• Kereta Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

THE PROTON JUMBUCK/ARENA HAS SCORED 1-STAR RATING – ANCAP CRASH TESTING – POOR RESULT.

ancap proton jumbuck

Proton Jumbuck has become the hot news in Australia after scored a dismal 1-Star rating in the latest round of ANCAP crash testing.Below is the word from that news” Cheap ute from Malaysia has been found to be the most dangerous vehicle in Australian road”.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

ancap proton jumbuck 2

PROTON JUMBUCK

The Proton Jumbuck and both Great Wall utes (from China) fared poorly in ANCAP’s testing, with all three experiencing significant loss of cabin integrity during the offset crash test.The Jumbuck scored just one point out of 16 for the frontal offset crash, while the SA220 and V240 scored 2.32 and 2.36 respectively. Head and leg protection was low for both models.

ancap jumbuck 500x394

The SA220 and the Jumbuck lack airbags and other safety features that are expected as standard equipment by new car buyers, while the V240 has dual airbags but these failed to protect the driver and passenger from injury in ANCAP crash tests.

ancap gwm sa220

GREAT WALL SA220

ancap gwm v240

GREAT WALL V240

Despite the low ratings for the SA220 and V240, Great Wall importer Ateco Automotive is putting a positive spin on the results, saying a 2-Star rating is a good outcome for the Chinese-built utilities.They also said that they will work towards improving safety for future products.

About ANCAP.

The Australasian New Car Assessment Program (ANCAP) gives consumers consistent information on the level of occupant protection provided by vehicles in serious front and side crashes.

The program is supported by Australian and New Zealand automobile clubs, the States government road and transport authorities of NSW, Victoria, South Australia, Queensland, Tasmania, Western Australia, the New Zealand Government, the Victorian TAC, NRMA Insurance and the FIA Foundation.

ANCAP uses 4 internationally recognized crash tests; offset frontal, side impact, pedestrian and pole impact test.

Crash tests are undertaken by independent specialist crash test laboratories.In all tests crash test dummies are used to facilitate the scientific measurement of the various forces in the crash test. The data gathered is then assessed, using internationally recognized protocols, and scores are determined for various parts of the crash test.

The overall score is then translated into a star rating, between 1 to 5 stars. The higher scores are awarded more stars.

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

iz

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

30 Responses

  1. tres says:

    ok lah tu 1 bintang, dpt gak yer…

  2. apa2 ajer says:

    tres

    kalau 1 bintang tu maksudnya fail la tu.. memang memalukan.. lebih memalukan Proton Arena yang dibangunkan dari model Wira ( asalnya Mitsubishi ) boleh kalah dengan kenderaan China yang masih baru di pasaran dan Great Wall bukanlah satu jenama yang terkenal di China dalam aspek keselamatan.. kita boleh banding berdasarkan gambar di atas, kereta china yang rakyat kita suka kutuk lebih baik berbanding kereta Malaysia dengan kerjasama Malaysia – Jepun ( Mitsubishi ).. amat2 MEMALUKAN.. paling memalukan ini pick up bukan kenderaan biasa, sepatutnya pick up mestilah lebih power rating crash test nyer.. kalau kita amati gambar tu, teruk2 pick up China tu pun takda lah sampai menghentam pemandu berbanding Proton Arena kita.. dan YANG PALING MEMALUKAN.. kenapa baru skrg buat Crash Test walhal kereta ni dah lama diesport ke Australia..

    Proton..

    anda perlu membaiki nama anda di Australia, New Zealand dengan menarik balik semua kenderaan Proton JUMBUCK Arena di Australia supaya mereka lihat kita serius kita nakkan yang terbaik untuk pelanggan kita. Untuk masa depan, Proton perlu keluarkan Pick Up yang lebih kuat, besi waja spt Savvy dan Exora.. dan saya rasa wajar model baru Proton Arena dibangunkan dari model Exora yang mendapat rating crash test yang baik.. lagipun Lotus kan terkenal dalam bangunkan Chasis.. JANGAN LAGI MEMALUKAN RAKYAT MALAYSIA dan LEBIH MALANG KITA YANG LEBIH BERPENGALAMAN DIMALUKAN OLEH CHINA

  3. apa2 ajer says:

    apapun.. untuk yang pentingkan keselematan pastikan kereta anda beli dpt 3 star and above.. dah byk kereta yg da dpt 4 star skrg.. pastikan jugak ada air bag (dual ), abs dan ebd.. kalau ada function lain macam stability control lagi ok

  4. apa2 ajer says:

    sbg perbandingan dalam video tu, dia cakap Toyota Hlux dan Mercedesz Benz dpt 4 star daripada 5 star overall

  5. tres says:

    sebab tu aku bersyukur kita dpt satu bintang…kalo tak lagi parah…ko ingat org malaysia kesah ke dengan ncap rating ni… yg penting depa nak harga murah…

  6. Joko says:

    Pendapat aku,
    Bukan rakyat Malaysia tak kesah, kerana soal keselamatan dan nyawa ni , mana ada orang ambil ringan, sebagai contoh kempen mambasmi penyakit seperti denggi dan H1N1. Masalah nyer, rakyat yg berpendapatan sederhana, tidak mempunyai banyak pilihan, kerana dasar automitif negara yg ingin memberi keutamaan kepada kereta nasional dengan mengenakan cukai terlalu tinggi kepada kereta2 import. Sedangkan tahap keselamatan dan ketahanan masih serba kekurangan. Malahan, negara kita (merujuk majalah autoworld) merupakan negara yg mengenakan cukai yg paling tinggi untuk kereta Import. Negara lain sudah melaksanakan AFTA, negara kita?

    Tambahannya pula penawaran kemudahan pinjaman kenderaan yg begitu menggalakkan sehingga 100% utk kereta nasional, mendorong rakyat kita yg bergaji kecil dan sederhana, berlumba2 membeli kereta macam jiran2 mereka, tak kiralah model apa, asal kan kereta, Soal dia mudah rosak ker, tak menepati tahap standard keselamatan ker, tahap kesesuaian enjin dengan body ker, itu soal kedua, yang penting asal kan jimat petrol , boleh isi anak beranak jalan2, ada aksesori yg canggih2, sudah.
    Bila ditanya, masing2 akan jawab, ” ITU AJER LAH YG MAMPU ! ” …

  7. mr.eims says:

    apesal baru sekarang nak test? dah berapa lama dah arena ni stop production.
    malu btul… hurm.. tu produk proton zaman bila. sekarang dah jauh beza juga.
    tapi proton patut buat sumthing la kalu nak gain kepercayaan rakyat semula.
    kat australia mmg jumbuck ni famous ramai orang bli. tapi bila dengar news tu, mesti ramai yang terkejut & frust,.

  8. Man says:

    Tak boleh buat pebandingan dgn yang 4 pintu. Kalau ada empat pintu tentu dapat 2 star juga dan ditambah air bag boleh dapat 3 star.

  9. apa2 ajer says:

    man..
    cakap biar cerdik sikit.. ko x baca ke di atas tu airbag walaupun ada pada kereta great wall china, tp x membantu.. ingat senang2 ke tambah air bag terus naik 1 bintang.. yang dimabil kira adalah ketahanan chasis.. rekabentuk chasis elemen paling penting, x da kaitan 2 pintu ke 4 pintu ke..

    JOKO cakap

    ” Masalah nyer, rakyat yg berpendapatan sederhana, tidak mempunyai banyak pilihan, kerana dasar automitif negara yg ingin memberi keutamaan kepada kereta nasional dengan mengenakan cukai terlalu tinggi kepada kereta2 import. Sedangkan tahap keselamatan dan ketahanan masih serba kekurangan. Malahan, negara kita (merujuk majalah autoworld) merupakan negara yg mengenakan cukai yg paling tinggi untuk kereta Import. Negara lain sudah melaksanakan AFTA, negara kita? ”

    apa2 ajer setuju 100% dengan Joko.. semua ni berpunca dasar terlampau manjakan industri automatif tempatan sehingga menyebabkan sykt2 kereta kita Proton dan Produa terutamanya jd kurang kompetitif di pasaran antarabangsa..berpunca dasar ini juga, hak rakyat diabaikan..harap2 AFTA 2010 BENAR2 WUJUD UNTUK KEBAIKAN SEMUA
    Mr Eims cakap
    ” proton patut buat sumthing la kalu nak gain kepercayaan rakyat semula.
    kat australia mmg jumbuck ni famous ramai orang bli. tapi bila dengar news tu, mesti ramai yang terkejut & frust,.”

    berita ni dah tersebar di Australia.. 1 Australia dah tahu. manakan tidak, dah tunjuk dalam berita utama.. lepas ni mungkin pulak akan ada video ni dalam you tube so 1 dunia akan lihat hasil produk Proton Malaysia.. sebagaimana persepsi negatif rakyat terhdap China, perkara yang sama akan melanda kita ” Proton ” bahkan lebih teruk sebab kita bukan spt China yang memang sudah terkenal dgn low quality produk nya.. kebanyakan produk.. tambahan kita dapat rating paling teruk, lebih teruk drpd company China yang baru bertatih dalam dunia automatif.. SUNGGUH MEMALUKAN

    apapun nasi dah jadi bubur.. eloklah MD Proton buat perbincangan meja bulat secepat mungkin dan cari jalan pulihkan kembali keyakinan pengguna.. sebagaimana Chery telah berjaya sedikit demi sedikit memulihkan kepercayaan pelanggan akibat produk tak tahannnya Chery Amulet yang gagal EURO NCAP Crash Test, hal yang sama perlu dibuat Proton dengan memperkenalkan pelbagai produk yang menepati aspek keselamatan, berkualiti tinggi

  10. awg1031 says:

    samala mcm perodue viva elite..tambah abs,airbag, etc pun tarak guna kalo chasis ng body mcm tin..sekali langgar bole jalan or tukar kete terus..

  11. awg1031 says:

    proton sepatutnya hentikan produk2 lama yg selalu jatuhkan kredibiliti proton sejak tahun2 lepas..proton sekarang aku yakin byk dah improve..so, jernihkan yg lama

  12. apa2 ajer says:

    awg1031

    sokong sgt2.. Proton kena stop ajer production kereta2 yang memalukan macam Proton Arena, proton juara dll untuk kembalikan semula kebolehpercayaan rakyat pada Proton.. kalau kereta2 bermasalah kurang 5 tahun, ganti ajer ngan kereta baru atau pun bg pampasan tunjukkan proton care pelanggannya.. memang rugi tapi kesannnya org akan yakin sgt2 ngan Proton

  13. kekitaan says:

    Laa… apa2 je… mmg dah stop dah pun…. ish ish… keter tu dah sepuluh tahun dah… dah stop dah pun… tiba baru depa galak nak buat test. apa kemenda tuu?

  14. Joko says:

    Kekitaan,
    stop production yang dalam negeri ajer kut, utk eksport model masih on. Tak mungkin depa uji keta yg dah sepuluh tahun untuk bagi taraf ANCAP ?

  15. James Bond Jr. says:

    Apelah nak jadi ngan masa depan kereta2 Malaysia ek?

  16. kekitaan says:

    Alahai Joko… stop produksi untuk semua. mmg tak diproduksi dah… dulu masa dikeluarkan 8 – 10 tahun dulu mmg masih compliant …. tapi skrg semua ncap apa2 cap dah naik taraf… jadi dah tak sesuai dan telah diphased out dah pun… yg peliknya kenapa tiba2 sekarang baru nak buat test tu dan bising2? abis tu awat tak buat test jugak dekat keter2 lain yg lama dulu seperti wollksswagen kura2 dan lelain tu yg masih ada kat jalan raya sekarang? nampak tak?

  17. Joko says:

    Kekitaan,
    Itulah yg aku pelik… dia bandingkan ncap kereta M’sia yg dah 10 tahun stop production dengan model kereta yg masih dalam production. Atau mungkin ini satu propaganda Australia yg sengaja nak memalukan negara kita. Memang jahatlah hati perut depa nih. sendiri tak mau buat kereta mau sabotaj orang lan punya pulak. lol

  18. nilai says:

    Kekitaan n Joko,

    Nasib baiklah awak berdua tulis dalam bahas Melayu.. Klau tak, jenuh digelakkan orang Aussie, kalau bukanpun masyarakat dunia yang mampu buka web berbahasa inggeris.. Sila buka web Proton di Australia untuk melihat kereta apa yang dipasarkan di sana: proton.com.au/#/jumbuck/introduction/

    Awak boleh copy paste n then tambah www

    Proton bukan Kaabah tau :)

  19. awg1031 says:

    @nilai…

    amende proton bukan kaabah ni??? isy2

    btw..kalo ikot website yg ‘nilai’ bg, proton jumbuck mg stil jual kat sane..hmm..mungkin still ada permintaan kot..agaknye lepas test ANCAP ni proton bole la stop penjualan jumbuck kt aussie tu..

  20. Joko says:

    Nilai,
    Takat tak tau maklumat jualan pun, orang boleh gelak kan ker ? Janganlah bongkak sangat sebab anda ada maklumat. Payah sangat ker sekadar bagi tahu apa maklumat yang u ada untuk dikongsi kat sini…

  21. nilai says:

    Joko,

    Joko, sori.. ter over.. aku tgh marking paper budak tadi. Nak marah dia terlajak kat hang. Maafkan hamba..

  22. kekitaan says:

    laaa …. diphased out tu mmg maklumat benar… mmg takdak produksi lagi dah… cuma yg baki tu takkan depa nak scrap… tentu depa jual . macam keter lama skrrg yg safety dah tak compliant skrg… ada ka depa dipaksa humban dalam laut? hang tengok keter2 buruk tu masih ada je kat jalan,, wolkswage dan apa jenis lagi tu… faham dah diberhentikan produksi ? tak faham mai aku nak sekeh. hehehe. sikit2 nak kaitkan dgn kaabah.. awat pandang rendah kat orang sgt ?

  23. Joko says:

    Kekitaan,
    Sat dulu, aku dah surf kat web site yg nilai bagi tu,memang ada lagi promosi nyer.. kalau kata stok lama, tak kan boleh simpan sampai 10 tahun, dan tetiba nak buat ncap… pelik tapi benar, anyway kat mana u dapat maklumat yg mengatakan produksi jumbuck ni dah di hentikan , macammana dengan kilang kat luar negara… may be kilang pemasangan.?

  24. apa2 ajer says:

    JOKO, KEKITAAAN..

    saya sokong Nilai la.. tak mungkin Proton akan stop production sebab Proton Jumbuck ni model Proton paling laris di Australia.. kalau dia stop memang tak cerdik lah.. cumanyer lepas dah keluar test NCAP tu eloklah gantikan ajer dengan model baru yang saya dengar ambik dari model Exora.. saya tengok Exora punya test ok jugak..so bila nak gantikan Jumbuck baru nanti cara nak tackle semula hati rakyat Australia

    1) buat skim rebet bagi pemilik Proton Jumbuck lama yang berhasrat beli Jumbuck baru ( model Exora ).. rebet tu make sure lebih 30% harga Jumbuck baru
    2) iklankan dalam newspaper, media penting di Australia ” Proton Jumbuk baru – model Exora dpt 4 star NCAP TEST ” .. panggil wartawan pemotoran pun ok
    3) bg Proton Jumbuk yg usia bawa 3 tahun, bg yg minat nak trade in dengan Jumbuck baru bagi 70% daripada nilai Proton Jumbuck lama.. dengan syarat mereka mesti beli Jumbuck baru
    4) buat hari Proton Jumbuck.. Iklankan di media.. masa hari tu tunjukkan semua kelebihan Jumbuck baru.. buat demonstrasi pemanduan dll.. YANG PALING PENTING BUAT SHOW PELANGGARAN JUMBUCK DENGAN KERETA LAIN SECARA LIVE DI DEPAN PENONTON

  25. tres says:

    exora ade buat ncap test ker?

  26. apa2 ajer says:

    ada video exora tu dibaling, diterbalikkan.. try cari kat you tube dan exora masih selamat..
    ncap test punya video pun ada.. tp x tau dimana dibuat.. ok lah untuk kereta tempatan

  27. kekitaan says:

    boleh baca kat sini kot. http://www.caradvice.com.au/38295/proton-jumbuck-axed-after-7-years/

    Sbb jumbuck tu guna teknologi lama mitsi… takdak crumple zone.. takdak air bags dan bla bla..

    According to Proton Cars Australia managing director, Mr John Startari, the new generation Jumbuck will benefit from the latest technology and will not be constrained by the limitations of what is now an old platform in the existing model.

    “The current Jumbuck has been great but it is in the final phase of its life and a new model is well overdue, it has been a great ute but there will be a new generation model to replace it,” said Mr Startari.

    “The important point will be that the new car will not only be the lowest cost commercial but also amongst the safest on the road”.

    While details of the new Proton Jumbuck are still yet to be announced the car will still be powered by a small economical four cylinder engine but will have the benefit of both a manual and an automatic transmission option.

    Along with this there will be increased levels of safety including multiple SRS airbags, ABS anti lock brakes, Lotus tuned ride and handling and the latest crash protection technology in terms of progressive deformation crumple zones and integrated passenger cell design.

  28. apisZ says:

    Chasis keta proton mmg fragile. Tgk je proton wira. Tulang kat windscreen depan jauh lebih kecil,nipis,kurang layer banding ngan model asli mitsubishi. Tak caye g usha kat kete potong.

  29. mat says:

    nk wat pe proton anto bt crash test lg keta tu ek??? bukan ke dia dh nk stop production keta tu… market kt mana la y laku gaknya nk jual keta tu…

  30. kekitaan says:

    mat, sapa kata proton yg anto? tu third party la yg anto.

    Proton Wira menggunakan chasis mitsu.. begitu juga jumbuck.

    Keter2 proton yg proton designed sendiri semuanya boleh dikatakan dapat paling caroi pun dalam 3 star ncap. bermula dari waja. (first developed in house)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>