- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • LAGI GAMBAR REAL & MODIFIED PROTON PERSONA BARU 2016 2017 IRIZ SEDAN

  image

  Nah.. gambar Persona baru atau Iriz Sedan 2016 2017 siap ada widebody stance modified kit lagi hasil rekaan grafik dari gambar real yang leak daripada dalam kilang Proton. Nampaknya wide body fender dengan sport rim besar macam tu memang sesuai untul body Persona Replacement R ini berbanding sport rim kecik yang tak kena dengan design Persona Baru.

  image

  Gambar menunjukkan penggambaran untuk iklan Iriz Sedan 2016 atau Persona R. Kali ini dengan kereta berwarna kelabu pula.

  image

  Gambar asal Persona R dari bahagian belakang. Warna putih nampak lebih cantik berbanding warna lain pada Persona Baru ini kerana lebih menampakkan garisan rekaan yang seksi. Lampu belakang kelihatan sungguh cantik dan seperti ada LED light bar padanya.

  image

  Bahagian depan Iriz Sedan yang lebih jelas pada gambar ini. Lampu headlamp yang lebih panjang ke belakang dan rekaan lebih tajam berbanding Iriz. Jika dipadankan dengan harga yang bagus dan enjin yang menjimatkan bahan api, pasti ramai pembeli yang akan beralih dari Perodua sedan Bezza ke Proton Iriz Sedan ini yang lebih besar.

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  2 Responses

  1. azlin says:

   ini macam r baru canggih PROTON makinmeningkatkan pengeluarannya jnis Persona terbaik!!! Design boleh than wlaupun bumper lampu blkag sperti kacukkan VW polo/hyundai elantra tpi masih cun.Mst kali ni enjin POWER di dtangi bersama.Nk tempah r cmni.

  2. eVaz88 says:

   Pergh! Ugly sial

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)