- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • PROTON X50 REVIEW JUJUR POV DRIVE 0-100kmh TEST DRIVE : 11 KELEMAHAN MASALAH X50 PERLU TAHU
  • VOLKSWAGEN LOOKS TO MALAYSIA AS PARTS SOURCING HUB.

    volkswagen-showroom

    VW will set up a small department in Malaysia as its sourcing hub for auto components in the region.Read the full news from Bernama below.

    VOLKSWAGEN LOOKS TO MALAYSIA AS PARTS SOURCING HUB.

    GERMAN auto giant and Europe’s largest carmaker, Volkswagen Group, is looking at Malaysia as its sourcing hub for auto components in the region to fulfill its worldwide production.

    Volkswagen Group Malaysia Sdn Bhd managing director Andreas Prinz said the group’s global sourcing unit would set up a small department here within Volkswagen Malaysia in the next couple of months.

    ” They will not be looking only at the Malaysian market but use Malaysia as a sourcing hub for worldwide production,” he said after unveiling three new Volkswagen models for the Malaysian market and breaking of the fast at the company premises yesterday.

    The new models are Passat CC, Scirocco and Golf GTI Mark 6. Volkswagen, based in Wolfsburg, Germany, was reportedly interested in assembling cars in Malaysia and was in discussions with several parties, including DRB-Hicom Bhd, but no concrete decision has been made so far.
    Asked whether it was part of its completely-knocked-down (CKD) programme in Malaysia, Prinz said: ” We not only want to fulfil the 40 per cent local content requirement but also see the market as a really good sourcing opportunity for worldwide production.

    ” It is an independent programme from the CKD,” he said, adding that initially the group was looking at Singapore as a sourcing hub.

    He said there were many high-technology companies based in Malaysia and international suppliers have benefited and managed to fulfill their requirements.

    ” Malaysia is the second biggest car market after Thailand but it is the biggest passenger car market. This is why we are really keen to grow our business here,” he said.

    Over a medium-term, he said, the company was quite optimistic that the 40 per cent local content can be achieved.
    On CKD, Prinz said he was hopeful that a decision can be made within this year.

    ” We are keen on entering the market but we have to see how it will be materialised. We need incentives from the government and then we have to achieve the local content,” he said.

    ” We have provided the government with a fairly huge wish list.

    So we will see what will be their response,” he said.
    Asked how many cars would be built if the CKD programme materialised, he said: ” We have not decided yet. I don’t want to comment on it. It is still in a working progress. There are different scenarios that we are working on.

    ” It depends on the whole package (incentives) that we are getting and then we have to work out between different scenarios,” he said.

    Asked if Proton Holdings Bhd is among the parties they discussed with, he said: ” Currently in the automotive industry, everybody is talking to everybody, but we are focusing on CKD.”

    Please follow and like us:

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    8 Responses

    1. apa2 ajer says:

      baguslah nak CKD di Malaysia.. pasni leh la aku beli model2 Volkswagen murah berbanding harga Proton Perdana kita

    2. Man says:

      Itulah sebab Proton ujud. Untuk menjana ekonomi Malaysia pada pertengahan 80 an dan seterusnya. Untuk mewujudkan SME (Small and Medium Scale Industries) yang boleh bekalkan auto parts kepada Proton, seterusnya kepada pembuat kereta lain di Malaysia, ASEAN dan seterusnya dunia termasuk Volkswagen Group.

    3. apa2 ajer says:

      menjana ekonomi aku tak sokong.. sebab Malaysia akan lebih baik ekonomi jika Proton tidak wujud sebab berkemungkinan kita akan bebas dari dasar cukai2 yang terlampau mengenakan rakyat.. bayangkan cukai import kerajaan kenakan antara ” 100% – 300% “.. sudah tentu usaha ini menyebabkan industri auto kita selamat, tetapi para pemain antarabangsa takut menanam modal di Malaysia termasuk Volkswagen.. maka mereka pilih untuk bertumpu di Thailand sehingga mengalahkan kita dan dikenali Detroit timur.. walaupun aku x setuju Thailand layak untuk gelaran tu, tapi kena akui di Thailand, ada byk sykt gergasi automatif tanam modal..

      sila baca ni bukti pengeluar kereta luar takut nak masuk Malaysia

      ” ” It depends on the whole package (incentives) that we are getting and then we have to work out between different scenarios,” he said.

      ” ” We are keen on entering the market but we have to see how it will be materialised. We need incentives from the government and then we have to achieve the local content,” he said. ”

      ” ” We not only want to fulfil the 40 per cent local content requirement but also see the market as a really good sourcing opportunity for worldwide production. ”

      so terbukti ada halangan untuk mereka

      1) kena penuhi dasar 40% kandungan tempatan
      2) kurang insentif.. dah la kurang diterukkan pula dengan dasar cukai melampau
      3)masih was2 Malaysia sbg ” good sourcing opportunity for worldwide production. “

    4. kdi says:

      ape2 ajer,

      kdi sangat x setuju kalo nk kata Ekonomi malaysia lebih baik kalo xde proton. Jgn pikir cukai 300% sahaja yg membebankan. ada kebaikan proton ni. Sebab Protonlah:

      +banyak rakyat malaysia yang jadi engineer automotif
      +banyak syarikat yg boleh cari rezeki dari proton parts & servis
      +banyak individu bleh export proton parts ke luar dan dapat untung sebab proton ada di banyak negara di dunia
      +kalo cukai banyak pon, duit tu pergi ke rakyat balik dgn lebih perancangan rapi (kalo rasa duit cukai x digunakan dgn betul, tukar kerajaan!)
      +kita boleh berbangga dgn negara kita sebab ada pembuat kereta sendiri! bukan bangga dengan model kereta yang bangsa lain buat!
      +kita dapat teknologi terkini yang boleh dimanfaatkan dalam banyak sektor.

      banyak lagi faedah kewujudan proton ni yg x dapat la nk diterangkan kat sini dgn lebih byk. letih nk bg komen byk sgt. kita berfikir kena secara overall yang melibatkan semua aspek. bukan cukai 300% semata2. sekarang ni kalo ikutkan dah stable lah jumlah cukai tersebut dgn persaingan yg ada dalam bidang automotif. bayangkan kalo xde cukai, kerajaan xde duit nk bangunkan negara, boleh maju ke?

      siapa yg xnak bayar cukai lebih, belilah buatan malaysia. dah kaya rasa nak sedekah, belilah barangan import. duit sendiri, sendiri mau ingat. kalo benci kerajaan sekarang xnak bagi duit cukai banyak, belilah proton. hu2..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)