• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

PERODUA MYVI EXTREME CUSTOM BODYKIT MODIFICATION PICTURES

What a very weird car there! This is the Perodua Myvi with very strange alien or some type of weird animal design. Uh! What do you think? is it beautiful or ugly car? Or maybe you want to appreciate this kinda exterior bodykit modification.

So here we are going to share some PERODUA MYVI EXTREME CUSTOM BODYKIT MODIFICATION PICTURES during extreme autoshow event. Check it out!

I like this myvi sport rim design. The colour of this myvi is the mixed type paint job.

As you can see, this car owner is under b1bodykitclub. I dont think there is other people using the spoiler like this in this world.

 

This modification on perodua myvi is better with the suzuki swift look alike bodykit. With diffuser and front bumper spoiler.

At the back, it has a simple but stylish touch up on its rear bumper with two exhaust, rear door/ bonnetĀ for toyota passo and a simple small GT wing.

Looking at the plate number, this is actually a new car bought in 2008! Oh! i wouldn’t do this to my new car. Fully painted with airbrush design.

Another better look for perodua myvi bodykit with myvi eyelips and custom engine hood plus air intake scoops. Very nice modification on perodua myvi.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

35 Responses

  1. shasha says:

    bleh x u all bgi pndpat.i cmfuse xtau nak plih samada nak beli myvi hitam or putih sesuai dgan personaliti i.kalu pteh i xsuka sgt..kalau mana ptih kekuningan.i suka ptih bersih..

  2. kdi says:

    Hitam or putih? Putih ar nampak smart. hitam kaler die design buat kereta tu xnampak sangat design sbenar. Melainkan kalo rajin buat mod agi bagi lawa. Tapi kalo putih lak kena jaga la jgn nmpak kotor sngat.

  3. mAz says:

    wow..smart….
    but yg ats sekali tu mcm nak gi berperang….
    huh…

  4. Comment says:

    Warna hitam + putih ni payah jaga. Hitam mmg mudah nampak calar. Kenalah selalu polish utk elakkan calar2 halus. Tp kalau diberi pilihan saya pilih putih, tak panas sgt cam kereta hitam kalau berjemur.

  5. Lily says:

    Putih cun,tp kne rjin jg..
    Myv ada 2 jns putih,kekuningan n putih bersih.Baik ambk yg bersih,kuning 2 nmpk mcm kreta lm..Mbr ly ade sorg angkat putih bersih ni,mula salesman nk bg yg kekuningan ckp xd stok yg putih bersih tp die xnk n snggup tnggu.

  6. gugusanmelur says:

    beginila bila katak yg da sedia huduh makin dihuduhkan….

  7. abie says:

    gugusantelur kau tak ada duit duk diam2

  8. gugusanmelur says:

    dahla huduh,lembab pulak tu…menyemak atas jalan je

  9. Comment says:

    gugusanmelur…nko pakai keta pe ni?

  10. azameel says:

    gugusanmelur,
    cukupla comment ngarut2 tuh,
    kalo ko comment bukan2 lg aku delete je

  11. apai says:

    mamat gugusanmelur ni musti banyak duit tu dier asyik bg komen negatif je. kalau ko hensem meh post gambar moto ko kat sini musti banyak “peminat” nak komen

  12. kien says:

    Betul jugak tu. Sebelum ni tak perasan. Sekarang baru perasan kereta ni memang macam katak. Ha.Ha.Ha

  13. Baron says:

    kete aper nih?hodoh bangat… kekeke

  14. CastroL says:

    Mmg myv ni aku tgk mcm katak!Hahaha…

  15. Joko says:

    Aku tengok okey ajer, tak ader lah hodoh, creatif and inovatif aper… korang ni yang tak ada jiwa seni memang tak pandai menilai.

    Yang pertama tu macam Batman forever punya (opss..) Tang tanduk tu.. over sangatlah pulok, yang plet J dua2 tu kira biasa2 ajer lah, tapi color WRQ tu, hebat dan garang. Apa2 pun design yg ganas2 ni sesuai untuk pemilik yg bujanglah, kalau dah kawin anak 2,3 ni, nanti orang kata tak sedor diri lah pulak.

  16. huhu says:

    membazir duit je………

  17. Lily says:

    Joko..
    Aku rasa ko sesuai jd pengkritik,ops!pemuji dlm rncangan realiti kreta kalo ade nti.Huhu…
    Srabut gak aku tgk yg dah mod ni..myv mod biasa2 pun dah cun,xpun bli myv se.Sng dah trus mod

    Peace…:-)

  18. caeRIVIERA says:

    sowi,i’m new here…sapa2 tau x harga utk bonet passo?

  19. lastzkistz says:

    bonet passo bleh dpt around rm800 kt bndar sunway..
    cr kt kdai potong lai nk brg baru…
    lau nak lampu blakang passo ori pon ada gak…
    yg penting ongkosnya aja….

  20. Perodua Ads says:

    wow, it so cool man.. can not imagine that myvi can be customized so extreme like these..

  21. aliffhadi says:

    haha…

    baguslah myvi ni dimodifiedkan.

    Ikhlas, disini, saya ingin katakan, myvi ini kereta yang comel.

    Malaysia best seller selama 3 tahun berturut-turut.

    Bagi pengguna myvi, try bodykit airmaster. Cun. Ala-ala lancer gtu hidungnya nanti.

    Myvi, paling teruk , bahagian suspension. Suspension kereta original, sgt teruk. Contohnya, vibration sangat jelas apabila melanggar bendul dan bonggol jalan yang tidak sekata.

    saya menggunakan suspension yang buat kereta saya selesa seperti BMW. Selain ditambah modifikasi penyenyap kokpit.
    Langsung tak dgr bunyi enjin dan tayar. Kos, rm15k. Worth it.

  22. din says:

    myvi merah berapa harga bumper dia? di mana nak daptkannya

  23. Angah 7775 says:

    akom,aku tgh cri bamper myvi se yg bru ni…sesape ade bg th ye dn bgi th harge nye skali ye..ok TQ..

  24. helmi says:

    ya salam,
    aku tgh cari sportrim myvi se + tayar standard baru.. ada sesapa nak lego bgtau arge brapa..

  25. teamyus says:

    mcm katak terbang plak… ada ke katak terbang?cicak terbang adalah… nak tergelak sampai terkencit aku tgk MYVY…. keta mcm katak puru bla kena pijak… kepada user myvy, ada ke yang blah lawan Caldina aku?

  26. black evia says:

    hahaha.. mcm2 lah korng nie.. hahaha!!

  27. Eder says:

    kete first2 buruk pun de…….
    dh mcm pe je….

  28. H22A says:

    alah… katak tetap katak…. xfaham aku cane diorang ley produce keta katak ni… hak3

  29. huzz_peace says:

    Ciuz nie kete kebal pertama keluaran perodua..hahahaKete dibawah tempurung

  30. Napster says:

    mantapz… mmg extreme… hehe…

  31. Napster says:

    Shasha… kalau itam blh main VIP… hehehe…

  32. Napster says:

    bro pro_proton…

    aku pun tak pakai myvi…
    tp mmg aku tngk cantik bodykit kat pic atas tu…

    tak baik kutuk2 bro…
    aku sendiri pun pakai proton ada jg masalah sikit…

    kalau tak puas hati buat kereta sendiri…

  33. apa2 ajer says:

    PRO_PROTON… ANTI PRODUA

    ish2.. jgn malukan orang2 Proton. x baik tau kutuk2 walaupun ia bukan kereta Malaysia tapi dikeluarkan oleh sykt malaysia. org2 Malaysia ramai yg kerja situ.
    kalau cakap tak laku nampak sgt awk ni ketinggalan zaman, Untuk fakta, MYVI lah antara model paling laris di Malaysia. Kemunculan MYVI lah menenggelamkan Proton sebagai pengeluar kenderaan no1.. BG AKU CUN JER ATAS TU

  34. Norman says:

    Jangan marah kalau saya katakan yang kat atas bertanduk tu buruk sangat.Memang buruk giler,Yang pakai Passo bodykit tu smart.Kalau buat sesuatu terlampau sangat dah dikira extreme atau senang kata mengarut

  35. Norman says:

    Huh?Kalau comfort angkat Waja CPS,Kalau nak top speed angkat Gen2 CPS.Bagi gua enjin CPS masih kureng lah pick up dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>