- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • GAMBAR PROTON ERTIGA – MODIFIED STANCE MPV ER3 LOWERED BODYKIT


  Sekali lagi saudara Ajerul melakar idea untuk modified ertiga mpv complete dengan body kit, sport rim VIP, stance lowered ride concept yang sungguh menawan. Ditambah dengan LED daylight di bahagian atas spot light menampakkan lagi keunikan MPV Ertiga baru dari Proton ini yang lain dari model asalnya Suzuki Ertiga.

  Gambar diatas menunjukkan leaked image sebelum pelancaran Proton Ertiga MPV di Showroom Proton. Rekaan luar yang hampir 90% sama dengan model Suzuki ER3. Proton sepatutnya meluahkan idea yang lebih unik seperti yang dilakukan Ajerul dan rakan2 auto fans di Malaysia yang lain. Tiada salah untuk rebadge apa kereta sekali pun, namun penampilan haruslah berbeza dari model asal bukan setakat penukaran logo sahaja yang sangat mengecewakan peminat Proton.

  GAMBAR PROTON ERTIGA – MODIFIED STANCE MPV ER3 LOWERED BODYKIT
  Apapun, semoga model Proton Ertiga 1.4 mpv ini mampu memberi sedikit lonjakan teknologi pada Proton untuk bersaing dalam segmen kompak MPV dengan model lain seperti Perodua Alza dan Nissan Grand Livina.

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  5 Responses

  1. anoy says:

   bkn x maw tuka pnampilan bro. ni agrement dgn suzuki. x bole tukar bentuk asal dan interior kereta.. blog lain kli buat kajian dlu ye

  2. kdi says:

   Bro ada baca ke agreement tu? meh email kat kdi. ape yg dimaksudkan cuma harap proton boleh la buat kereta rebadge yg lain sikit. jadi dari segi agreement tu camne pun boleh kawtim ape sblom agree nk rebadge. dulu lancer bleh convert jadi lain. xkan kali ni tak bleh kawtim dgn suzuki. payah ckp dgn org cepat butthurt ni. relax bro. aku pon peminat proton. bukan kau sorang. kau tak boleh terima pandangan orang, kau jangan baca pandangan orang.. simple

  3. Nazim says:

   Dah ada jual ke bodykit ertiga. Drezza punya bodykit pun cun juga.tapi dah masuk ke dkt market malaysia?lampu dia dgn swift sama tak?

  4. Nazim says:

   Dah ada jual ke bodykit ertiga. Drezza punya bodykit pun cun juga.tapi dah masuk ke dkt market malaysia?lampu dia dgn swift sama tak?

  5. Isa says:

   Kat mana nak cari body kit ertiga.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)