- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • RON 95 SUITABLE FOR NAZA, KIA AND PEUGEOT VEHICLES.

    naza_logo

    After Toyota and Honda announced that RON 95 suitable for their cars, Naza also announced the same.Read the full news from Bernama below.

    RON 95 SUITABLE FOR NAZA, KIA AND PEUGEOT VEHICLES.

    The Naza Automotive Group has encouraged owners of its petrol-powered Naza, Kia and Peugeot vehicles to use the RON 95 fuel.

    In a statement Tuesday, the company said RON 95 was suitable for the Naza Ria, Naza Citra, Naza Suria, Naza Citra II Rondo, Kia Sportage, Kia Carnival, Kia Carens, Kia Picanto,Kia Optima, Kia Spectra5, Kia Spectra, Kia Rondo, Naza 206 Bestari, Peugeot 206,Peugeot 407, Peugeot 308 Turbo, Peugeot 308Vti and Naza Forza.

    The Naza Sorento, Kia Sorento and Kia Pregio use diesel.

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    16 Responses

    1. bob says:

      I use citra already long time use ron92, and now to 95

    2. apa2 ajer says:

      harap2 ni betul2 bukan klentong just nak elak sykt alami kerugian

    3. eriz says:

      mgkin betol…tp kalo nk tau kete leh pkai ron95 rujuk la kt buku manual kete…

    4. nilai says:

      apa2 ajer,
      Cherry awak bole pakai RON95 ke? tak kelentong ke? tak rugi ke? :)

    5. apa2 ajer says:

      nilai
      kalau ikut manual chery boleh pakai ron 93 ke atas.. tp yg sy musykil airtek turbo, evo, civic type r dan lain2 kereta berprestasi tinggi tak boleh gunakan ron95.. sebab tu bila naza umum semua kereta naza, kia dan peugeout sy musykil.. sebab peugeot 308 kan guna kuasa turbo? kalau beli2 pastu guna ron95 jd underpower kan x pasal.. apapun saya x pernah try lg ron95 untuk chery tp berdasarkan yg da pakai, ada yg kata lebih kurag jer ngan ron97 dan ada yg kata sikit underpower.. x tau la mana btl..

      saya bangkitkan ” harap2 ni bukan klentong ” kerana ada pengeluar tertentu dlm buku manual x boleh pakai bawah ron97, YANG HAIRANNYA tiba2 baru2 ni dia umum boleh guna Ron 95 sebab tu sy bangkitakan ayat tu

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)