• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

UPCOMING PERODUA MPV: TOYOTA PASSO SETTE/DAIHATSU BOON RUMINOUS PICTURE

Picture of the Toyota Passo Sette / Daihatsu Boon Ruminous which will be the base model of the upcoming 2009 Perodua MPV have been leaked all around the internet recently.Both the Toyota and the Daihatsu is to be marketed in the japan. The Passo Sette and the Boon Ruminous will compete with the upcoming Proton MPV which is expected to be released early 2009.

front view boon

The Toyota/Daihatsu will be competing with the Proton MPV as a Perodua which is actually the Perodua MPV rumours which had been around for quite some time.The Malaysian version which is the upcoming Perodua MPV will be launched in Malaysia on the third quarter of 2009 which is just around half a year after the launch of Proton MPV

Eventhough the the Toyota/Daihatsu/Perodua is smaller than the Proton MPV, it will be a tough competitor to the Proton MPV with the clever utilization of the interior which makes the interior roomy and spacious then it looks.

 

The MPV will be powered by a 1.5 liter 3SZ-VE engine which will drive the front wheel.For the Perodua model, the engine to be used is yet to be confirmed.Most probably it will be powered by a 1.5 DVVT engine.Minor alteration will be done to the MPV as a Perodua MPV such as the shifter location which maybe would be changed to the most common position in Malaysia’s car, between the seats.

daihatsu boon r

The TOYOTA PASSO SETTE/DAIHATSU BOON RUMINOUS will be introduced on Christmast (25 DEC 2008) and expected to be priced between 1.45-1.80 million yen (RM56,174-RM69,636)based on the current currency rates.

interior4

The price for the Perodua MPV is not confirmed yet.But the price should well under RM80k for it to compete with the upcoming Proton MPV and the current hot shot the Nissan Grand Livina and the other competitor such as the Naza Kia Rondo and the Cherry Eastar.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

mel

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

135 Responses

  1. mohd azhari othman says:

    Perodua MPV ni 1.5cc muat 6 orang. Proton MPV 1.6cc dan muat 7 orang. Saya rasa harganya mestilah lebih murah dari Proton MPV dan lain jenama MPV yang lain. Kalau mahal juga, maka jadilah ia Perodua Nautica ‘sejuk’ dipasaran. Kat tempat saya tak nampakpun orang pakai Nautica walaupun telah lama dilancarkan.

  2. adam says:

    Perodua MPV ni 1.5cc muat 6 orang. apa sal kecil sgt.body besar.teruk ahhh

  3. mohd azhari othman says:

    sudah dilancarkan di Jepun. Nampak ok juga for compact MPV. Masuk Malaysia Q3 tahun depan.

  4. liown says:

    MPV ni guna ejin pe ye? Kalau MPV ni kena enjin yang terbukti power kerana bawa lebih penumpang.

  5. wanz says:

    fui yooo marvelous..

    kalau perodua keluar mpv ni kurang 70k

    pasti meletup macam myvi….

  6. malim kundur says:

    mpv ni harga dia mahal ckit kot mayb atas 80k…dia guna enjin avanza kot..lau tgk pada body so far ok la kot…p meter dia x gempak r…p yg ni jepun punya t sampai kat perodua budak r&d akan memeras otak la tok convert g nampak lbh bergaya….mcm myvi…lau btol yg jepun lain..

  7. mohd radzi zakaria says:

    rasanya kalu nak laris di malaysia..mpv perodua ni mesti la harganya kena lebih murah dari mpv yang sedang laris sekarang macam nissan grand livina..citra ke…chery easter ke…baru laa ngancamm…

  8. Enigma4646 says:

    Chery Eastar aku leh muat 7 dewasa 2 kanak kanak….selambe je……

  9. wagilombok says:

    jangal lebih 75k,ok gak.panel meter tak mengancam le.nampak kurang lowed.
    Teringin gak nak tengok benda sebenar depan mata & test drive.

  10. smile says:

    Nampak menarik juga. Kalaulah harganya sekitar 70 kebawah kan cun.
    Boleh tukar keta baru.

  11. jiman says:

    emm…kallo around 70k dgn kapasiti 6org ok kot…tapi enjin 1.8 la kuat sket nk tarik…….

  12. ERIE says:

    tengok macam ok tapi harga mesti below 70k kerana dalam kegawatan ekonomi skrg,ramai pembeli lebih berhati-hati dan mengambil sikap tunggu dan lihat,tahniah kepada perodua jika impian mengeluarkan mpv ini menjadi kenyataan tapi jgn jadi mcm nautica sudah la….sunyi dan sepi je sambutan dari pembeli…

  13. gtR_typeRR says:

    xnampak cam menarik pom..xde penarikan pom nk beli

  14. gunaraj says:

    klau nak tau la perodua mpv ni pkai enjin avanza.bleh la pkai klau harga krang70k ok la.lau ni baru nak bwak kat r&d .gua keje kat perodua bhagian body shop,ape-2 pun mesti smpai kat line gua lu bru tempat lain.tggu la apa kate para-para penyelidik perodua kat r&d ye.selamat…

  15. jemboo says:

    mmmmmm……….bolehlah

  16. zaki says:

    enigma4646 chery ok ker….. citer la ckit

  17. Enigma4646 says:

    la kan ada thread chery kat sini …….anyway …..kalau passo ni dalam RM 60 k ….leh kasi bini ….

  18. arie othman says:

    kalau speedometer kat tengah macam la ni, aku angkat proton mpv. Tolong ubah meter macam myvi la.

  19. amore says:

    asyik tiru dari jepun jer……bile nak produce keta sendiri….kalu gitu nenek aku pun boleh….
    perodua tak patriotik langsung… HAMPEH… jgn cakap rakyat tak patriotik kalau perodua tiru jenama luar… n change lambang jer…….HIPOKRIT

  20. ahmadnoorfazly says:

    mcm boring je..ezora lg bgs, paling kurang ada jgk usaha utk kluarkan produk sendr..tp produa hampeh..jd mcm model hampeh daihatsu be-go kt jepun..pas tu produa kutip jd nautica..last2 xlaku..ambik kau ubat..hahaha

  21. malado says:

    cun cun….konpom aku tak beli exora…..

  22. Norman says:

    Gua miss the old Perodua ways where the price are cheaper and the part are 40% malaysian.Skrg hampir 100% import.Harge mesti mahal gaban.Tengok Nautica je,Banyak tersadai kat kedai

  23. arie othman says:

    harga RM66k kebawah. Kalau harga macam ni…..mesti laku punya. Kalau tak salah saya, gaya hidup orang malaysia tentang kereta adalah, janji murah. Mesti beli punya. Bukan semua oarang Malaysia kaya. Exora mahal RM10K, beza RM10k tu baik masuk ASB.

  24. teein464 says:

    perodua mpv marvellous!! great technology n perfect performance!

  25. sukri ahmad says:

    Nampak ok gak…rega pun dlm RM56 – 66k jerr….tp tengok market proton cam nerr…

  26. dahlia says:

    saya sukakannyer…leh la bwk family jln2..tp nak dressing/make up susah laa
    tp klu cam grand lavina ..mmg la ok sesangat..yang kurang cuma seat blkg jer

  27. arie othman says:

    kalau di Jepun, MPV ini ranking no 3 jualan bagi bulan March 2009.

  28. zafedz says:

    Jangan takut…harganyer mesti sama dgn Proton MPV Exora versi manual…so korang semua akan berbelah bagi sama ada nak amik perodua ker atau exora….ha!ha!

  29. nyan46 says:

    kereta2 perodua@daihatsu ni kalu interest 6% pun org beli gak pasai tu bank sedap hati ja letak interest tinggi melangit . utk kategori kompak mmg berbaloi la kereta2 keluaran perodua ni. Sebenarnya kereta2 ni nampak ja kecil tp RND perodua memang pandai manipulate interior.aku ucap syabas la dekat engineer diorang walaupun ramai yg dok kata diorang ni makan gaji buta ja dgn copy paste model [email protected] viva yg kecik tu pun lengkap dgn ebd sure la full spec mpv baru perodua dgn dvvt mesti orait punya .Perodua ni kalau dia panjangkan myvi se jadik 7 seater pun mesti Q rakyat yg akan beli,Tetapi disebabkan engineer dia rajin buat survey apa yg rakyat msia nk pasai tu kereta2 dia tk pernah fail kt market msia.Bukan 1 rahsia pun mpv baru ni ada iras jazz ngan estima dgn interior yg luas dan berkualiti spt myvi se..kaboomm la.
    #nautica tu fully import jdik tkleh la sama ngan kreativiti anak2 tempatan jurutera perodua.

  30. captain carrot says:

    hmm…leh tahan laa…
    aritu p test drive exora. lum pe2 lg dah central lock malfunction…
    setakat nie keta perodua xdela masalah sgt…
    hrp2la mpv perodua nie kualiti tiptop sket…
    rega pun hrp2 di bwh rm 70k…
    leh gak ler beli family kompak car sebijik lg…

  31. hantu jalan says:

    paper hari ni cakap harga dlm 57k hingga 66k. kira ok la harga tu. mpv dah lama lunch kat jepun. utk pasaran malaysia mungkin perodua nak lambatkan sikit sebab xnak terlalu bersaing dgn proton exora yg tgh hangat tu

  32. kakiketa says:

    EXORA hebat…..MPV Perodua ni lg hebat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  33. zafedz says:

    Jom kita pergi kedai potong serbu dulu brg2 spare part utk Passo Sette nie sebelum tokay kedai kasi naik harga yg tak masuk akal…simpan dulu sebelum convert…heh!heh!

  34. elegant army says:

    eeeemmmmmm…..
    aku harap keluaran Perodua MPV ni boleh kebommmm…..
    bukan pe, setelah aku dengar Perodua nak keluar MPV secara automatiknya aku mengenselkan hajat nak beli proton MPV
    sbb aku tahu Perodua x pernah mengecewakan dengan setiap keluarannya
    aku ada keta proton & perodua, but perodua better than proton
    so dgn pengenselan utk Proton MPV tu…harap2 aku x kecewa dgn Perodua
    Kalau x keboommmm kompom aku amik toyota
    bukan x patriotik tp aku punya pilihan….

  35. moon says:

    hii..
    tadi aku baru balik service MYVI kat SC.

    Sembang2 ngan staff p2..depa habaq mpv akan keluar ni kemungkinan ada manual version gak…
    tapi depan servey dulu…sebab nak nengok mpv tuk manual ada sambutan atau tak…
    aku kalau kereta auto ni dok moh laa..

    kalau p2 tada manual terus nak book livina manual la..
    kalau p2 ada manual……slurppp…tu yang dinanti2 kan sejak azali ni…

    proton mpv ada manual…tapi
    saiznya besar sangat…macam..keta owang tua la pulak…
    kalau boleh biar cam caldina ke, stream old version ker, livina kee….
    baru stylish skek….

    bukan kata mpv p1 tak baguih…cuma…ntah le…tak sampai seruan kot..hehhe

  36. yakub tnbd mlk ppb mlk says:

    wow! nk lie stu lah x jd lie exora…

  37. bomoh fault finder mlk says:

    fuh…bolh beli 1 untuk untuk fault finder melaka…saya boleh bawa van tau…saya ada GDL

  38. geng mpv says:

    ambik wish lagi best…puas hati…. turunkanla harga kalau mau bersaing….

  39. amin says:

    Kalu pero2 ambik model Toyota Isis lagi kebommmm..
    abis MPV lain.

  40. budin says:

    kenapa kete yang malaysia keluarkan kurang kualiti,tetapi kete yang dieksport ke luar negara yang malaysia punye kualiti pulok, cuba anda pikirkan……………….

  41. bakul says:

    saya setuju dgn kwn-kwn semua, tengok modal perodua bru ni mcm x best jak sbb 1.5cc jak. Napa x buat enjin 1.8cc yang jimat minyak punya, sbb x padan la kecik enjin dgn bdn kreta yang besar tu….klu saya di beri pilihan la proton mpv tu pun sya x minat tengok sebenarnya……….. badan besar enjin kecik la…….. saya rasa peminat kreta di luar sana setuju dgn apa yang saya katakan ini……. saya cadang kan perodua dan proton reka mpv setanding dgn toyota mpv alphan saya rasa cadangan saya ni x keterlaluan kan, bru la ble p jual d luar negara sbb mpv sekarang ni makin di serata dunia……

  42. zak says:

    memang cantik, berkenan teman, tapi kalau CC 1.8 lagi bagus, livina & wish makan asap je le nampaknya

  43. kej@m says:

    betul la zak..kalo ade cc1.8, mesti mkn asap jer..haha..

    tp syg xde kan..

  44. po'ya@puyau says:

    sbenarnya x perlu 1.8 pun
    klau takt wish tu padan ngan se bini aku jer
    x patriotik lansung korang nih
    baik kwn ngan chin peng jer

  45. kej@m says:

    po’ya@puyau,

    tumpang tanye sket boleh tak..
    ape kene mengena kereta dgn patriotik.
    sebab tak pakai kete malaysia ker?..
    kalau mcm tu, mcm mana pula dgn kes pemimpin² yg xpakai kereta malaysia?..
    dieorg pun tak patriotik ke?..
    mcm mana pula dgn polis dan askar yang xpakai kete malaysia..
    dieorg pun x patriotik juga ke?..

    saya rasa, x adil kita tuduh org tak patriotik dgn melihat kenderaan yg org tu pakai.
    betul tak?..

    maaf kalau pertanyaan saya ini membuat saudara marah..

    sekian..

  46. kej@m says:

    oh lagi satu, kalo saya salah paham tentang apa yg saudara po’ya@puyau
    cakap kan tu maafkan saya ya..
    saudara pun tak pakai kereta malaysia jugakan..

  47. ketua kampung says:

    Salam….

    Biasala… rakyat Malaysia…. Kalau boleh nak beli yang bagus… cantik… power… jimat minyak… good handling dan semua yang sewaktu dengannya tapi MURAH…. Kalau boleh lagi beli satu percuma dua…. pas tu bedak ramai2…

  48. firefly says:

    Ada pulak satu hal….. Pakai MPV nak buat race…. Kalu nak race.. simpan duit banyak2.. beli kete yang power… impreza ka?? evo ka?? rx8 ka?? mustang ka?? Kalu stakat kete standard.. atau kete convert… ditambah pulak dengan perasaan yang dialah jokey paling hebat di dunia…. ghentikanla… jenis hebat tak kena gaya…. dan tak kena tempat…
    adios

  49. B@bah says:

    Proton Savvy VS Perodua Myvi:
    >>Savvy bungkus.
    Proton Exora VS Perodua MPV:
    >>Sapa bungkus?

  50. kdi says:

    B@bah,

    Savvy ok pe.. xbungkus pon.. Kalo macam proton tiara tu ye la bngkus.

    Rasanya Proton Exora mampu bersaing dgn Perodua MPV yang direct convert dari Daihatsu. Namun ada kelebihan masing2..

  51. B@bah says:

    SALAM
    kdi,
    Savvy memang bagus, saya pun suka.
    Tapi Myvi jauh lebih banyak jualannya.

  52. m.zawawi musa says:

    ambe bru je bli myvi se…bgang btul..harge ok gak..7sette ktakn!!!!

  53. wan ganu says:

    aku ada anak 4 orag .. bulan tujuh nanti tambah lg sorang .. kalu aku beli exora memang selesa la anak2 aku duduk .. tapi enjin 1.6 nih larat ker nak bawak family aku seramai 7 org tuh .. nak tempah perodua mpv pn tk leh nak tengok lg ..

  54. epin174 says:

    ok……tu, model terlaris di malaysia…. aku mesti tempah nya…. buat koleksi pro2, umah amber ada 2-3 buah….o…comel mpv ne…
    jenama lain tipu je….mpv terbaru ari tu..dah rosak…ha…ha… tipu sangat ko… (bukan pro2 tau…)

  55. satkong says:

    saper kata askar x pakai kete malaysia?…wakakaka…buta betul lah.cb ko tgk kete askar yang no plat ZA/ZB/ZU dan len2 yang kaler hitam tu..semua tu kete malaysia…iswara,wira,waja,perdana(untuk pegawai tinggi),dan terbaru kat kem aku ni..saga BLM kerajaan bg.mana ada kete luar.lain lah kalu trak ke kete kebal ke, traktor ke..mmg import.yang polis lak..biarlah diaorg beli EVO tu..sebelom ni pakai proton je.baru ni lah dia nk pkai evo.

  56. buleylaa says:

    nak puji…puji je laa… nak kondem, kondem je laa… nak patriotik, patriotik je laa… skang ni kite ada pilihan, so pilih je laa!~

  57. acun says:

    ade sesape leh bgtau exora nye accessory dalaman tak macam keropok ke…ketuk2 lompong, neo pun streering nye dah terkopek pvc nye tu….tahun pertama berbunyi absorber service centre leh kate biasa la….org xde g kursus la….tapi kalo rush toyota complain tayar terus tukar ke lima lima tayar ….. beza ek barang malaysia n org malaysia nye keje ngan org luar …. mmmmmmmmm

  58. Ramli J says:

    Ini keperluan rakyat Malaysia.
    Harga RM70 ribu
    Kuasa 1.8cc
    Luaran cantik, dipandang, bukan seperti yang ada sekarang, ada je yg tak kena
    Dalaman seakan mewah
    Pinjaman bank faedah rendah
    Kesimpulan kepada pengeluar: biar jual murah tapi jumlah nya besar, untung juga

  59. Norman says:

    Gua ingat nak tangkap sebijik bila kluar di S’pore nanti.Mudah2han lebih murah dari Passo Sette yang sedia ade.Mcm Daihatsu Sirion dan Perodua Myvi beza cuma 7.5k lah leaps tu accessories Sirion lagi mengancam dari Myvi..Hmm mungkin kalau dlm lingkungan $62k boleh dipertimbangkan

  60. nazmi says:

    setuju ngan Ramli J..

    kalau pengeluar tempatan leh provide harga bawah rm 70 ribu

    kuasa 1.8 cc ke atas

    luar nampak cantik ( bolehlah style exora atau produa mpv )

    dalaman nampak mewah

    interest bank rendah

    mesti laku macam goreng pisang panas punya la

    jgn risau kalau untung sikit tapi biar kuantiti byk

    dan aku rasa untung tetap byk kalau diminimumkan vendor dan pilih vendor yg berkualiti dan mampu bg harga rendah

    masa tu kalau jual kat Indonesia ka, Afrika Selatan ka, Mesir ka atau Turki ka atau Iran ka msti laku punya.

    konpem leh kuasai antara 20% – 35 % pasaran MPV di negara2 tsbt

  61. zizi says:

    kira ok la tu perodua mpv.ada juga persaingan dengan proton.sama-sama membeli produk tempatan malaysia

  62. livina says:

    mpv produa kecil nampak.tak sempit ke? minta respond kekawan semua.exora besar, blh muat ramai.

  63. riana says:

    aku rasa exora lbh praktikal,ramai skrg yg suka condem proton.yg tak tau ape2pun main hentam proton je.hakikatnya proton x seteruk yg diperkatakn.believe me..believe it

  64. riana says:

    pada sape2 yg dah beli exora tolong komen ape2 mslah yg ade kat mpv korang

  65. gen2 lama says:

    ada satu je masalah exora aku………AKU TAK PUASSSSS….BAWAK…..seminggu p keje pun Gen2 NGV tinggal kat rumah (buat masa ni la)

    hehehe amat memuaskan hati….sapaa kata proton hampeh….terpulang masing2 punya pendapat/pengalaman….

    takkenal maka tak cinta…..try bawak baru cite…tapi jgn harap bawak mpv berat 1.6 rasa macam bawak sedan 2.0…..

    no issue on pick up – traffic light, memotong,

    salaam.

  66. Comment says:

    gen2lama
    Exora tu dah di make up lum…
    Jangan sampai Gen2 tu kecik hati dahlah…hehehehe.

  67. gen2 lama says:

    blum …masih dara lagi….

    takpe gen2 dah biasa ‘tidur luar’….dah jauh dia berkhidmat….300 000 km dah….bg dia berehat sikit..

  68. Joko says:

    Biasalah tu, dah ada bini muda, bini tua tinggal lah….. kalau nak lap pun asyik2 bini muda ajer yg dilap… hee hee

  69. Ramli J says:

    Pastikan pihak perodua memberi perhatian terhadap lampu depan, belakang dan kemasan dalaman memuaskan,
    biar bajet lebih sikit, asal nanti berbaloi.

  70. hafiz says:

    SAYA DAH BELI DAH PROTON EXORA…

    AMAT MEMUASKAN HATI…

    BUKAN 7..

    8 ORG BAIK..

    RILAX JE…

    KORANG KLU NK KONDEM EXORA..

    TRY BAWAK LU..

    CERITA LEBIH!!!

    TP HAMPEH..

    TRY LA DULU BEB..

    (GPS EXORA)
    AKU X RETI GUNA LA..
    SAPA LEH AJA..
    EHEHE..

  71. hafiz says:

    8 PRG NAIK..

    BUKAN BAIK..

    *CORRECTION..
    EHEHE..

  72. hafiz says:

    MGGU DEPAN AKU NAIK GENTING BAWAK EXORA..

    NNTI AKU GTAW KORANG APE PERKEMBANGAN..

    SALAM.

  73. gen2 lama says:

    good luck….aku dah sampai cameron minggu pertama dapaat exora…full load…

    semakin hari semakin sayang….

  74. Zero z says:

    Fuhhhhh……………../////
    gempak gak mpv baru perodua nampaknya Exora x leh ex la sebab dah ada saigan

  75. tempurung says:

    Exora ok juga selesa dan luas…..P2 MPV x pasti lagi mcm mana….tapi yg aku tahu full spec ada LCD…dan kalau betul maklumat yg aku dpt ada touch screen ….memang bagus..harga pun RM66k…

    jgn anggap x pakai PROTON tu x patriotik…..byk benda lain yg kita boleh sumbangkan untuk negara….ada org ckp pasal patriotik…tapi cukai pendapatan pun x byr……lagi teruk….

  76. chan says:

    wajah depan perodua mpv nape nk kene same ngan myvi?
    xleh ke lari sket dari myvi?
    watla face brbeza sket..

  77. riee says:

    proton exora enjinnya bising sikit…kalau on aircond lagi bising.kalau nak dibezakan naza citra,citra lebih senyap.tapi tunggu mpv perodua macam mana pula.

  78. leleh says:

    mpv p2 used timing chain, dvvt-i. used tecnology toyota. harap2 kualiti pun sama dgn toyota.

  79. alang says:

    bro chan, mestilah kena sama rupa …nanti tak kenal plak mana adik..mana abang nyer…jumpa tak tegur plak..

  80. apa2 ajer says:

    dah memang pun model totoya dan daihatsu mestilah seiras ngan toyota.. cuma masuk malaysia tukar enblem, dalam sikit2 ngan grill je x silap

  81. Lorenzoo OO oo OO says:

    All dearest malaysian…

    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…

    Wanna say here about 1 fact that i had found at most popular web that said….

    ;;;—- toyota has biggest share in P2 its about 51% from total and the balance 49% is our country’s share.
    The other fact..
    ;;;—-QC of P2s model controled by toyota.

    There we all can saw whose control the P2.. *****THINK*****

    But here the pros is we can buy the toyota car in “P2″ ‘s brand with a little bit modification at lower price.

    Most of Malaysian love to drive Myvi…Z00m-Z00m Myvi

  82. Espada says:

    P2 sep minyak katernye,minat sgt kt myvi,tp nk simpan duit pye pasal ,tr0s xjadi bli, pas tgk yg ni,berkobar2 plak nk pki 4 tyr plak,huhuhu..

  83. DR MPV says:

    tak mewah, tak berbaloi , kecik dan hodoh

  84. norman says:

    Perodua nak pakai 1.8cc?Nak jiplak kat mana?Wish ke Isis,Dah tu harga kompom 100k,lepas tu org melalak apsal mahal,gitu gini.Gua dah biasa sewa Passo Sette naik 7 org memang sempit pick up pun lambat.Highway ok2 jer tapi kalau dah 7 org kat dlm enjin 109ps/141nm 1.5cc nak overtake sampai terkial2 walaupun Van roti.Selesa 6 org tu pun tak boleh semua dewasa.Pada yang punyai kelebihan anda mempunyai pilihan untuk beli Wish ke,Isis ke,Stream ke ataupun Citroen Grand Picasso 1.6 turbo..

  85. ND POWER says:

    Orang2 di Perodua jangan le bangga jika MPV ini berjaya dipasaran kerana keta ini bukan kau orang yang cipta. Kau orang cuma cipta logo sahaja dan sikit-sikit benda yang simple dalam keta ni. Selebihnya orang Jepun yang buat…..Jangan nak perasan.

  86. POYE says:

    Semua keta sama je.. Keta Malaysia ke, keta Jepun ke. Masing-masing ada masalah tersendiri. Kalau x caya guna la keta buatan luar dan Malaysia. Pasti anda dapat rasakan mana yang best. Kadang-kadang keta buatan Jepunpun masalahnya sama dengan keta tempatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>