- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • DIY CARA TUKAR BULB LAMPU KERETA REAR PLATE NUMBER LIGHT REPLACEMENT HOW TO CHANGE
  • Ask Kdi : Gasket Head Baru Pasang Bocor

    Kdi reader : Masalah saya , ada buat top overhaul honda sm4 dan sy tak tahu kerete tersebut sudah tukar enjin Accord sv4 . Bila ukur gasket lama dgn sv4 tu lebih kurang sama cuma kurang satu lekuk pada tengah2 gasket tu. Dan sy pasang jugak lah sbb tengok mcm tak ada masalah . Tapi bila sy sudah siap semuanye, sy masuk kan air, air keluar laju dari gasket tengah bawah ekzos . Gasket tersebut tak sama ke ?

    image

    Kdi:
    Bro, kalau model enjin dah lain, sure lah parts pun dah lain. Walaupun nampak sama. Kebanyakan gasket kereta semua nampak lebih kurang sama. Kalau salah part number, memang tak ngam.

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)