Produk Penjimatan Minyak Terbaru, i-CHARGE > review and discussion

i charge 2

Mahu jimat minyak dan meningkatkan prestasi kereta anda??? Cubalah i-CHARGE! .Alat yang baru sahaja dikomersialkan di Malaysia ini telah dikeluarkan oleh syarikat ZEROMAX. Syarikat ZEROMAX dari Jepun ini telah menceburi bidang pengubahsuaian kereta melebihi 3 dekad. ZEROMAX merupakan pembekal alat ganti automobil yang terbesar di Amerika dan membekalkan pelbagai alat ganti dan aksesori yang tercanggih kepada pasaraya besar. Lebih daripada 5,000 peniaga kereta di Amerika merupakan pelanggan ZEROMAX. i-CHARGE juga adalah penerima award ‘CAR GOODS OF THE YEAR 2006‘ di jepun. Dapatkan yang original untuk prestasi dan kesan yang terbaik untuk kereta anda.Masih ramai belum menggunakan alat ini dah Malaysia tapi hasilnya telah terbukti berkesan bagi mereka yang telah menggunakannya.

Antara ciri menarik dan fungsi yang terdapat pada I-CHARGE ialah:

1.Menjimatkan minyak kereta ( 15%-20%)

2.Menambah pecutan kereta anda.

3.Kita dapat mengetahui keadaan bateri kereta kita tanpa perlu bawa ke bengkel kereta.(Lampu merah pada i-CHARGE menunjukkan bateri yang lemah).

4. Untuk menstabilkan Voltan.(mengalirkan voltan yg sama ke semua plug)

5.Plug tahan lama dan mengelakkan radiasi sistem elektronik.

6.Berfungsi menjaga ‘computer box‘, bagi kereta mewah.

7.Kuasa enjin meningkat dan mengurangkan gegaran enjin apabila menghidupkan air-cond.

8.Mengurangkan asap hitam,Hidrokarbon (HC) dan Karbon Monoksida (CO).

9.Meningkatkan sistem audio dan menghasilkan lampu hadapan yang lebih terang.

10.Pertukaran gear yang lebih lancar.

features

Cara pemasangan i-CHARGE semudah menulis ABC. Cuma masukkan plug
i-CHARGE kepada soket pencucuh rokok kereta anda dan ia akan terus berfungsi.
i-CHARGE, produk yang dipatenkan dari negara Jepun ini dapat Menstabilkan Voltan (VSS) dalam kereta dan pada masa yang sama berfungsi sebagai Sistem Doktor Bateri (BDS) serta Sistem Mengurangkan Gangguan Radas Elektronik (IRS) . Ianya direka khas untuk menjaga dan menstabilkan kesemua bahagian alat elektronik dalam kereta serta sistem pencucuhnya, agar prestasi kenderaan lebih optima dan menjimatkan petrol/diesel.

pic icharge1

Kebiasaannya, voltan yang stabil dapat disalurkan secara normal dari bateri ke semua bahagian alat elektronik kenderaan. Namun demikian jika berlakunya pemecutan secara mendadak, ini akan mengakibatkan terlebih muatan voltan keatas kesemua alat elektronik termasuklah sistem pencucuhannya; prestasi kenderaan pasti terjejas.

Dengan penggunaan i-CHARGE, ianya bukan sahaja dapat menyalurkan tenaga yang tersimpan padanya apabila diperlukan, i-CHARGE juga sentiasa dapat menstabilkan voltan dalam kenderaan apabila berlakunya penurunan voltan secara tiba-tiba mahupun terlebih muatan pada bahagian enjin. Dengan ini, ianya dapat memastikan prestasi kenderaan terjamin!

i-CHARGE merupakan alat elektronik 12v.Jaminan selama setahun.Alat ini boleh ditukar kepada yang baru sekiranya rosak dalam tempoh setahun.Alat ni boleh diguna sehingga 5-10 tahun lamanya.

i charge 3

pic icharge2

 

 

Jadi, kepada yang pernah menggunakan i-charge, harap dapat berkongsi pengalaman untuk panduan semua rakyat malaysia. Sekiranya sesiapa sahaja mempunyai pendapat mengenai alat penjimatan minyak terkini ini, sila lah memberi komen di ruangan komen.

 

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

iz

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

470 Responses

  1. razman says:

    masih ragu2 dengan sistem ni. rasa macam tak logik

  2. Aizat iz says:

    Sistem ini bertindak sebagai penstabil voltan( voltage stabilizer). Ini memastikan setiap komponen elektronik menerima kuasa optima bagi kelancaran enjin.Apabila setiap komponen beroperasi dengan lebih lancar secara tidak langsung mengurangkan penggunaan petrol…. Tanpa i-CHARGE,ada komponen yang menerima kuasa daripada bateri kurang daripada yang sepatutnya.

  3. rizan says:

    e-charge pun konsep yang sama..brand imported from japan

    berkuasa dan jimat penggunaan minyak…sapa2 kat sini pernah test?

  4. saya budak baru belajar says:

    errr…
    brader aizat iz…
    membe pkai tp minyak xdek la beze sgt pon…xjimat sgt la..
    xde la 15%…kalu 2-3% ade la..

  5. admin says:

    uik? ye ke? kereta ape eh? sape2 agi ade pengalaman guna, please share here sbab banyak org nak tau camne effect die. Ramai yang berminat nak tau.

  6. Aizat iz says:

    Pihak pengeluar ade menjalankan ujian dyno..memang lebih kurang 15%.Beberapa testimoni daripada rakyat Malaysia yang telah menggunakannya pun menunjukkan respon positif.tapi pihak kami tidak dapat menyiarkannya.Alat ini lebih kepada untuk menstabilkan voltan bateri kereta anda dan membolehkan enjin berfungsi secara efisien sekaligus mengurangkan penggunaan minyak..Hasil yang jelas apabila kita membuat perjalanan jauh.produk lain selain i-charge yang mempunyai ciri yang sama iaitu e-charge juga menunjukkan hasil yang sama.E-charge telah lama berada di Malaysia.

  7. din3187 says:

    kalau x silap saya..e charge merupakan barangan ciplak dari i charge..

    sebab yang utama ialah..cuba lihat dalam laman web e charge (ENEX)..bahagian Q & A..kalau perhatikan betul2…Q & A e charge adalah sama dengan i charge..dan saya pernah tanya perkara nie pada kawan saya..dia kata memang copy n paste jer..yang kedua..bila check, laman web zeromax telah lama berbanding ENEX..jadi..tak mustahil mereka ciplak dari icharge..

    nama pun i charge tu barangan berkualiti..kalau dah ciplak tu.mestila jual lagi murah kan?

    ada juga dengar2 citer yang e charge tak tahan lama..kemudian, pernah saya tanya pada penjual e charge..mereka pun x tahu di mana kilang pembuatan e charge nie..mereka juz kata dari jepun..tapi kat mana kan? at least i charge ada la jugak alamat pembuatannya..

    saya dah guna i charge..mmg menjimatkan minyak..saya pakai kete iswara..kalau sebelum nie RM 10 = 60km..la ni RM10 boleh pergi jauh dari tu..

    so.kalau sesape nak tahu ttg i charge..leh email saya :

    [email protected]

  8. Aizat iz says:

    Terima kasih din3187 atas maklumat anda.kalau ade sebarang maklumat lagi boleh la beritahu pihak kami…

  9. aziz says:

    Saya dah cucuk i-charge ke kereta saya selama 2 minggu. Hasilnya………..amat bagus. Saya pakai Naza Citra yang terkenal dengan “minyak besarnya”.

    Sebelum cucuk i-charge, kadar penggunaan petrol kereta saya adalah 28 sen ke 29 sen sekilometer (harga baru RM2.70) atau kira-kira 35km untk RM10.00 petrol. Selepas menggunakan i-charge, kadar penggunaan petrol turun kepada 24.5 sen ke 25 sen untuk setiap kilometer, atau 40Km untuk setiap RM10.00 petrol.

    Ini menunjukkan penjimatan sebanyak 11%. Amat memuaskan hati. Sekarang saya sedang menguji tahap penjimatan ke atas kereta Kancil isteri saya pula.

    Saya juga mendapati pick up Naza Citra saya lebih kuat berbanding tanpa i-charge, terutama untuk low and medium range.

    Kepada sesiapa berminat untuk mencuba, boleh hubungi saya melalui email [email protected] atau 019-2882654, terutama yg tinggal sekitar Bangi, Kajang, Bandar Seri Putra dan berhampiran dengannya.

    Terima kasih.

    Wassalam.

  10. yaza says:

    assalammualaikum..

    nak menyampuk sikit..ada yg kata e-charge adalah dari jepun..nak tergelak ada la…cuba la cari manufacturer nya kat web enex tu ada tak di nyatakan..hehe..

    saya dah tanya sendiri salah seorang dealer e-charge ni di penang.. dia sendiri mengaku tak tahu siapa manufacturer nya..yg dia tahu..syarikat claim je guna teknologi jepun tapi buat nya di china..

    dan ramai pioneer leader i-charge dah tahu yg e-charge ni keluar selepas 2 bulan i-charge boom kat market..tang info tu memang depa cut & paste je..

    anyway terpulang la pada pembeli nak beli yg mana…

    pengalaman saya guna i-charge kat naza ria memang ada perubahan sebelum dan selepas..tang jimat minyak tu saya akui memang ada setelah hampir 5 bulan guna..nak tau cite rakan2 yg dah mencuba jom singgah d http://i-charge.net

  11. Aku rasa la i-charge / e-charge atau magnet2 jimat minyak nih semua barangan tipu/tiruan/scam jer… amik kesempatan terhadap harga petrol yang naik nih…. Kalau nak voltage stabilizer yg bagus, telah diguna oleh kereta-kereta lumba jepun dan telah diuji kekuasaan dan kehebatannya adalah jenama PIVOT RAIZIN ( http://pivotjp.com/product/frame-vs-m-e.html ), harga pon murah RM380. Tapi awas ada kedai aksesori kereta jual yang ciplak/tiruan….minyak pon jimat sikit la tak la sampei 40%, 10% kebawah adala… product tulen mmg dari Jepun. Lagi satu jikalau nak murah produk sama dan kehebatan sama seperti PIVOT RAIZIN nih, tapi buatan Malaysia adalah ZAPTOR ACOUSTIC GOLD VOLTAGE STABILIZER cuma RM90 sahaja…. ( http://forum.lowyat.net/topic/361114 ), mau jimat minyak yg drastik pakai la hydrogen 50% save minyak ( http://www.hydrofuel.com.my/product.html ) atau pon pasang jer NGV 70% save… ikikiki i-charge atau e-charge atau magnet utk save minyak nih mengarut jer…. wakakakakkaka lawak giler….

  12. Aizat iz says:

    Assalamulaikum..bagi saya setiap syarikat yang menjalankan perniagaan automotif pasti mempunyai hasil produk yang mereka ingin ketengahkan dan jual. Mereka mempunyai cara mereka tersendiri dan mempunyai produk mereka sendiri.Tidak kira syarikat apa pun.Semua mempunyai isi yang sama.Jadi tidak perlu mengatakan PIVOT RAIZIN,i-charge mahupun e-charge menciplak antara satu sama lain.Ini dinamakan sebagai persaingan sihat.Masing-masing mempunyai kelebihan masing-masing dan kualiti yang ditetapkan oleh mereka.

    Semua ini dinamakn persaingan sihat..Selain i-charge, maklumat mengenai Hydrofuel kami juga ada sediakan,pihak kami juga ada mendapatkan maklumat untuk tatapan pembaca.

  13. No scam says:

    Tidak dinafikan ia suatu persaingan yang sihat, tapi kadangkala apa yang dijanjikan outcome dari produk tidaklah spt yg dijanjikan dan harganya amat mahal berbanding produk yg sama tapi yg telah di iktiraf oleh industri. Cth; i-charge menyatakan boleh menjimatkan minyak 15%-20%, tetapi voltage stabilizer sebenarnya hanya dpt menjimatkn kurang dari 10%. harganya pula bernilai lebih RM600, amat mahal, sedangkn untuk memasang hydrofuel yg lebih terbukti berkesan menjimat minyak cuma RM1300. Orang yg tidak tahu menahu ttg alatan kereta dlm menjimatkn minyak pasti akn tertipu dgn janji manis dn strategi marketing pihak i-charge ini.

  14. mie Unser says:

    Dlm KOSMO 20/07/08, gambar pemasangan Hydrofuel kits di Shah Alam! betul ke @ typo error. Kalu nak register booking pemasangan da bole ker..

  15. kdi says:

    oops! mr mie unser, anda dah tersalah post ni. sila ke post hydrofuel untuk menyatakan pertanyaan atau pendapat anda. Ok2.. sambung bincang pasal i-charge kat sini.

  16. bell bottom blues says:

    SAYE rasa i charge ni mcm scam la.pasal saye dah terkena.nak kata power tu takla..semuenye bermain pada psychology kita..mainan minda..yang saya tau,say apakai c200 kompressor n satu alfa..bila saya beli benda ni,n pasang ,2 hari lepas tu ade fius short.n lampu dalam meter terbakar.saye pelik.then bila pasang kat alfa,keluar lampu battery.pelik.taklama pastu kompressor saya rosak.lagi suwei//katenye power(current overload)..then masa org datang expalin benda ni.tak bnayk technical point nye pon..cakap benda yang sama.ulang2..then cerita marketing nye berjam jam..yela.bab duit kan..sape taknak..tapi next time..mau lebih cerita pasal technical nye before u start dgn cerita marketingnya..tq

  17. bell bottom blues says:

    oh ye..saye try kat kereta civic kawan..takda beza..infact kalau cakap pasal voltage stabilizer.mane munkin gear bole senang tukar???logiknye kat mana..anyway mamat cina company rep utk i charge ni pon masa dtg dimlaysia,die hanye cakap tak sampai 10minit pasal technical benda ni..tapi saye terbeli jugak..lame lame pikir hati sakit jugak..cube la satu org kasi bukak ini i charge n check ape bende dalamnye..pasal regenye pon mahal.bedentum..oh ye kawan saye pakai i charge ni di kreta bmw lama,switch a/c terbakar n relay nye pon hangus..PIKAP TU MEMANG aDA…tahla..kalau ade sape2 nak beli tryla dulu dari kawan yang ada…

  18. mie Unser says:

    Kalau tangki air tu letak dlm injin bole ker.. Sebab booth Unser tu banyak ruang kosong, jd tak perlu kacau bhg tempat brg!

  19. No scam says:

    bole jer no hal tangki tuh bleh jer letak mana2…

  20. fadhil says:

    Berikut adalah pendapat saya semata-mata.
    I-Charge adalah Voltage stabilizer. Tugasnya adalah untuk menstabilkan voltage pada kereta. Biasanya, voltage pada kereta akan mencapai 14v apabila menggunakan voltage stabilizer.
    Tetapi, satu kelemahan i-charge adalah di letakkan pada cigaratte lighter. Kerana cigarette ligther point mempunyai fius, dan wire dari battery ke cigarette ligther mungkin boleh “reput” dek usia, atau sudah di ubahsuai untuk peralatan elektrik yang lain.
    Pada kebiasaanya, Voltage stabilizer di letak di kepala battery (+ve dan -ve).

    Penggunaan Voltage Stabilizer yang seeloknya juga di buat dengan penambahan “Grounding”. Grounding adalah wire tambahan dari kepada battery ke body, engine dan lain-lain, untuk mengurangkan resistance atau rintangan.

  21. john says:

    Kenapa kat Jepun x popular pun benda ni??

  22. haikal says:

    Saya skg tengah mencuba i-charge n untuk 2 hari ni nampaknya ada sedikit penjimatan minyak serta prestasi kereta juga agak baik. Saya ada kemuskilan ttg fius yg terbakar dalam komen “bell bottom bluesNo Gravatar”. Bila fius terbakar bermakna i-charge dah rosak n tak boleh digunakan lagi ye. So apa tujuan fius dibekalkan bersama2 i-charge? Maaf saya tak dpt bagi komen sepenuhnya tentang i-charge.

  23. Salam.

    Bagi sesiapa di sekitar Skudai, Johor Bahru yg berhajat utk mencuba dan mendengar ttg kebaikan produk i-Charge ini sila contact sy ya.

    Farizie A.Razak, Skudai
    0127267118

  24. sircairol says:

    salam kkepada semua pembaca….
    saya berasal dr trg…dah hampir 3 bulan lebih sy menggunakan i-charge ni..pada waja 1.6m e.v saya.. so far, sy amat berpuas hati dgn produk ni..nak kata jimat sgt tu x lah..xkan pakai waja nak jimat mcm guna kancil lak kan! bagi sy..kepuasan driving lbh utama,,,pickup bagus,,,enjin smooth..dan of course dpt lah jimatkan minyak drpd biasa..
    masa minyak RM2.70 perliter dulu… sy mengisi minyak RM110 – 40 ltr lebih dan ia dpt bertahan hingga 12 hari dgn purata jrk perjalanan 510km…so dlm sebulan sy hanya perlu mengisi minyak 3 kali shj…
    stlh mnyk turun 15 sen, baru2 ni sy ke Johor..dari Ktrg sy tlh mengisi RM110 – 42 ltr, dr Ktrg sampai ke Mersing, sy refill lg RM90 terus ke JB, ke Kulai, ke “Skudai, dan pulang pada hari yg sama, on the way back, sy refill kat Pekan, Phg, RM80 dan terus ke Ktrg…sampai ke rumah, keseluruhan perjalanan lbh krg 1300km, mnyk masih lg ada separuh tangki dan dari isnin hingga ke hari ni sy berulang alik ke tempat kerja dan minyak kereta sy masih lg tidak sampai ke tahap warning…
    so setakat ni, sy mmg puas hati sgt lh..dgn produk ni..tp itu terpulanglah pada org lain..lain org lain pendapatnya..sy hanya nak berkongsi pengalaman sy..yg pasti sy amat seronok bila memandu kereta skrg ni..

    kepada semua yg berminat utk dptkan maklumat lbh lanjut ttg icharge ni atau nk dptkan produk ni leh la..contact sy
    013-9824733, kita sama2 kongsi maklumat dan leh eratkan lg silaturrahim..
    wassalam. selamat berpuasa kepada semua………….

  25. carnary says:

    Saya pernah cuba pakai selama 4 hari (salesman beri pinjam) kat avanza 1.5G. Performance memang rasa, pertukaran gear smooth & pickup memang ada TTP dari segi penjimatan petrol saya tak nampak…same aje. Kawan saya pernah guna pada Citra. Dia drive fulltank drpd Kuala Terengganu ke Langkawi & sukat meter ke Tasik Banding guna I-Charge. Dlm perjalanan balik fulltank drpd Tasik Banding ke Kuala Terengganu tanpa I-Charge. Nak tahu ape katanya…takde beza langsung dlm pengjimatan petrol. Saya tak tahu la pengguna lain dapat penjimatan camana. Kekadang konfius saya dok pk. Nak beli harga dah la mahal.
    Lg 1 saya dah pakai beberapa produk Pivot original (VS Raizin / Ignition Earth Cable / Raizin Spark Earth / Spark Earth Cable) + grounding cable & micro compressor NAMUN masih tidah mendapat ape2 penjimatan petrol & performance. Driving still cam biasa, hanya guna RFI baru dapat penjimatan petrol.

    redha @ 0199514558 @ [email protected]

  26. e-charge member says:

    helo semua,
    i dapati semua member kat sini member i-charge. Tapi i tak sama. I ada guna e-charge. Member I pun juga e-charge. Semua cakap bagus. Kalau cakap ciplak. Kita tengok fungsi dulu. Sama? Teknologi? Siapa canggik? Sure lah E-Charge. Kalau u nak check kekuatan bateri u, kena tekang butang. E-charge ada display. Tak payah tekan tekan. Harge murah kerana ciplak? Tengok komputer. Kenapa Core2 jual kurang RM2k, tapi masa Pentium4, harga 3k. Kerana teknologi semakin canggih, harga pun turun. Tengok pulak LCD. Takan semua jadi ciplak.
    E-charge I promote untuk kuasa, kalau save minyak tambah suer fuel saver. Harga semua RM600.
    Kalau sesiapa nak beli, boleh call 016-2061629. Terima Kasih.

  27. mat gombak says:

    salam semua, saya dah pakai icharge, memang bagus, vios saya jimat sehingga 20%. sebulan saya belanja minyak RM500 kalau 20%, saya dah jimat RM100 sebulan. 6 bulan pulang modal. layari http://www.icharge.myportal.my utk tips jimat minyak

  28. khazi says:

    Yang tak menariknya ialah harganya dijual cara MLM. Barang macam ni boleh dapat dari e bay dgn harga RM150-300 saja.

  29. e-charge member says:

    Khazi,
    Betul ke begitu murah, boleh kasi tau webpage mana, product code? Kalau model lain memang ada, kalau macam I-charge atau e-charge, i ingat takada murah sampai 150. kalau cakap pasar VS, memang ada, 100 punya ada. Baru baru ini member i kasi ini webpage. Bukan main murah. 5 in 1. harga bukan main murah. buatan jepun. u oran kalau mau try, boleh telepon.

    http://www.maxaudio.com.my/index.php?act=viewProd&productId=1301

  30. faisal says:

    salam & selamat sejahtera,huhu,skema laks..

    saya pun ada pendapat jugak..
    saya dah guna i-charge lebih kurang 3 bulan dah..
    penjimatan yang saya dapat antara 5% (dalam kawasan bandar) hingga 17% (lebuhraya)..
    skarang saya dah pasang ‘water injection system’, buatan bumiputra beb..
    jimat hingga dari 10% (kawasan bandar) hingga 30% (lebuhraya)
    harga rm300 je.

    konsep n kesan lebih kurang hydrofuel je, tapi hydrofuel basic rm1300 (jimat sehingga 29%)
    & hydrofuel advance rm2300(jimat sehingga 50%)..

    dengan gabungan i-charge & ‘water injection system’ ni saya juga boleh dapat hampir 50% penjimatan
    dengan kos rm595+rm300 = rm895 sahaja..lebih nilai untuk wang anda,ahaks..
    penjimatan tu bergantung pada model kenderaan & penjagaannya jugak..
    nak kira dari RM susah..so kita kira dari piawai antarabangsa untuk kenderaan yang ekonomi adalah 12km/liter petrol..

    kat jalan bandar yang selalu sesak sebelum guna produk2 tu juz dapat4-6km/liter je..
    pas pkai produk2 tu saya boleh dapat 8-9km/liter..
    kat lebuhraya boleh dapat 18km/liter(tanpa guna penghawa dingin & kelajuan 110km/h)

    kalau anda semua nak pasang water injection tu boleh hubungi saya :

    faisal :: 019-6808064 / emel :: [email protected], agen shah alam/KL/johor….

    terima kasih..

  31. syed says:

    semua yang kata bagus mesti agen jualan. korang tak rasa pelik ke.? mesti kata bagus baru boleh jualkan… voltage stabiliser biasanya ada regulator IC dgn capacitor je. boleh buat sendiri pun.

  32. Farizie says:

    bro syed,
    Dah memang alat ni bagus, produk sendiri yg bercakap..
    Baru2 nih sy ada rest 1 keta Kancil. Ket abis minyak, lepas tuang minyak ket atak idup bila start..
    Lama jugak try start, dlm setengah jam jugak la..
    Kawan sy ni call la sy..sy cucuk iCharge..Alhamdulillah sekali start dh idup…
    Byk jugak perubahan dia rasa kt Kancil dia..

    Klu bro kata buat sendiri, sy nak gk gak hasil keje bro…
    Jgn jadik mcm kes NGV buatan sendiri udah ler… :P

  33. Syed says:

    Saudara Farizie,
    Saya harap komen saya tidak mengugat sesiapa. Sekarang ini terlalu banyak individu mengambil kesempatan terhadap kesan perubahan dunia bukan sahaja pada isu minyak tetapi dari semua segi termasuk kesihatan dan makanan

    Pengunaan voltage stabiliser mungkin ada membantu jika kenderaan menggunakan sistem electric tambahan seperti peningkatan terhadap ICE atau ignition system. Tetapi dari segi penjimatan minyak, kesanya agak kurang atau mungkin tiada langsung. :-(

    Jika kenderaan yang menggunakan sistem pendawaian yang canggih sepert drive by wire system, mungkin kerosakan akan berlaku jika ada kekurangan atau terlebih voltage supply. Sistem electronic kenderaan telah di tetapkan kadar voltan yang harus di terima sebagai contoh untuk EPROM IC, kadar voltagenya 5VDC +/- 10% maksimum voltage supply hanya dari 4.5VDC ke 5.5VDC sahaja. Bayangkan kalau voltage supply kurang atau lebih dari tolerence.. pasti mengundang masalahkan :-).

    Cara terbaik untuk penjimatan adalah dengan mengubah cara pemanduan. Kurangkan bebanan tanggugan kenderaan, jaga kadar angin dalam tayar, pump petrol pada waktu pagi, cermin tingkap naik sepenuhnya untuk mengurangkan rintangan angin, kurangkan suhu AC, pandu tidak lebih dari 3K rpm untuk permulaan jalan dan cruise, gear tinggi dan sebagainya.

    Kadar compression dan cc sesebuah enjin itu telah di tetapkan dan sebagai contoh enjin 1.6 litre tidak akan menjadi enjin 1.5 litre jika menggunakan fuel saver device. Sebagai contoh magnet hanya memecahkan molekul minyak tetapi kadar minyak yang masuk ke combustion chamber adalah same kerana injector masih memancit petrol pada kadar yang sama.
    Menggunakan petrol enhancer atau octane booster bagus untuk membersikan karbon dalam enjin tapi kadar penjimatan masih bergantung pada pemanduan.

    Ini pendapat saya tentang fuel booster. Penjual mendakwa penjimatan hingga 28%. Biasanya kita di minta memasukkan sebotol atau sebiji fuel booster pil setiap kali mengisi minyak tapi kalu dikira satu tangki penuh RM100 + fuel booster RM 8 -10 jumlah + Rm110 di bahagi dengan kilometer yang kita perolehi ini baru kiraan yang betul. Kalau kita biasanya mendapat dalam 450KM /RM00 dan dengan fuel booster 500-550KM/RM110, kadar penjimatannya tidak banyak. Tapi kalau terlupa menambahkan RM 10 untuk fuel booster, pasti banyak penjimatan. Disini pengguna selalu lupa.:-(

    Perkara ini agak subjektif, kesannya terhadap pengguna mungkin berbeza.
    Terpulanglah pada individu untuk menentukan sendiri..

  34. Syed says:

    TEKNIK PENJIMATAN MINYAK

    1. Pemanduan Yang Peka (Drive Sensibly)
    Elakkan pemanduan secara agresif (memecut, pecutan dan membrek secara
    melulu). Ia boleh menurunkan penggunaan minyak anda sebanyak 33% dengan
    kelajuan di lebuh raya dan 5% di sekitar bandar.
    Memandulah dengan tenang. Memperlahan atau memecut akan menggunakan lebih
    banyak bahan api. Elakkan mengekori kenderaan lain dengan rapat.Bukan sahaja ia
    tidak selamat, tetapi juga menjejaskan penggunaan minyak anda jika ia
    memperlahankan kenderaan tanpa diduga.
    Apabila menghampiri kawasan berbukit, jika anda ingin memecut, lakukannya
    sebelum anda sampai bukit, bukan apabila anda sudah berada di bukit.

    2. Awasi Had Laju (Observe the Speed Limit)
    Penggunaan minyak biasanya akan meningkat dengan pantas apabila pecutan
    melebihi 100 km/j. Kebiasaannya, anda boleh mengandaikan bahawa setiap 10
    km/j selepas 100 km/j adalah seperti membayar tambahan 40 sen untuk seliter petrol.
    Pengawasan had laju adalah juga lebih selamat.

    3. Hindari Berat Berlebihan (Remove excess weight)
    Elakkan menyimpan barang-barang yang tidak perlu di dalam kenderaan anda,
    terutamanya barang yang berat. Setiap 15 kg tambahan pada kenderaan anda, ia
    boleh meningkatkan penggunaan minyak sebanyak 2%

    4. Jangan Memanaskan Enjin Terlalu Lama (Avoid Prolonged Warm up)
    Elakkan memanaskan enjin kenderaan terlalu lama walaupun ketika waktu pagi
    yang dingin. 2 hingga 3 minit adalah memadai untuk pemanasan enjin.

    5. Beli Minyak Ketika Waktu Sejuk (Buy Fuel at Cooler Times)
    Beli bahan api ketika waktu sejuk – awal pagi atau lewat petang adalah waktu
    yang terbaik. Pada waktu-waktu ini gasolin adalah lebih tumpat.
    Elakkan mengisi minyak terlalu penuh atau sehingga tertumpah. Berhenti
    mengisi minyak selepas nozzle di pam minyak berbunyi “klik”.

    6. Gunakan Gear Tinggi (Use Higher Gears)
    Perjalanan dengan kadar yang laju dengan menggunakan gear rendah boleh
    meningkatkan penggunaan minyak sehingga 45% dari yang sepatutnya.
    Kenderaan bertransmisi manual membolehkan anda menukar ke gear tinggi
    secepat yang mungkin, membolehkan anda menjimatkan minyak.

    7. Tutup Cermin Tingkap (Keep Windows Closed)
    Pastikan cermin tingkap ditutup terutama pada kelajuan tinggi di lebuhraya.
    Tingkap yang terbuka boleh menyebabkan penambahan penggunaan minyak
    sehingga 10%

    8. Secara Umum (General Advice)
    Jangan tekan pedal minyak terlalu kuat. Tekanan yang lebih akan menyebabkan
    penggunaan minyak berlebihan. Untuk kenderaan transmisi automatik, pastikan
    gear diletakkan pada posisi “neutral” jika berhenti atau tidak bergerak.
    Penyelenggaraan kereta dan enjin juga penting. Pastikan penapis udara
    dibersihkan. Aliran udara yang tidak optimum menyebabkan penambahan
    penggunaan minyak.

    9. Periksa Tekanan Tayar (Maintain Tyre Pressure)
    Tekanan tayar yang kurang menyebabkan penambahan penggunaan minyak
    sehingga 35%. Periksa dan tetapkan tekanan tayar mengikut spesifikasi
    kenderaan anda sekurang-kurangnya sebulan sekali.

    Sumber: bijakminyakcom

  35. MyLC says:

    SALAM SEJAHTERA..

    MEMULA NAK MOHON MAAF DULU PADA SESAPA ATAU MEMBER KITA YG MENJUAL SATU JENIS/DEVICE YG KATANYA DAPAT…..

    MENJIMATKAN MINYAK,
    MENINGKATKAN H/P,
    MENINGKATKAN TORK DAN SEBAGAINYA…

    CUMA SAYA TERPANGGIL UTK SEDIKIT MENDEDAHKAN ISI PERUT ALAT TERSEBUT YG DIWAR WARKAN AMAT BERPRESTASI BESAR TERHADAP KENDERAAN…

    IA HANYALAH CUMA SEBIJIK CAPASITOR/CONDESER YG BER SAIZ 6800UF/35V BERSIRI DENGAN FIUS,DAN SEDIKIT CIRCUIT TAMBAHAN UTK MEMBACA VOLT BATTERY KERETA…
    KOS KALAU SECARA DIY KALAU IANYA BERKESAN PUN HANYALAH TAK LEBIH DARI RM15.00..

    kEDEGARAN REGA YG DITAWARKAN SEKARANG ADALAH RM380.00,DAN PERNAH ADA MEMBER SAYA TERBELI DENGAN REGA 580.00..

    ADA JUGA DLM SYSTEM JUALAN LANGSUNG..

    YANG BERWARNA MERAH ADALAH FIUS
    BERWARNA UNGGU TU SWITCH UTK MELIHAT KEKUATAN VOLT BATTERY
    HIJAU ADALAH CIRCUIT TAMBAHAN UTK BATERY MONITOR.

    ITU SAJA…APA PANDANGAN ANDA??

  36. SCAM says:

    Sapa yg beli dgn RM380 dan RM580 tuh…sah2 kena scam….

  37. e-charge member says:

    kawan scam,
    jangan cakap macam itu, ada vs lagi mahal, sampai ribu. Mahal mesti ada sebab, quality lebih baik, brand name, enovasi etc.
    macam water purifier, kenapa amway punya mahal tapi masih ada orang beli? Diamond punya, lagi teruk sampai free tapi masih ada manusia kata produk baik.
    By the way, u pernah try tak? kalau mau, u dekat kl sini, i boleh kasi try. ada member kat forum ngv pernah beli rm100 punya tapi takada kesan.

  38. faisal says:

    salam..
    jiwa manusia dan pendapat lain2..
    jadi, sesiapa yang guna tu elok truskan..
    sesiapa yg kata tak elok boleh cari alternatif lain..
    sy dah 4 bln pkai i-charge & 2 bulan Water Injection System (bukan hydrogen yee)..
    pada saya kesannya sgt memuaskan.. so xperlu sy guna yang lain..
    mcm kawen dua plak ek,ahaha..
    lastly sye tgu magnet buatan msia sndri kuarkan dari R&D UIAM..
    lebih baik dari magnet eco saver & neo saver yang dihuar2kan..(kawen 3 lak pasni)

    perlu anda semua tahu, setiap alat yg sy guna adalah untuk setiap bahagian n fungsi yg berlain..baru lagi berkesan..
    I-charge (bukan E-Charge tau) utk sistem elektrik kreta, bukanlah penjimat minyak, penjimatan minyak tu juz kesan sampingan yg positif je..

    MLM?? MLM mlayu 90% haprak..skrg dah makin ramai berhutang sebab bangsa sndri..
    sesiapa nk wat loan hubungi sye n saya akan kongsikan dgn anda bgaimana kita bleh setelkan loan tu n loan2 lama ataupun utang2 keliling pinggang tanpa perlu guna duit gaji kita..call sye jika anda berminat shaja 019-6808064.

    keip truskn memberi pendapat..

  39. erwin says:

    Tak berfungsi menjimatkan petrol ,saya pakai wira matic dan pick up memang ada tapi kalau jimat petrol memang sama sekali tidak ada ,say join ni zeromax dan title saya diamond……..

  40. faisal says:

    yup,sme mcm sye wira 1.5i..kurang bekesan terutama ble hidupkan ekon..tp pickup yg wat sye pueh hati.. at least dia bleh jga sistem eletrik kreta sye juga..sy pkai 2 unit, mmg memuaskan..ble xidupkan ekon pickup lagik shedap n myk agak jimat(mgkn sbb xhidupkn ekon)..

  41. mizan says:

    Salam semua…

    Ramai jugak yang tertipu dgn Voltage Stabilizer (diy- RM30).. Tipu bangsa sendiri untuk menKAYAkan bangsa lain..hentikanlah..

  42. faisal says:

    salam en mizan..
    bleh sye tau nama voltage stabilizer yg en mizan maksudkan..
    begitu murah juz rm30 je?

    maaf semua, sye bukan nk kutuk n hina bangsa sndri..
    semua brgantung pada niat masing2..
    lagipun belum tentu MELAYU tu ISLAM n BANGSA LAIN tu KAFIR..
    rakyat mlaysia adalah rakyat majmuk, kalau kita sndri xbetul, mcmne nk tegur org lain?
    semua bergantung pada niat masing2, niat salah semua akn terpesong betul x?..

    sye nk kongsikan sedkit pgalaman sye..
    setiap kali sye ada masalah terutama mslh kewangan,kawan2 melayu sendiri slalu mnjauhkan dri, bg mcm2 alasan,bg mcm2 nasihat tp juz ckp kosong,lastly bangsa lain yg byk bantu sya..so kat stu org melayu dah burukkn imej sendiri, bukan bangsa lain yg burukkn imej mlayu, tapi diri kite sndr..

    nasihat sye pada spe2 yg baru berjinak2 nk join MLM, pastikan sistem / pelam biz tu betul tak menyusahkan kita & org sampai kne wat loan berpuluh ribu..semak juga dana syarikat kuat serta berdaftar dengan bank negara, cek jugak syarikat tu pnh bayo cukai / tidak..stakat syarikat berdaftar,sye pn bleh daftar syarikat sye sndri, harga xsampai 200 pn..xcaye pegilah try daftar syarikat sndri..

    MLM tak salah disisi undang2, tp jika cara & niat dah lain, MLM bleh jadik SKIM CEPAT KAYA mcm BULUHMAS tu..
    mesti korang ada yang dah terjebak jugak kan?malas melayu nih..nak join bisnes tapi nk goyang kaki n tgu duit masuk je.
    sape2 yg penah study akta jualan langsung, MLM msti ada PRODUK yg nyata dan mempunyai harga yang bersesuaian dan boleh diterima masyarakat..

    keip thanks..truskn beri pendapat..

  43. mizan says:

    salam en.faizal..
    yg saya maksudkan tu d.i.y.. klu nak buat sendiri, sms je kat saya 0127211600 dan saya boleh ajar…sesiapa nk tahu pun, saya boleh tolong..INsyaAllah

  44. joe_mivec says:

    Saya dari dulu tak percaya pada benda2 penjimatan minyak macam nih. ada dyno graph tapi dari pengeluar, ape pun diorang buleh taruh. klu ada dyno proven dari customer yang dah beli untuk sebelum and selepas guna dalam 2-3 jenis kereta taruk dalam testimoni baru la buleh percaya sikit. ini ada ribu2 testimoni pun x guna klu just pendapat sendiri. macam mana dia kata buleh jimat? ada calculation? sebelum guna setengah tank buleh pergi 200km lepas guna buleh pergi 250km. persoalannya setengah tank tu berapa liter? jarum minyak minyak tu kalu beza 2-3 degree mungkin beza dalam 2-3 liter.
    mata kita buleh tengkok ker perubahan dalam 0.5 degree? dah tentu tak buleh, kat sini pun kita dah ada error margin dalam calculation. saya cadangkan agar sirim dapat tentukan setiap declaration dalam iklan produk nih seperti berapa % penjimatan minyak, % peningkatan kuasa, Sirim sepatautnya ada kepakaran dalam menentukan spec2 yang dinyatakan kat kotak alat tersebut. betul ker buleh jimat 15-20% minyak? betul ker buleh tambah pecutan? guna accelerometer utk ukur pecutan bukan dgn memberi pendapat sendiri. kita klu dah beli alat yang RM600-700 tentu secra sikologi rasa perubahan bila guna alat tersebut. cuba kalu kita diberi test drive dua bijik keta yang sama satu dipasang dgn alat nih satu lagi tanpa alat nih, buleh ker teka yang mana dipasang yang mana tidak? saya bukan lah nk hijack alat-alat macam nih, saya cuma tak nak ada yang terpadaya dgn sesetengah dealer yg pentingkan keuntungan sj. secara jujurnya saya dah pun cucuk alat nih kat keta saya (pinjam dari abg ipar) minyak jimat ker? saya tak tahu sebab guna sekejap jer, tambah pecutan? saya rasa macam biasa jer, klu dgn 1-2% penambahan pecutan, saya rasa manusia tak dapat bezakanya lainlah kalu kita guna alat pengukuran yg sepatutnya.

  45. joe_mivec says:

    Manufacture dari Jepun tapi merupakan pembekal alat ganti automobil yang terbesar di Amerika. Statement nih pun dah buat aku konpius. ada fact ker? atau pun pakai copy and paste?

  46. Mat says:

    joe_mivec….zeromax ni syarikat antarabangsa..kat jepun sbg syarikat remodelling/modification kereta..kat amerika terkenal antara pembekal spare part kereta yg t’besar kat sana…ada fact..try surf la zeromax.biz
    bhgn company background..k

  47. Parti Ketiga says:

    Bukan i nak cari gaduh, kat malaysia i tinggal 33 tahun, manyak lagi syarikat i pun tak kena, kalau mizan kat jepun 3 tahun , i ingat u nak hafal syarikat best kat jepun pun susah, nak lagi tau apa mereka buat, orang jepun pun mungkin kena cari dalam internet. Tapi I pun tak pernah dengar zeromax kerana i tak main main aksesori kereta manyak sangat.

  48. mizan says:

    Saya3 tahun kat jepun..Shin Osaka-Nara-Okayama…x pernah dgr pon..batamono dayo..

  49. mizan says:

    otsukaresama deshitane..

  50. joe_mivec says:

    Hi Mizan,

    Aku dah check website zeromax yang ko ckp tu. first it’s not Japanese website, kalu betul kenapa tak ada sorang pun Japanese contact? most of them Malaysian. official zeromax contact no. pun takde. yang ade email jer. email sape pun buleh taruk. Zeromax ada pengalaman 30 thn dlm car remodelling/modification company in Japan. tapi heran dlm contact site tu nk cari sorang mamat jepun pun takda, semua rakyat Malaysia i assumed dealers MLM kat semua negeri kat Malaysia la tu. click bahagian produk tgk, company yg merupakan pembekal terbesar spare part kat US nih hanya ada satu produk saje, iaitu i-charge. click bahagian history ingat ada history background of this company tapi apa yg ada cerita sejarah keta antik. click bahangian news ingatkan ada international news about this zeromax marketing, tapi yg ada semuanya berita tentang company MXB…sdn.bhd dah kalu ada sdn.bhd tu apa lagi company Malaysia la. Click bahagian career, ingatkan ada iklan jawatan kosong dibidang manufacturing zeromax nih, tapi yang ada business plan utk MLM. Come on la kalu betul company nih dah 30 tahun berkecimpung dlm bidang automobil nih dgn siap racing team lagi kat Jepun takkan la website dia macam website Multi Level Marketing (MLM)? ini pendapat aku sendiri la belum tentu betul….aku rasa produk nih China made, website Zeromax.biz tu created by Malaysian MLM company dan bukanya official zeromax website kat jepun seperti yg di uar-uarkan. Kalu betul nak tgk macam mana company jepun punya background profile sila click link nih http://pivotjp.com/pivot-co/flame-pivot-e.html ini baru betul Japan automobile company tp bukan yg terbesar seperti zeromax……

  51. mizan says:

    salam joe…
    aku rasa aku xde masalah nak baca tulisan kanji, hiragana dan katakana (Japanese Language) tapi aku dah penat searching and googling website tu…btw, aku respek kat ko punye usaha mengexplore benda2 mcm ni.. otsukare..

  52. mizan says:

    Salam Joe,klu ko nak tahu lebih lanjut pasal isi perut Voltage Stabilizer (modal rm10.99 pon boleh buat), copy and paste link tu.. http://www.peony888.com/VS/sobogus.htm

  53. joe_mivec says:

    Salam Mizan, tu lah pasal…modal RM 10 dah buleh buat VS, nih kan i-charge leh sampai rm700, 90-80% duit tu pegi kat MLM punya skim la tu…memang le DIY punya tak setanding dgn yg dibuat kilang, tapi takkan lah harga bleh beza sampai 600%-700%. benda tu penuh dgn capasitor utk simpan cas semasa ada peak noise and regulate back jika ada voltage drop, itu aje keja VS nih. Aku tak sangkal benda nih ada guna tapi utk keta2 yg dah veteran dia punya wiring dah tak berapa elok. tapi dengan harga dekat RM700 aku rasa tak patut.

  54. polongcyber says:

    Salam,

    Saya dh guna i-charge untuk kereta vios saya dan mmg confirm jimat minyak. Di samping jimat minyak boleh gak cari side income.

    Mmg la harganya mahal tapi consider warranty dia 5-10 tahun. Ertinya, kalau harga RM600-00, untuk setahun RM100-00 jer atau 27 sen sehari. Rokok pun lg mahal dari tu beb! Dan sesiapa yg nak buat side income leh ikut saya pergi “centre” dia kat Tmn Danau Desa, Kuala Lumpur. Disamping dapat dengar business plan camana nak buat side income, boleh gak verify business entity dia.

    Icharge ni bolehlah diibaratkan sebagai tongkat ali untuk kereta. Jgn fokus pada jimat minyak jer. Consider gak enhanced performance, penjimatan jangka panjang dari segi maintenance, jangkahayat alternator yang lebih panjang, jangka hayat bateri, dsb.

    For info, icharge sgt efektif untuk Avanza yg bagai melompat bila tukar gear. Dgn icharge, gear shifting jadi lebih lancar.

    Nak citer lelebih pun tak guna gak. Sape sape yang dok kat area Serdang, Selangor dan nak test benda ni, boleh contact saya kat e-mail “[email protected]”.

    Wassalam.

  55. Nazri4x4 says:

    Salam semua..tak tau mana nak percaya… harga mahal sangat..dan tidak betul2 terbukti menjimatkan minyak. Saya pakai Innova dan Isuzu 4×4. Innova dia ada meter yg menunjukkan purata penggunaan minyak. Innova saya model automatik. Paling jimat saya bawa 10.1km/liter. Paling tak jimat 9.8km/liter.. bergantung kepada pemanduan. Bila boleh pecut..mmg saya pecut 100-140km (Jln. K.Krai -Gua Musang). sesiapa yg pakai Innova sudah guna alat ini harap bagi komen.

  56. Carnary says:

    Nak kata jimat tu takde la sangat coz saya dah guna kat Avanza 1.5G…FC cam biasa juga tp pickup response memang ada, tak dinafikan. gear shifting agak smooth tak tersangkut ccam biasa. Cuma masalah problem ni I-charge ni dimanipulasikan secara MLM & keuntungan pada orang perseorangan sahaja. Sesiapa yang dah @ pernah join MLM akan tahu hirarkinya camana…bukan nak kondem tp itu la hakikinya setiap MLM.
    Apa salahnya kalau jual murah sikit tanpa MLM, dah tentu laku cam pisang goreng panas yang tak lapuk di makan zaman. Orang still cari kalau dah tahu keenakanya.
    Setiap alatan elektronik ada pro & kontranya & tak semestinya setiap kenderaan sesuai @ serasi dengan I-Charge seperti komen2 di atas tu. So sebelum beli elok tanya @ baca pendapat yang berkaitan & kalau boleh cuba try test dulu camana. Tepuk wallet tanya citarasa anda camana. Yang saya dimaklumkan setiap alatan elektronik ni ada gelombangnya tersendiri yang mana jika tak serasi & sesuai dengan sesuatu kenderaan maka akan berlaku seperti komen2 anda di atas & semestinya jika kenderaan anda dalam warranty period & berlaku masalah yang dapat dkesan berpunca drpd I-Charge maka warranty tersebut akan VOID & kite terpaksa tanggung sendiri kos kerosakkan tersebut jika ada & berlaku.

  57. muhd arbain says:

    ok… secara umumnya i-charge dicipta untuk penstabilan voltan…
    bukan penjimatan minyak tetapi kita akan dapat penjimatan minyak itu apabila semua komponen kereta berada pada voltan yang sepatutnya iaitu 12V dan itulah i-charge…
    ia juga mesra alam kerana ia mengurangkn pengeluaran asap hitam dari kereta…
    harga memang xdinafikn agak mahal tetapi jika dibandingkn dgn maintanance kereta saya rasa berbaloi….
    mengenai dengan MLM, rugilah dah bli i-charge tp tak nak MLM….
    boleh tolak MLM tp rugi…. kita dpat brg sahaja… takde ruang tuk site income…
    kalau mahu keterangan lanjut boleh emel sy di [email protected]
    salam…

  58. carnary says:

    Ada sesetengah user hanya berminat untuk mengguna sahaja bukanya untuk tyuuan bisnes. So memang tak berbaloi untuk beli. Ini pendapat saya secara peribadi. Aspek warranty ini kes benar…tak caya cuba try tanya car sale division.

  59. mohd says:

    salam. mulanya saya memang bersetuju dengan “Canary” kalau dilihat harga RM595 mcm tak berbaloi. walaubagimanapun jika di kira betul-betul, kalau usia produk i-charge average 5 tahun kos sebenar sebulan hanya RM10.00 sahaja. memang berbaloi, itu kalau kita sebagai pengguna sahaja. Kalau kita jadikan ia sebagai side-income memang boleh menambah pendapatan kita jika yang ingin menambah pendapatan.

    5 thn X 12Bln = 60 bulan.
    Harga RM595 bahagi 60 bln jadi lebih kurang RM10.00 saje.
    Boleh cuba dulu.

  60. shah says:

    salam…saya dah guna setahun i-charge ni..memang berkesan..apa yang diceritakan di pemplet tu memang benar…dan berbagai lagi testimoni dari rakan-rakan saya..kalau tak baik masakan saya boleh collect hampir RM50,000 bonus dari syarikat…ym atau emai saya kat [email protected] untuk keterangan lanjut mcmana nak buat duit dengan guna i-charge..ok?

  61. jsp says:

    salam.. bro-bro semua.. aku pun baru try produk ni( try je dulu- beli belum confirm lagi). Aku pakai Ford Laser Twin-CARB 1985. Setakat ni belum ade buat long distance rides lagi. Tak berani lagi nak cakap ok ke tidak.. cuma yg confirmnya.. keta aku skrg ni nak start dah tak yah tarik choke.
    Berkenaan dengan cara yang betul untuk mengira korang punya ‘Fuel Consumption’, caranya senang saja.

    1. Pergi ke stesen minyak, isi full tank (sampai ‘tendang’ sendiri)
    2. Reset meter jarak perjalanan (ODOMETER)
    3. Buat perjalanan seperti biasa sehingga mencecah 200-300km ataupun kira2 seminggu.
    4. Kembali ke stesen minyak dan pam yang sama.
    5. Isi minyak full tank (sampai ‘tendang’ sendiri- pastikan kelajuan mengisi sama seperti mula2 tadi.
    6. Bahagikan ‘KOS BAHANAPI’ dengan ‘JARAK YG TELAH DI LALUI’ cth:

    kos= rm100.50 jarak= 303km

    jadi; 100.50 / 303 = 0.3316 (RM0.33)per kilometer.

    7. Untuk keputusan yang lebih tepat, ulang proses mengisi minyak ini sekurang-kurangnya 2-3 kali dan cari nilai purata bagi setiap kali isian.
    8. Kemudian bolehlah di cuba mana2 produk yg berkenen di hati dan ulangi proses 1 hingga 7 tadi .
    9. Bandingkan keberkesanan penjimatan anda sebelum dan selepas… kerana bukan semua jenis kereta sama, setiap kereta pasti ada kelebihan dan kelemahannya sendiri. Walaupun ianya dari model yang sama, dibuat oleh kilang yang sama… tapi takkan rosak pada hari yang sama…

  62. jsp says:

    ops! lupa pulak nk bagi tau.. aku dah try cari maklumat pasal company zeromax ni kat dalam web guna seach engine yg terbaik especially GOOGLE dan YAHOO. Takde satu pun yang jumpa pasal company ni kat oversea. Yang aku tahu.. ZEROMAX yang jual i-CHARGE ni mmg company MALAYSIA, ditubuhkan pada 20.1.2008 dan dilancarkan di KLANA RESORT, SEREMBAN. buktinya ada kat sini:

    http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=27948

    dan company tu hanyalah ada satu produk semata-mata iaitu i-CHARGE. Company ni adalah company MLM 100% dan takde pun keluarkan high perfomance part utk automobil apatah lagi terlibat dalam mana2 perlumbaan seperti yg didakwa sesetengah pihak. Kalau ada yang berminat nk tahu pasal company ni boleh pergi surf kat laman berikut:

    http://www.zeromax.biz/eng/e_product_max_01.php

    dalam web ni mmg lah ada pautan dengan company jepun seperti toyota, honda,suzuki dsb. Tapi dalam web2 tersebut… takde pulak cerita pasal i-CHARGE ni.. yg adanya cuma promosi kereta2 dari model terbaru syarikat..

    Pastu..WARANTY untuk produk i-CHARGE ni hanya SATU TAHUN SAHAJA. Bukan sampai 5 ke 10 TAHUN! Yang 5-10 tahun tu mungkin hanyalah anggaran jangkahayat produk saja.. itu pun pihak syarikat CUMA BERANI BAGI JAMINAN SELAMA SETAHUN! Dan kepada sesiapa yang nak jual produk ni silakan.. takde masalah. semua orang ada hak untuk berniaga.. tetapi tolong jangan kelirukan pelanggan dengan maklumat palsu. Jujur dalam berniaga.. itu yg lebih baik dan mulia di sisi agama ISLAM.

    Tentang company Zeromax dari luar negara ,yang ada aku jumpa antaranya hanyalah syarikat yang berkenaan dengan carigali dari Switzerland http://www.zeromaxgmbh.com/about.php?content_id=1 , pengeluar barangan POWER TRANSMISSION dan GEARBOX (satu2nya ZEROMAX yg aku jumpa di US) http://www.zero-max.com/. Takde satu pun dari JEPUN. i-CHARGE pun macam tu jugak.. takde satu artikel pun pasal i-CHARGE yang aku jumpa yg datangnya dari US/ Eropah dan Jepun. Takde LANGSUNG! Jadi, kalau ada sesapa yang boleh bagi satu WEB ADDRESS tentang i-CHARGE ni di luar dari Malaysia/Asia Tenggara pun jadilah… Aku percaya ramai yang nak tengok.. Dan kepada DEALER2 i-CHARGE ni.. tolonglah tanyakan pada orang atasan anda tentang perkara ni.. untuk kebaikan bersama jugak. Sebab aku heran.. kalau benda ni terkenal.. takkanlah takde ‘online review’ langsung dari ‘mat saleh’ yang terkenal dengan sikap ‘kritis’nya.

    Akhir sekali , aku mintak maaf kalau artikel ni membuatkan sesetengah pihak marah.. aku bukan nak tutup periuk nasik korang.. tp sekadar ingin tahu lebih lanjut tentang latar belakang produk ni.. sebab aku pun tengah testing satu ni.. sekian.

  63. mizan says:

    salam jsp..

    otsukaresama desu..yoroshiku onegaishimasu..

    ????????….???? ???????.

  64. carnary says:

    Aku setuju bebenor dengan pendapat Bro JSP…tak perlu nak menipu customer tentang I-Charge. Menipu dengan meniaga cari rezeki HARAM hukumya. Selidik dahulu betul @ tidak I-Charge tu. Dah kalau takde dalam website ape kebendanya tu…nak menipu orang la tu. Cuba kite buka website PIVOT Japan…macam2 ada. Itu yang betul2 ori made in japan & boleh di dapati di semua negara termasuk kita di Malaysia.

  65. Custom More says:

    Korang jangan percaya dengan testimonial yang ada kat sini. Semua pengakuan tu ada yang palsu, direka cipta oleh seorang dengan berbagai nickname untuk melariskan produk derang. Kononnya ramai pengguna dah merasa success tapi yang selalunya terjadi, bila kita beli langsung 1% jimat pun takda. Semua temberang.

  66. jsp says:

    bro mizan… ape kejadahnye “otsukaresama desu..yoroshiku onegaishimasu..” tu.. aku ni sekolah melayu pun tak berapa nak buleh lagi… huhuhuhu… apa2 pun, pada yg berkenaan.. aku tak kata produk ni tipu.. pasal selama seminggu aku test ni.. “ignition system” kereta “cabuk” aku tu mmg ada improvement.. tinggal lagi.. apsal mahal sanga?! kalu jual sekitar rm100-rm200.. aku ingat mmg laku.. lg satu.. MLM marketing ni buat la untuk benda lain.. produk memasak ke, kesihatan ke.. ada la munasabah sikit.. yg bab2 kereta yang ‘advance’ macam ni.. baik serah saja pada yang pakar.. kalu dah ‘che-gu sejarah’ yg jual perfomance part utk kereta.. mana ada konfiden org nak beli.. tapi kalu pomen yg rekomen.. gagah la jugak.. tu pun kalau tak mahal sangat.. kalau dah dekat rm700.. dah buleh ‘re-wiring’ satu keta tu..

    p/s: to all ‘kakipancing’ on the net… marilah beramah mesra kat http://www.pancing.info

  67. edwin soon says:

    hello abang abang dan kakak , i pun member i charge , i sudah mengguna produk ini dengan toyota avavza saya selama 2 bulan , pickup ad sikit , tetapi minyk tidak dijimat sikit pun.member ku juga try dengan van , langsung tak dapat start , lepas tu i try m+pec , multi protect electronic converter , technology malaysia , produk ni betul bagus , pickup kuat , gear smooth , minyak dapat jimat 30% dalam town , full tank boleh pergi balik dari kl ke johor , harga hanya rm390 , siapa minat boleh call saya ,***no phone number***

  68. carnary says:

    Bro Edwin Soon…nampak macam menarik aje. Anyway boleh anto spec detail produk tu ke email saya…[email protected]
    May b berminat nak guna tp nak tahu dulu produk tu camana. Kalau ada website lg bagus…boleh try tengok kat situ aje.
    Kalau mcm I-Charge rasanya tak perlu la coz buang masa aje. Dah trykat Avanza 1.5G…pick up memang ada tp pengjimatan takde langsung. Sorry to say it.

  69. Joe says:

    Salam…..WaaaaaaAAA , lepas i try MPEC dengan edwin soon , memang jun o , i try dengan myvi saya , memang smooth masa tukar gear , laju pun kereta ku , i cuba dalam town dengan satu tank minyak , boleh dapat jimat 20%.thanks ya abang edwin. love u.

  70. steven says:

    hi, bro…kawan yg jual i-charge datang jumpa i kata dia modify 2 X i-charge kata 2 kali ganda power dan jimat minyak, dia bawa i-charge bagi i cuba dan tanya apa beza sebelum pasang dan selepas ada power tak? Sebenarnya tak ada rasa tapi i pura-pura cakap ada sikit. Dia tak puas hati dan tanya ada jimat minyak tak, kalau u tanya sekarang hanya 10km boleh jimat i memang tipu u, tapi i tak nak kecewa dia kata ada sikit, dia tak percaya. habistu, i bawa lagi product yg baru name mpec saver tapi i tak cakap apa pun tentang barang tu. Dia pasang terus rasa banyak beza i-charge dgn mpec saver. dia tak jual i-charge tapi jadi dealer jual mpec saver **no phone & mail**

  71. Kamil says:

    Assalamualaikum sume ,

    FYI, I tgh test I-charge dgn kereta Novus spectra 1.6 Auto yg terkenal dgn high fuel consumption !!

    kalu kengkawan boleh tolong sesangat bg suggest, opinion & alternative lain sblum sya decide utk beli Icharge ni yg agak berat jugak kalu nak invest sbb boleh thn mahal kalu tak berguna sangat! atleast klu device ni bebetul boleh save fuel , in long run I rase berbaloi saving dari segi wang ringgit…

    2 soklan pendek tp penting sekali bg sya selepas baca pendapat korang sume diatas & setelah beli kete Kia Spectra Novus ni ;

    1. Ade tak sesape you guys gune Icharge dgn Novus spectra ni & ape result nye dari segi fuel saving ?
    > I ade buat measure skit utk fuel saving sahaja dan rase2nye ok lah skit 5-10% jimat …berbanding sblm gune device ni ..
    tp interms accelaration ade traser improvementnye yg agak comfortable lah .

    Anyway …Cara I test fuel save;

    Dgn RM50/- . dr minyak bebetul kosong… so bila bwk kete , meter minyak tu nampak mcm lambat skit nak turun berbanding bila i tak guna I-charge sblm ni. Itupun i travel not more then 100 km/h , very light on pedal , econ sentiasa , jarak +- estimate dlm 190- 200km (dlm laluan 60% highway & 40% traffic jem). Dan skang sudah tinggal rasenye lebih kurang RM5- 10 lagi…

    2. So save ke idak yer ? dgn minyak pun dah turun skang ni…??

    TQ dan harap feedback dari kawan2 sume….maaflah yer klu ayat sya gune ni berbelit-belit ke atau panjang sangat …
    Assalamualaikum….
    kamil

  72. Kamil says:

    Hi ….mpec ..hmm…bape cost nye? ..combine dgn I-charge mybe lagi bertambah save fuel Spectra Novus saya kot ????
    TQ

  73. Farizie says:

    Salam..

    Sy nk letgo iCharge (stok) yg saye ade..tinggal 1 jer..1 lagi sorang cikgu dari muar dh beli…rm450..klu leh amik sendiri sy kasi lagik murah…ni harga non MLM…tq

    012-7267118 | Farizie

  74. black Waja says:

    Dear i-Charge Users,

    I ada pakai i-Charge utk Myvi 1.3 Auto. Fuel consumption slightly better than before, around RM10-RM20/full tank. And also, kejadian pelik nye, bila turn-off engine, Radio masih lagi play dlm 10-30s. Then baru padam. Adakah ini kesan baik penggunaaan i-Charge atau merosakkan radio system kereta.

    Anyone exp. same thing?

  75. amir says:

    klu pki kt kete tebo bleh jmat ke

  76. yaz says:

    salam semua i charge kalau boleh tunjukanlah identiti yg sebenarnya jgn selindung di kotak hitam sj,kerana ia dapat memberikan kepuasan kpd penggunanya utk kebaikan bersama,adakah ia boleh di pakai utk semua/ pd segelintir sj

  77. fairiz says:

    salam, nie ada kawan saya pakai icharge baru2 nie (saya pinjam kan pada dia), dari KL(cheras) ker segamat (johor) ikut jalan lama, air cond bukak penuh[non stop], sebelum terlupa kereta yang dia pakai ialah kereta avanza 1.3Auto. malam sehari sebelum perjalanan dia isi minyak sebanyak RM 70.perjalanan ke johor mengambil masa hampir 4 jam (3 jam 50 minit) lebih kurang macam tu katanya. dan yang baik nyer berita dari dia, minyak yg dia pakai lebih kurang RM15 ke 20 jer[pergi sahaja]. termasuk g jalan2 kat sana.nk percaya pun susah, xpercaya pun susah. pada yang dah try, Insyaallah dia tau mcm ner perubahan tu. dia ada kata, pickup pun terasa, ye la avanza 1.3 body berat, tork pun ada, siap try potong 6 biji kete lagi. balik ke KL semula tanpa perlu mengisi minyak. dan masih boleh berulang alik ke tempat kerja dengan baki minyak yang ada selama 3 hari lagi. hebatkan. katanya lagi sblm pakai i-charge nie, nk memotong rasa berat, minyak nk kene tekan sampai mengaum, maklum la auto. tapi setelah cuba i-charge, baru dia rasa enjin lebih lancar, gegaran pun tak da. ni contact no dia untuk testimoni (untuk makluman beliau bukan ahli) hanya user sahaja. – 016-2799297..p/s..nk promote gak kalau ada rezki.

    kepada sesiapa yang berminat mengenai i-charge ini boleh menghubungi saya di talian 019-2549359, untuk kawasan cheras, kuchai, ampang dan sekitar KL. sy merupakan new member , cuba mencari rezki dgn i-charge ini. salam kembali.

  78. fairiz says:

    ye sebelum terlupa, dia rembat kete paling kurang pun 120-150.. maintnce slow bile kereta depan slow jer. yang lain mmg dia entak betul2. dia kata nk try i-charge nie mcm ne.

  79. mizan says:

    hebat..

  80. karim03 says:

    Hai,
    Nang sik rugi kamek meli i-charge ngan kitak Limin49. Modal pun dah pulang balit………. Untung pun dah dirasa juak……. Tersenyum nengar munyi enjin keta, macam sik ada munyi………. duak-tiga hari ada e-mobile limin49 telepon nanyak ‘mauk nunai pointkah?’………………………..

  81. wani says:

    hi,
    kamek pun dah juak makey i-charge ya…………… nang boleh tahan. pasal minyak save rm8.00 seminggu. waktu nait Bukit Temudok nang power…….

  82. tam5923 says:

    kamekpun dah makey i-charge kat Estima 3000cckamek. perubahan nang nampak ketara, kamek ulang-alik dari Sri Aman ke Pusa tiap ujung minggu waktu nait Bukit Temudok ngan Bukit Engkelili nang nampak perubahannya. Minyak jimat 20%. Satu lagi pendapatan pun dapat….. terima Kasih pada limin49…….. bagi sapa2 yang nak tau tentang i-charge yang berada di Sri Aman, Pantu, Engkelili, Lubok Antu, Betong, Pusa, Spaoh, Saratok dan di mana jua hubungilah limin49 di no 0138325799, 0138325797 dan 0138065847…………. alamilah kehebatannya…………………….

  83. WargaM'sia says:

    Setelah diselidiki dan diperhalusi dari pendapat no. 1 – 86 …. yang positif ttg i-c tu adalah yang dah terbeli atau dah jadi ahli mlm…. tak pe lah ..
    sekurang-kurangnya ada perbandingan yang benar dan yang mencari kebenaran … cuma nak ucap tahniah pada SYED … TQ atas perkongsian ilmu penjimatan minyak (FC) secara berhemat dan bersopan .. itu yang terbaik dan selamat …. tak lupa pada JOE dan JSP …. teruskan berkongsi kepakaran dan ilmu yang dianugerahkan kepada anda untuk kebaikan bersama …
    KESIMPULANNYA ….. Gunakan OTAK Anugerah ILAHI untuk membuat pilihan agar selamat dunia dan akhiran … bak kata NABIL … ” LU PIKIRLAH SENDIRI…”..
    TQ semua…..

  84. mizan says:

    Salam Bro,
    Guna OTAK itu basic dlm kehidupan.. x guna OTAK, kena tipu dgn orang.. tapi ada gak yang PAKAR guna OTAK utk menipu orang tu,mcmane plak…

  85. dskaa72 says:

    icharge boleh tahan memang ada perubahan apabila menggunakannya. berbaloi membeli menang memakai. tak percayakah.

  86. dskaa72 says:

    i dekat 6 bulan member suruh try tapi malas . dah…. tengok harganya tapi skrang dah guna 1 bulan lebih nampak kesannya. kini nak introduce kat kekawang plak.

  87. ziana81 says:

    Sy baru mencuba produk i-charge ni seminggu,ternyata produk ni memang HEBAT,dari segi jimat petrol,pickup,sistem audio,dan yg paling penting sy mahu berkongsi disini,kereta sy mempunyai masalah susah nk start pd waktu pg,bila guna i-charge dgn mudah sy start kereta,dan gear sy keras bila pakai produk ni semua jd mudah,gegaran pada kereta langsung tiada lg….kepada semua yg masih ragu2 pd i-charge terpulang pd anda tp sy yakin produk ini benar2 berkesan….tq i-charge dengan bermodalkan hanya RM595 sy dh dpt blk modal itu dgn cara penjimatan petrol….

  88. fandos 79 says:

    Assalamualaikum n salam sejahtera untuk pembuka hujah2 ku dalam penggunaan i_charge.Aku baru 2 mggu guna produk HEBAT dari jepun ni yg membuatkan aku TERUJA dgn benda sehodoh itu boleh membuat keta aku jadi sedap.Keta aku satria 1.3 je,tp bila aku guna kotak hitam macam keranda cina tu keta aku bleh jadi macam 1.6 dia punyer pic-up.Keta 1.3 pasang plak ekon bleh pegi laju mana sgt,tapi dgn produk HEBAT ini keta aku jadi laju,gegaran tak der,naik bukit jadi ringan, minyak jimat,audio best dan yg paling penting panas badan pun tak terasa!!!!!!!!!!!!!!!!Dgn kotak hitam yg HEBAT ni, kita bukan sajer dapat menjaga kereta malahan dapat membuat pendapatan sampingan.gi la sendiri di HQ tengok berapa ramai anak muda melayu kita dah berjaya dan boleh menjana pendapatan sehingga RM1000 sehari malahan ader yg sampai RM6000 sehari.mereka mampu membeli kereta2 mewah sperti BMW,MERC,HONDA dan lain2 dgn cash hasil dari penggunaan i_charge yg HEBAT.Ramai juga yg dapat mengubah taraf kehidupan dan mampu menunaikan haji suami isteri dgn pakej rm 50 ribu. positifkan fikiran anda.kereta dari jepun kat sini berebut orang nak beli tanpa ragu2,tapi kenapa dgn produk HEBATni kita perlu ragu.Datangnyer dari negara yg sama…………..renung2kan dan selamat mencuba……..jaminan dari company jika kereta anda melatup akibat menggunaakn i-charge,insurans dari company akan tanggung.Adakah E-charge macam tu juga?barang yg di duplicate tak kan ader jaminan.

  89. MicRotRoNiConS says:

    Hmm I charge ek..bagus produk ni..tp mahal sgt la..sbb R&D and patent dia kot..bile aku bukak alat I-Charge ni..komponen dalaman dia menghampakan utk duit yg dibayar..ade circuit board n chip utk indicates voltage,pastu ade capasitor..benda ni boleh DIY,beli barang kt jln PUDU + guna in car charger terpakai hmmm = rm30 max..kalau korang brani,bukakla peti hitam i charge tu..tgkla ape ade dlm dia..pastu size kotak yg sedabak buat semak ruangla..boleh kecikkan lg..kosong je dlm kotak tu….simple kan??budak skolah menengah pn boleh buat..jangan terasa hati ek kalau sesape yg bengang..skadar info saje..kalau harga camni,org yg miskin cam aku ni mmgla x mampu pkai..janji result DIY lebih baik dari icharge dan boleh customise lg..rajin2la DIY ye..lg satu,barang Jepun ke ni?Ye ke..Ye ke??

  90. MicRotRoNiConS says:

    Perghh ni I charge ni diMLMkan ke??gler la…sume comment membina semangat waja je..gler kentang..mcm dgr hujah politik dh ni..mcm tgk iklan PIL BINARY..hahaha

  91. kej@m says:

    harge mengarut sgt…klau rm50-rm70 bole la terima lg…mmg komponen dlm tu sume ble diy sendri…
    lg² klau sape yg blaja electronik..mmg pejam mate jer wat bende nih..

  92. mizan says:

    (87) Gunakan OTAK Anugerah ILAHI untuk membuat pilihan agar selamat dunia dan akhiran … bak kata NABIL … ” LU PIKIRLAH SENDIRI…”..

  93. fandos 79 says:

    perangai org malaysia mmg suka mengkritik orang punyer idea dan ciptaan.tak pnah senang dgn orang yg lebih maju dari nyer.kalau korang pandai knapa ko tak cipta dulu sebelum benda HEBAT ni muncul di malaysia.waktu kerajaan naik kan minyak RM2.70 dulu aper yg korang mampu cipta untuk rakyat malaysia,cuma mampu merengek dan tunjuk perasaan pd kerajaan.knapa tak der saper pun yg bleh cipta benda sehebat ni.tapi bila jepun dah cipta mula tunjuk pandai kritik konon budak sekolah menengah pun bleh cipta,bukak komponen tu konon nak kaji aper yg ader kat dalam tu for what.orang tu dah cipta sempurna naper kita nak kaji lagi,dah beli cucuk kat keta guna jer la.jepon mmg dah advance jauh dr kita dalam teknologi n elektronik ni.robot yg dia org cipta pun yg terbaik di dunia kalah kan eropah.malaysia plak mmg terkenal dgn mengubah suai benda yg dah sempurna contah nyer motosikal di import dari jepun cantik,tapi bila dpt kat tgn org malaysia semua jahanam.tapi kereta honda taknak plak kritik,berebut y7g nak pakai….jadi la orang yg positif dan terima kelemahan kita untuk terus maju dimasa hadapan.Disebabkan produk ini di MLM kan la ramai orang yg miskin dapat mengubah taraf hidup.3 org dah jadi jutawan dan 20 org lagi half way to jutawan dalam tahun ni.dlam tempoh masa setahun jer……..renung2 kan lah.

  94. joelerry says:

    yang hydrofuel tu mcm mana plak..senyap je takde crita & berita apa2 pun..

  95. cassidy says:

    akum semua
    kwn saya(upline) introduce i-charge pada saya..mul-mula saya test lah dalam 2 hari..tapi tiada berubahan langsung ketika saya memakainya sblm dan selepas..cuma lampu depan kereta terang sikit..tapi kerana saya berminat dengan marketing plannya saya pun jadi member..satu hari tue..lepas saya beli i-charge terus lah saya pasang..masa tengah drive..tiba-tiba radio kereta off..tak dapat on lagi..aircond kereta jadi perlahan..kemudian tempat dashboard keluar sign bateri menyala..bila i cabut i-charge..keadaan kereta saya kembali normal.. cuma sign bateri kat dashboard still skajap menyala sekajap tidak..kemudian terus saya bawa ke workshop…rupa2nya alternator kereta saya rosak.. saya cereta masalah saya nie kat upline saya…tapi tak sangka pulak upline saya maki hamun saya kononnya saya saja buat cereta..langsung tidak percaya cakap saya. terus saya dah tak lagi mau contact dia..celaka punya kawan…sepatutunya dia solve problem nie tapi dia seperti menghukum sebelum bicara.

  96. joni says:

    saya nak tanya dimana kilang pembuatan i-charge ini.kononnya made in japan,tapi saya cuba search kat internet takde pun syarikat jepun membuat barang nie..aku rasa dorang nie cuma guna nama syarikat zeromax kan jepun tue ja..supaya orang percaya dengan i-charge nie..kat u.s pun takde jual..apa yang saya tau u.s memang pelangan zeromax..tapi bukanlah jual i-charge tapi jual sparepart kereta je..

  97. kelate_bro says:

    Memang meragukan la i-charge ni. Kompius aku. Ada org nak tolak rm380. Nyaris aku nak beli. Setakat save 15% ape la sgt. Aku slalu drive jauh2, memang maintain 160km/j keatas. Kalau slow pun sebab kete depan je. So, pakai ape pun, mana nak save. Kalu korang drive statik rpm 3 je around 90km/j, mmg save minyak. More than that, kuat la minyak.

  98. razali says:

    Aku pun memang ragu juga dgn i-charge nie, sama ada betul2 made in japan atau tak. Hari tue aku ada sent email kat MXB..aku tanya aku nak tahu apa website utama untuk i-charge nie di jepun..nak tengok kilang pembuatan i-charge nie kat sana..kalau tak pun, aku nak minta dorang tunjukkan surat agensi dari jepun yang mengatakan MXB nie pemborong tunggal dari mereka.. Bila ja dorang balas balik email aku..jawapan yang diberikan tidak memuaskan.Katanya dorang tidak dapat kasi web tue,kononya skrg dorang ada business conflict lah.. dan menyatakan pada aku yang barang nie betul2 dari jepun.. Tapi masalahnya dorang masih tidak dapat membuktikan seperti yang aku minta..seperti web dan juga surat agensi.. Sahlah dorang nie berniaga tidak jujur..nak tipu orang ja…

  99. Norman says:

    Dulu kat spore product mcm Broquet memang laris hampir semua keta besar pakai,Tapi long term ade plak problem2 mengarut kluar.Dia punye repair je hangus semua yang kita save minyak pakai benda alah tu.Keta kalau tak rentap pikap,Warm up sebelum jalan maintain bawah 120km insyaalah mesti jimat punye.Kalo nak try pun cari keta yang atas 7 thn baru ngam.Enjin moden kebanyakan semua ada save minyak ke pe.

  100. ADOI says:

    aku rasa pun mcm tu jugak… mcm tipu jer… tapi aku dah terjoin mender nie, rasa cam nyesal pun ada, tp nk buat camner. so kalau ada saper berminat nk beli icharge kat aku, aku ada 2 biji. nk jual murah2 ckit. bukan harga MLM, jual RM450. dapat pulang kos ckit pun ok. sapa2 nk bagitau la. orait

  101. unsound says:

    i charge? why dont any of you try the “Guang Dao photo conductor and/or Guang Dao 3+1″ ataupun product dari Sun Auto, harga mungkin beza sikit tapi puas hati, product ori. cuba check sendiri website berdasarkan nama yang di beri, no gimmick, try and you’ll see

  102. labrat says:

    Ni produk MLM.. Kita bayar kos produk untuk bayar komisyen orang atas.. Tu yang mahal.. Sama macam gelang magnet, baju dalam infrared etc yg masih boleh dipertikaikan kesahihannya..

  103. Hafiz says:

    As salam dan selamat sejahtera,

    Penambahan atau pengubahsuaian terhadap sistem kenderaan anda sedikit sebanyak pasti akan mendatangkan gangguan kepada operasi sistemnya. Cuma anda sedar atau tidak namun gangguan sistem pasti berlaku.

    Pada pendapat saya, untuk mendapat hasil sebenar dan memuaskan, salah satu faktor yang amat penting ialah penggunaan bahan bakar itu sendiri samada petrol,diesel atau biodiesel mestilah mempunyai ciri atau quality yang tinggi. Olehitu, penggunaan alat-alat penjimat yang tidak bertindak secara langsung dengan bahan bakar selalunya tidak memberi hasil yang dapat memuaskan hati pengguna.

  104. Comment says:

    Untuk mendapat penjimatan minyak perlulah mengikut pemanduan berhemah dan service kereta ikut jadual.

  105. gen2 lama says:

    MLM ni memeng dah lama saya jauhi….tak nak subahah..ramai yg meragui…orang bawah penat2 jual nak sampai target..yg untung orang atas yg mula masuk dan dah ada banyak downline..orang lain yg jual orang lain yg dapat hasil (walaupun sikit0….cuba kita pikir balik bila dah terlalu ramai join …kemungkinan yg baru masuk akan menghadapi masalh nak cari downline..ataupun dia memang tak berbakat nak cari….so hasil dia adalah 100% titik peluh jual barang…takde point dari downline….ada pihak teranianya…malas nak pikir halal ke haram…lebih baik saya jauhkan diri…

    ingat lagi stromberg? apa cite skrng ni…ramai member saya tak dapat balik investment..

    kalau betul2 nak jimat…jgn hanya setakat 10% -15%….baik 70% terus…pasal tu saya pilih NGV (kira nasib baik la banyak setesen ngv dekat2 rumah & ada satu kt kg – air hitam)

    cuma orang kata tak de pick-up (pada saya ok je),…takde space(gen2 saya muat lagi sebijik basikal budak2) & dah ada tank kecik. pernah nampak innova baru pakai 2 tank kecik letak kat tempat tayar spare……kena beratur panjang (rasanya sejak pakai lebih setahun lepas hanya sekali 2 je beratur lebih dari 10 kete…stesen dah banyak sekarang)…..last sekali orang kata mahal (saya berjalan jauh…gen 2 saya dah 320000km…pasang mula memang mahal…tapi saya dapat cover balik dalam masa 6 bulan je….sekarang ni menuai hasil…)

    tak kisah minyak naik ke….turun grade RON95 ke….

    jom la tukar ngv…tak payah benda2 mengarut (pada sayala) yg belum terbukti….

    salam

  106. NuuV says:

    gen2lama..NGV kurang pickup…jimat mmg jimat..tapi betulkan jangka hayat komponen enjin jadi kurang biler guna NGV?

  107. gen2 lama says:

    pick up memang terasa kurang skit je….naik bukit lagi terasa….tapi taklah teruk sangat….

    NGV panas dia lebih dari petrol….tapi bab jangka hayat ni saya baru setahun 5 bulan pakai….so far tak de la masalah kena tukar part engine…cuma gasket je…pasai getah…lagi pun kete saya dah lama 5 tahun tak pernah tukar gasket..

    ada member dah pakai lebih dari 3 tahun…mula2 kat kancil…pastu semua kete dia ngv sekarang…takde masalah serious katanya…maiantenance sama mcm kete biasa…just tengok teksi la..ada yg 24 jam bergerak….ok je…kot

    yang penting pada saya jimat…isi penuh RM9.00 (UPM station)boleh sampai tol air hitam johor (240km lebih kurang)…average speed 110km/h….tak payah maintain 90km/h macam petrol kalau nak save…

    keje plak kos saya sehari RM3 pergi balik..(kena refill every 3 hari)…moto pun tak sejimat ni…(pakai 135lc sebelum ni…sehari RM3.50)

    punya la jimat sampai sayang nak jual kete ni…..next week mungkin dapat exora…and dah plan nak install gak (mungkin lepas setahun kot pasal naka jaga waranty)…takpela gen2 p keje & sekitar KL…exora buat balik kg….

  108. Ahmadi says:

    Aku dah beli i charge ni tanpa mencuba terlebih dulu. Sangat mengecewakan, tak ada sebarang perubahan sama ada pada minyak, lampu keta, tuka gear, pecutan kereta semuanya tak ada langsung perubahan. Cuma membazirkan duit aku RM600.00.

  109. B@bah says:

    Hydrofuel VS i-CHARGE.
    Mana wajar jadi pilihan?
    Atau guna kedua2nya.

  110. B@bah says:

    Atau jangan pilih kedua2nya……………..

  111. Joko says:

    sekadar pertanyaan..

    Kenapa Syarikat pengeluar kereta, yang pada hemat saya , mestilah sentiasa berusaha mengeluarkan enjin kereta yg lebih baik dari segi performance, ketahanan dan penjimatan melalui R&D dan tenaga2 pakar dalam teknologi permotoran samada dari dalam dan luar negara. Kerana ketiga2 faktor ini menjadi tumpuan dan permintaan utama dari pelangan, namun tidak memilih menggunakan atau memasang gajet2 seperti voltage stabilizer, magnetic utk fuel, dan micro compressor. Sedangkan harga gajet2 ini sangatlah kecil jika dibanding dengan harga kereta.

    Atau fungsi2 yg disebutkan sudah pun ujud dalam sistem enjin itu sendiri ? Sebagai contoh Dvvt, Cvtc, Campro CPS dll. Dan sebarang ubahsuai atau tambahan gajet mungkin akan menganggu kestabilan fungsi2 dalaman yg telah diselaraskankan (tune) pada tahap yang optimum ? Mungkin kita boleh dapat kelajuan tambahan tapi tidak penjimatan, atau sebaliknya.. mungkin juga ketahanan enjin akan lebih singkat..?

    Saja2 benda ni melintas dalam fikiran aku…

  112. kdi says:

    Joko,

    tu memang soalan yang orang selalu tanya2 kalo ada produk penjimatan minyak lain nih. Mungkin sebab benda2 macam tu, perlukan RnD lebih lanjut untuk keberkesanannya. Maknanya prestasi yang dijanjikan oleh produk2 tu masih x stabil. So diorang lebih prefer kepada teknologi yang stabil n reliable. Kalo terbukti membawa kesan yang banyak dan reliable, sure dorang akan tambah kat produk (kereta) yang dikilangkan.
    Lagi satu, kalo bab features yang dorang offer, dorang x berani nak offer banyak2. nanti kalo ade masalah, warranty diorang kena tanggung.

    Agipun, macam biasa la.. kalo ada produk yang dah baik, mesti ada produk tambahan lagi yang bleh imprve produk tu. Macam makan nasi gak.. kalo nasi lemak tu dah memang sedap, ade orang tambah lagi ayam ke, budu ke, nak bagi lagi sedap..

    Kalo Proton nak cope dgn banyak teknology lain, nanti dorang kena kuarkan banyak versi kereta plak. Contohnye tahun ni keluar Savvy with Budu ke, tahun depan kuar Special edition dgn ayam golek ke.. camtu la jadinye.. hu2..

  113. Joko says:

    KDI,

    Hasil dari pencarian pandangan pengguna dalam internet pun ada yang pro dan kontra jugak, ada yg puji kerana ada improvement dan ada yg keji kerana memberi masalah kepada kereta.

    Kemudian ada juga satu laman yg aku baca, pandangan dari pakar permotoran sendiri, beliau menghuraikan bagaimana enjin, sistem penalaan dan sistem pembakaran itu berfungsi dan kesan daripada gajet2 yg dikatakan membantu menjimatkan fuel atau menambahkan power. Tapi malangnya analisa yg dibuat pulak hanyalah teori semata, jangkaan dan pandangan logiknya sahaja berpandukan kepada ilmu teknologi permotoran. dan boleh dikatakan semuanya negatif .

    Belum ada lagi aku terbaca mana-mana pakar yg memberi pandangan berpandukan pengalaman membawa kereta yg dipasang dengan gajet2 tersebut. Kalau ada pun dalam laman web produk itu sendiri, itu masih diragui ketelusannya sebab mana ada pengeluar yg hendak iklankan sesuatu yg negatif tentang produk sendiri.

    p/s – makan kalau terlebih2 serbanika lauk pauk bagai , boleh datangkan mudarat juga… he hee

  114. gen2 lama says:

    guna je yg dah terbukti dan ramai pakai…..tak payah risau.

  115. mascot says:

    kalu ada sape2 bminat nak beli icharge 2nd hand leh bgtau aku..harga leh runding..aku ada 2 icharge..019-9799002

  116. fb says:

    assalamualaikom
    1stly voltan stabilizer nih,just untuk bt enjin pickup mase idupkan injin je..mblah ade pengaruh sedikit sbyk kat penngunaan mnyak..kalo nk ikut kan cucuk alat tu kat cigersoket,mmg xlojik la menjimat kat enjin secara langsung..tp xdinafikan electric&electronic part kat enjin elok,minayk pon jimat..
    kedua nye..sy dah check alamat n nama syrt zeromax nih..hasilnya
    -alamat dan nama kedai tu xmatch,alamt tu xtau la,sbb alamat tu dah jadi rumah rumah biase..kedai zeromax tu ade sebuah je kat tgh jpn,kedai tuning/modify kete(macm bengkel)
    -kemusykilan,biasa kalo comp jpn,knp xltak detail psl kedai,mcm no tel ke,homepage ke..kalo la i-charge ni technlgy +-5thun kebelakangani
    wallahualam la..
    sbb kat luar ni byk lagi cara penipuan yg xade kat mesia..jd ,mb ade kemungkinan
    -teknologi jpn tp oem kat company china ke..
    -company china nak tipu gune name jpn ke..
    -orang jepun nk tipu orang mesia ke..
    etc
    lgpun sepanjang 2thun lbh kat company denso(ank sykt toyota)xade pulak nak ltak benda mcm technology i-charge ni kat kete diorang.mb ade la tp xade la menggunakan perkataan’jimat minyak ‘ la..jd kalo sape yg dah beli tu,n guna menjadi,sila la gune..tp kalo yg xbeli lagi tu..pk 2 3 kali dulu

  117. mizan says:

    salam FB,
    aku pun dah check pastu dah try mintak tolong member sekelas aku kat Japan dulu,tgkkan alamat tu..hasilnye,hampeh.. -usotsuki no kaisha desu ne!!

  118. fandos 79 says:

    salam FB.,.

    Betul la kata org,klau x tau bertanya,tp klau mcm saudara katakan org jepun nk tipu org kita tu x mungkin la…produk ni di bawa masuk oleh org kita sendiri,klau setakat malaysia ni,jepun x pandang market kita,lbh baik dia pandang ke arat barat yg lebih maju ekonomi nya..bt pengetahuan saudara produk ni di bawa masuk oleh org kita yg berkhidmat di zeromax jepun sbg consultant di sana,setelah dia beberapa kali berbincang dgn pencipta produk ni,bsru lah produk ni di benarkan masuk di malaysia ni,itu serba sedikit yg sy tau ttg sejarah produk ini di bawa masuk…,

  119. Z@88 says:

    NAK TANYE KLU KERETA KANCIL BLEH PAKAI X..KERETA SELALU SEMPUT.KLU PAKAI I CHARGE BOLEH KE ATASI MASALH NIE.

  120. Z@88 says:

    Berape harga i charge dan kos pasang

  121. qriusje says:

    dh guna 2 hari,acceleration mmg sedap buat kita sronok memandu.

    kawan bagi testing dgn harapan kita join la..personally nak monitor penjimatan petrol baru boleh decide laaaa.

    komen2 yg bercanggah tu mmg biasa la d mana2 forum pun,

    tepuk dada tanya selera…..

    niat nak jadi pengguna je. kalau betul ada 10 – 15% penjimatan…

    lebih suka rasa dan buat keputusan sendiri je…bukan jenis yg seneng makan pujok atau fitnah…tolong dengar tu boleh la……to be fair to all…

    tangan pun ada kiri dan kanan…dua 2 pun ada guna nya..Salammmm

  122. lan08 says:

    Saya guna i-charge dah setahun lebih. Setakat ni tak ada masalah untuk avanza 1.5G saya. nak kata minyak jimat tak sgt la, tp klu long distance memang ada la. Itupun ikut cc keta. ada sekali test kancil 660dari usj ke skudai, takde beza lansung (maintain 120km/j) pakai ke tak pakai ke minyak tetap RM 38 jugak. tapi kalau avanza usj ke skudai dalam RM40-45 je.

  123. gen2 lama says:

    nak maintain speed 120 -140km/hr tapi kos ciput je?…..saya dah dapat caranya…..

    average speed 130km/hr…..Serdang ke Aair Hitam Johor….RM9.00 je….tak payah tahan2 bawak bawah 90km/hr kat highway……tak percaya?…cuba la install tong gas kat bonet kete…….space tak de?…gen2 saya boleh lagi bawak basikal budak kat bonet….

    hehehhe jgn marah haaa….save the environment…to better clean engine…let’s NGV…

  124. Ahad68 says:

    lano8,
    Mungkin berkesan pada peralatan letronik, tapi tapi kita tak bolih nampak. Penjimatan petrol 10-15 % susah jugak nak nampak kerana bergantung pada cara pemanduan , ada orang tekan minyak sampai mengaum pada gear satu, ada orang tekan ikut kesesuaian. Ko punya Avanza kira kuat telan minyak jugak (1.3 ke 1.5?). Raya lepas aku isi minyak penuh dari Ampang gi taman putri Skudai, kemudian Taman Sri Pulai (atas sikit UTM) lepas tu pergi ke Taman Desa jaya (Jalan Pasir Gudang,hampir dgn Ulu Tiram). Sebelum balik Ampang isi penuh semula (Rm55) Km dah lupa berapa!.. tapi kira lebih jimat sebab aku pakai Naza Citra. (2000 cc Auto) 4 penumpang dewasa dgn bagasi.

  125. cd macho says:

    aku pun dalam proses pemakaian i-charge sekarang.
    nanti aku bgtau result..
    kalu ok aku beli wlaupun semua org didunia ini kata apa pun..
    kalu x ok aku bagi balik kat org yang bg test n ucapkan TERIMA KASIH KAWAN…

  126. ikanpekoq says:

    saya dah guna i charge dekat 2 tahun, dan takda masalah. dah try kat banyak jenis keta gak n feedback very good. i charge bukan hanya utk penjimatan minyak, tapi satu produk utk penjagaan keta, lebihan charge n voltage bateri yg bley sampai ke 14v, fungsi i-charge untuk menstabilkan, dari segi penjimatan minyak bergantung pada pemanduan dan penjagaan keta(, bagi keta manual, transmisi gear lebih lembut( tested wira 1.5 ),audia system lebih mampat(tested myvi) antara keta yg dah ditest Vios,Alphard, MerzC200, Citra,Avanza1.5(sendiri pakai), Hyundai accent,Perdana V6,Neo, Kelisa, Unser dll. Mula2 tuh cam tak percaya… tapi lepas try 3 hari terus confident, lagipun produk nih diinsuranskan.kalau ada jumpa sapa2 yg buat produk nih, minta test dulu dlm 3 hari, once plug dalam 3 minit system run, the best dlm 3-5 kita bley rasa perbezaan menyeluruh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 22 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)