PICTURES OF SPORT RIMS DESIGN – PRICE RANGE

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 5

Following previous articles at Sport Rim Shop Review , here we would like to share some pictures of sport rims in Klang, Sunway and Rawang. Basically the variety of sport rims design and style between the three places is about the same. You can have many choices of 13″, 14″, 15″, 16″, 17″ and up to 22″ sport rims. But 16″ size of sport rims and above have more variety of design that is beautiful and stylish. The only matter is can your car fit those big rims. The price range is not too far different from each sizes.

PICTURES OF SPORT RIMS DESIGN GAMBAR SPORT RIM – PRICE RANGE

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 4

The first 3 pictures here from above is the picture of sport rims in Klang. Above is the picture of 15″ sport rims while below is the 16″ sport rims.

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 3

The price range of sport rims in Klang is :

14″ sport rims price : RM600

15″ sport rims price : RM650-800

16″ sport rims price : RM850-1000

17″ sport rims price : RM1200

The price can be negotiate especially if you buy one set package of sport rims and new tyres.

 

Below is the picture of new sport rims in Sunway

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 8

Price of sport rims in Sunway is:

14″ sport rims price : RM600

15″ sport rims price : RM700

16″ sport rims price : RM900

17″ sport rims price : RM1300

The price cannot be negotiate further. But the 2nd hand rims is good (look like new and affordable) here.

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 7

 

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 6

 

Below is some of the pictures of sport rims in Pekan Rawang.

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 1 375x499

Price range of sport rims in Rawang is:

14″ sport rims price : RM550-RM650

15″ sport rims price : RM650-800

16″ sport rims price : RM850-1000

17″ sport rims price : RM1200

The price can be negotiate especially if you buy one set package of sport rims and new tyres. The price of sport rims is not too different with price of rims in Klang but in Rawang, they offer higher trade in value for your old rims and tyres. For example, a new 14″ stock rims with tyres, in Klang they take RM900, in Sunway they take RM500 and in Rawang they take up to RM1200.

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik

Many sport rims design for luxury cars such as Mercedes benz and BMW with affordable price from RM1600 for 17″ merce rims there like above picture.

picture gambar sport rims design 14 15 16 17 inch style beautiful cantik 2

There are many other beautiful design of sport rims at Klang, Sunway and Rawang. If you want to buy a new sport rims, it is adviseable for you to go there by your car and try to suit any rims to your ride.

It is highly recommended for you if you just bought a new car to change the original rims to new sport rims immediately. Meaning if you just bought a car, you can have the highest trade in value for your stock original rims and just need to add only few RM to have the new sport rims which is better in terms of design.

 

Share and Enjoy

  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px
  • wp socializer sprite mask 32px

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

45 Responses

  1. BrakeHP says:

    Sape2 bole tolong? Kenapa stengah keta pake 5 lubang dan stengah pake 4 lubang. Apa perbezaan nya? Prestasi mcm mana? Ku mtk maaf kalau topic nie dah discuss.

  2. mat says:

    Alllooo… tkder ke map nk g kedai2 sumer2 ni??? rawang mgkin dekat dgn aku la… tpi kalo boleh nk gak tgk arah tujuan sblm g tmpt tu… hujung mggu ahad buka tk sumer kedai ni???

  3. kdi says:

    Niemans,

    Kereta yang pakai lebih dari 4 lubang dan PCD lebih besar untuk pegangan yang lebih kuat terhadap sport rims. Meaning that the vehicle need extra strong attachment to the rims. Contohnya kereta2 besar macam SUV.

    Sila rujuk http://kereta.info/what-is-rims-pcd-offset-centerbore-definition-guide-to-choose-sport-rims/

    Mat,

    Senang je nak ke sana. Kalau dah sampai Rawang, pergi terus ke Pekan Rawang. Berdekatan dengan KTM Rawang. Lepas tu ada jumpe Mc Donald. Dekat situ ada bulatan. Sekitar bulatan tu ada banyak kedai sport rim. lepas bulatan tu adalah jalan menghala ke utara ikut jalan lama dari Rawang.

  4. kiefiz says:

    bro,kedai kat klang tue kat mana?bgtau nama kedai bole gak g cari..

  5. kiefiz says:

    ok bro..dah jmpa bila google2 kat cni..niway,thanx 4 ur info.

  6. ajim says:

    kt area penang tau x mn kdai rim yg murah tp tip top pny?

  7. zafuan says:

    salam bro..website yg sememang bagus and memenuhi kehendak aku..heheh..cuma nak mintak tlg..kalo la bleh..mintak tlg letak pic rims vip punye yg terdapat di kedai2 berkenaan.maybe lagik bleh menarik perhatian viewers website neh untuk gi ke kedai tuh.lebih2 lagik yg berada jauh dari lokasi tersebut.

  8. Lily says:

    Yg mana 1 rupa spotrim yg dkt ats ble kreta jalan tp nmpk mcm tyar+rim die bergolek ke blakang?

  9. iz says:

    Zafuan..
    orait..tq tok pendapat ko..nanti aku inform kat kdi..semua nh hasil kje die..die memang rajin..hehe

    Lily
    yg lily nak tu yg mcm dlm gmbar yg sunway tu kalau xsilap..

  10. zafuan says:

    bro..antara 3 tempat tuh..mane yg plg byk choice?

  11. Lily says:

    Iz..
    yg sunway yg mne 1?ats?bwh/kiri?knan?barisan 1?ke2?ke3?

  12. iz says:

    Ly..
    Cube tgk yg gmbar no 2 kat sunway tu..yg tgh2 skali..kalau xsilap la..

  13. iz says:

    Zafuan..
    yg paling byk choice tu..kat klang n rawang..

  14. tam 5351 says:

    skang nie wa tgk bnyk owng pkai advan racing!!!!!advan racing yg diorg jual tu ori ke @ cap2 soi?????

  15. GARRET says:

    ermmm

  16. azameel says:

    tam 5351 cap2 soi tuu..kadang2 jadi advance racing..
    kalo yg ori second pon 1k,2k+

  17. black evia says:

    pehh.. caya jgk rim2 tue.. tp syg ler.. black evia dh pasang kt bLm
    black evia.. huhu..

    kdi..
    rim biasa brand aper yg ok ye?.. leh kc info x?..

  18. kdi says:

    hmm.. Brand tu macam x penting kalo nak yang murah sebab kualiti lbey kurang jer. Kalo yang mahal, cari rim brand lenso ke or enkei japan original. Yang original punya beza gler die punye light weight. Kalo rim murah, ape2 brand pun bleh pakai. Kalo bleh pilih yang ringan n ada warranty la.

  19. B@bah says:

    Oooooo…..

  20. julhan says:

    saya dari sabah…mahu beli sport rim 17″ 5 hole….siapa boleh tolong bagi tahu nama kedai dan nombor phone kedai jual sport rim yg murah

  21. kej@m says:

    err…kambing itam,
    rsenye ko slh temapt la..kt sini utk rim kereta jer..rim basikal kene cari kt forum basikal…
    rsenye kdi lom kuarkan lg topik basikal kt sini..
    kalo dh ade nnt, ble la try cr ye..

  22. kej@m says:

    err…kambing itam,
    rsenye ko slh tempt la..kt sini utk rim kereta jer..rim basikal kene cari kt forum basikal…
    rsenye kdi lom kuarkan lg topik basikal kt sini..
    kalo dh ade nnt, ble la try cr ye..

  23. herumi says:

    Salam. ada katalog lengkap x pasal sport rim nih??
    klu ada emel ke eastern.miegmail.com boleh??
    thanks semua…

  24. Lily says:

    Kdi..
    Bli rim dkt cni ker?yg kdi pkai ory jepun kn?kalo x slh la…

  25. kdi says:

    yup. beli kat rawang tu.. aah japan punye tp brand x grand sgt la.. janji ok n ade warranty.

  26. Lily says:

    mcm kdi pkai brapa inci rim ek?

  27. PZUL says:

    aloo kdi…
    tnye sket eh…kat rawang tu bnyk x sport rim 2nd???
    jawapan A.S.A.P eh..plz….

  28. kdi says:

    Pzul,

    Sorry la kalo ni dah lambat jawab. tadi gi tgk wayang transformers.. kan hari ni baru kuar. wakaka.. best gler beb! korang kena tgk. hu2..
    ok2.. sambung pasal rim. Kat sana memang banyak rim 2nd hand. Lagi byk la.. tapi nmpak lama la.. kalo kat tekming, rim 2nd die nmpak cam refurbish. tu yg mahal sikit. Better amik baru trus la.. beza x banyak rasanya. tapi papepon pzul pegi survey dulu ok.. jgn nanti dah beli menyesal plak.

    lily,
    kdi pakai rim 15″ shaje.. xnak besar2 nanti berat.

    Ni agi satu tips, kalo nak nampak besar rim tu beli la yang jejari die dari tengah sampai hujung sepanjang yang bleh. jgn amik yang ade lips sebab kalo 17″ lips bleh nampak kecik cam 14″. Lainla kalo kereta tu jenis sedan yang rendah, blehla pakai yang ada lips. kalo pakai kereta perodua tu jgnlah ngade2 pakai lips. Memang nampak kecik n buruk benor.
    Kalo pakai perodua amik yang macam kdi cakap tu.. cam rim iz kat link nih.. memang manthop!

    http://kereta.info/silver-modified-perodua-kancil-light-modification-of-perodua-kancil/

  29. PZUL says:

    aloo kdi…
    trimas eh info…
    kdi trus maju!!!

  30. Lily says:

    kdi..
    Ly pun tgk tranformers mlm td.Best!:-).

  31. yusri says:

    sesiapa yang tahu. dimanakah boleh saya dpt bodykit detomasu?

  32. LuCkY says:

    huhu… ade x alamat kedai kat rawang tuer.. aku berminat… aku nak sambar sport rim 17″ + new tyres trade in 16″ with complete all tyres(new one)… any address and contct no.//

  33. azroy says:

    salam.slalunya kalau trade in sportrims neo approximately 1 month old, pastu beli sportrims bru.brape nk add up? sorry im a noob

  34. GJOL says:

    wa nak bli satu

  35. Bel says:

    Hi semua.

    I think i ada alamat V-Care Tyre yg dkt dgn McD. No.1, Jln Bandar Rawang. No. tel pun ada.
    I think this website is really useful and good. first time baca. I’m actually looking for rim macam ni. Pls refer kat link

    http://www.flickr.com/photos/13461446@N05/2920011887/

    Do you think i can find in Rawang? i’m looking for 16″ kot….

  36. won says:

    hi,

    Saya ada kedai tyre di Johor, ingin nak masuk byk model sport rim, ada sesiapa boleh tolong saya tak?

  37. Eder says:

    mmg murah gak r sport rim kt c2….
    erm nk tnye camne ngan hrga tayar kt kdai2….
    mahal ke…murah ke…..o standart cam kdai2 lain…

  38. Mann70 says:

    kalau kat rawang lepas McD tu nama kedai tu TMK Tyre & Auto (03-6092 6615) atau Kit (017-2333586)

  39. joeydin says:

    mcm mana nak bezakan rim china dgn taiwan. aku tgk rim brand advance racing model (RG), ada yang made in china dan ada yg made in taiwan. rupa same je.. tipah takut tertipu.. 8)

  40. jayb8 says:

    yg kedai hancook kat rawang tu pun ok gak harganya.. ada le surver harga kat 3-4 kedai kat sana.. seeloknya surver banyak kedai.. maybe kena tambah rm lagi untuk mcm2 menda masa nak pasang sport rims tu..

  41. Zam says:

    Salam…

    Kepada otai-otai RIm diluar sana…
    saya memerlukan sedikit nasihat dan tunjuk ajar…
    saya pakai kancil ngan knuckle L5 dicc brake dpn/blkg…
    skarang ni saya pakai RIM 14 inci… berhasrat nak tukar ke 15 inci…
    so… masalah saya ialah ada ke rim 15 leh masuk ?
    ada org kata PCD L5 ni sama kancil nyer iaitu PCD110…
    ada jugak kata L5 ni PCD100… mana satu betul?…
    jadi, kalo otai2 rim boleh bantu, sila lah bagi nasihat…
    kalo conform PCD 100 utk knuckle L5, maknanya saya leh cari macam2 patern rim…
    tapi kalo PCD110… maknanya amatlah terhad jenis rim nye…

    Sila beri tunjuk ajar…

  42. zafuan says:

    akum bro..saje nak bg pendapat..kalo bleh upload la pic2 sport rims yg baru2..heheh..

  43. Zam says:

    Salam bro zafuan…

    skang ni, rim yg saya bekenan tu ber PCD 100 (4 holes)…
    cuma nak pasti kan samada knuckle L5 skang ni PCD berapa… ;)

    rim tu leh tgk kat lelong.com… nama kedai tu Tekming… ;)

    yg ni : http://www.lelong.com.my/Auc/List/2009-08DeSale40474871_AUCTION_-New-15Inch-Sport-Rims-For-Sale-RM950-set-Only-TM133.htm

    atau

    yg ni: http://www.lelong.com.my/Auc/List/2007-01DxSaleM090604449_AUCTION_-New-15Inch-Sport-Rims-For-Sale-RM950-set-Only-TM99.htm

  44. edyes says:

    rim saya skarang nie 18″, brand kosei, ringan. Tapi tak larat la nak pakai 18 utk kereta waja. then saya nak tukar rim16. agak2 berapa org kedai tu leh ambik trade in? bunga tayar tak elok dah, sebijik jer tayar cantik.

    saya takut tersalah beli rims..

    taiwan punyer tak bagus kan? so, ada sesapa boleh recomend brand rim yang tahan, susah nak bengkok ke… (dan harga around 1k untuk rim16)

    saya nak beli kat rawang, cuma risau la takut dapat rim yang cepat rosak. (atau elok saya pergi ke kelang sahaja?)

    ada lagi satu soklan tambahan, pada siapa yang sudi jawab lah.

    tayar silverstone evol8 tu ok ke? ada bad complaint ke..??

    terima kasih kerana sudi tolong saya.

  45. edyes says:

    Saya dah beli rim baru kat Rawang 2 hari lepas.

    pasal rim saya puas hati, tapi yang hati tak puas ialah saya espect tayar yang elok skit sekurang2nya silverstone evol8. Tapi saya dapat tayar wanli(sunny) sahaja.

    ok ke tayar sunny-wanli nie? ada komen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 16 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)