- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • HILUX SCARY ACCIDENT PICTURE – WEAR YOUR SEATBELTS!

    New Contribution By Iwan

    SCARY ACCIDENT PICTURE

    This picture submitted by kdi readers, Iwan is about an accident happened in Malaysia involved a Toyota Hilux which rolled a few times and got into the side of the road. Unfortunately, the front passenger thrown out of the vehicle and loss her left arm on the spot. You can see in the picture clearly, the unlucky women with so many blood just after the accident. So this is a lesson to us. Wear your seatbelt!

    HILUX SCARY ACCIDENT PICTURE - WEAR YOUR SEATBELTS!

    HILUX SCARY ACCIDENT PICTURE – WEAR YOUR SEATBELTS!

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    17 Responses

    1. apa2 ajer says:

      mak oii hilux yang dapat 4 star dalam rating ancap di austraia berbanding Proton Jumback yang dpt rating paling teruk, lebih teruk banding ngan pick up china di mana dapat 1 star jer..PUN BOLEH TERUK SAMPAI CAMNI.. hmm, ni mesti terpelanting jatuh dari jalan ni.. so bawak kenderaan tu hati2 k dan spt nasihat KDI pakailah TALIPINGGANG KESELAMATAN

    2. pelams says:

      mesti dia bwk laju tu…

    3. eriz says:

      aku rase diorang ni bkn bwk laju je,tp bwk kete pn langgar undang2 mcm tak pkai tali pinggang ataupn pemandu yg memandu dipengaruhi alkohol….

      kalo tak takkn leh jd mcm tu…

      so,kpd pengguna2 kenderaan di m’sia, jgn lah abaikan keselamatan dan nyawa kita ketika berada di jalan raya, patuhi la undang2 dan jgn lupe pkai tali pinggang keselamatan…

    4. black evia says:

      bab.. accident pada aku, xkira apa keta pn
      klu dh nk terjadi akan tetap berlaku jgak.
      cuma kita lah yg kna lbih ber hemah,
      kdg2 accident ni bkn kerana salah kita,
      tp sekurang2 nya kita blh mengelak dari terjadi lbih teruk..
      berhati2 lah ketika memandu..

      jgn asyik sayang kn keta korng,tp sayangilah nyawa korng yg 1 nie.

    5. Tough vehicle does’t mean u r safe in accident.

    6. azhar70 says:

      Mana ada kete accident tak remuk n penumpang tak cedera langsung? harap nasib menyebelahi kita, ameen…

    7. Man says:

      Tak guna ada air bag kalau tak pakai tali pinggang.

    8. apa2 ajer says:

      betul la x da kereta accident tak remuk langsung.. nasib baik dia naik hilux, kalau dia naik kereta biasa mau lagi teruk cedera nya.. sebab mungkin body dia da hancur.. apapun walaupun sehebat mana kereta anda, VOLVO sekalipun yang diiktiraf kereta plg selamat, tapi jangan abaikan aspek pemduan yang baik.. pakai tali pinggang bukan kerana takut polis k ? tp kerana takut kemalangan k? airbag, abs, ebd dll perlu juga ada sbg persediaan

    9. tres says:

      black evia,
      aku pernah tgk accident suv lompat ke laluan sebelah langgar kete, mamat dlm kete tu mmg takleh buat ape…tiba2 jer dtg…aku dengar meninggal mamat dlm kete tu, yg suv driver rilek jer…tue sebab kita kene jaga pemanduan kita ingatlah org tersayaang dan ingatlah org lain mcm pejalan kaki, penunggang moto, dll tapi kalo dah ajal mmg takleh buat ape…

    10. Norman says:

      Banyak gua nampak owner 4×4 turbo diesel pick up merempit kat jalanraya.Kalau lu pakai kete kecik mesti kena cucuk nagn diorang ni.Corner dah mcm sotong berani pulak bawak high speed.Diorang ni tak tahu cara bwk pick up ker?Tapi yang ni sure tak pakai seat belt cari nahas betul..Ya Allah Jauh kan lah dari perkara sebegini..

    11. Joko says:

      Tu lah pasal, dulu ada kes Nissan Murano rempoh keta kancil kat Gua musang sebab potong kat selekoh tak lepas, 4 beranak dlm kancil maut.

      Kereta yg tinggi macam 4X4 dan Van, dia punya daya grafiti rendah, so memang mudah terbalik kalau selekoh tajam atau mendadak.

    12. black evia says:

      cara pemanduan orng kita ni pn truk jgk..
      sbgai cnth; aku bnyak perhatikan kt jln2 biasa ni, dorng dh tau jln tu double line,
      (terutama di kwasan yg berbukit.)
      tp nk gak potong keta dpn.. yg jd masalah keta dpn pn terlibat sama dek sikap segelintir
      orng cam ni..huh..

      dgn potong x bagi signal, wktu mlm lampu keta x di buka pn ada jgk..
      kerana sikap orng cam ni la.. kdg2 myebabkn orng yg x bersalah pn mjdi mangsa..

    13. Joko says:

      aku kengkadang pelik sikap pemandu yg kurang sabar, maksud aku, kalau dah flow kereta kat sesuatu jalan tuh perlahan, samada jalan H/way ker atau jalan biasa, disebabkan kereta memang banyak dihadapan, kenapa mesti nak zig zag atau potong memotong. Kerana berapa jauh sangatlah kita dapat pergi kehadapan. adakah jarak masa yg dapat dikejar tuh lebih dari satu jam dengan kereta yg kita potong pertama tadi ? Kalau setakat satu minit ke lima minit lebih baik ikut ajer flow kereta di hadapan. Sebab lima minit yg dikejar tu, boleh menyebabkan kecelakaan yg tak dapat dibayar dengan nilai 5 minit tu. Silap2 satu minit pun tak sampai sebab dihadapan masih ada kereta atau lori yg bergerak perlahan.. last2 bertemu balik dengan kereta belakang tadi. Potong macam nak maut, tapi tak kemana pun.. betul tak ?

    14. zul says:

      manusia yg cipta mesin,sepatutnya manusia yg kena mengawal mesin…………………..tapi mesin yg bawa manusia lalai!

    15. xshiro says:

      betul, setuju dengan joko.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)