SENARAI HARGA TIMING BELT KIT SET PROTON DAN PRODUA

image

Berikut merupakan info harga set timing belt kit untuk kereta jenama Proton Campro CPS CFE dan Perodua dvvt dohc. Set timing belt termasuk bearing dan oil seal serta warranty 100k km. Pemasangan di mana-mana bengkel kereta dengan upah tukar timing belt sekitar RM100.

SENARAI HARGA TIMING BELT KIT SET PROTON DAN PRODUA

Proton-Mitsubishi(MMC JAPAN)

1.3cc = RM100.00 (SAGA-ISWARA-WIRA-SATRIA)
1.5cc = RM100.00 (SAGA-ISWARA-WIRA-SATRIA)
1.6cc = RM150.00 (WIRA-SATRIA-WAJA) SINGLE CAM
1.8cc = RM280.00 (WIRA,SATRIA,PUTRA,GTi, GSR) TWIN CAM
1.8cc = RM220.00 (WIRA-SATRIA)
1.5cc = RM220.00 (4g91) 1.5 TWIN CAM
1.6cc = RM180.00 (BLM,GEN2,PERSONA,NEO,WAJA CAMPRO)
1.3cc = RM200.00 (SAGA FLX)
1.6cc = RM200.00 (PRAVE)
2.0cc = RM240.00 (PERDANA SEI)
2.0cc = RM250.00 (PERDANA V6)
2.0cc = RM250.00 (ETERNA TWIN TURBO V6)
2.0cc = RM260.00 (VR4)
2.0cc = RM260.00 (RVR)
2.0cc = RM260.00 (EVO 1 EVO 2 EVO 3 )
2.0cc = RM260.00 (EVO 4 EVO 5 EVO 6 )
2.0cc = RM260.00 (EVO 7 EVO 8 EVO 9 )
1.2cc = RM330.00 SAVVY (MADE IN FRANCE)

PERODUA (DAIHATSU JAPAN)

KANCIL      = RM110.00
KELISA       = RM 140.00
KENARI      = RM 140.00
VIVA           = RM140.00
MYVI 1.0    = RM140.00
RUSA          = RM150.00
KEMBARA = RM 150.00

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

8 Responses

  1. abuya says:

    harge tu dh msuk GST ke?..

  2. joao says:

    how to set timing belt for proton

  3. nabila says:

    Mcm mne nk tahu timing bell tu still ok or kena tukar dah?

  4. Abdul Halim Awang says:

    Flx saya dh tk hidup,pada mula nya hidup,lepas tu mati terus,start semula rasa engine laju. Klau timing belt rosak, valve rosak juga ke.

  5. fadil says:

    mcm mn nk dptkn stok sparepart di atas??

  6. din says:

    kalo injection kebanyakan pakai timing chain boleh taw kalo rosak dye ad bunyi ketik2…tapi kalo timing belt enjin karburetor ni kena bukak dan kena tengok ad crack atau berbulu x sekitar tali belt tu..kalo nak servis better kereta bergerak 80,000km tukar..tp kalo 100,000km pon boleh..lagi baik water pump tukar sekali..main tulley atas dan bwh ad marking point so masa nak pasang selaras tepat kearah point..senang je buat..

  7. Lim says:

    Mano nak dapek timming belt mitsubishi orijenal punyo…dlm kotak pon ado copy made in blkg rumah,so mano nak bolivyg ori,

  8. anzalna says:

    Harga di atas ni masih sama ke untuk sekarang rate dia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close