- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • Wheel Size Vs Tyre Size: Which Tyre Size Best Or Suitable For Your Sport Rim Width? – Saiz Tayar Dan Rim Sesuai
  • 2009 FACELIFT OF THE NEW MITSUBISHI LANCER > MITSUBISHI LANCER 2.0 GT – RM120,598 > AMAZING CAR!

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-rm120598-amazing-car

    Last July, Mitsubishi Motors Malaysia has launched the new facelift for the Mitsubishi Lancer in Malaysia which is the Mitsubishi Lancer 2.0 GT.Nothing much different with the previous one but you can notice that the front bumper has been re-profiled.It has bolder look radiator grille with a chrome outline.It really looks like the Evolution.The new facelift of lancer priced at RM120,598 (without insurance) and it already in the Mitsubishi showrooms – for East Malaysia from August 21.

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-7

    3 colours are available for the latest version.There are Mica Black, Metallic red and also White.White is quite popular these days.And many our readers and editors also like the white colours.For the interior, nothing changed.It is still maintain its sporty ambience and the sports seats in front have Nappa leather upholstery.Standard equipment includes automatic climate control, 6-speaker audio system with CD/mp3 capability (with controls also on the steering wheel) and a multi-information display.The new facelift of the Lancer also has high safety standards.It has strong bodyshell and ABS with EBD and Brake Assist are standard for the 4-disc system.

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-6

    The new Mitsubishi Lancer still use the same engine as before which is the 2.0-litre MIVEC all-aluminium 4-cylinder engine which produces 155 ps and 199 Nm. Power to the front wheels goes through a CVT with INVECS-III intelligent shift programming. F1-style paddles which made from magnesium is equipped for this car behind each side of the steering wheel; in the sports mode, there are 6 pre-programmed ‘steps’.It is really interesting!

    2009 FACELIFT OF THE NEW MITSUBISHI LANCER > MITSUBISHI LANCER 2.0 GT – RM120,598 > AMAZING CAR!

    MORE MITSUBISHI LANCER 2.0 GT PICTURES BELOW

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-3

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-2

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-5

    2009-facelift-of-the-new-mitsubishi-lancer-mitsubishi-lancer-20-gt-4

    Please follow and like us:

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    34 Responses

    1. apa2 ajer says:

      tapi Proton Waja versi lancer dah nak lancar tahun depan kdi cakap. so baik tunggu waja je.. bentuk pun dah sama, spesifikasi pun hampir sama tapi waja beru tak silap bawah rm 85, 000. 00

    2. al-asil says:

      aku baca kat motor trader forum mitsubishi punya after sales servis teruk sangat, tak padan dengan gahnya brand mitsu tuh

    3. black evia says:

      peh!!! lawo arr..emm.. minah yg kt tpi keta tue.. ank sapa la tu ye..
      hehehe..

    4. iz says:

      Black..hehe..org uma ko lg lawa tau..=) Yg kat gambar kete tu biase je…bile la nk jumpe ko lg black?? hehe

    5. Joko says:

      Black,
      Nak nakal2 yer… inai kat jari belum habis kaler lagi.. meh sini aku sekeh2 pala tu..

    6. mel says:

      tula
      ko tu da la baru kawen
      utk aku okla minah2 tuh haha

    7. kdi says:

      oit.. geng2 family,

      ni dah menyimpang nih. sini citer pasal new lancer okeh… =)

      ok to whom already bought this “thing” from mitsubishi, kindly share here. Or anyone got any opinion about the lancer machine.

    8. Joko says:

      Black,
      Ha kan dah Kena sound ngan KDI dah… okey lah berbalik kepada cerita kereta ni utk pengetahuan ko, kalau ko beli Mitshubishi Lancer 2.0 ni, ada free gift dia akan bagi….. tuh yg 2 org amoi kat atas tu.. hua hua hua

    9. Lily says:

      Kalo wrna merah lg mengancam kot..

    10. eriz says:

      kalo yg kaler merah tu bleh saing2 ngan evo x, tukar je bodykit dah bleh jd evo…tp yg kaler putih ni nampak bersih sket…ala2 suci gitu,kehkehkeh…

    11. sukoi says:

      i have bad news and good news for the car…the good news is …i just booked…and the bad news is, will arrived just after Hari Raya….huarghh!!!

    12. Norman says:

      Sukoi i have bad news for you too,Next year Lancer will get new facelift cause Proton waja will be based on this looks…

    13. ezy says:

      perggghhh da booked? boleh la nak tumpang jalan jalan…. polis pun da pakai kereta ni, jadi helang lebuh raya… tak dapat la nak lari stakat cam aku yang pakai BLM…hahahahhaa

    14. Lily says:

      ezy..
      kalo rjin msuk cni
      http://kereta.info/chit-chat-family-kdi-jom-borak/
      majoriti pemilik BLM
      Tp tgk hrga lancer ni blh dpt 3 bj BLm kn?pd yg mampu,beli la..

    15. sukoi says:

      norman….the design maybe same but the spirit is different ma…any url bout the new one…just post here…we share together-gether.

    16. apa2 ajer says:

      hehe. and the bads news again for sukhoi.. waja yang rupa cam lancer ni harganya sekitar rm 80, 000 atau lebih murah.. so dah boleh jimat byk RM tu..

    17. sukoi says:

      apa2ajer…i knew already…….erm..

    18. black evia says:

      iz..
      xper nti ada msa lg kita jmpa arr.. ko cal je aku k ;-)

      joko..
      huh..alamak otai dh marah kt aku..
      ok2..jgn luku kpla aku ekk;-)

      meL..
      tu arr..aku ckp lawo tuk aku knal2 kn kt ko..
      hehehe..;-)aku xleh.. dh ada yg puuunyeee…
      kang wak joko luku kpla aku kang..

    19. black evia says:

      mmg cntik arr..
      huh..klu la aku bnyak duit…
      mau 10 aku bli;-)

      tang enjin dlman dia nmpak pdat,seat dlm pn cntik kemasan dia..
      tuk warna plak, aku suka klu warna merah maroon metalik.
      dpn grill ltk strike wrna itam. bru nmpak pehhh!!

    20. Es&Emy says:

      Sukoi..tak kesahla waja next year sama..

      waja cc 1.6 aje maaa… muke cam lancer, tp cc 1.6.. lebih2 pun 1.8.. sbb tak boleh compete dgn lancer.

      dahla mcm tu, interior pun, biasa2 saja la..

      jgn harap menggunung la utk interior, nak mengerek dgn rupe luaran yg kacak ajela biile beli waja lancer..

      aku, aku expect, mat2 kereta kat sini, dah beli waja lancer, tukar bodykit sana sini, jadi evo..huhu..lantakla dlm mcm proton, asal luar meletuoopp!

      kahkahkah.. aku maseh pilih lancer..

    21. babyboy says:

      klu dpt keta tak yah nak modi2 semua dah complete pakej..
      nak cari duit.. nak cari duit..

    22. apa2 ajer says:

      Es&Emy

      Waja lancer ni aku dgr berbeza ngan program Mitsu bangunkan Wira dahulu

      Waja lancer ni x silap aku enjin 2.0.. bahkan ada yg ckp ngan kuasa turbo lg.. kalau betul lancer pun kalah
      berkenaan part, bukan part Proton bangunkan, tetapi part made in kilang Mistu sendiri.. sebahagian part aku dgr dah sampai di Proton Shah Alam..

      memang la x sama 100% tp sikit jer beza bhgn grill dan sikit2 tp masih rupa Mitsu Lancer lg dlm 90% – 95%
      harga jauh beza beb.. anggaran harga Waja Lancer RM paling mahal pun below RM 85, 000. 00 .. so dah dpt jimat RM 40, 000 walau pun still mahal lagi sbb harga sebelum tax gila2 murah beb.. below RM 45, 000. 00.. tp ok la kalau jual RM 85, 000. 00 daripada terpkasa beli RM 120 598. 00

    23. mattno says:

      ish2 apa2 ajer boleh tolong kasi bukti yg kukuh tentang dakwaan anda tentang waja lancer seperti awak quote 2. kalu x de dont speculate yg bukan 2 takut yg korang aspect x nyata.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)