- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • DIY CARA TUKAR BULB LAMPU KERETA REAR PLATE NUMBER LIGHT REPLACEMENT HOW TO CHANGE
  • EXTREME MODIFIED CUSTOM BODYKIT PICTURE!

    New Contribution By Are Peace

    EXTREME MODIFIED CUSTOM BODYKIT PICTURE!

    The picture of modified car is from Are peace. This is actually a Proton Gen2 Modified bodykit or can be said as extreme body modification. This type of modification is not allowed within Malaysia due to it will alter the exact dimension of the car. How to know if you can do a modification within JPJ requirement and limitation? It is simple. As long as you don’t extend your actual body dimension, not changing the head and tail lamp and put the actual car brand Logo, it will be ok to do custom modification on a car. But this type of car, surely cannot be on the road.

    EXTREME MODIFIED car

    EXTREME MODIFIED CUSTOM BODYKIT PICTURE!

    CUSTOM BODYKIT

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    34 Responses

    1. kekitaan says:

      Giler aah .. exttreemnyer… berani lak dia… hahaha.

    2. che where says:

      perghh…sanggup tu..ishk2..

    3. Ajid says:

      berat sangat tu bodykit sampai pancit tayar….wa…ka…ka…

    4. Baron says:

      Buruk!

    5. apa2 ajer says:

      lawak jugak kalau da complete hasilnyer.. memang kreatif rakyat kita

    6. apa2 ajer says:

      Baru perasan.. ngan tayar tak ngam tak masuk la.. kena cari tayar besar sikit

    7. subetaaisu says:

      Salam. Tak salah aku, owner workshop tu cakap keta ni still under construction utk masuk Extreme Modification Auto Show hujung tahun ni…. Body modified ni dibuat dari fiber glass. Designnyer adopted dari beberapa keta mcm Aston Martin DB9, Lamborghini and etc… Kedai ni ada buat and jual accessory keta dari fiber and PU (yang diorang buat sendiri)… Location kat Damansara Damai…

      Salam..

    8. kekitaan says:

      btw aku dah pernah tengok kat salah satu web , modified keter ni dah selesai sebenarnya.. lama dah… jadi ini gambar bila nih kdi? nanti aku cari modeified sebijik macam ni yg dah siap.

    9. James Bond Jr. says:

      Memang kreatif, kalah designer Proton..

    10. James Bond Jr. says:

      Design ni hanya sesuai atas dewan Auto Show je.. Atas jalan jagan harap.. ha ha ha…!

    11. kekitaan says:

      ni cuba tengok sini… aku check tadi jumpa kat proton club Thailand http://www.proton-club.net/forums/attachments/20090903_5ab6f5216a5db85a02e5eBVfLjmBTlmF.jpg

      aku rasa itu kereta yg sama… rasa je.. sbb nampak macam serupa. cekidot

    12. norman says:

      Cam photoshop jer kete tu.Anyway tak lawa sebab dah over design sangat

    13. rboyz says:

      tayar atau rim kene 25 ke atas perrrr

    14. kekitaan says:

      Weh tengok nih… kereta tempahan khas sultan brunei Roll Royce + Porcshe http://bbcatlover.blogspot.com/2009/10/sultan-brunei.html

      berapa juta agaknya.

    15. Aaln says:

      Bile Extreme Modification Auto Show nk wat?
      Kat mane?

    16. master says:

      bagi aku tuan kete ni kreatif……..jpj lah yg slalu mengekang kekretivitian org2 kt.biar jelah org nak berkarya….bkn habis duit bpk jpj pun…………silap2 penguatkuasa jpj pun ada guna kete modofied yg lebiih xtreme………….mmg susah bangsa nak maju……………

    17. apisZ says:

      350z wannabe??

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)