- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • Wheel Size Vs Tyre Size: Which Tyre Size Best Or Suitable For Your Sport Rim Width? – Saiz Tayar Dan Rim Sesuai
  • Macam Mana Nak Guna Usb Port Dekat Radio Player

    Salam, mcm mana nak guna usb port dekat radio kereta?. dah cucuk pendrive still tak boleh guna. dekat screen cakap reading je. Help Me please. Nak dengar lagu raya ni nak balik kampung

    By: Miko

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    5 Responses

    1. mohd says:

      format Pendrive anda daripada NTFS kepada exFat.
      cth;
      Klik kanan pada Pendrive ~ klik format ~ tukar NTFS kpd exFat…selesai
      selamat mencuba

    2. nurulain says:

      maaf bertanya…kalau saya nk tgk movie daripada pendrive pon x dapat..adakah perlu buat seperti di atas juga

    3. Max Hardy says:

      ek eleh..issue sebenar adalah jenis port USB tu sendiri…is it 2.0 or 3.0 type…utk kereta, normally semua pakai 2.0. so kalo pakai usb 3.0 dia boleh detect tp xboleh read…n gunakan format paling basic, fat32…sekian terima kasut…

    4. Mohd Ghazali bin Shapie says:

      Camne nk play movie pd radio kereta alza guna usb…

    5. bungalily160 says:

      saya dh tukar format kepada exFAT tapi masih x boleh play, cmane ye

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)