- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • WATER PUMP ROSAK DAN KOS REPAIR

    image

    Gambar menunjukkan water pump bagi enjin campro Proton. Antara tanda waterpump rosak dan tidak berfungsi adalah apabila temperature engine kereta naik melebihi kebiasaan dan mungkin juga berlaku kebocoran sekitar water pump pada enjin.

    Kos penggantian atau harga pam air ini termasuk coolant refill adalah sekitar RM200++. Pastikan alat ganti yang original untuk ketahanan yang maximum kerana water pump ini sangat penting untuk menjaga suhu enjin agar tidak melebihi had kepanasan.

    WATER PUMP ROSAK DAN KOS REPAIR

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    5 Responses

    1. AJIS GINGANG says:

      – ganti water pump 1 set 140.00
      – radiator 1 pics 1.5 – 15.00
      – Oil cap – 18.00
      – coalant limoly – 48.00
      – Servis Repair – 180.00

    2. SARINA BTE SHAMSUL ARIFFIN says:

      saya menghadapi kereta kancil dimana setelah diisi air dalam tangki kereta berkurangan serta temperature panas.saya tidak pernah menukar pump water air dan air baru baru ini leaking dibahagian sisi depan kereta minyak enjin.dan enjin cepat kekurangan minyak.

    3. Tina says:

      Saya tukar water pump utk Kia Rio RM600.
      Harga water pump RM 240
      Towing n Kos upah RM360.

      Adakah harga ni biasa atau kena sembelih

    4. kdi says:

      Hai Tina
      Harga water pump mcm ok. Cuma kos upah tu kalau separate dgb towing kena tahu berapa. Towing kenapa tak panggil insuran je kan free? Kat situ mungkin dh dpt jimat rm100-200

    5. azam says:

      saya ada minta org utk tukar water pump dan thermostat, sbb kerata myvi saya temparature naik dan turun. harga dalam rm 300 . adakah ia murah? dan berapa pula kos utk repair aircord myvi?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)