- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • ENGINE RPM NAIK DAN GEARBOX BUNYI MERAUNG MASA TURUN BUKIT – NORMAL ATAU PROBLEM?
 • GAMBAR PENUH KERETA PROTON PERSONA BARU REPLACEMENT IRIZ SEDAN 2016 2017

  image

  Gambar luaran penuh dari depan, belakang dan sisi Proton Persona Replacement baru yang berasaskan model Iriz sedan ini telah pun tersebar. Rekaan yang cantik di bahagian belakang ala-ala BMW namun ada nampak sedikit kekurangan dari segi design dan size Proportion.

  image

  Dari sisi, rekaan sport rim dan saiz tayar nampak seimbang bagi model ini. Mungkin pada gambar ini, Persona Baru 2016 ini menggunakan alloy wheel bersaiz 16 inch ke atas.. side profile hadapan masih nampak seperti Iriz dan kereta kompak yang cuba digabungkan dengan bahagian tengah dan belakang sedan.

  image

  Pada gambar ini pula kelihatan bahagian depan iriz sedan atau Persona Baru yang menampakkan rekaan tidak jauh beza dengan Iriz kecuali pada fog lamp housing di bumper Persona Baru ini. Varian Persona replacement ini mungkin menggunakan sport rim 14 inci yang nampak sangat kecil berbanding saiz body kereta Persona baru tersebut.

  Jika specification on paper yang ditawarkan oleh Proton Persona Baru ini lebih baik dari Perodua Bezza , maka Proton masih mampu menarik minat pembeli dengan harga yang competitive. Apa pendapat anda?

  Please follow and like us:

  kdi

  Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

  4 Responses

  1. Afif Rayyan says:

   Saingan hebat kepada perodua bezza nie..

  2. azlin says:

   cnggih blkag nmpak lampu cam VW polo bumper nmpak cam hyundai elantra. Lmpu dpn nmpak cm kia forte tp jgnlah sportrim bwah dri saiz 15″ xssuai ngn cc n body kreta.Lgi 1 klau boleh biar smuanya kali ni ada disc brek blkag wlaupun blainan spec tpi ikut cc n body jgn ikut Bline Mline Hline.Kslamatan yg pntg diutamakn.TQ

  3. azlin says:

   sportrim cam jnis vios sportivo/myvi 1.3.Klau boleh biar 205/55/R16

  4. Duan says:

   Macam kembong sangat je kereta nii…

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  error

  Please spread & share :)