- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • Kereta Batman (Batmobile) Berada Dalam Lelongan Di Ebay.com?

  batmobile-7.jpg

  Menurut satu sumber luar, kereta yang digunakan untuk pengambaran filem hollywood terkenal Batman iaitu Batmobile berada di dalam lelongan ebay.com dengan harga permulaan 500,000 USD! kenderaan filem batman tersebut tidak mempunyai pintu dan hanya boleh dimasuki oleh penumpang dengan cara melompat ke 2 tempat duduk yang ada dalam ruang yang seakan-akan kokpit pesawat.

  batmobile-6.jpg

  Dengan kepanjangan 20 kaki beserta enjin Chevy 5.7L, tiada orang yang pernah memandunya selama lima tahun kebelakangan ini. Buat masa sekarang, menurut sumber tersebut, masih tiada orang yang membida kereta tersebut kerana terlalu mahal dan tidak sesuai di jalan raya.

  batmobile-5.jpg

  Setelah pihak KDI memeriksa laman web ebay pada hari ini, kereta tersebut telah ditamatkan lelongannya dan berkemungkinan besar akan berada dalam senarai ebay lagi dengan tawaran harga yang lebih rendah kata mereka. Jadi kepada mana-mana jutawan yang berminat sangat dengan watak batman dan berhasrat untuk membeli Batmobile, rajin-rajinlah tengok web ebay.com selepas ini..

  batmobile-4.jpg

  batmobile-3.jpg

  batmobile-2.jpg

  batmobile-1.jpg

  batmobile-10.jpg

  batmobile-9.jpg

  batmobile-8.jpg

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  3 Responses

  1. HAnnah says:

   cantiknye

  2. firdaus says:

   aje panjang 20 kaki. aku buat track langsir aluminium panjang 20 kaki. itu saiz kontena. ini kalau nak parking kene ambil lesen memandu lori. baru boleh bawak. kene knight rider takde? itu memang aku minat.. atas air pon boleh jalan dengan becakap skali lak tu. hahaha.

  3. Irfan says:

   Berapa harga

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)