• Malaysia modified car magazine. Daily car spec sales promotion news.

PICTURE OF UPCOMING HONDA CITY 2009

Few weeks before we have been read many news about the upcoming honda city. The new facelifted honda city 2009 have so many changes on the exterior. The unique new design of new honda city put high attraction on it. So, whoever love the new design instead of the old and ugly design of honda city before, if you want to buy it now, better wait for the launch of this new honda city 2009.

2009 honda city

The front grill look very weird and like a combination of a concept design. Maybe looks better in white colour instead of dark blue.

2009 new honda city

The back portion of the new honda city is the most attractive part of this new design from Honda.

2009 honda city facelifted

The interior is still the same.

new city 2009

new honda city 2009

Alloy Sport rim for Honda city 2009

2009 honda city new

kdi

Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, cara repair sendiri dengan harga murah dan panduan kepada pembeli dan pemandu. ====================== Kategori hangat kereta dot info: + LATEST NEW CAR SPECIFICATION & VS COMPARISON + MODIFIED CAR + BODYKIT IMAGES GALLERY + TIPS + DIY + TANYA KERETA + MONTHLY BEST DEAL + PROMOTION + AUTOSHOW + EVENTS UPDATE ====================== Barang kereta terhangat: + Body kit, skirting, bumper, grille, spoiler, engine performance, sport rim, tayar ====================== Topic hangat: + Fuel consumption km/l, problem, service, test drive, review, price RM, kelab, kedai kereta ====================== Kereta baru terhangat: + Saga BLM FLX SE, Myvi 1.3 1.5 SE, Viva, Alza, Exora, Preve, Vios, City, Civic, Corolla Altis, Camry, Accord, Hilux, Livina, Triton, D-max, Inspira lancer GT ====================== Pecah fiber pecah gelas, sudah baca harap komen dibalas. Terima kasih! =)

111 Responses

  1. wah cantik giler honda city 2009 ni, x jd la nk beli kereta br tahun ni. mesti tunggu honda city baru ni keluar. tapi bape yer harge kete ni.

  2. joey says:

    bila nak launch nyer

  3. karamul saidi anuar says:

    Overall cun la city baru nih…wlpn design dpn nmpk pelik tp unik ape….

  4. pja says:

    exterior cantik

    tapi interior macam bahan2 murah je

    nampak exclusive city lama lagi interior

  5. kdi says:

    grill depan tu kalau buat mod sikit memang cun. belakang die nampak macam vios tapi lagi hensem la

  6. pt says:

    interior nya keren,setir nya mirip civic ama jazz,mukanya juga cool abis tpi belakangnya gila jelek benget,pingin ngikutin vios tu tp salah cetak jadi ancur…

  7. nam says:

    bila nak kuar city baru nie?lawa lah…

  8. asniza says:

    honda city cantik tapi…………….harganya mahal sangat la …………… tak mampu bagi orang yang bergaji rendah……………..nampaknya x dapat la…………nak pakai

  9. johnooi says:

    i very like this new model of honda city very 9s tq 4 honda japan

  10. ozaito kazaimas says:

    Ini honda menggunakan barang2 terpakai…contohnya mcm sabut kerapa…hampas kelapa sawit…dan juga kulit kacang tanah ,Itu pasal interior nampak mcm murah.

  11. bernardc says:

    kreta nampak memang klas tapi gril depan nampak spoil sikit. rasanya designer honda kena buat sikit adjusmen la. macam la transformer kat cinema. siapa ada info bila nak launch. tak tahan nak tunggu tengok model tu.

  12. Kenn says:

    Ehem..look so nice!! I love it! really amazing..must buy after making some inspection on its engine/performance!!

  13. Haneef says:

    extremely gorgeous looking newly born baby city………….
    vios might hv 2 stop its production….
    its a wake up call 4 TOYOTA!!!!!!!

  14. mrs.umai says:

    weh, cun sial kete nih. tapi brapa harga ea? kau baru ingat nk kuar city thn nih. tgk2 city thn dpn lagi cun.. sporty lak tuh.. huhuhuhuhu… tapi brapa hrga ea? aku bajet cam cecah rm80k je…. isk isk isk!!! wet aku dh kopak….. baru beli moto sym gts200.. huhuhu… thn dpn kuar duit lagi.. isk isk isk…. duit.. duit….

  15. Suumi says:

    Mungkin city baru nih akan kuar bulan 3 2009…. harganya ader 3 jenis…. iaitu untuk manual, auto, dan dual transmission (manual dan auto). Rasanya antara RM78k – RM92k.

  16. aziz says:

    saya dah test drive di thailand..memang power ..

  17. vyandia says:

    sy hari2 tgk kat website keta ni..bukan setakat tgk biasa2 aje tp compare semua type v,s n sv tu…ada yg antena kat depan,ada plak kat belakang, ada signal sisi dan ada plak signal kat sitemirror…teringin sgat nak miliki….maybe jun 2006..

  18. mattt says:

    Saga baru lagi cun

  19. addiey says:

    New model batter than old model..if the price is suitble maybe can beat toyota model expecially VIOS

  20. hana says:

    cantik tapi rasanyer cantik lagi model sekarang nie…. apa2 hal pun honda memang the best.. x rugi pakai honda… alah membeli menang memakai…

  21. ntah lah says:

    honda sitti nurbaya ni cm busuk la,tak besh,cube bikin lagi chantek,

  22. BusukMan says:

    gua apa yang paling besar,panjang & gelap?

    jawapan:gua tak tau,lu tau?

  23. azhari says:

    aku rase dlm bnyk2 kete yg sewaktu dengannya model ni la yg paling memikat hati aku..cara lah! aku akn cuba brusaha utk dptkan kete ni walaupun gaji aku x sberapa..hu2 boleh dpt ke??

  24. abg-mystery says:

    Tengok dr depan memg cun tapi belakang tiru Vios & BMW 3 series pun ada….emmm overall ok cuma harganya je dah setaraf dgn Altis n murah cikit dr Sylphy…Kalau still guna gearbox sama dgn City lama…alamatnya lepas 3 tahun mesti ada prob. Minyak plak camana? ada info ke?

  25. Kereta ni memang cantik dan mahal bagi yg berpendatan sederhana tetapi anda mampu memilikinye dgn berniaga alpha lipid up to 5 figure.

  26. AnnRuzanna says:

    Mmg smart city baru ni..trus jatuh cinta…plan to buy a car next year..at first intend to take the vios..tp bila dah jumpa city ni, 99% confirm will have one of the 2009 new city…if to compare on the price, lebih kurang jer ngan harga vios..tak sbr nak tggu launch kat m’sia…

  27. abe says:

    power siut!! Pandang sisi mcm civic baru, belakang mcm bmw 3 series, depan ala2 stream..apa2 pun cantik dr model sebelumnya, rasa ramai terpikat nie

  28. hondafan says:

    sape kate proton baru lg cntik tu..

    kesian..kesian..

    cube tgk btol2..hehe

  29. abung says:

    cantikle jugek..tpi nmpak macam robot je

  30. mat esa says:

    mantap!

  31. hana says:

    iss hh rasa mcm nak trade in ngn city yg skrg nie je… x puas ht ni

  32. ABDUL KULOP says:

    Honda city lama ada problem ke????berkenaan dengan gear box/???? jawab la saper bleh bagi jawpan.

  33. abi says:

    Honda City ni thirth generation, dah launched kat 3 negara baru, Thailand, Singapore n India. bunyi2 khabar nak launch kat Malaysia pada 18hb December 2008. dari segi engine Honda City ni lagi power sebab dia guna engine SOHC VTEC engine yang sama dengan Honda Jazz second generation. mmg jimat minyak. City baru xde CD player, dia guna USB je. dari segi harga mmg xde lagi. untuk maklumat lanjut boleh baca kat http://paultan.org/archives/2008/10/13/2009-honda-city-in-depth-details-and-specifications/

  34. mat gila honda says:

    honda city baru confirm launch pada 18th December di mandarin oriental hotel harga 1.5l-ivtec rm 85,800 .1.5v-ivtec RM92,500

  35. YOMI says:

    interior nampak murah,anyway leh kalahkan vios

  36. siti says:

    emmm x cantik honda city baru,…..dlm kereta mcm kereta murah je

  37. dulu&kini says:

    setelah diperhatikan betul2 honda city baru nie dengan ini
    disahkan vios dugong akan bye bye.

  38. abuya says:

    Rugi kalau tak beli honda city ni, design cantik dan mantap, minyak jimat . Harap harganya berpatutan, kalau boleh harganya diantara RM 75,000 hingga RM 85,000.

  39. wan says:

    aku suke giler.. tapi mahal la.. tgu 5 thn la angkat yg scond… janji dapat pakai

  40. turbo da best says:

    kalau diambil kira dari power to weight ratio……..city baru ini setanding dgn civic 1.8 i.vtec

  41. katak rempit says:

    aku rasa , aku rasa , aku rasa , aku rasakan ! kereta ni mcm kureeeng perasa garammm……………… kena tambah ajinomoto sikit baru sedap. wah9.

  42. turbo da best says:

    the best part of this 1.5ivtec city ni ialah paddle shift…………….shittronic la tu..and recline the back seat…….

  43. pekan_rider says:

    aku sebenarnye dah pon bookin,4 jan lepas…rm2k.risau jugak aku,pasal interest kete yang tak menentu sekarang nih…at first aku djanjikan akan dapat dalam 2.84%.dengan muka, bulanan dalam 7 lebih.aku test drive 16 jan lepas,xctually sebelum ni mmg aku cadang nak ambik kete dalam bulan satu,tapi mase tu dalam fikiran aku cuma ada,VIOs buLat, Waja cPs, Avanza dan Nissan Latio (m)..dan kesemua kete ni aku dah pernah try.tapi bile aku test city,dapat rasela perbezaannya…lancar,senyap,sellesa n cukup pikap…mase tu aku try E spec.bile pkrkan untuk loan 9tahun,better aku terus ambik yang terbaik…takdela menyesal kemudian hari n ade rase nak tukar kete plak lps ni.cume mase tu, pada aku honda city or latio.Dua2 memg best,cume jiwa aku lebih kepada sporty,so aku pilih city sebab pada aku latio ni,design luar n dalam lebih sesuai kepada orang yang mutured n berumur.tapi aku baru jer masuk 25…,xsalah memilih yang kene ngan jiwa sendiri, lain la kalau ade orang nak bagi free,ape2 kete pon akan aku sambar.dan nasihat aku cuma satu,slowtalk ngan salesman ttg free gift yang akan kite dapat nnti,kadang2 salesman ni nak makan seme duit komisyen,pelanggan ape kire kan…free gift ni,slalunye kan dapat dari pihak honda,salesman,pihak insurans…kalau xdapat ape2,senyum lebarla salesman tu nanti.ap2 pon xsabar tggu kte aku,mybe bulan 5 ni dapat…xsabar nak mandikan air bunga,huhu…

  44. dahpenahpotongketa says:

    sape nak bg aku pinjam duit muka..bole la kontak aku

  45. ezrine says:

    i Pun dan BOOkin this car.Uh lega bulan ni order next month dapat. Ingat kena tunGGu laMa coz one Of My frend tempah dec BulaN 5 baRu daPaT ma…reZeki i DapaT pakAi dulu.

  46. turbo da best says:

    saya pun dah tempah bln dec aritu…….bila lah leh dapat ni…dengar kata slesman 3bln…huhu

  47. turbo da best says:

    ezrine,,,,,,nak tanya ckit……..awak tempah kereta kat mana tu boleh dapat cepat sangat?

  48. FIJAN says:

    dulu minat vios…. skrg dah minat honda city 09. cantik maa… tp mahal sngt.

  49. budak kampung sebelah says:

    nak tanya……..duit muka berapa dieorang nak?berapa lama boleh dapat kereta?

  50. kucin_ganu says:

    muka 10%..aku dh byr booking gak 2k..tp aku dealer jnji dpt lewat bulan 3…hhahhahaha..

  51. naset says:

    fuel consumption macamana kalu dibandingkan dengan model sebelum nie?

  52. Dengar2nye, fuel consumption better than previous model…

  53. ezrine says:

    oh saya tempah di kk.so warna yg saya nak tu mmg sampai bulan feb ni
    rezeki kot.fizan tempah warna apa?i tempah warna grey.

  54. ezrine says:

    eh silapla ingat fijan yg tanya rupanya turbo ek. turbo i tempah di kk.sebab i keja kat sini.

  55. aza says:

    Saya dah byr booking 2k…tapi until now tak tau nak coose what colour. Ingat nak ambik Polish Metal tapi sama colour ngan grill dia. Terus tak jadi. Ni tengah confuse…. Apa2 cadangan untuk saya. dalam dilema.

  56. Nur says:

    x pelah..polish metal tetap yang cantik selain crystal black pearl.

  57. kdi says:

    ok la tuh polish metal. yang grill tu bkn masalah. Boleh spray kaler lain untu bezakan. Rasenye kalo grill die spray kaler hitam memang lawa.

  58. vell says:

    very nice but d price is not very reasonable…….

  59. org_melaka says:

    salam semua,
    sy ada booking keta ni pd bln nov 2008 yg lepas..klu ambik spec S dpt dlm tempoh 3 bln..tp klu spec E dlm tempoh 4-5 bulan..not bad la.sy ambik full spec ni ngan tambah V-Kool (RM2500) pastu insurans cermin (RM225) ngan bodykit (RM4500)..downpayment RM12k ++ ..ikat 8 tahun RM1k sebulan…sy yg p cari sendiri bank yg blh bg interest rendah..ambank,affinbank,cimb semua bagii interest (riba nie) 2.95-3.00%..last2 maybank offer 2.3% utk keta2 luar…tp rate ni sblm 1 januari 2009 aritu je kan.skg ni sy p tanya dah 3%..ala tp beza bulanan x byk mana pun..

    apa pun keta ni sesuai la utk golongan pendapatan sederhana mcm sy ni (cukup2 mkn)..heheh…dan klu bab marchandise tu rasanya aku dah ‘rembat’ kat salesman tu hampir RM300…baju t-shirt,baju F1, topi ngan kad touch n go RM100..hahaha..korang klu beli keta honda ni mmg dpt punya…

  60. ANTARES says:

    hai sumer.interest base on 10th march 2009 2.47%…saya pun booking keta nie…saya rasa interior keta not bad ape (for E spec) nie saya compare ngan current car saya,honda jazz…coz rege lebih kurang je kan…apepun lain belalang lain padang kan…citarasa mestila lain2…org_melaka,sape s.a u?tuan haji ke?

  61. Emily says:

    cantik gile kete ni kalaulah aku bleh Bli keta aku org cool

  62. mr ralph says:

    adik aku dah beli honda fit, sorang lagi dah angkat vios baru. aku fikir nak ambil honda city ni. dah booking dah pun. dua kali test drive. interest dalam 2.37% dekat public bank. tp bila aku nilai balik, masing2 ada kelebihan dan kekurangan. bagi aku, dalaman toyota vios lebih nampak menarik dan eksklusif. tp utk luaran, honda city yg terbaik!

  63. Dr Gy says:

    Saya dah bli City 2009. Gear change dia tak licin macam City 2004 – kereta lama sama. Lebih baik Honda ambik enjin City 2004 dan tukar dengan enjin City 2009. Performance City Vtec 2004 saya lebih baik dari 2009 ni.

  64. city efi says:

    honda mmg city mmg jimat minyak,100km baru rm 9.00 je.aku pakai model thn 99.mmg selesa memandu keta honda ni.ada power.city 2009 mmg cun.tgh kumpul duit la ni nk beli keta honda city 2009.trade in je thn 99 rm 23,000.00. aku tambah lbh kurang rm 63,000.00 je..

  65. dee says:

    aku baru amik bln lepas..tp tgh tunggu….wakaka….ntah bila nak kuar…kata salesman maybe bln8.Tu yag paling cepat. Tapi kete honda city spec yg aku amik nih full spec. Interest 2.36% under mybank. rsnya bln 10@11 kot baru kuar. kaler bold beige. bokking rm2k. dp 10%. Bln2 800lebey. apa lagi ek…mmm..aku dh 2x test drive. best woo..sblm nih layan mitsubishi jer…try honda lak…pepun masing2 ada kekrgn dan kelebihan .dua2 best..

  66. zulphg says:

    aku dah pakai city spec E lebik kurang 4 bulan,dari ape yang aku baca komen korang honda city tak seperti yang digambarkan korang,mungkin nasib aku tak berapa baik kut,mula2 ambil speker rosak,lepas sebulan pakai macam2 menda tercabut.aku rase kualiti dia mmg tak bagus sgt,mungkin sbb ade nama je kut yang orang puja2.tp serious aku ckp honda ni tak de bagus sgt,
    antara benda yang aku tak sedar kekurangan dia waktu aku beli:
    -jam dia pakai sistem 24(menyusah betul bila nak tgk)
    -bila bawa kete centre log system pun tak de,kalau lupa kunci bila bawa kete,anytime penyangak boleh buka pintu.
    -pastu tank minyak dia tempat buka minyak tu,org luar leh buka n tak de kunci,aku pernah bawa kete ni bila kat trafic light ade sorang mat rempit buka aku nye tempat minyak,mmg menyusahkan sbb bila-bila je org boleh buka,sakit ati je aku rasa
    -pastu manual book dia,tak de dalam bahasa melayu,pasang kat alor gajah melaka je,tp tak de bahasa melayu,tp bahasa cina boleh ade pulak,mungkin dia pk orang melayu tak mampu nak beli kereta ni.
    -door trim dia mmg pasang mcm main je,sakit ati betul,aku kena buka kena ketatkan balik..
    kalu nak cite banyak benda..buat sakit ati je

    last2 aku bengang aku tuke kete city ni ngan bapak aku, aku pakai kete wira dia je puas ati,tak bayak ragam,dari pakai kete baru yang menyakitkan ati.

  67. betul ker zul???/ni kor citer ni ciri2 keter msia jer nih…

  68. abdwahab abu bakar says:

    aku pakai kereta ni sebulan lebih,nak masuk 2 bulan fist penutup angin yang atas desbox tercabut,aku dah mula benggang,baik aku pakai wira aku yang lama aje..

  69. ct says:

    setakat bg pandangan..berkenaan kete Wira..di sini berpuluh2 designer dan engineer proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kete baru..proton dan mitsubishi kongsi modal..design asing2…lampu depan dan belakang share cz nak kurangkan kos…Hasilnya Proton Wira-Mitsubishi lancer…org akan kata hah kongsi sebab tak tau buat kerja??? tapi ada org kata bila Ford dan Mazda bkongsi bahagian tengah??Ford Laser n Mazda 323 adalah keta yg sama.Ada org komplen???Bila org Msia buat begitu ..org msia sendiri kutuk..
    satu lagi dashboard proton,kalu kita pernah tgk Dashboard mitsubishi lancer hampir samakan…itu mereka yg meniru bukan kita…so kita bukannya tak pandai…cuma masyarakat sendiri bpikiran mcm 2…pikir2 lahhh…

  70. hana says:

    so far hana dah pakai kete honda city Vtec 2004 dah 2 tahun.. ok jer until now..
    city 2009 pun hana dah test coz daddy guna yang tue,…
    so far apa yang zul bgtau tu mcm x betul jer…
    nak kata centre log system x der mcm x logik jer… yg kat kete kitaorg tue apa…?
    isshhh….tentang siatem jam 24jam tue.. pandai2lah nak ubah sendiri…

  71. zulphg says:

    a,kum cik hana..ape yang dimaksudkan dengan centre lock tu,bila kita drive kete,dia akan loc sendiri atau bila kite tekan break kete,tu untuk safety,kete baru kebanyakan ada n sesetengah kete lama..ini bila bawa kete dia tak lock lansung,ini menyusahkan aku yang ade anak kecik ni,dia suka buka pintu,kalau terlupa tutup je.abis la anak aku buka pintu sendiri.ko jgn nak advise buat child lock pulak,nnt kena marah lg dgn bni aku,sbb dia tak leh nak buka dari dalam.kete city kena lock cara manual..kalau ko boleh ubah jam tu jadi normal balik aku bagi upah kat ko,kira ko dah mmg otai giler la…dah 3 sevice centre aku pergi semua tak tahu buat,kalau ko tak caya ko boleh tgk record service kete aku.

  72. minarnie says:

    salam…..ak nk tergelak besar baca komen2 ni.akbeli vios bln11 so memang dh tgk honda city kt plant alor gajah tp dh terlambat.ak dulu minat persona tp bila kje kt kilg supplier toyota tiap2 ari tgk vios jd vios la yg ak beli.ok la smapi skrg vios ak chat.xde mslh tp bila bertembung ngn city ak rs nk beli city.sedihnye ak rs.

  73. ct says:

    mcm promote keta jer ruangan nie,memandangkan i kat sabah kete kecik mcm nie keta second jer…..susah nak beli tak kena pada tujuan…kena beli keta 4×4..jg…Toyota landcruiser…

  74. ct says:

    setakat bg pandangan jer…ya betul….suma kete rosak..die org xmo ngaku sebab beli kete mahal2 tetap rosak..tp malu mau ngaku..beli mahal2 rosak..huhu… honda city, jazz, bmw, produa ke..sume rosak…tinggal lagi cara u all semua menggunakannya…kereta mahal mcm mana pon klu tak d selenggara dgn baik akan rosak.. gak…so nal beli keta ikutler kemampuan..pikir2kan lahhh..

  75. hana says:

    wahai en. zul…….sy tau tentng centre lock tue…that’s why sy bgtau… city sy bila gerak cikit jer dalm lingkungn 50m dah lock automatically……
    sy sendr pun x suka psg child lock.. susah….

  76. zulphg says:

    pandai pun…cik hana cakap daddy cik hana guna city baru kan…kalau mcm tu mesti tahu kete tu ade centre lock ke tak..saya ade 3 org kwn yang pakai city baru semua ckp tak de,kalau kete daddy cik hana ade itu dah dikira kete special la..wassalam…

  77. abdwahab abu bakar says:

    salam..saya setuju en zul cakap pasal saya pun pakai city..tak ada lah centre lock tu kene pakai manual lock..bukan kita orang nak kutuk kete ni..yang betul tu betul gak..apa-apa pun dah beli pakai ajelah walaupun kadang-kadang tu hati sakit..betul tak….jangan marah…

  78. jeme says:

    honda city ni time aku tanya dia punya interest 3.5%. mak aiii…. semua bank cm2. bulan2 900 lebih. kene pk 2 3 kali gak nk beli.

  79. captain says:

    woit..berapa harga keta ni???

  80. unie says:

    Alamak!!! sy baru nk beli, bila zul and abd wahab ckp xde auto lock…cancel kot amik city sbb klw nk dibandingkan dgn myvi sy skrg wlwpun murah tp auto lock ade…keta jenama malaysia jer…mmmm….btul la ckp org tua2, nmpk je jenama luar tp kualiti dia kdg2 bagus lg jenama malaysia (^_^) nmpknya tangguh la dulu beli keta baru…lg pun myvi ksygn sy ni xkan jual wlwpun beli yg baru…. thankz kt u all sbb bg info2 yg berguna…nasib baik xbeli honda city lg klw x…mmg menyesal la..nmpk je ganas…tp skali beli memg mengganas bile hati panas….(^_^)

  81. pokono says:

    den minat gak kek honda city yang baru ni.tapi sepo la den.dapek pakai saga baru cukup la

  82. butterfly says:

    citer pasal city nie baru je nak beli bila dgr mcm2 takut lak nak beli.cancel je la

  83. aku dah pakai dahhhh says:

    ko kencing la zulphg. orang pahang mana tau pakai keta mahal3 mcm ni. keta sorong boleh la. aku pakai city ok je. myb ko pakai city second zaman atok ko kot. bingai betul la.

  84. hana says:

    betul2… hana pun x faham why zulphg beria2 mcm tue…
    bkn sehari dua br pakai honda, x der problem pun…

  85. ZULPHG says:

    puki ko ngutuk orang pahang ada brani datang la cari aku,aku ade cheras ni no kete aku WSG 8XXX.kalu ko takut ko bg alamat ko boleh aku jumpa face to face ngan ko.kalau aku tak mampu aku tak pakai…cakap tu baik2 ckit..aku bagitahu pengalaman aku..

  86. ZULPHG says:

    ko cuba baca kat link ni pulak,bukan aku sorang yang komen pasal kete ni.baru pakai 1 kete dah nak blagak..

    http://kereta.info/new-honda-city-2009-launched-in-malaysia-full-specification-pictures-price/

  87. azameel says:

    aku dah pakai dahhhh,
    bro agak2 ar ngutuk sampai camtu skali,
    aku pon org pahang,
    apsal nk kna kutuk negeri2 plak,
    ko dok comment dlm website ni pon ade share org pahang gak.
    lgpon City kire keta mahal ke? setau aku kire mid end je,
    kalo mahal tu lexus ker merc ke bmw ke
    sape yg x pandai skarang??
    kalo ade comment2 racist,religious,kenegerian or politik melampau aku delete je

  88. orang susah says:

    salam semua..

    kawan-kawan semua tak bestlah kalau antara kita nak kutuk sesama kita..kita sama-sama kongsi pendapat kan
    ..betul tak?kalau kita orang terlalu banyak duit tentu tak ada masa nak berceloteh di ruangan ni…banyak mende yang dia orang nak fikirkan..betul tak?jadi tak perlu lah kita nak ego kan apa yang kita ada sekarang ni..ramai lagi orang yang lebih kaya raya dari kita..kereta mewah 5-6 biji kat umah rilek je…betul tak?jangan marah kawan-kawan semua ye..kita mahu kawan baik-baik sama lu orang semua….bye…

  89. gen2 lama says:

    maaf nak mencelah….

    pada saya rupa memang ganas….and honda memang terkenal dengan design futuristic…

    dalam memang menakjubkan…..fresh design…built quality pun oranag kata superb…FC pulak pada saya i-dsi lagi jimat….so city baru tak taula kot camna..

    tapi cuba sesiapa yg ada peluang, tekan kat pintu…bahagian atas (lebih kurang suku inch dari kaki tingkap)….try keempat2 pintu….guna jari pun boleh…and please report kat sini betapa lembutnya material dia…macam tak padat…..then cuba bandingkan dengan kebanyakkan kereta lain….proton pun boleh (pasal orang kata proton = kete tin milo)…

    saya dah try (member suruh…owner city baru ni)..so kalau orang kata kancil pun kete tin milo….agak2nya city baru ni tin apa yek????

    hint= pintu kancil pun lagi keras…..

    cuba jgn tak cuba…

    bye & maaf kerana menyibuk…..

  90. sumiKlangB26 says:

    Salam…. Jgnlah marah2, kita kan kat sini nak utarakan pendapat…. Sue baru nak ambik Honda city, bila org komen mcm2, sue terpaksa kuatkan semangat tuk beli… Biarlah apa org kata, yg penting sue kuarkan duit sue sendiri tuk beli kete ni…. Deposit sue letak 16k… Coz sue nak monthly bawah 1k…. Sue tak kisahlah apa org nak kata… Ukur baju din badan sendiri kan????

  91. Wong Si Fu says:

    Salam sume, Sifu nok tanyo, kalu taruk spoiler mugen type r *version city 2004 kat CT tu ok tak…..muat x takut pendek lok…kalu engkorang nok pasang bodykit modulu kat kota bharu baru rm 1400 sifu doh survey…

  92. ZULPHG says:

    masuk la spoiler honda fd/2 lagi lawa. macam yang civic punya.mahal la mr wong,kat kl ni kalau module punye body kit baru RM 1100 siap pasang n cat.tapi lagi lawa pakai mugen punya body kit harga pun lebih kurang jer

  93. Wong Si Fu says:

    Salam encik Zul, sifu raso fd2 punya spoiler ala panjang maa…..jadi kartun pulok….insyaALLAH sifu punyo keto akan kuar bulan 9…sifu cali2 itu spoiler katalog lom ala kidai bikin maa…..mu bili civic manyak mahal…..sifu niaga kacang saja….wah ala butul itu macam KL rm1100……..wow…..itu macam sifu mau pasang sana lah……..insyaALLAH..sifu booking Honda kuantan maa……….lambat ini macam kasi H1N1 naik dalah laa……..

  94. ZULPHG says:

    itu kalau beli civic punya mmg la panjang,sekarang ada buat custom untuk city punya.bentuk sama fd/2,tp dia buat pendek ckit sama saiz dengan city,tapak pun dia ubah ikut kesesuian city.mmg smart..

  95. Wong Si Fu says:

    I love it….mana tempat KL ala jual itu mcm spoiler.Esok sifu mau turun KL boleh tangkap siap2 kasi cat.Banyak kasih maa sama encik Zul….tolong sama Sifu.

  96. ZULPHG says:

    kedai ress up body kit accessori,kg pandan. 1 lg kat taman counought. lupa nama kedai tp kedai dekat dengan KFC

  97. Bumblebee says:

    Ada sesape tau kete ni ada center lock tak?

  98. ZULPHG says:

    bro bumblebee bc semua komen diatas ada yang berkenaan center lock

  99. apokonoehjang says:

    den dah pkai keto nie22hb Jan…..center lock xde..kita lock keto nie pun xde bunyi…based kat indikasi lampu jer…klu nak cari kat parking midvalley kene ingat btul2 kete simpan mana

  100. Bumblebee says:

    Aisey,ada yang kata NHC ni ada central lock tapi ada yang kata xde..macamana leh jadi mcm tu..aku tak puas hati besok aku nak confirmkan kat dealer aku..huk huk kete ada value macam ni xde central lock lak..

  101. WongSiFu says:

    Kawang2…..central lock ada yang x ada ialah autolock…..jgn kompius maa….central lock kita picit lah…tuit…tuit…autolock( sesetengah keta ada yg tekan brake….”pelepap” door tu lock…ada sesetengah tu bila speed mencecah 20 km/hrs “pelepap” door tu lock….so,NHC ni x ade autolock lah …kena manual lock kat pintu driber tu so sume pintu lock lah.Lagi satu tentang tudung minyak tu memang disign dgn central lock.kalu nak isi minyak kenalah “disarm” dulu baru leh buka..kalu kat umah,pasor,serupamarket kita “arm” keta tu memang tudung minyak tu tak akan boleh dibuka…..iitu kata Salesman tu maa……kalu kawang2 mau ada otolock kenalah pasang sendri……Halap2 kawan2 kot…..mula2 Sifu pung kompius last2 dah difahamkan oleh salesman Honda….

  102. ha..ha.. says:

    buat malu je kete honda..kete kancil aku pun ade auto lock tu.baik pakai kancil..hidup kancil

  103. WongSiFu says:

    Betul3 apalah Honda kali ni mislook betui..wat malu sama perodua n proton ….tapi apa2 pun Honda is power of dream….x sume org mampu beli maa walaupun beberapa kali tidur mimpi tidur mimpi…x tentu leh dapat….beli TOTO pun lom kena maa mau tangkap itu Honda sebijik…

  104. alongpng says:

    salam zul ada x gmbor kete ngan spoiller fd2

  105. abdwahab abu bakar says:

    salam..

    Di kesempatan ini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada semua member-member di ruangan ini..Berhati-hati bila berada di jalan raya..MAAF ZAHIR BATIN..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>