- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • Apa Nak Buat Bila Alarm Honda Jazz Memekak

    Salam 1 kdi. Nak tanya semua. 3 weeks ago kereta Honda Jazz office mate aku buat hal. Picit alarm, kereta respon tapi autolock tak berfungsi. Then buka guna manually. Bila nak hidup enjin, alarm dah start memekak. Bunyi kuat dan rasanya bateri kuat. Pastu bukak bonet depan, cabut kepala bateri dan cuba setelkan bunyi sama seperti kereta proton dan perodua iaitu tutup pintu dan tekan sensor kat penutup bonet seterusnya pasang balik kepela bateri. Namun ia terus memekak dan memekak. Dah buat mcm2.

    Macam mana nak hilangkan bunyi alarm dan start enjin. Dah puas dah tekan butang disarm kat dashboard dan remote control. Perkara ni menghantui aku hinggakan aku tak berani dah nak tolong kereta2 selain dari proton dan perodua.

    By: Oleoresin

    Please follow and like us:

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)