- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • MAZDA PREMACY OWNERS CLUB IN MALAYSIA

     New Contribution By Hamsan

    Message : Pada owner Mazda Premacy, amacam kalau kita tubuhkan kelab mazda premacy. Dapat gak bertukar pandangan & pengetahuan. TQ

    KDI : Mazda premacy (1st generation) is one of the MPV available in Malaysia. But until now, there are no Mazda premacy official car club in Malaysia. Now the Mazda Premacy has been replaced with Mazda5. Bro Hamsan point a good suggestion for all the Mazda Premacy Owners in malaysia to build up a Mazda premacy Club for owners in malaysia.

    MAZDA PREMACY OWNERS CLUB IN MALAYSIA

    So for those Mazda premacy owners who have read this, please response to the good suggestion by Bro Hamsan. maybe all owners can discuss here for any issue regarding mazda premacy

    Below are simple specification of Mazda premacy in Malaysia just for short note for those who didn’t know about info of Mazda Premacy.

    Vehicle Type : MPV
    Engine Type  : 4-cylinder inline DOHC 16V
    Capacity : 1991cc
    Max Power  : 130 bhp @ 6000 rpm
    Max Torque  : 168 NM @ 4500 rpm
    Transmission : 4-speed auto

    The Mazda Premacy is a compact MPV built by the Japanese manufacturer Mazda since 1999. The first generation Premacy was built in Japan and exported to Europe and Asia. A re-badged version was sold by Ford in a few Asian markets (including Japan) as the Ford Ixion or Ford MAV.

    The second generation is sold outside Japan as the Mazda5. Ford Lio Ho in Taiwan, which assembles Mazda5 for the local market, adapted a re-badged version as the Ford i-MAX in 2007.

    The first generation Premacy was a 2 or 3-row, 5 or 7-passenger vehicle, while the second generation adds a third row of seats for up to 6 passengers in American form, and 7 passengers outside the United States. Both generations feature near-flat floors, folding or removable 2nd row, and fold-flat rear seats.

    MAZDA PREMACY OWNERS CLUB IN MALAYSIA

    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    19 Responses

    1. jazrin says:

      Apa kesan-kesan suspension mazda premacy klu rosak..

    2. Che Aziz says:

      rubber bush mungkin boleh pecah ( bahagian bawah)

    3. Bambang says:

      Salam dan selamat hari raya. Saya bercadang nak tukar kereta MPV/SUV sebab family ramai, biasanya kalau nak balik kampung wife di kelantan kena bawak 2 kereta, sekadar ingin bertanya kepada admin atau sesiapa disini yang berpengalaman sudah menggunnakan MPV ini, boleh kongsi sedikit tentang masalah alat ganti atau harga nak repair kereta tu, maklum takut lari budget bila dah guna, tak mampu nak baiki, masalah kewangan. Sebelum ini saya dah pakai rexton 2nd hand tapi tak sampai 5 bulan dah jual balik. banyak masalah pomen pun galeng kepala… terima kasih kepada yang sudi berkongsi pendapat..

    4. Zuhdi says:

      Bro Hamsan….

      Saya ada sebiji Premacy…problem skarang gearbox…mintak tolong source kat mane gearbox premacy yang harga cun

    5. Mazlan Terengganu says:

      Cara cari driveshaft

    6. Mazlan Terengganu says:

      Saya ada sebiji kereta mazda premacy 2.0 ….kalau perlu dijadikan spare part untuk kekawan semua….yg perlu apa brg yg kawan perlu dari kereta mazda…..

    7. azmi says:

      Sy nk gearbox premacy 0192255609

    8. Azman says:

      mcmana gear box ada sumber tak

    9. atan.hussain says:

      Kekawan …..nak cari acsesori tmpt kete permacy di mane tmpt nye…thnks

    10. Zambri says:

      Premacy saya bila tukar gear ke D, dia keluar indicator hold dan blinking.
      Bila try tekan minyak, dia jadi berat and no power mcm tersangkut pada gear yang sama je.
      Any suggestion or sapa sapa tau problem dia ?
      Pls assist

    11. nazrin says:

      @zambri..htr saja ke bengkel.. Pemeriksaan berkomputer akan kesan masalah yg dihadapi..

    12. Basri says:

      Dekat mana nak beli half cut injin mazda premacy dan berapa harga.

    13. Basri says:

      Mana boleh beli injin mazda premacy dan berapa harga.
      HP 0198524958

    14. Efendi says:

      Dekat JB dah survey? saya ada member boleh carikan. Saya pernah tanya ada half cut.

    15. Fadli says:

      Dah ada ke group keta ni. Senang dpt spare part tak mpv ni.

    16. MShah says:

      Mcm susah je sparepart keta ni..xsembang harga barang lg. Feedback member pun mcm kureng jer..

    17. Hamzah Kimcars says:

      Saya cari oxygen sensor for mazda premacy… boleh kawan2 share harga yg murah??

    18. Sobir says:

      Apa punca yg mnyebabkn warning hold mnyala & tkdak power utk brgerak

    19. SHAMSUL AIMAN says:

      Ada jual Compressor tak?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)