- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • MODIFIED HONDA CITY RS 1.0 TURBO 2020
  • 2007 FLASHBACK > PROTON PERSONA ENVY – IDEA TO MODIFY YOUR PERSONA > NICE & UNIQUE PROTON CONCEPT CAR – PERSONA ENVY.

    2007-flashback-proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy

    Proton Persona Envy – Unique sense of Malaysian car.

    Proton Persona is one of the successful car made by Proton.It is not because of it’s performance but because of it’s design.In this post, we talk about Proton Persona Envy which is the gorgeous and sporty looking car.

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy

    Today, we want to post about the Proton Persona Envy which was showed to public on 2007.And we sure that Proton car lovers will be very excited at that time.The Persona Envy just a concept to show how you can turn your Persona into nice and unique Proton car. However, this could be the only one Persona Envy that Proton ever built, but the idea is just to show how big the potential is.

    This car is now placed at the Proton COE (Center of Excellence) and for those who want to see it, you are welcome there.The specs for this car may be more or less the same as the standard version where it’s powered by the 1.6 liter normally aspirated Campro engine.The Persona Envy is equipped with body kit and sport rims. Also the changed in rear lamp, chromed and with LED. Dual color, orange and black leather seats.

    Below are the photos of the Proton Persona Envy.

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-4

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-3

    2007 FLASHBACK > PROTON PERSONA ENVY – IDEA TO MODIFY YOUR PERSONA > NICE & UNIQUE PROTON CONCEPT CAR – PERSONA ENVY.

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-5

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-7

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-6

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-9

    proton-persona-envy-idea-to-modify-your-persona-nice-unique-proton-concept-car-persona-envy-2

    Please follow and like us:

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    19 Responses

    1. Norman says:

      Mcm ni kalau label SE baru banyak org beli..

    2. iz says:

      Betul tu Norman..memang ramai yang akan beli kalau design SE mcm nh..=)

    3. kekitaan says:

      hehehe.. ok la tu. btw dalam Proton annual report 2009 yg baru2 nih dilaporkan ..

      “Plans for the persona NGV and Persona cosmetic change productions are already on drawing board and mass productions are expected to begin by the end of 2009 ”

      Check ms 85.

      agak2 apa rupa facelift persona akhir tahun ni ye? kalo macam envy… ekekeke… macam tak caya lak

    4. iz says:

      kekitaan..
      aku sebenarnye memang minat giler kat design persona nh…so, memang xsabo la nak tunggu facelift persona..hehe

    5. iz says:

      kekitaan..aku da bce annual report 2009 proton td..hope cosmetic change yang diorg ckp tu memng betul2 cantik la =)

    6. eriz says:

      iz,

      Aku kadang2 slalu tertanya-tanya,proton byk buat concept car untuk dipertontonkan pd umum termasuklah model limited edition mcm satria R3, waja R3 MME, RED saga, persona Envy, proton suv MSX,dan sebagainya…kenapa la agaknya model2 yang mcm tu susah proton nk kluarkan untuk pasaran…aku dr dulu mmg mengidam sgt nk pakai model proton mcm persona envy ni…sbb model proton concept semuanya hebat2 belaka…teringin nk pkai proton yg original dasign made by proton…tak yah susah2 nk convert2…model2 proton yg mcm ni mmg diinginkan oleh semua peminat proton…design semuanya tangkap lelehh…ape boleh aku buat cume dpt tgk je kt showroom proton…harap2 lah akan dtg aku dpt pkai proton model kegemaran aku…sbb aku dibesarkan bersama proton yg seusia dgn aku…aku mmg peminat setia proton…

    7. iz says:

      eriz,
      Betul tu…memang proton byk buat concept car, banyak plak tu yang cantik2..but the thing with Proton is, they seldom market what they can sell…betul tu..kalau Proton keluarkan design original kete2 konsep Proton..mesti ramai yang nak beli..sebab tak payah susah2 nak convert..eriz..aku pun peminat Proton..walaupun skrg nh byk choice kereta-kereta luar kat Malaysia nh…walaupun kekadang dengar ade byk problem..tapi semangat sayang kat Malaysia ngan produk Malaysia seperti Proton tetap kuat..=). We hope that Proton will improve step by step so that they can compete with the well known brand in the automotive industry.

    8. James Bond Jr. says:

      Aku berharap Proton dapat keluarkan model-model baru yang bukan setakat rekabentuk facelift macam sedan atau salon sahaja tetapi ada rekabentuk sharp edge. Baru-baru ni aku terperanjat dengan model Honda City yang baru kerana rekabentuknya sikit-sikit menyamai Wira Aeroback tanpa spoiler cuma dibuat sedikit pembaharuan meniru rentak design Lamborghini dan Mitsubishi iaitu ‘Sharp Edge Concept’…Teruskan usaha murnimu Proton!

    9. Eder says:

      nice car……
      mmg cun pesona ni……

    10. Norman says:

      Jangan teperanjat kalau rupa Persona baru ala2 Euro design sebab Quality director Proton pun org Jerman..

    11. apa2 ajer says:

      kekitaan
      you shareholder proton ker.. brp lot saham? hehe.. siap baca annual report ag

    12. g-mie says:

      annual report tu, saya dapat tahu dah ramai juga orang yang baca.. dan saya pun dah baca bahagian “Persona cosmetic change blaa blaa…” tu.. datz why saya ada buat entry kat blog saya psal design model nie.. tapi saya tak pasti laa samada betul atau tak berkenaan model Persona facelift nie.. anda boleh laa singgah kat blog saya untuk entry berkenaan Persona Facelift kat http://auto-akasia.blogspot.com/2009/08/persona-facelift.html

    13. black evia says:

      emm.. aku tgok lawo gak cam nie..
      tp jgn plak dh kuar sok jd lain..
      jd buruk plak.. xlawo..;-)

    14. ezy says:

      nak make up kereta BLM aku camgini cun jugak kan? thumbs up!

    15. Lily says:

      ezy..
      blh je..jnji ade RM

    16. iz says:

      Betul tu ezy..hehe..memang cun & mantap! Ko try buat..pastu share ngan kitorg..hehe

    17. g-mie says:

      yurp.. kalo saga BLM wat cmni pun cantik jgak..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)