lain, kalau betul hang ni tak lembab dan genius… sila usahakan sesuatu bagi malaysia cepat maju… sila buat satu enjin masa depan uintuk kereta malaysia.. dan semua kami akan tabik kat hang. ada berani?

    7. fared says:

      kekitaan ..
      aku sokong lu bro ..
      kat dlm malaysia ni mmg byk ‘pakar automotif’ yg tah2 pape yg belagak mcm die tau sume ..
      klu die mcm best sgt nak terbaik je wat sndri la tgk mampu wat ke x mampu ..
      cermin diri sebelum rendah2kan kemampuan org lain ..

    8. auto fanz says:

      aku sokong product ni..best value for money 2pn kalau harga dterima akal..kalau njin power cam vtec….ckap sokong jer br kereta lmbat kuar g pn..sep ni kito main angin bereh lalu..kalau akal panjg sjengkal lautan dalam jgn dduga..

    9. fernandin says:

      aku pon heran…proton dah equire lotus punye lame tapi slow jer progress dier. bukannye proton x gune teknologi yg lotus ade tapi nampak macam teknologi lotus 2 digunapakai sedikit jer. setahu aku lotus nie pakar bukan stakat enjin jer tapi chasis kereta buatan lotus nie adalah yg terbaik di dunia dari segi safety. x caye tgk nissan gtr r35 chasis dier lotus yg reka (direka secara senyap2 antara jurutera nissan dan lotus), tapi xkan la proton x tau pasal nie. ntah la bile la proton nk ke depan. kia dan hyundai dulu yg setaraf ngan proton dulu dah tinggal jauh proton, diorang dah maju ke depan tapi kite masih di tampuk yg lame (walaupn pada hakikatnye kete mereka pon hampes cam proton gak), kerenah biokrasi jadi puncanye. yg paling aku hangin kalo nk jual oversea punye la cun tapi local market nye macam hampes jer stakat gred b atau c. pastu jual plak ngan harge yg sama dgn pasaran luar.sebagai kereta nasional patutnye proton lebih patriotik, macam jepun kereta keluaran dalam negara mereka lebih hebat daripada yg dijual di luar negara (sbb 2 kereta recon jepon masih laku wlapon brg 2nd hand)

    10. kekitaan says:

      alohaiiii….. mmg proton dah utiliz kepakaran Lotus tu dalam sasis sejak waja lagi… hang baru sedaq ka? ya proton mmg lambat sikit sbb macam2 masaalah.. tapi hang jgn dok anggap depa taktau apa kebolehan lotus… huii…. tak sangka aku ada orang anggap proton taktau apa kepakaran lotus… awat inagt depa bodo sangat ka pi beli Lotus hari tu? mmg hang ni pelawak untuk hari nih… mmg pak lawak

    11. kekitaan says:

      Kelmarin sorang ahli Proton owners club UK buat lawatan VIP ke Proton. dia ada tanya pihak Proton beberapa perkara yg ahli2 kelab uk utarakan. dan ini jawapan Proton.

      • CPS will not be released in UK until it is compliant. Therefore, R3 will not be available in UK as CPS engine not compliant and, sporty as it is, the R3 still uses the 1.6 CamPro CPS engine. Same applies to Satria Neo CPS and all CPS powered cars including the Exora.
      • Proton have renewed their relationship with Mitsubishi and will be releasing a version of the Evo, similar to the Mitsubishi but assembled under licence by Proton and badged as a Proton. How soon it will be available in UK they did not tell me.
      • No plans for any Coupe replacement. The Coupe was not such a big seller in Malaysia, which is their main market.
      • No optional extras. Proton is not yet in that place in the market where they can afford to give too much choice at time of purchase. They make cars, and customers buy the cars that Proton have made. There is no option to specify options when purchasing; you pick your model, pick your colour, and chose either HL (Highline) ML (Mediumline) or LL (Lowline), they are all the options available. As to other accessories, there is such a HUGE aftermarket in Malaysia that Proton do not feel the need to compete and customers generally prefer to buy aftermarket where there is more choice, so they can more individually personalise their cars.
      • Proton are aware of Jeremy Clarkson and his attitude to Proton but they dismiss him as, like me, they believe that he is not interested in any cars that come from Asia or that cost below a certain amount or have less than a certain amount of power. However, they have taken on board some of his comments.

    12. tres says:

      nilai,
      kalo projek ni siap awal, takdpt lah engineer yg 70 org tu nak enjoy stay kat norwich buat ‘research’ sambil bercuti2 Uk …depa kesah ape…bukan duit mak bapak depa, duit taxpayer jer….

    13. Norman says:

      Kan berita ckp BY 2011 bukan 2011.Kalau takde pe halangan mingkin tengah 2010 ade few units already.Pasal Lotus jangan salah faham.Walaupun Proton beli 100% saham Lotus tapi perjanjian Lotus hanye menjadi advisor untuk membangun enijn Proton sendiri dan tune chassis serta handling kete Proton saje…MCM VW ngan Skoda,VW hanye membantu Skoda dlm chassis dan enjin saje..

    14. Norman says:

      Hmm Proton ikut jejak langkah Europe..Bikin enjin cc kecik ngan Turbo.Banyak golongan mampu pakai.Kalau bikin 2.5 turbo dah tentu banyak komplen sebab faktor harge

    15. nilai says:

      Salam semua..

      1) Aku malas nak komen apa2 dah pasal Proton n Lotus ni.. Sebab bila komen sikit saja, ada yang anggap over genius la.. belagak.. dll. Cuma hakikatnya macam biasa la.. ‘Sudah terang lagikan bersuluh’. Boleh rujuk balik komen2 Nazmi, Apa2 ajer, Tres dll di KDI ni. Adapun sahabat2 yang terus-menerus membela Proton tanpa sebarang pandangan kritis yang membina lagi konkrit, yang tinggal hanyalah cabar-mencabar di sebalik berlindung atas nama sayangkan negara.

      2) Anjakan paradigma yang perlu dilakukan, bagi aku, ialah berfikir di luar kotak. Jangan tengok Proton sebagai sebuah Kaabah suci yang tak boleh dikritik. Cubalah letakkan Proton sebaris dengan jenama2 pengeluar automobil lain kalau mahu merealisasikan matlamat ‘Pencapaian Diutamakan’. Aku yakin amat komen2 kita di sini lambat-laun akan dibaca atau sampai juga ke pengetahuan Nadzmi Salleh, Tajul Zahari, Syed Zainal Abidin dll org kuatnya sebab merekapun lagi sayang Proton berbanding kita.

      3) Bahkan dalam konteks ‘Rakyat Didahulukan’, aku takkan rasa ragu-ragu untuk mencadangkan agar pembesar-besar Proton dilantik juga di kalangan ras bukan Melayu. Setelah sekian lama Proton terumbang-ambing, apa salahnya diketengahkan bakat hebat berwarganegara Malaysia juga yang terdiri mungkin seorang dari kalangan mata sepet dan sorang lagi berkulit gelap untuk membantu memajukan Proton, terutamanya dari aspek Rundingan (Deal) dan Membuat Keputusan Bersama, terutamanya dengan pihak asing. Pengalaman kita telah membuktikan bahawa golongan pertama sangat pintar dalam berunding sehingga kita dahpun terlepas beberapa buah pulau, manakala puak kedua sangat berani memperjuangkan sesuatu, sekalipun idea mereka sangat gila!

      4) Maka demi roh ‘1Malaysia’, kalau kelebihan2 ini dapat digembelingkan dengan kemantapan berfikiran tenang kita (tanak sebut Melayu, nanti kena marah, hehe) yang kadang2 sampai ke peringkat statik, aku yakin Proton lebih ke hadapan berbanding sekarang. Jatidiri sangat bagus, tetapi bezanya juga amatlah tipis berbanding Anani. Cuma natijahnya akan memakan diri, masyarakat, syarikat dan tanahair dalam bentuk yang sangat mengecewakan.

    16. kekitaan says:

      1 – Mmg over dan nampak berlagak pun. Jadi sedarlah diri
      2- Tiada orang yg anggap proton suci… tapi komen2 bodo yg tak menghargai sedikit usaha orang itu yg dianggap suci tak boleh dikiritik.
      3- Hang dah baca Annual Report Proton ka? tak nampak ka Cina , india dan korea pun ada sebagai pembersar2 Proton? ka pakai hantam kromo je? atau adakah hang ni ada sindrom pandang rendah kat melayu. Pi baca annual report proton dan tengok sapa pembesar2 proton ye.
      4- Alhamdullillah Proton sedang bernafas sekarang ke arah itu. Tapi bukan semudah yg dijangkakan.

    17. Norman says:

      Tul tu Nilai..Gua pun tak ckp semua kete Proton tu bagus,Ade yang tak bagus pun banyak.Cuma skrg ni masalah tak mcm Proton lama.Kroni tetap ade tapi minimal.Mana2 pun ade propaganda tapi yang lebih menyedihkan apabila bangsa sendiri sanggup khianat bangsa sendri dan berjongkol dengan puak lain demi kepentingan peribadi mereka.Lu punye ckp memang berasas bagus lebih2 lagi bab 3 tu.Kalaulah kita senua pikir mcm lu fuh takdelah masalah dlm negeri ni skrg..Ape2 pun gua hrp Proton akan terus maju.

    18. vroom says:

      apakata ahli famili nilai merged dgn dak negro..rasenya ada kemajuan….nak sgt bkn melayu..amik..
      xkn melayu hilang didunia.. jgnlah kita sesekali memandang enteng,rendah pada kebolehan orang melayu…
      dulu2 org melayu pun hebat wat kapal g merantau pelusuk dunia..cthnye..g negri china..xkan dorng dulu tumpang kapal pedagang je kot..
      org lain boleh buat..kenapa tidak bangsa kita??? hahaha

    19. komqadim says:

      ape kene mengena kaabah dengan proton???? cam de x kene la pulak???

    20. Norman says:

      Tulah kalao org dah anti sesuatu,Yang takde kena mengena pun kuar..Biarkanlah dia ngan dunia dia asalkan dia bahagia sudah.Ok berbincang balik pasal enjin soft turbo ni,Actually bagus jugak strategi marketing kali ni,Baru org pandang sikit.Tapi gua hrp janganlah harga merepek diorang letak kang tak pasal2 jadi mcm Perodua Nautica..

    21. tres says:

      somebody said “potong….kroni ade tapi minimal…”

      menitik air mata aku tak tahan gelak ngan kenyataan ni….

    22. Norman says:

      Isy kesianye gua dengar,Kaki kutuk pun sentimentel jugak ye?Potong ape jadah?Kalau tak tahu gua spellkan lu PROTON.Yang ckp potong slalu org pelat mcm apek tu..

    23. komqadim says:

      hihi…entah la…nama pun manusia. (.ma )…sesuatu…( nusia )….yg lupa…xreti eje la tu..aku sokong sangat2..dengan turbo lak tu..perghhh…bleh sergah evo baru dengan enjjin turbo ni…terkentut2 punye evo.. :))

    24. alang says:

      mudah-mudahan segala usaha proton berbaloi la..demi raykat 1 Malaysia

    25. ijat says:

      aku tak paham tol ngan mentaliti org malaysia..
      buat salah, tak buat salah
      semua nk complain..usaha sendiri tak nak

      lotus is 100% own by p1..so basically, p1 kluarkan duit yg amat skit dari segi technical manpower..p1 bayo kat lotus, duit dpt kat lotus, untung lotus masuk balik dalam poket p1 group..bg aku jumlah 70 org tu tak significant pun..maybe ape yg diberitahu lg sedikit yg diberitahu..cuma kita kat luar ni je pandai2 buat spekulasi..hntr 70 org pun ckp deme makan angin..apa daa..aku tnye blk, kalo bos hntr korg oversea keje korang nk tak??mestilah nak kan..selain dpt keje, dapat gak jln2 tgk negara org..semua ni naluri manusia..jgn lak nk rasa jealous lak sbb tak dpt pegi uk..pe daa

    26. liquid says:

      Bagiler peluang kat proton dulu mcam kita bagi peluang kat chery,hyundai,naza dll keter luar tu…

    27. nilai says:

      komqadim,

      1) Hang kata: “(.ma )…sesuatu…( nusia )….yg lupa…”
      Bahasa apa tu? Arab ka? Kalau arab, setau aku ‘ma’ ertinya sesuatu (utk yg bukan berakal). ‘Nusiya’ lak maknanya telah dilupakan, bukannya yang lupa. Kalau lupa: ‘nasiya’. Hehe jadi sekolah arab la plak medan KDI ni.

      2) Pembaharuan mmg smua orang nak. Tapi pembaharuan yg mcm mana? Sudah tentu yg kena gaya n menguntungkan kita dahulu, bukannya orang lain..

      3) Kita semua bukannya berbeza haluan sekalipun ada percanggahan pendapat. Cuma ada di antara kita yang cepat puas hati seperti mana kebiasaannya org pribumi kita, manakala ada yang menilai dgn agak kritis setelah byk pertimbangan n perbandingan ditaruhkan. Ada yg guna ayat pendek berapi, ada yg pakai ayat panjang berbelit2. Cuma yg tak best bila ada perkataan maki-hamun dihamburkan bila rasa tercabar.

      Kesimpulannya tetaplah enjin Lotus-Proton ni projek lembap lagi dimamah usia adanya..

    28. Norman says:

      Tak payah nak kutuk kutuk lagi..Kalau rasa Proton tu lembik sangat jangan beli habis cerita.Topic ni pasal enjin soft turbo yang bakal di produksikan bukan tempat nak flaming,Menghina pembuat kereta tu bro.Kalau gaji lebih 6k tak payah jengok Proton habis story.Tak payah gaduh2 lagi.Ini tempat diskusi pasal Proton.

    29. tres says:

      norman,
      ‘potong’ tu nama manja aku bagi kat proton…..tanda minat aku kat depa….

      ijat,
      takde sape yg nak jealous ngan potong engineer…harap2 depa bawak ilmu yg berguna…hehe

    30. Joko says:

      Pada pemerhatian aku, peminat / pembeli kereta kat m’sia ni ada group2 nyer tersendiri juga mengikut julat harga kereta, contohnya yg suka beli kereta harga lebih dari sejuta, seperti Merce dan bawah sikit BMW, sehingga 200k jenis Honda accord, Hybrid dan paling ramai bawah 100k. Kalau lah pihak proton boleh keluarkan kereta mengikut julat2 ni, aku pasti kereta proton juga boleh berada dihati peminat kereta yg bernilai ratusan ribu malah jutaan ini.
      sebagai contoh masa satria GTI keluar dengan harga 80k engine lotus, masa tu kereta proton wira baru 40k ajer ngan waja 50k mungkin Perdana mahal sikit, tapi pembeli dan peminatnyer juga ada, but suddenly stop production, sedangkan masa tu ramai peminat kereta2 yg berkuasa tinggi sederhana mewah sudah mula beralih selera kepada proton GTI ni berbanding dengan brand lain seperti Honda atau Ford laser.

      Oleh itu aku yakin jika proton ingin menarik minat pembeli yg mampu membeli kereta pada harga above 100k, mereka perlu memikirkan tentang produk model kereta yg berkualiti dan berpretasi tinggi, juga dengan harga yg tinggi atau berpatutan untuk sasaran kumpulan elit begini. pandangan aku aje.

    31. kekitaan says:

      tak payah layan si nilai tu kot… dialah paling best dah alim di sini …
      btw… perkataan manusia yg merujuk kepada seorang insan itu tidak wujud dalam vocabulary arab pun, jadi tak payahla nak berbincang pasal tu pulak.

      ok ye.

    32. gen2 lama says:

      to nilai…..

      read this…

      To those that make fun of Proton’s effort of turbocharging its 1.6 engine, read this:

      http://www.autoblog.com/2009/08/05/report-the-future-of-the-bmw-3-series?icid=sphere_wpcom_inline

    33. nilai says:

      Gen2 Lama,

      tq 4 the hyperlink.. aku tolong copy pastekan utk semakan semua peminat. Kita boleh baca dengan melihat kepada beberapa pendetilan yang ada pada sistem enjin, transmisi, bahan api di samping persamaannya dgn kita punya Lotus-Proton:

      “The future of the BMW 3 Series

      The next generation BMW 3-series is set to get some major revisions when it arrives in two year’s time. The new model is expected to be the first in the range to get a line of turbocharged three-cylinder engines in both gas and diesel variants, and will likely be 1.5-liter units — essentially halved versions of the latest generation inline-sixes.

      BMW’s current six-cylinder diesels use a sequential dual turbo setup with small and large blowers to provide quick response and better top-end power. The new engines may use an electric motor to spin up the turbo more quickly allowing the use of a single turbo for reduced weight and complexity.

      Aerodynamics will also be a major focus of the new 3 with the expected inclusion of front wheel air curtains. Ducts in the lower front bumper will route air out just ahead of the front wheels, creating a virtual wheel skirt. The high velocity over the wheels will prevent air coming around the sides and spilling around the wheels, one of the major sources of drag.

      Other areas of improvement will include weight reductions, the incorporation of hybrid drive technologies, low-power climate control systems and eight-speed automatic transmissions. All that and more could be in showrooms as early as 2012.”

    34. kekitaan says:

      Saja je nak berkongsi kalimat drpd sorang Proton Supporter UK yg melawat Proton hari tuh semoga leh jadi renungan :

      http://protonownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?t=14390&start=75

      “The Perdana is a great car and my brother-in-law has one and it’s the official ‘state’ car which ministers etc are supposed to drive, but you’d be amazed at just how few ministers and ‘state officials’ drive the ‘official state’ car! They all drive BMWs and Mercedes! Nice to see the faith and confidence they have in their own national car!

      I was told by my brother-in-law that Proton imported the Mitsubishi Eterna with some minor modifications to make it uniquely ‘Proton’, then rebadged it as the Perdana but, talking to Proton, they have never done that. They started buying their cars CKD (Completely Knocked Down) in parts from Mitsubishi to assemble as Proton but very soon had the machining, tooling and presses to manufacture themselves under licence from Mitsubishi who were. at that time, part owners of Proton.”

    35. Man says:

      Saya pernah ke UK dgn famili ikut ayah berkursus. Ayah memang semangat Malaysia, kat sana pun beli kereta Proton second hand model 1991 saga 1.5 aeroback. Kereta tu memang basic, tiada power window atau central locking pada hal kat Malaysia semua ada complete. Dia beli dari omputih yang kata Proton sangat bagus, hujan ke snow ke pergi holiday sebulan ke tetap boleh start dan jalan. Masa tu bila baca buku majalah kereta, wira adalah kereta kedua tak ada masalah di UK, kalah kereta Jepun, Korea, Jerman, Perancis dll. Masa tulah terjumpa Proton engineers yang reka dan buat Engin Campro Proton. Kadang terjumpa mereka kat ‘Car Both Sale’ dan Jamuan raya rakyat Malaysia (tak ramai kat tepat kami duduk). Sekali terjumpa orang-orang proton yang kerja kat lotus. Saya bangga dengan mereka… masih bangga. Di UK memang ada sekumpulan omputih yang sangat suka Proton kerana daya tahannya. Pasukan Polis di Humberside UK kebanyakan pakai kereta Proton guna gas hingga kini termasuk WAJA, Gen 2, Wira dan Persona Baru (ecologic). Amat seronok bila dapat lihat Kereta Proton di atas jalanraya UK.

    36. fernandin says:

      amboi kekitaan,semangat giler ko yer.tapi aku suke attitude ko,kite kene ade pengkritik dan juga pembela.mmg proton dah lame aquire lotus hampir sepuluh tahun dan sekarang baru aku nampak ia fully utilise kedalam kereta proton tapi yang menjadi masalahnye kenapa kite perlu bayar lebih mahal berbanding kereta proton yang dijual oversea.itu persoalan aku.ade sesiapa yang nk tolong jawab

    37. mattno says:

      satu soalan kalu anda ade duit yang banyak brand kete ape korang nak beli.
      1st in term of practical
      2nd performance
      3rd resale value

      that all folks

    38. Man says:

      Sebenarnya kereta Proton kat UK lebih mahal dari di Malaysia. Mula-mula Waja dijual di UK harganya 13,000 pounds. Harga Proton kat Singapura pun lebih mahal dari di Malaysia. Kereta-kereta Jepun di UK juga lebih mahal dari Proton.

    39. mattno says:

      back to my question
      kalu anda ade duit yang banyak brand kete ape korang nak beli.
      1st in term of practical
      2nd performance
      3rd resale value

    40. norman says:

      Apsal kete Malaysia,Jepun dan Korea mahal di sana?Senang jer nak protect Jaguar,Vauxhall,Ford,Lotus dan seangkatan continental nganya.Harap maklum.Vauxhall Astra 1.4 second hand boleh dapat 8000pound manakala Corolla 1.5 nak dekat 14000 pound.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)