Hyundai Malaysia launch new 11-seater MPV Hyundai Starex

hyundai starex rm

The sole distributor of Hyundai vehicles in Malaysia, Hyundai-Sime Darby Motors Sdn Bhd expects to sell 600 units of its new 11-seater Hyundai Starex every year, said the company’s chief operating officer Dennis Ho Friday.

He said to achieve the target the company will sell at least 50 units per month, adding that the latest MPV was also expected to help them expand their market share.

“We received good response from customers and we are confident the car which is stylish and versatile will be well-accepted,” he told reporters after the launch of the car here.

hyundai features starex.thumbnail

The Hyundai Starex will also meet the changing demands from customers especially from the business, group and family segments looking for larger vehicles, Ho said.

Equipped with Hyundai’s latest engine technology, the vehicle features aerodynamic casing, a roomier interior, better handling, and additional safety features.

The Hyundai Starex is a CBU (completely built-up), imported from Korea and available in three colours namely silver, white and gold.

The on-the-road price with insurance for the car is RM138,888.00.

Ho said the Hyundai Starex could be configured to a seven-seater plus additional accessories with a price tag of RM172,888.000.

– BERNAMA

hyundai starex malaysia

Overview
Hyundai brings in a powerful and dependable workhorse to compete in the panel van market. With creature comforts and a huge loading space, this is one van to watch in the coming years.
 
   Exterior
The Starex has been designed MPV style to look elegant, but its workhorse pedigree is unquestionable. Dual sliding side doors, twin swing rear doors & enlarged wheels and tires (215/70R16) make one’s manual routine job an easier one. A turning radius of 5.61m makes Starex a breeze to navigate.
 
   Interior
One will find improved mounting of the transmission gear shift lever to the center fascia to avoid distraction of movement between the driver seat and front passenger seat. The Starex comes standard with a 5-speed Auto Transmission. You will also see an overhead storage console, an added feature. The new Hyundai H-1 also has an electro-chromic rear view mirror and new roof-mounted air vents for further cooling the cabin. A loading area of 2,375 x 1,620 x 1,350mm makes for loading more equipment and a probably conversion into a passenger van. 
 
   Under the hood
Hyundai Starex is powered by a turbocharged, 2.5 CRDi, Euro-IV compliant engine which yields 170ps and 40kg.m of torque. The advanced common rail diesel engine also has a top speed of 180km/h. 
 hyundai starex
   Safety
Starex comes with 16-inch front disc brakes. These yield better braking power than the previous H-1 discs. A MacPherson strut front suspension is added to further experience better handling conditions. It comes with a single airbag in the driver’s seat. ABS is standard. 
 

starex hyundai

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

23 Responses

  1. zamani says:

    bapak besar van nih.. x nampak macam MPV pon. Macam van pasar mlm adelah. wakaka

  2. denny hamzah says:

    saya beli unit H-! di indonesia dan saya menambah lcd monitor untuk anank saya di seatdepan dan row kedua…well membuat mobil ini menjadi mobil keluarga. akselerasi/powernya cukup bagus saya puas membelinya..dan urung membeli elgrand, harganya pun sangat murah dibanding vas sejenis..saya puas

  3. rams609 says:

    Terima Kasih Bapak Denny Hamzah atas komentar Anda. Saya juga sedang mencari minibus setipe Vito Grand cuman kurang tertarik ama harga en stylingnya. Starex ato H1 ini saya kira lebih cakep en cocok untuk kami sekeluarga di Malaysia. Tapi di sini katanya cuman ada gold, silver en putih. Kalo di Indonesia ada hitam ga ya?

  4. jeme says:

    besar yg melampau…
    kalah toyota alphard..
    malang nyer engine diesel….
    eh skrg pakai ngv r… minyak dah naek rage…..
    kena improve k….

  5. muhammad sulhi says:

    MPV mcmni la yg dicari2…tp btl gak kate jeme,gune diesel…kalo petrol mst lg OK…yg bestnye,ni kot satu2nya MPV mewah yang ble naik smp 11 org..Alphard,estima,odessey,stavic,wish,stream,mazda mpv dll sume seater die 7/8 org…so,starex ni pilihan tbaik wat family besar…maintenance OK x?

  6. YOUSEF says:

    Dear sir,

    we are very interested to buy Starex 2009 from you . can you send to us your offer .

  7. syukran says:

    Sekarang JPJ dah suruh orang belakang pakai seat belt. Orang ke4 kat belakang kalau wujud dalam kerete tu akan kene saman. Sape2 yang anak ramai tuu, kene laa cari mini van/minibus/van ataupun bas kalau mampu. Rasenye sales kenderaan mcm ni makin laris tahun depan. Manufacturer berlumbe2 nak produce MPV aka VAN skang ni…

  8. choke says:

    diesel euro iv compliant tu ok la, performance better than petrol in term of tourqe, which is vital to haul this huge beast. consumption pun better than petrol. kalu pakai enjin petrol lagi teruk consumption, dah la tak leh bagi torque yg sama macam diesel. NGV? bukan semua tempat buleh dapat NGV … apala la, pikir la

  9. Hans Olsen says:

    Hi, My name is Hans,
    I am very interested in aquiring a Starex for my business, early in 2009.
    I am still waiting for finances to be aproved.
    When can I expect this vehicle to be launched in Durban, South Africa.
    Your response will be greatly appreciated.
    Regards,
    Hans Olsen. Durban

  10. Krell says:

    Interested in starex?

  11. Raymond says:

    Bagi Sesiapa Yang Ingin Memilikinya….. Sila Hubungi :-

    ***nombor telefon tidak dibenarkan***

  12. zulkhairi yaacob says:

    emmm…starek nie memang besar…
    kalau ada duit..banyak aksesoriboleh tambah..
    170hp tu kira ok la..better than kebanyakan model petrol…
    Triton aku pun 140hp saja..tu pun tak larat nak lari…..
    Cuma harga tu maybe bleh dapat Alparhd 2.4 which nampak stylo sikit….

  13. zaine says:

    hurmmmmmm..starex…name pun da gempak..
    body cantik..kalo makeup nie…lagi gempak..
    harge pun x mahal ngat…

  14. fatboy says:

    saya agak trtarik dengan starex ni, tp maintainence di ok ke?

  15. mail says:

    Dah, booked test drive ok, smooth anak2 penuh seat, kecuali seats tengah,sampai tertidor seorang anak saya tu. Air cond power! memang best, engine power, smooth acceleration macam suzuki swift wife saya. Engine diesel tapi senyap! tak bunyi macam Toyota Hilux (D). First time nak guna engine Diesel harap maintanence ok, siapa dah alami tolong cerita sikit.

  16. Alamak…..fuh dahsyat ! Ini dah bukan taraf MPV tapi GRAND MPV kot ? Bandingkan dengan GRAND LIVINA yang tak grand langsung…..indah khabar dari rupa…..tapi enjin diesel, camno ?

  17. fariz_redza says:

    Mmg menarik. dah tgk semalam. Ni MPV yg dicari. tahun 09 lebih kurang 142K, tahun 08 boleh dpt bawah 130k. bezanya 09 ada wiper belakang ngan kaler lether seat. KAlau nak amik estima atau alphard baik pk byk kali sebab semua yg dtg ke msia ni keta recon, dan diorg boleh reset balik meter tu. 140k utk 11/12 seater, berbaloi.

  18. kej@m says:

    kereta dlm cite pemanduku jutawan nih..huhu..best²..

  19. mat sabu says:

    bonet kecik ma ang.tikuih aku tak lepas

  20. beruk kedah(iyah) says:

    terseksa sungguh bila duduk kat kerusi tu.ruang kaki semmpit baang nakboh kaki gajah tak lepas.diharapkan hyundai dapat buat kereta yang lebih besaq ruang kaki dan bonet.boleh buat ke .aku rasa seratus tahun kemudian pun tak boleh buat…???

  21. beruk kedah(iyah) says:

    terseksa sungguh bila duduk kat kerusi tu.ruang kaki semmpit baang nakboh kaki gajah tak lepas.diharapkan hyundai dapat buat kereta yang lebih besaq ruang kaki .boleh buat ke .aku rasa seratus tahun kemudian pun tak boleh buat…???

  22. org as(aloq staq) says:

    patut letak kamera lagi satu kat belah depan sebab kereta tinggi.lagi satu patut bubuh dua skrin LCD 16 inchi katbelakang

  23. ah zam says:

    enjin diesel la sesuai dgn mpv camni ..torgue tinggi, enjin lasak, mileage pon bagus ..bmw pon dah start bawa masuk enjin diesel untuk suma model dia ..kalau baca test drive starex ni pon boleh kata suma bagus except tinggi sangat, susah nak masuk parking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)