- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • Wheel Size Vs Tyre Size: Which Tyre Size Best Or Suitable For Your Sport Rim Width? – Saiz Tayar Dan Rim Sesuai
  • 1MALAYSIA F1 TEAM DONT NEED TO REGISTER SPORTS COMMISSIONER OFFICE

    Malaysia is forming the 1Malaysia F1 Team (1MF1T) but the team does’nt need to register with the Sports Commissioner’s Office (SCO).Read the full news from Bernama below.

    1MALAYSIA F1 TEAM DONT NEED TO REGISTER SPORTS COMMISSIONER OFFICE

    1malaysia-f1

    KUALA LUMPUR, Oct 1 (Bernama) — The 1Malaysia F1 Team (1MF1T), slated to join the Formula One (F1) race next year, need not register with the Sports Commissioner’s Office (SCO).

    Sports Commissioner Datuk Nik Mahmud Nik Yusof said this was because 1MF1T was an F1 racing team and not a sports body or organiser of motoring sports in the country.

    “As such, it need not register with SCO. However, I am not sure of its status. We will study the status of 1Malaysia F1 Team and decide whether to classify it as a team or an F1 sports body,” he told Bernama here Thursday.

    Nik Mahmud said that if 1Malaysia F1 Team Sdn Bhd, the company behind 1MF1T was sports body responsible for organising F1 motoring programmes, then it should register with SCO.

    “However, if it is classified as a team, then it must be supported by the Motoring Association of Malaysia (MAM) so that it gets a racing licence at Sepang International Circuit (SIC),” he said.

    When contacted, MAM said the racing licence in Malaysia had been issued by the Automobile Association of Malaysia (AAM) which had been given the right by FIA, motorsports world governing body.

    Its chief executive Mia Sharizman Ismail said 1Malaysia F1 Team Sdn Bhd was established as a company for racing and only had to register with the Companies Commission of Malaysia (CCM).

    She said MAM only helped in development programmes in terms of manpower or organising races at low level.

    “The F1 team is not only about its hundreds of staff but is also involved in organising local races, developing drivers and technical aspects of the motoring industry.”

    Mia Sharizman said MAM’s role was to find and polish drivers with the potential of making it as F1 drivers via go-kart and single seater races.

    Please follow and like us:

    mel

    Malaysia car magazine

    5 Responses

    1. tres says:

      rentikanlah datuk nik, jgn memalukan mesia lagi…team f1 ni bukannya wakil sport mesia, just rich man toys using taxpayer money…tu jer…

    2. Norman says:

      Bro Tres yang lu ni panas sangat pasal Proton ngan team 1 MY F1 ni kenapa hah?Diorang pinjam lu duit tak bayar ke?Lu ni Malaysian ke aper?Sokonglah sikit,Mcmana bangsa dan negara nak maju?

    3. Joko says:

      Norman,
      Tak baik cakap camtu, tres pun ada alasan nyer juga kata camtu. Untuk popularkan Negara memang kita boleh melabur dalam sektor2 pemotoran camtu, tapi apakah pulangannya menguntungkan. even Litar Sepang pun terus mencatat kerugian sehingga kini. Itu sebab tak pernah istihar pun penyata untung rugi dalam media. Walau pun duit itu tidak datang terus dari poket kita, tapi duit kerajaan duit rakyat juga.
      Dalam situasi ekonomi yg tidak menentu, seharusnya kita kena berhati2 dalam membuat pelaburan. Lebih2 lagi jumlah hutang negara sudah mencecah 75bilion.

      Cuba kaji kenapa Honda dan Toyota sudah tarik diri dari menyertai pasukan F1 ?

    4. Norman says:

      Tapi kena pandang positif sikit lah joko,Singapore pun mula2 rugi tapi lepas dua musim jer dah dpt untung,Strategi nak kena bagus bukan setakat mengharap nama Lotus jer org mesti respek.Contoh sebelum mula race adekan Proton race.Taruklah tip top modified Proton pasti ramai pelancong yang tak kenal Proton mesti terpegun hah dari situ lah datang market..Cam hari tu SG GP jemput artis intl yang popular tiket sales bertambah..Kalau tak setuju tu oklah hak masing2 tapi sampai dah bidas kerajaan ape hal?Tak malu ke dengan org asing?Agak2 sikit skrg ni pun dah ade org berani murka ngan Sultan bro..Gua percaya suatu hari nanti Malaysia mesti lagi maju.

    5. tres says:

      norman,
      kalo singapore anjur f1 dah 2 musim dpt untung, dimana kah silapnyer sepang f1…sila jawab, samaada penganjuran ni dilakukan secara ikhlas atau berlaku sesuatu yg tak diketahui…aku tak kisah kalo tony f, nasa & bro nak labur duit sendiri…jgn libatkan langsung duit gomen @glc, buat mcm force india team, dibiayai sepenuhnye oleh jutawan india tapi mengharumkan nama india melalui penggunaan nama india pd team..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)