- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • UPGRADED VERSION MERDEKA STYLE : EJ’s BLACK MODIFIED NEW SAGA BLM

    New Contribution By EJ
    Message :dedicated to my frenz iz..
    merdeka style slps gambar kat masjid shah alam tu..
    diffuser
    lowerd
    carbon fiber front grill n diffuser(import singapore)
    spoiler civic EK vi-rs modified
     tu je yg mmpu coz student lgi..
    lps ni nk wat ekzos vip style..n nk upgrde audio yg hanya 70% siap
    KDI : Another black colour clan in KDI, EJ, presenting his new modification of New Saga BLM. Already fitted with 17″ sport rims with lips, lowered suspension, diffuser & spoiler. Looks simple yet nice as a sporty car.
    UPGRADED VERSION : EJ's BLACK MODIFIED NEW SAGA BLM
    UPGRADED VERSION : EJ's BLACK MODIFIED NEW SAGA BLM
    UPGRADED VERSION : EJ's BLACK MODIFIED NEW SAGA BLM
    UPGRADED VERSION : EJ's BLACK MODIFIED NEW SAGA BLM
    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    26 Responses

    1. Lily says:

      Fuh!!!!!!!
      Akhirnya sudah di pratonton blm si EJ ni..Smart jugak
      Rupanya blh msuk spoiler civic dkt blm ni ye?dlu aku pun mula2 nk psng spoiler civic,tp thah cne aku blh psng pulak spoiler lain.Hee..(myb xnk join geng penyidai kain kot!Haha..)
      Lg 1 aku tringin nk msuk spotrim patern mcm die ni..tp 7 batang,mcm si EJ ni 5.Agk brapa ek hrga die?b4 tread in spotrim ory.

    2. eriz says:

      wahahaaa…

      tabik la kt kete ni…yg kaler hitam si EJ ni punye walaupn simple tp kemas nampak seksi ar…tang sport rim tu yg nampak machonyer…

    3. black evia says:

      smart2.. emm.. biasa la, black team car mmg arr smart..
      bravo E.J ;-)
      tue rim 16 0r 17′?..

    4. iz says:

      Black..
      hehe.. kete E.j nh rim 17″.. sori black sebab da lame da xnyampuk dalam KDI nh..hehe..kesibukan membataskan diriku untuk bersama2 kwn2 semua..hehe..ni pun ngah rht jap time lunch..baru sempat bkak KDI…

      EJ..
      Kete ko smart n simple..haha..weh..ko tangkap gambar nh abis jalan raya orang nak lalu lalang ko tutup eh..hehe..nasib baik la jalan kecik..kalau x..mau kene hon je..=)

    5. black evia says:

      iz..
      tul tue iz, lame aku x baca ko myampuk;-)
      apa mcm pose xari nie?..
      ko prsan x?.. geng2 kita nie klu ambk gmbr keta msti ada bju kt jemuran kn iz..?
      cam mmat sorng tue?.. berderet sdai kt pagar hehehe..
      klu aku tkar rim aku pkai lain dri ari tue ok x iz?..
      kc idea kt aku skit..

    6. iz says:

      Black..
      hehe..mestila pose..pose yg paling tenang tahun nh…hehe
      Betul gak tu..kalau amek gambar..mesti ade kain kat jemuran..haha..
      Black..aku rasa rim ko tu da ok dah..kete ko pun smart..kalau tukar rim lain tu xsure la plak..huhu

    7. apa2 ajer says:

      marilah sama2 menghayati erti kemerdekaan sebenar dan mencari sejarah pejuang sebenar kemerdekaan.. pejuang adalah mereka yg bernai menentang penjajah inggeris dan jepun bukan yg hanya reti megkikut telunjuk penjajah

    8. kdi says:

      yeah!

      merdeka!.. merdeka! merdeka! (bunyi dalam gua black)

      oit black, ko asyik tanya orang puasa ke x ni pelik je aku tgk… agaknya ko yg x puasa ni eh.. k cari geng yg x puasa gak ek? hahaha.. kan aku dah pesan suh anta bini ko balik kampung je… kui2.. =p

    9. Es&Emy says:

      Pewwiiittt~

      Cairnye tgk…

      Nti aku upload civic 2.0 aku yg dah bikin abes2.. FUh, tak boleh jadi ni… aku dah kalah dah… ngeh2…

      EJ, tahniah sbb berjaya me-make up kereta anda dgn kemas sekali.

      AKu suke tang dagu dia…

      Ala2 audi sikit..

    10. Es&Emy says:

      OH, one more, skirt tepi dgn bumper blakang bile nak tambah? tak cun la kan..

      mcm tak lengkap aje…

      all and all, I bagi 3/5…

      Kalau ade skirt tepi ngn blakang, i bagi 4.5.

      Em..kalau tambah lagi kelopak mata dan kemasan chrome pada jeriji tu, i bagi u tiptop, 5/5..

      Gud luck..

      Tahun dpn raya, msti upload lagi ye..nk tgk.

    11. kekitaan says:

      SAGA dan jadi S16 kat australia nun.. ceck site caradvice dan proton australia
      Proton S16 announced as new low cost sedan

      Proton has announced the name and the on sale date for its new entry level sedan, which promises to be the lowest cost four door sedan on the Australian market.

      Proton_S16

      The new Proton, to be known as the S16 in Australia, will officially go on sale on November 1 and will sell for a drive away price under $13,000.

      According to Proton Cars Australia’s general manager of sales and operations, Billy Falconer the new S16 will deliver the best value and economy equation on the Australian car market.

    12. TBC009 says:

      samela cam rim ambe..ralliart kn?cume rim ambe kaler puteh je..pepun smat2..diffuser cr ktmane?bkenan la :)

    13. zerkz says:

      nak tanyer… lau pakai rim besar dari standard tu. orang kata kegunaan minyak ada tinggi cikit.. betol ke EJ???

    14. Lily says:

      TBC009..
      Nk tnye skit,brapa ko angkat rim mcm tu?

    15. E.J`s says:

      salam sume kawan2..
      TBC
      yup lebih kuarang la…
      tp aku nk tnye touch screen ko tu bleh muat ngan kemas ke??
      aku kan org kn..beli kat area stadium ktn

      lily
      akhirnye gak kan aku upload gmbo kete aku..
      skunk ni aku nk cube pikir design ekzos yg sesuai

      es&emy
      thanks..aku bukan x leh tmbh tp klu aku tmbh skirt,nnti kte aku x de pesonaliti sndiri..
      len la byk duit wat skirting custom..
      coz skirting kat pasaran same je design die..
      klu aku tmbh,kete aku same je la ngan kete org len..
      lgi satu klu tambh skirting penuh kete nmpk gemuk n kecik..
      klu yg skunk ni kete aku nmpk bezsar n pjg bile menyusur di jln raye…

      blackevia..
      black team mmg smart..
      lgi2 tuan kete die..
      tul x??

      eriz
      thanks..mmg aku nak kete ni nampk simple,kemas tp smart..

      zerks
      x kesah tp ko kena pndai cari rim..
      kena cari yg ringan..tp biaser yg ringan, tgn pun kena ringan la kuar duit dri wallet..
      huhu…

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)