- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • IDEA WARNA CAT KERETA BARU – YOUR FAVOURITE CAR PAINT COLOUR?

  image

  Bagi sesiapa yang ingin menukar warna kereta pastinya kebingungan dan di dalam dilema terutama di dalam memilih warna cat kereta apa yang paling sesuai.

  Upah cat yang tidak murah di bengkel mengecat kereta menyebabkan kita terfikir beberapa kali tentang warna pilihan, ingin cat luar sahaja, luar dan dalam terus atau touch up sahaja mana yang rosak atau terkopek.

  Caj dari semurah RM700 sehingga RM 3000 bagi sebuah kereta begitu bergantung kepada saiz kereta, jenis quality cat yang digunakan, berapa layer cat dan clear coat, juga pada warranty yang diberikan.

  Cat kereta murah pastinya tidak tahan lama. Namun jika warranty diberikan agak lama, maka kualiti cat yang ditawarkan oleh tukang cat kereta selalunya memuaskan.

  Banyak jenis cat seperti solid, metallic, pearl, diamond dan lain-lain. Gambar jadual warna di atas diharap dapat memberi idea kepada anda yang ingin mengecat kereta agar kelihatan cantik dan baru semula.

  IDEA WARNA CAT KERETA BARU – CAR PAINT COLOUR

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)