- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    Not many of us know of this event. This is for sure gonna be a very great and exciting event especially for car enthusiasts. Lets go there and register yourself under each car club of yours. Below we share some info regarding the largest car club gathering at go youth 2009 this coming 25 July 2009 at Bukit Jalil.

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL, Malaysia’s Largest Car Club Gathering event is a one day festival to be held on 25th July at the Stadium Bukit Jalil , bringing together all Car Club communities from all over Malaysia for a range of exciting activities. Themed “YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL ( Carnival Go YOUTH )”, 50,000 car club members with their car from different car clubs and youth communities will be coming together to organize and  participate in over 100 activities involving salon car, audio, performance, maximum participants for one club and other youth interests.

     

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    This “Malaysia’s Largest Car Club Gathering event” will be announce into MALAYSIA BOOK OF RECORDS as Malaysia’s Largest Car Club Gathering event if total car join this events is 2000 cars. For info , last Malaysia’s Car Club Gathering event  , total car joined is 1800 @ Dataran Shah Alam – years 2005. 

    The big idea is for members to

    1.       Meet up as a community to have an activity, amongst a crowd of 50,000 other youths & 2000 cars!!!

    2.       Socialize with other communities and maybe form new friendships + network.

    3.       Showcase what you’re passionate about, organize your own activities… whatever you like

    4.       Be featured in Malaysia’s largest youth festival.

    5.       Create opportunities for your members, and the opportunity to recruit new members to join your community.

    6.       Last but not least, have fun!

     

    Here is some info regarding the invitation extracted from a car club:
    Salam sejahtera daripada kami Pertubuhan Pembangunan Belia Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (Kuala Lumpur Youth Development organization) atau lebih dikenali sebagai “YOUTH”. Semoga Tuan seisi keluarga berada dalam keadaan sihat dan harmoni.

    Sukacita ingin kami maklumkan bahawa YOUTH akan menganjurkan Karnival Go Youth dimana pelbagai aktiviti akan dianjurkan. Berikut merupakan maklumat berkenaan program tersebut:

    Tarikh : 25 Julai 2009 (Sabtu)
    Tempat : Perkarangan Stadium nasional Bukit Jalil
    Masa : 7:00 pagi hingga 6:00 petang

    Oleh yang demikian, kami berhasrat untuk menjemput Kelab-Kelab Kereta untuk menyertai Acara Perhimpunan Kereta Terbesar Di Malaysia pada hari tersebut. Program ini bertujuan untuk mengeratkan lagi talian persahabatan dikalangan golongan belia masa kini demi perpaduan yang jitu.

    Kami amat berharap pihak Tuan sudi menerima jemputan ini demi perpaduan dan pembangunan berterusan bagi golongan belia dan segala sumbangan Tuan dapat memberikan suntikan semangat untuk terus maju ke hadapan serta dapat menyumbang kepada perpaduan dan pembangunan Belia dan juga Negara.

    Kerjasama dan sokongan daripada pihak Tuan amat kami hargai dan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

    Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:

    Pendaftaran MBR : RM 15.00 untuk satu kereta (sijil dan cenderahati)
    Pendaftaran autoshow : RM 100.00 untuk satu kereta

    Sample of priority pass given during last youth event.

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    Setiap peserta yang ingin menyertai Acara Perhimpunan Kereta Terbesar Di Malaysia (Mencipta rekod Malaysia Book of Record “The Largest Car Club Gathering”) dikehendaki memberikan nama penuh, no kad pengenalan, no telefon, email, no pendaftaran kenderaan dan model kereta kepada wakil kawasan anda secepat yang mungkin.

    Tarikh tutup adalah pada 30 Jun 2009. Pembayaran boleh dibuat pada wakil setiap region anda. Sila berikan kerjasama anda kerana Perdana Menteri turut sama memeriahkan Carnival Go Youth ini.

    Participating Fee:
    RM15 per car

    The Objective of this program:
    – Program “ KARNIVAL ‘GO YOUTH’ ” adalah untuk mengumpulkan semua belia-belia yang terdapat di Malaysia untuk menghindari daripada gejala-gejala sosial yang semakin berleluasa.
    – Disamping itu, “ KARNIVAL ‘GO YOUTH’ ” ingin mencipta rekod Malaysia Book of Record “The Largest Car Club Gathering” di Stadium Shah Alam.
    – Mengetengahkan Tabung Kemanusiaan YOUTH untuk disalurkan kepada yang memerlukan.
    – Mempromosikan YOUTH kepada masyarakat dengan lebih dekat.
    – Sebagai platform bagi menyediakan aktiviti yang sihat untuk belia-belia Malaysia.
    All participants will be given a certificate and a Malaysia Book of Record car sticker.

    Tentative Program on the 25th July 2009:

    Bukit Jalil
    0700-1000 – Arrival & Registration of all car clubs
    1000-1030 – Report in & Briefing from leader of each club
    1030-1100 – Counting total of cars for Malaysia Book of Record
    1100-1200 – Car Convoy to Stadium Shah Alam

    Bukit Jalil
    0700-0800 – Preparation / Opening
    0800 – Mini Concert / Autoshow
    1200-1330 – Arrival of all Car Clubs
    1330-1430 – Judging of Competition / Free n Easy
    1430-1500 – Gathering in front of Stage
    1500 – Arrival of Prime Minister
    1515 – Speech from YDP Youth
    1535 – Speech from Prime Minister
    1600 – Prize & Certificate Giving
    1700 – Hi-Tea
    1730 – Press Conference
    1800 – Closing with ascot from PDRM

    YOUTH 2009 MOTORSPORTS CARNIVAL GO YOUTH MALAYSIA CAR LARGEST GATHERING

    So, what are you waiting for? This is the best time for us to gather and keep socialize with our car club!

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    36 Responses

    1. pharouque says:

      Wah, menarik, tertarik! Tapi aku mushkil jugak la sikit2 kan, tentative tu btol ke tarikhnye? Program ni 25/7 ke 13/6?

    2. kdi says:

      Oops sorry lupe nak edit kat situ. Sebenarnya program ni die tangguh dari 13 jun ke 25 julai. So sape yang nak pergi tu boleh lagi register kat kelab kereta masing2.. gua dah register dah tadi.. haha.. kita jumpe di sana! jom meriahkan lagi.. dapat sijil Malaysia Book of Records beb!

    3. iz says:

      Konpem BLM kdi akan jd HSV BLM sebab nak msuk program nh nanti..haha..=)

    4. dryn191 says:

      menarik2. tlg mcm mana nak masuk. nak daftar kat sape. tlg email kat saya [email protected]. tq.(cherry easter)

    5. kdi says:

      iz, rasanya cam sayang lak nak mod terus.. kereta baru lagi beb.. kesian dah bertebuk2. aku cek list BLM club, keter aku paling baru join ngan plate wsp. hu2.. sure dorang ingat aku giler kalo dah mod camtu dalam sebulan je. adeyh.

      dryn191,

      yang tu kena tanya geng2 chery mpv community CMC. die semua daftar under kelab kereta masing2. setakat ni kelab kereta proton paling banyak daftar. Pergi la tegur ckit presiden chery comunity tu kasi alert so that korang bleh join skali. dapat sili Malaysia Book of Records tu. Rugi x join.

    6. bantalbusuk says:

      kurang jelas lah… pls send invitation to http://www.uo3c.cjb.net

    7. kdi says:

      Kalo nak tau lebih lanjut bleh contact organizer kat web nih : http://www.malaysianyouth.org.my/

      try call dorang ke.. Bantalbusuk under kelab kereta ape eh?

      Kepada sesapa yang ada kelab kereta tapi x dapat invitation, bleh contact diorang kot untuk masukkan kelab korang sekali.

    8. bantalbusuk says:

      http://www.uo3c.cjb.net/ club nih terdiri dari pelbagai jenis kereta… tapi buat masa nih kebanyakannya adalah kereta2 perodua dan ramai ahli yang suker ngan aktiviti autoshow nih.. dah try log web yang diberi tuh.. tapi nampak macam masih kurang jelas lagi.. untuk tuh saya jemput untuk diiklankan maklumat nih dalam ruangan aktiviti/event di forum kami.. terima kasih..

    9. shuk220 says:

      salam..
      ada sape2 taw tak cntct no utk malaysian youth tu?..
      club WAPC xdpt invitation..
      so nak tnye kalau2 bleh join lg..
      spe taw pliz cntct aku asap..
      shuk – 0145133830

    10. kdi says:

      Kepada mana2 kelab kereta yang masih x dijemput, sila hubungi pihak berkenaan di:

      Kuala Lumpur Youth Development Organization

      Address No. 9-2-1 Jalan Megan Setapak 1
      Taman Megan Sri Rampai

      53300 Kuala Lumpur

      Telephone 03 – 4143 5303
      Facsmile 03 – 4142 5303
      Website http://www.malaysianyouth.org.my
      E-Mail [email protected]

    11. skatanix says:

      halo bro…nak tanye skit…tentatif program tu yg latest ke?…kitorang dari kelab sioloon masih terpinga-pinga…coz tentatif dari site ni ngan site line pasal karnival ni sedikit bercanggah…so yg site ni punye dah diupdate ke?

    12. skatanix says:

      lagi satu bro…meeting tu dgr kata nak dijalankan mggu ni…tapi tak sure lagi tempat,tarikh n masa bila nak dijalankan…so ada info ke pasal ni?…tq

    13. kdi says:

      kdi pon xberapa sure pasal tu. rasanya tu yang latest kot. sebab memang ade konvoi dari bukit jalil ke shah alam. papepon contact je terus ke nombor yang kdi dah bagi kat atas tuh. x pon try tanye ajk kelab kereta lain yang handle gathering utk kelab dorang.

    14. napster says:

      salam… ada meeting kan jumaat malam 25hb jun ni…

      ada alamat tak..?

    15. ejal_Persona says:

      Salam…

      Saya Wakil dari Persona Club (TPCC)…
      nak tanya mengenai tentative program tue…
      agak musykil kat Konvoi ker Stadium Shah Alam…
      adakah kita akan berpatah balik dari Stadium Shah Alam ker Stadium Bkt Jalil semula?

      mcmmana ngan laluan konvoi??
      terangkan sikit…tq.

    16. kdi says:

      ok utk semua, setakat ni, jadual kat bawah ni yg kompem. kumpul kat bukit jalil pastu konvoi ramai2 gi shah alam. tapi venue utk gathering setiap kelab kereta berlainan. tu pihak go youth akan bagi tau kat korang punye wakil.

      JADUAL PROGRAM

      Dataran Bluewave
      ? 0700 – 1000 > Ketibaan kelab-kelab kereta
      > Pendaftaran kelab-kelab kereta
      ? 1000 – 1030 > Lapur diri dan briefing ketua-ketua kelab
      ? 1030 – 1100 > Pengiraan Malaysia Book of Record
      ? 1100 – 1200 > Konvoi ke Stadium Shah Alam

      Stadium Shah Alam
      ? 0700 – 0800 > Persediaan / Mula Majlis
      ? 0800 > Pameran
      > Mini Konsert
      > Autoshow
      ? 1200 – 1330 > Ketibaan konvoi kelab-kelab kereta
      > Kelab Kelab Kereta Mengambil Tempat
      ? 1330 – 1430 > Penghakiman Pertandingan
      > Acara Bebas
      ? 1430 – 1500 > Peserta berkumpul di hadapan pentas
      ? 1500 > Ketibaan Perdana Menteri
      ? 1515 > Ucapan YDP Youth
      ? 1535 > Ucapan Perdana Menteri
      > Penyerahan Memorandum Belia oleh YDP Youth
      ? 1600 > Penyampaian Sijil dan Hadiah
      ? 1700 > Hi – Tea
      ? 1730 > Press Conference
      ? 1800 > Bersurai dengan diiringi oleh PDRM

    17. Napster says:

      aku napster & skatanix dan bersama2 ahli Sioloon yg lain akan turun pada karnival 25hb julai ni

      kita jumpa semua di sana…

      yeahhh…

    18. Napster says:

      ejal_persona,

      ada final meeting nnt kat KBS, putrajaya, presint 4. jam 4ptg

      hntr wakil 2 org dr kelab masing2..

      kat sana nnt mungkin dorg bg tau pasal konvoi tu, kitaorg pun confius jg sal convoi tu…

    19. Lily says:

      kdi..
      nk komen dlm komen kdi no.5
      huhu..syg knon nk mod kreta br?
      Tgk,blum byr utk bln ke 2 die dah upgrade kreta die kali ke 2.
      Tgk kreta org wt,mne thn beb..btul x?:-)

    20. kdi says:

      kah2.. tu la pasal.. start tgk keter kena tebuk ari tu, dah xde rasa kesian dah kat keter tu. mod jela terus. hu2

    21. napster says:

      sabtu lepas pg meeting ngn youth, ada perubahan dlm jadual atas.

      konvoi ke shah alam telah dibatalkan

      jadi dr jam 7am-12pm menunggu ketibaan kelab2 kete yg berkonvoi ke bukit jalil

    22. kdi says:

      Yup, kepada sesapa yg dah nak join, sila rujuk wakil kelab kereta anda. segala acara telah ditetapkan.

      Senarai kelab kereta dengan penyertaan terbanyak:
      1) SIC
      2) Myvi
      3) Satria Neo
      4) Viva
      5) New Saga BLM

    23. napster says:

      ohh… patut la SIC first Kelab kete yg dtg awal sekali…

      aku pun iswara gak… aku pun nk join SIC la… hehehe

    24. hazri99 says:

      jumper disana semua.. sabtu ni bagi meriah..

    25. napster says:

      bro hazri99..

      dr kelab mana bro?

      blh kenal2…?

      kalau jumpa nnt blh belanja beger… hehehe

    26. abert says:

      Event ni sepatutnya happening…..tp maybe organizer silap percaturan tu……yg pasti kemushkilan timbul…..kemana perginya wang RM15 setiap kereta tu…..hmmmm..t-shirt free lah…sijil penyertaan lah…hampeh..

    27. Napster says:

      Bro abert.. aku tak tau pula dpt t-shirt tu…
      sijil tu aku dpt tau akan dibagi kemudian… mungkin ramai yg buat pertukaran kete kot… aku pun paham juga…
      kitorg pun last minute buat pertukaran kete…

    28. memekretek says:

      aku dengar sijil 2 akan diberi pada pemenang tempat 3, 2, 1…habis yang menambah bilangan 2500 kereta ape citer,,,RM15 hanyan dapat beg berisi air mineral sebotol dan flag aje…

    29. muryadi says:

      biasalah amalan tak beramanah ni… buat malu je…

    30. kdi says:

      Eh.. xdela.. sume akan dapat sijil tu.. sebab semua menyumbang utk rekod tu.. xpe kita tunggu je.. kalo xdapat2 kita bantai habis2 kat sini.. hu2.. tapi t-shirt tu memang xde dalam perjanjian pon.. maknanya die xcakap dari awal pon ade dapat t-shirt. agipon rm15 utk t-shirt mmg xdapatlah.. rm15 tu dah habis kat sticker, & barang2 dalam beg tu. tggu je sijil die nanti

    31. muryadi says:

      kalau gitu oklah… ambo minta maaf teremosi sikit…

    32. ejal_Persona says:

      Salam,

      last week wakil2 club di panggil ker office YOUTH,
      musykil gak utk apa..ingatkan nak bagi sijil…
      uper2nyer just nak tau feedback dari setiap club mengenai Event Karnival Youth yg lepas..

      so..tanpa segan silu…
      antara feedback dari club Persona Club (TPCC) is :

      – musykil dgn pembayaran RM15 setiap kereta. (15×2500 = RM37,500) <- Bukan sikit tue…nak tau gak ia di belanjakan utk apa
      – aturcara majlis berterabur <- not well organize mintak di perbaiki.
      – pegisian kurang… (kami dtg bukan utk berjemur di tengah panas terik)

      tu antara feedback kitowang…
      tp diorang just take note jer…
      maybe utk tujuan post-moterm..

      apa2 pun congrats for the Event..at least kita dtg bukan sbb Event tersebut..
      tp sbb semangat berpasukan…berkumpul bersama2 club members and mengeratkan sillaturrahim dgn club kereta lain..

      hidup belia malaysia!!

    33. kdi says:

      haha.. betul tu kdi setuju.. walaupun panas.. korang memang sporting sume.. tapi ade segelintir pihak yang belah awal ramai2 tu ingat x.. yang dok sebelah Prosboc. tah ape cer tah.. orang lain pon panas gak kan.. hurm..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)