- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • AUDI TIOMAN GREEN – WARNA SEMPENA NAMA PULAU TIOMAN MALAYSIA
  • TBC : THE BEAUTY CRUISER EXTERIOR & INTERIOR MODIFICATION PICTURE OF SAGA BLM

    New Contribution By TBC009
     
    Message : ingin mintak pendapat @ komen para pembaca kdi macam mane mau menghensemkn lagi blm ni..tQ

    KDI : Ni dah chun dah bro.. Siap seat cover merah, DVD with LCD Player, Skirting semua dah masyuk.. Kalo bleh, share la detail sikit pasal barang2 yang dah modify beserta harga sekali lagi bagus.

    yang lain sila beri komen. =)

    TBC : THE BEAUTY CRUISER EXTERIOR & INTERIOR MODIFICATION PICTURE OF SAGA BLM

    TBC : THE BEAUTY CRUISER EXTERIOR & INTERIOR MODIFICATION PICTURE OF SAGA BLM
    INTERIOR MODIFICATION
    TBC : THE BEAUTY CRUISER EXTERIOR & INTERIOR MODIFICATION PICTURE OF SAGA BLM
    INTERIOR MODIFICATION
    Please follow and like us:
    error

    kdi

    Pecah fiber pecah gelas, sudah baca komenlah se das! Terima kasih! =) Yg benar, Brader K Majalah Kereta Malaysia - kereta info

    40 Responses

    1. apisZ says:

      Pergh.. Xtahan t0k aku berkata WOW! Smart gile.. Owner asal katne? Rase xyah mod pe2 lg [email protected] well done dude.. Thumbs up

    2. eh..apasal sport rim yg atas tu wane putih, yg bawah wane gold…
      sempat tukar² rim ker…

      dh smart dh kete nie…
      bape modal buat sume nie bro..

    3. black evia says:

      wah.. meriah la.. cntik & menarik.. huhu..
      brpa kos buat seat cam tue yer??..

    4. muryadi says:

      kreatif rakyat malaysia ni…

    5. Lily says:

      Smart siot!
      A’ah [email protected] pun prasan spotrim die ats lain,bwh lain..
      Smart lg kale putih bg aku!
      Tp aku rse pic kreta ni pnh msuk dlm version lain,sbb ingat dr plat TAR.xtau la kot TAR lain kot..

    6. Lily says:

      A’ah..
      kreta ni ade dlm..
      http://kereta.info/apa-kata-pemilik-pemilik-proton-saga-blm-share-your-opinion-here/
      Spotrim lain pulak.kaya btul ar owner die ni,spotrim b’silih gnt.

    7. ko nie ly, nmpk je kan..
      kalo ko x ckp aku pun xperasan…
      aku rse mamat nie tokey kedai rim la..byk tul duit die asik tuka rim..

    8. lamie says:

      very nice…………………….i’m interested

    9. eriz says:

      blm nih kalo buat ape pun mmg cun…mmg aku tabik spring kt blm…

    10. joko says:

      Yer, memang cantik, cuma pada pendapat aku, seat kulit tu nampak keras pejal. dari segi keselesaan mungkin kurang. Bila keras camtu, bila duduk dia tak absorb berat badan dan menyebabkan kita macam duduk atas benda licin, kemudian kalau jalan jauh, sebahagian hentakan akan terus pergi pada badan terutama nya bhg belakang pinggang. Boleh lenguh belakang… pendapat aku ni berdasar pada pengalaman sendiri lah, tak tahu lah orang lain.

    11. Lily says:

      [email protected]
      e2 la psl aku dpt krja skang ni.mata,tlinga aku sume tajam.Huhu..
      tau dh krja aku kn?g usha fs aku,jgn keco2 cni sudah.

    12. joko says:

      Kejam,
      biasalah tu, kalau pegi pasaraya pun, kaum depalah yg paling tajam mata… kui kui kui

    13. Lily says:

      joko..
      Aku sedar diri,aku ni krja mkn gaji je x mcm korang yg mampu nk angkat ina
      Sekurangnya jgn la hina pekerjaan aku..:-(

    14. hehe…aku tau keje ko lily…
      nie mesti dh g training kan…
      tunang ko keje ape..sme ngan ko gak ker..
      kalo xsme, senang la ko nk peratikan die kan..haha..
      nk wat pape pun kantoi…

    15. joko says:

      Lily,
      Aku rasa ko silap mentafsirkan ayat aku tu.. apa2 pun aku mohon maaf.
      maksud aku sebenarnya org pompuan kan cekap pasal sales/jualan kat pasaraya, serta cekap mencari barangan nak dibeli kat pasaraya… itu pun salah ker… tak ada kena mengena dengan kerja atau gaji ko pun.. aku pun makan gaji kerja gomen, apa ada hal… okey..puas hati.

    16. hani says:

      Suke sgt dgn seat cover merah tu, smart n garang! Brp kos?

    17. black evia says:

      ye la..klu buat cam seat tu msti mhal kn?..ada x yg dh siap?..
      cma kita bli je pstu pasang je sarung dia?..

    18. TBC 009 says:

      hani & black evia : i2 seat asal..cume balut saje..kain asal ada kt lapsan bwh..xkaco pn.kos siap psang RM500

    19. solrey says:

      TBC 009: BRO set tu balut kan mn? area2 ganu ker?

    20. TBC009 says:

      solrey:yup,area ganu jer..klo ngeri lain pn de gak la..mcm2 dsgn skang ni..plih je yg bkenan di hati..nk lgi gmpak tuka seat bucket terus..haha

    21. mira says:

      TBC009,
      so far, ok x guna cover seat 2 ok x? dgr kata klau balut cover seat cam 2 buat kete bertambah panas.. betul ke?

    22. hadi says:

      warna saga BLM apa yang paling mendapat sambutan?? ada sape2 wat survey? aku rasa kat ipoh sekarang ni ramai yang pakai kaler mountain blue…

    23. TBC009 says:

      mira:xde la..ok jer..klo yg pnas tu pvc..yg sye psng ni kulit tiruan..gerenti xpanas..pkai puas hati la..cume ble bru2 licin ckit la..dh lame grenti oknye..
      hadi:hem,kdg2 org plih kaler ni ikut bkenan di hati..tp tmpoh nk menunggu lambt laa klo stok xder..so kebnyakan smbar je kaler yg ade klo nk cepat..skang ni pun blm dh de 2 tambahan kaler baru..

    24. hadi says:

      rim putih n sekali tayar berapa rm?jenama apa?

    25. Norman says:

      Memang cun kete ni tapi kalau pintu blakang pakai power window lagi smart giler..

    26. zerkz says:

      tbc: brape inci dvd lcd player tu. nak masukkan dvd tu kat bawah skrin lcd tu ker?

    27. pedi says:

      Bro, kat mane tempat buat seat cover tu, aku minat jgk nk buat. boleh bg detail address x? tq

    28. TBC009 says:

      hadi : lbih kurang rm2k la..ntahla jenama ape..tp de tulis c2 ralliart la..rim ni lbih ringn dr advan rg 16 taiwan yg aku pkai sbelum ni cam pic ke 2 tu

      norman : power window tu leh ejas bro..skang dh de jual suis untuk blm utk power window belakang.. :)

      zerkz : 7inc..bnda tu pkai mto..untuk msuk dvd die leh bukak la..bkn kt bwah..tp belakng skrin tu..mcm dvd player yg lain2 jgk..blambak kt kdai skrg..yg mhal murah seme ade

    29. E.J`s says:

      TBC

      mmg fit2 ke dvd tu..x de [email protected] terkeluar skit dari casing dash board..??
      atau kena modified lu..??

    30. pedi says:

      TBC

      Kat mana nak buat seat cover tu, aku minat r

    31. TBC009 says:

      EJ’s : fit jugakla..tp tapak asl kne potong jugakla kan..klo x mne nk msuk dvd ni..seme boleh di ejas tuu

      pedi : aku rase seluruh malaysia de jenis seat ni..brand komi..kte leh design sndiri gane kaler kite nak..walau aku wat kat tganu tp tokey tu ckap die order brg ni kt kl jugak..

    32. Peja says:

      Tbc009,
      Ko wt kt kdai acc area mne?

    33. TBC009 says:

      peja : area bkt kecil, k trg..bdepan ngn cosplus

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error

    Please spread & share :)