- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • MODIFIED PICTURE OF SILVER SAGA BLM

    New Contribution by saga0909

    modified-picture-of-saga-blm-1

    This is another picture of modified proton new saga BLM in silver colour contributed by saga0909. It seems that saga blm owner like to modify their beautiful car. Now there are many saga blm accessory available in malaysia market. So there are variety of car design and style. here we just want to share one of it.

    MODIFIED PICTURE OF SILVER SAGA BLM

     Message :It,s just a simple MOD…

    Skirting: Full Skirting WALD
    Spoiler: SUBARU spoiler.. POTONG sikit…
    Rim: ORI.. haha..
    Door visor: ORI..

    modified-picture-of-saga-blm

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    36 Responses

    1. gambar yg tgh tu, kalo tgk skali imbas mcm honda city pun ade..

    2. aim says:

      waa, berlumba2 saga owner modify keta … dah mcm zaman wira dulu2 …

    3. tula pasal aim…bt mcm mne pun dh nmpk cantik dh…
      sbb ketenye pun mmg design dh ok..tmbh plak bodykit dh byk..tu yg menjadi²
      tu owner blm mod kete die org tu..huhu..

    4. iz says:

      Betul tu… skrg mcm zaman wira..owner Saga berlumba2 modify and make uo keta diorang..=)

    5. LAMIE says:

      ZAMAN WIRA KEMBALI LAGI……HJG BLN NIE I SAMBAR SEBIJI BLM NIE
      NK CONVERT ALA2 LANCER TUE

    6. mista_antu says:

      kebanyakan mod BLM skrg hanye berkisar pada spoiler n bodykit..
      rasanya kalu ada yg come out dgn WIDE body kit mesti lg cun..
      IMHO BLM ni agak kurus,pnjg dan tinggi akibat stretched platform from savvy..

    7. eriz says:

      selamat datang ke zaman sagalution…

    8. Lily says:

      Mmg sume berlumba lumba.T’msuk aku.Keh3

    9. liey says:

      huhu..aku xmod apa2 lg kt BLM putih aku tu.. just cat hitam grill depan tu.. n letak cover seat PVC ala2 leather seat..
      pstu tmbah set blocking system.. sbb hari tu org proton buat demo kt kete aku mcmana pencuri2 ni senag2 je bukak keter..
      dgn hanya guna besi jejari rim beskal.. xsmpai 5 saat dh tbukak..siap alarm pun xbunyi tu..huhu..
      nnti nk tmbah skirting plak n bila tayar dh botak..baru nk tukar sport rim 17″…huhu..angan2 je dulu..

    10. liey says:

      huhu..aku blom mod apa2 lg my white BLM M-Line tu.. bru cat hitam dia punya grill tgh kt dpn tu..
      pstu tukar cover seat ala2 leather color hitam..huhu.. pstu bubuh blocking system for safety la…
      nnti nk boh skirting la plak.. sport rims tu tnggu tyar asal botak dulu.. rugi plak klu tukar awal2 ni.. klu trade-in, 4 tyr ngn sport rims skali kdai amik dlm 300 je..adoi..xberbaloi…

    11. Peja says:

      Liey,
      Btl ke trade in s.rim asl rm300 je,tgok yg bro kdi jual mhal je,dia trade in ktne ek.

    12. liey says:

      tu la..tkejut gak.. tp xtau aa klu kt smnanjung.. mgkin dia punya pmintaan utk 2nd hand punya rim tinggi.. aku kt sabah ni..lahad datu..rata2 kdai nk amik dlm 300 je smua.. tu pun sbb tayar je.. sport rim diorg kata xde org nak..

    13. Lily says:

      liey..
      blocking system..mcm menarik je bunyi?brapa ek ko psng?
      luaran kreta aku sume dah mod,jst spotrim x msuk lg,sm la mcm ko tggu bunga tayar botak.Haha

      peja..
      ayezat ckp n aku blah2 rawang,kL,shah alm blh dpt 1.2k rim ori

    14. liey says:

      lily..
      trbang RM250 la jugak.. blocking kt pintu n sensor tmbhan..tp xpela..asalkan slmt..insyaAllah.. (klu kt smnanjung xtau la..mgkin lg murah)
      hari tu masa diorg wat demo kt kete aku.. tsentap terus..xsmpai 5 saat diorg bole bukak pintu..dgn guna sbtg lidi (jejari) rim beskal..alarm xbunyi plak tu..pstu tpikir plak aku.. knapa la dia xbuat safety tu awal2 ms kt kilang lg..huhu..

    15. Lily says:

      liey..
      adeh!nm ko seakan eja nm aku gak!Susahnya taip.hehe..
      B’minat gak psng utk kselamatan,smenjak dh mod kreta lg b’tmbh syg..Psang dkt proton ke?
      ko pkai b-line ke m-line?

    16. zamgombak says:

      buruk la …modified apo macam tu..cam celake je…! pemilik nya xkreatif… keta aku lagi lawo…geheheee

    17. zamgombak..
      pe kate ko anta gambo kete ko kt dlm nie…
      rsenye rmi jgk yg nk tgk..mne la tau ble dpt ilham ke nk mod masing² kasi cantik..

    18. zamgombak says:

      keta aku ..err… malas laa..koghang gelak nanti…gehehehee… skirting aku pun baru pecah smalam langgar divider… belumba ngan mamak roti.

    19. iz says:

      betul tu zamgombak…anta la gambar kete ko..hehe.. La..ko belumba kat mana nh? bahaya lumba haram nh.. hehe

    20. zamgombak says:

      semacam je koghang suh aku buh gambar keta aku ni.. err..ada sapo2 marah ke aku terkutuk keta2 diatas.. jd minta mahapla byk2 ye kawan2.. dah nama ruangan komen..jd aku hanya memberi komen.. gehehehee.. skian dimaklumkan..(^_^)

    21. iz says:

      Eh..xdela..sebab dlm nh xde lagi gambar kete Savvy…so alang2 da ade sorg dlm nh..boleh la share2 ngan kitorg..xpe2..ko wat kete ko jd lawa2 dlu k..pastu bg kat kitorg? ok?

    22. mel says:

      zamgombak
      tu ko kutuk tu bkn comment
      kalau nk comment biarla elok sket bahase tu
      x pon bg la cadangan ape2 ke
      kan ko ckp keta ko lg lawa?
      jgnla segan silu
      aku pon x byk lg jumpe savvy mod ni

    23. zamgombak says:

      baiklah..baiklah.. saya akan guna bahasa yang elok sedikit.. jadi saudara semua jangan la bimbang. Saya punya kereta belum cukup sesuai lagi untuk ditayangkan..( ayat skema nih ) mungkin apabila sudah dahsyat kereta saya baru lah boleh ditayangkan . Sekarang kereta saya masih belum lawa lagi.. masih macam celake..ops.. maafkan saya sekali lagi.

    24. Lily says:

      Terlajak perahu blh diundur..Terlajak kata buruk padahnya..Renung2kan..:-)

    25. lock_luck says:

      kalau blm ni leh pakai sport rim cntik agi rsanyakn……..
      sumer keta2 mlysisa cantik2……
      klu kureng cntik…..
      leh kasi make-up kn…………..

    26. saga0909 says:

      zamgombak… awak cakap kereta ku ah??? kalau YA: apa yg saya perlu buat untuk cantik kan??? kalau BUKAN: Sorry BRO…

    27. zamgombak says:

      ngko punya ka? gini.. aku cadang ko tukar spoiler yang panjang skit cam kdi tu.. atau buh gt wing trus nak lagi gempak.. pastu skirt tepi tu kene kasi yang menarik lg… pastu skirt depan dah cun dah.. skirt blakang kene kasi ganas lg..sportrim cari yang rim terkeluar skit… bentuk bintang 5 ..baru nampak dramatik bila bejalan.. pastu buh stiker jalur skunk kaler itam..peh…skian dimaklumkan…sekadar cadangan membina..

    28. saga0909 says:

      hey… tq BRO…

    29. abe naruto says:

      salam sumer.. hm.. sy baru jer dpt keta sabtu lps.. ni bz duk cari spoiler ala2 persona tu & rear bumper diffuser.. ada sesapa tau tmpt yg ok & murah tk??? loc sy area gombak

    30. abe naruto says:

      salam sumer.. hm.. sy baru jer dpt keta sabtu lps.. ni bz duk cari spoiler ala2 persona tu & rear bumper diffuser.. ada sesapa tau tmpt yg ok & murah tk??? loc sy area gombak…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)