- Latest in kereta dot info Malaysia :
  • HONDA JAZZ MUGEN BODYKIT & 0-100 KMH SPRINT TEST VIDEO
  • PROTON SAGA BLM SAME AS MITSUBISHI EVO LANCER X? SEE THE SIDE VIEW

    New Contribution By Kentang.

    kdi-evo-x

    PROTON SAGA BLM SAME AS MITSUBISHI EVO LANCER X? SEE THE SIDE VIEW.

    I am staring at this Proton Saga BLM yesterday and found it same as Mitsubishi Lancer Evo X from the side view.So, just want to share with you all. What do you think?

    mitsubishi-lancer-evolution-x-side

    Look at their side….Looks same right?

    modified-proton-saga-blm

    Maybe Proton Engineers refer to this Mitsubishi Lancer Evo X before they built the Proton Saga BLM.

    Or maybe Proton want to make Perodua as their example to success. We can take Perodua Myvi as an example a.k.a Toyota Passso.

    Please follow and like us:

    info kereta Malaysia

    iz

    Majalah kereta Malaysia Test drive review Review kereta di Malaysia

    52 Responses

    1. halo bro KDI..hehe..sori la klo aku perasan cikit ek..

      artikel yg ko mksd kn tu mcm yg aku post kt blog aku..hehe

      tu just my point of view aje, tapi bg aku la, mmg ade iras cikit2..kebetulan aje ke ape, no komen..

      kereta.info best bro..selamat maju jaya..

    2. iz says:

      Bro..
      Aku ade tgok blog ko..point of view ko pun kire ok gakla..so ruangan forum nh memang sesuai..kalau ade nak tambah pape or nak contribute something..bolehla email kat kitorg..ape saje artikel ko yg berkaitan kereta..yg boleh tarik org..kitorg akan publish..tq for your support..
      boleh email kat [email protected], [email protected], [email protected].

    3. aim says:

      entah la … mata aku tgk takdak yg sama pon …

    4. eriz says:

      mcm ade yang same…tang spoiler kot…

    5. fordthrothle says:

      mata aku plak tgk lansung xde yg sama dgn evo-X tu….jauh sekali….kalo setakat spoiler tu, wira std pun ramai yg dah pasang spoiler tu….siap bodykit lagi…lagi nampak sama mcm evo-X…ttp tetap wira jgk la..huhu

    6. sayala says:

      hishh.. semua kereta ada iras2 laa… melainkan kalau keter tu macam piring terbang,. haishhh

    7. side view, especially bhgn depan..

      nk senang, try download dua gmbr..
      1gmbr Saga BLM
      1gmbr evo X..

      angle mau same la..

      bukak dua2 gmbr..letak sebelah2..

      p/s : pdgn aku aje..

    8. aryala says:

      waa rasa saga blm lebih iras kepada eve 8 lah bro….

    9. Lily says:

      Lain lain..
      ly tgk dpn mitsubishi lancer evo x dr pandangan cc mcm ikan jerung nmpk gnz ckit
      blm pulak dr pandangan cc nmpk mcm ikan lumba2 nmpak cmel ckit.
      Eh,blh ker samakan kreta mcm kpala ikan?Huhu..

      p/s;Mmg minat giler dsign mitsubishi ni..tp pk xmmpu je nk pkai mitsubishi ni jd ly pkai la blm..:-)

    10. SEPUTUM says:

      assalamualaikum… bg amba.. BLM ni lebey pada Mitsubishi lancer 1.5 At … emm sorry nyampuk lak otai2 berbicara .. Newbie here..
      amba ada print out BLM WSP 74 ngan Lancer ni.. amik kaler yg sama.. siap mintak org cr perbezaannya.. nmpk ketara kat bonet depan je.. x caya cuba korg buka pic ni
      http://www.mudah.my/Mitsubishi-lancer-1.5-At-3312898.htm

    11. kdi says:

      Haha.. tu la seputum, kalo korang wat comparison BLM kdi ngan Evo kat bhgian tepi mmg nmpak sama. kalo gambar kat atas tu lain.. iz yg buat post ni bukan kdi.. nanti kdi buatkan gambar comparison tu. tgk la update nanti.

    12. GJOL says:

      MMG BLM MANTAP BEB.. CAntek gler

    13. SEPUTUM says:

      paper hari ni … Saga SE proton nak kuarkan.. siap skirting n spoiler lg.. .. hope ia lebey menyerupai Evo.. hohoho

    14. kdi says:

      ha tu kdi da update gambar blm kdi ngan evo x putih. ape samanya? hehe.. paling ketara door handle ngan bhagian blakang. nk nmpak lagi kesamaannya, bleh dtg upsi 19 julai ni special appearance with new facelift blm kdi. =)

      yang saga SE tu kitorang dah buat la artikel tu, seputum.. kat sini:
      http://kereta.info/new-proton-saga-special-edition-photos-specifications-prices-special-about-saga-se/

    15. abie says:

      mana ada sama, cis

    16. SEPUTUM says:

      emm ada la… mang la x sama 100% … but still leh buat org kompius… keta apa la kdi bawak tu… leh kenal pun sbb proton kdi x tukar ngan logo mitsubishi..

      sorry kdi.. amba x dpt join upsi .. tp amba akan sokong dr jauh.. hohoho

    17. azameel says:

      buat apela susah2 p compare keta KDI ngan keta aku ekeke

    18. Force_din says:

      mmm,xbape same pn..mngkn sket2 konsep lancer 2 ada pd BLM…ok la2..kire proton dh improvela gak…nk d bndgkn ngan kete2 dulu yg cam kotk..tul x?huhu…

    19. Lily says:

      azameel..
      Wei,kreta aku la!Bkn kreta ko yg compare n kreta kdi.Huhu..

    20. syafiq says:

      ade la iras2 tu…tp yg ketara iras2 tu kat depan la… cuma kontot n tembam ckit proton ni. heh3…

    21. protonmania says:

      lain tak sama… nak tgk sama tgu waja baru tahun depan ahaks

    22. iz says:

      Kalau Waja thun dpn sama mcm Evo..pastu harga murah ckit..konpem mcm pisang panas kan..=)

    23. protonmania says:

      hopefully sama lah kot iz, saya ada gambar dia tapi tak tau la betul ke atau tak tapi seems like betul je. Eyalah dalam internet ni macam-macam org leh buat. Kalau betul waja baru mcm evo 10 saya lah org paling sedih sebab kena jual waja la ni yang amat-amat saya sayang….

    24. eriz says:

      iz,
      tak dpt aku bayangkan kalau waja proton berwajah evo…

    25. iz says:

      Tula…aritu ade dgr ura2 gak.. katanya Waja baru lbih kurang mcm evo.. siap ade spyshot lg.. maybe ubah facelift ckit… papepun..tgok dulu mcm mane.. protonmania..nak buat cmne kan.. semua org syg kete masing2.. hehe

    26. protonmania says:

      eriz…
      awat tak leh bayangkan… bayangkan…

      iz…
      mana tak sayang, dah perabis duit bagi make up kat kete… tokei kedai sukalah….

    27. eriz says:

      protonmania…
      kalau aku bayangkan…meleleh beb,tangkap nangis…wakaka…
      kalo betul waja baru mcm evo x…kompem aku beli…

    28. de zack says:

      sapa yang nama aim tolong email aku

    29. de zack, aku dh bace cite dlm blog ko..sedih siot…
      ble x aku copy cite ko tu..nk foward kt member²..

    30. zamgombak says:

      pehh!! ni yg semangat aku nak tuko saga BLM pulak ni…

    31. zul says:

      hahahaha….
      nk tgelak aku tgk..
      x same lngsng!
      skit2 2 ade r..
      2 pn kbetulan jer…

    32. zul says:

      rugi r spe2 yg da bli lancer X sbb nk convert evo X… haha..
      dngar cite proton nk psang enjin mivec ataupn campro turbo.
      hrap2 r diorg psang enjin mivec,klu campro turbo cuak2 gak nk bli..
      sbb xtau peformance dye cmne..
      klu bce mjalah/bce katalong sumenyer kate bgos.
      tp ble da bli cam ape ntah..
      rse best lg bwk kancil turbo aku dlu…

    33. lumpur says:

      Aku tengok tayar je sama.. lain2 tak nampak pulak

    34. eJiM says:

      laaa…korang dok compare saga ngn kete lama aku tu watpe? x pakai da kete tu…. up2date la :P

    35. kdi says:

      hari ni, keter saga blm kdi tu dah x sama dah ngan evo x tu.. so korang kena la start cari keter lain nak wat comparison plak pasni.. hahaha.. cik mok! tunggu aku amik ko jap agi! hi2..

    36. Tamingsari says:

      Setuju dgn pendapat Lumpur…….huhuhu…

    37. kekitaan says:

      kesian.. ada jugak org indo gila yg terlepas ke forum nih ( indo yg baik tak termasuk )

    38. auto fanz says:

      eh2 mat indo ni bt hal cni pulok..amik singgit ni pg balik kg lo..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Please spread & share :)