- Latest in kereta dot info Malaysia :
 • HARGA KERETA MALAYSIA PROTON SAGA X70 PERSONA IRIZ PREVE EXORA ERTIGA PERDANA 2019
 • TATACARA PAKAIAN PELAWAT KE JPJ JABATAN PENGANGKUTAN JALAN DAN URUSAN KERAJAAN – PATUHI DAN JANGAN BONGKAK DI BUMI MALAYSIA

  image

  Isu yang dimainkan beberapa hari lalu mengenai pemakaian seorang wanita Cina ke JPJ hangat dibincangkan di laman sosial. Setelah mengamati beberapa pendapat, kdi mendapati ada beberapa orang yang ingin menjadi hero dengan membela perlakuan pemakaian tidak beradab untuk urusan rasmi terutama di Pejabat kerajaan.

  Yang salah tetap salah. Tidak perlukan sebarang pembelaan atau pun permainan kaum dan agama. Undang2 kod pemakaian sudah lama diaplikasikan kepada semua dan tiada kena mengena dengan isu racist atau agama. Yang tambah pelik, JPJ memohon maaf pula untuk tindakan mereka itu.

  Kdi selama ini tidaklah terlalu menyokong sebarang tindakan JPJ namun dalam kes ini, apabila undang-undang tidak dipatuhi, kenapa perlu ramai yang menyokong?

  Diharap ramai menjadikan isu ini sebagai pengajaran. Jangan lah dah tahu salah, hendak diviralkan lagi isu ini yang menampakkan kebodohan individu tersebut.

  TATACARA PAKAIAN PELAWAT KE JPJ JABATAN PENGANGKUTAN JALAN DAN URUSAN KERAJAAN – PATUHI DAN JANGAN BONGKAK DI BUMI MALAYSIA

  kdi

  Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

  1 Response

  1. Alson P says:

   TATACARA PAKAIAN(dress code) untuk pelawat yang hadir bangunan JPJ telah lama diperkenalkan tetapi ada segelintir pelawat tidak mahu mengikut tatacara tersebut.. Setiap banunan JPJ telah lama memaparkan dress code untuk pelawat seperti gambar di atas.. Kadangkala pegawai keselamatan atau rela akan menegur sesiapa yang tidak mengikuti tatacara tersebut..

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.