- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • LEXUS RC 200T

  Lexus RC 200T merupakan kereta sports dari jenama mewah yang sering dilupakan di pasaran Malaysia (Lexus). Lexus adalah jenama US yang mengambil kebanyakan model Toyota untuk di rebadge ke bentuk yang lebih mewah atau sporty.

  Lexus RC 200t ini mempunyai rekabentuk luaran dan dalaman yang sangat sporty dan futuristic. Grill hadapan Lexus dan lampu headlamp splitted sememangnya menonjolkan rekaan terkini Lexus. Dengan hanya bernadikan enjin 2.0 turbo, ia menghasilkan sehingga 241hp dan lebih 350Nm torque.

  Harga bagi model 2017 pada tahun 2020 iaitu 3 tahun selepas registered adalah sekitar RM 230k+. Agak berbaloi bagi yang inginkan model kereta sport coupe 2 doors seperti ini.

  Rekaan bumper depan dan belakang amat extreme dipadankan dengan sport rim 18 inch mempunyai aura yang menarik. Enjin turbo dipadankan dengan 8 speed auto menambahkan keseronokan memandu sports coupe seperti ini. Apa pandangan anda?

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)